Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Üretim!!!

BaşlatanTherahTarih03/09/2012 14:25:00Yorum40

İlk mesaj
Yeni Üye53 yazı
Saygı değer arkadaşlar
Ben paranın üretimde olduğuna inanan insanlardanım.Herhangi bir sektörde bir makine alıp üretim yapmak istiyorum sizden bu konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum...kafanızda birazda olsun bişeyler canlanabilmesi için bir kaç örnek vercegim.(Çorap Makinesi,Dijital Baskı mak.Ekmek Fırını vs vs)bunlar gibi üretim yapabilecegim bi sektör veya makine biliyorsanız benimle paylasırmısınız.Cvp veren arkadaslara Şimdiden Teşekkür Eder ve İyi Dileklerimi Sunarım!

Yerleşim Türkiye / Eskişehir
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Yeni Üye53 yazı
bu bazlama yapmak için nasıl birmakine ve fırın lazımki.peki nerelere pazarlıyabilirim yöreseşmi olur yoksa yurt capında olabilirmi?

Yerleşim Türkiye / Eski?ehir
Üye108 yazı
kardeş herkez bir şeyler yazmış bende kendimce bir fikir vereyim dedim.araştırdığım kadarı ile dönüşümlü organik poşet imalatı çok tutuyor ve gelecekte de hızla artarak yayılacak hatta yırt dışı taleplerin de olduğu söyleniyor.istersen birde sen araştır.başarılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye53 yazı

onuda bi arastırayım bakalım

Yerleşim Türkiye / Eski?ehir
Yeni Üye4 yazı
karton bardak kagıt bardak uretımı hakkında bılgı verme gereksiniminde bulundum..
öncelıkle herkese merhabalar...
ben bu ısı yapıyorum sızıde bılgılendıreyım...isteyen olursa ırtıbata gecebılırsınız...
nerden baslayalım...
kagıt bardak makınalarından baslayalım..
tek bır makınası-20000 usd ıle 25000 usd arasında degısıyor....
bunun yanında baskı ve kesme makınası-flexo makına dedıgımız baskı makınaları olmalı...onlarında fıyatları 120000 usd ile 140000 usd arasında degısıyor..ama tek bır kagır bardak makınası alıp uretıme baslamayı dusunen arkadaslara bu flexo makınasını almasını tercıh etmem.en az 4-5 makına olmalıkı baskı flexo makınasını alıp malıyetını karsılasın...
sımdık sıze malıyet hesabını yapalım...
ham maddesı kagıttır..
ve top halındekı fıyatı cınden tedarık edersenız 1800 usd ıle 2100 usd arasında degısıyr.
ama dırek turkıyeden tedarıkcı fırmadan alırsanız 3500tl ye kdv dahıl bulabılırsınız.
mınumum 200000 maxımum 300000 adet bardak uretırsınız bır top kagıttan..
bır kagı bardak için
3500/200000=0,0175 tldir..
gelelım elektrık malıyetıne...
bu makına dakıkada 50 adet uretım yapıyor...saatte 50*60=3000 adet yapar..
gunde 5 saat calıssa 5*3000=15000 adet gunde
ayda 15000*30=450000 adet uretım yaparsınız..
ozaman elektrık malıyetınız;
ayda 5000 tl elektrık fat gelse
5000/450000=0,011 tldir.
gelelım ıscı malıyetıne...
hersey dahıl ıscının malıyetıne 1500 tl dıyelım aylık
1000 tl maaş 500 tl de vergı ve sgk dersek toplam 1500 tl dıyelım
1500/450000=0,003 tl dir
şimdik az cok sabıt malıyetlerımızı cıkartalım...
hammadde kagıt ıcın= 0,0175
elektrık ıcın=0,011 tldir.
gelelım ıscı malıyetıne=0,003
toplam bunların malıyetı en az=0,0320 krş olur bır kagıt bardak ıcın...
pıyasada son kullanıcıya satısıda 0,055 ile 0,075 krş arasında degısıyor.
yanı bır kagıtta sız 0,032 den asagıya mal edemezssınız.0,042 e satarsanız,tanesınde 0,01 tl dir..
ayda 450000 adet uretım yapıyorsak 4500 tl kar elde ederız..
hesabı kıtabı yapın...ona gore gırın bu ıse..hem ben olsam üretime gırmem dırek pazara ulasır arabuluculuk yapar 0,045 den alır en az 0,065 e satar ve üreticiden daha cok kazanırım...

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Muhasebe
Üye105 yazı
aslında benim bir fikrim var ben pvc imalatında bir fabrikada imalat müdürü olarak çalışıyorum. benimde biir fikrim var ancak makine alacak yatırım yapacak bütçem yok. siz böyle bir yatırım düşünüyorsanız ben size fikrimi söyleyebilirim. ortaklık istemem sözleşmeli olarak sizinle çalışmam yeterli olacaktır. ilgilenirseniz mesaj gönderebilirsiniz. ben istanbuldayım.
İbrahim Turan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye72 yazı
üretimmi sakın derim!!!
nedenleri
1-firma açarsın gün gelir kestiğin kdv yi ödeyemezsin
2-elemansız işe başlarsın her hesabını o şekilde hesaplarsın 1 eleman işe alırsın aylık 2000 liranı yer haberin olmaz
3-ürünü üretirsin satacak yer bulamazsın bulsan türkiye burası vadeli satarsın satışı şahıslara yapacağın için bi kağıt parçası verirler sen onlara 1 kamyon mal verirsin kağıt parçası günü gelir geçer ödenmez sinr hastası olursun
4-
5-
6-
vs.............

ama 1 konuda uzmanlaşıp o iş hakkındaki her şeyi planlarsan ve işletmeni kurumsal tekrar ediyorum --KURUMSAL-- bi işletme olarak kurarsan 1 koyup 3 kesinlikle alamazsın max:%15-20 kazanırsın
sen ne üreteceğine karar ver beni bul eskişehirde üretim firmasıyız yıllardır

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ymalat
Üye345 yazı
ahmet2626 eskişehirde ne üzerine işyeriniz imalathaneniz
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye72 yazı
baba mesleği kereste palet v.s. profesyonel bi şekilde

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ymalat
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cigarillos
NE YAPARSAN YAP KARDESIM, KENDINDEN KAYNAKLI BIR FARK YARATAMASSAN, PIYASADAKI HERHANGIBIR TEDARIKCIDEN OTEYE GIDEMESSIN; YAPACAGIN ISIN HALIHAZIRDA BENZERINI VEYA AYNISINI YAPANLAR, SURE VE PIYASA ACISINDAN ONUNDE OLACAKLARDIR; MINIMUM MALIYET KURALINA MECBUREN UYARKEN, URETIM / SATIS ARASINDA BOCALARSIN;

TAVSIYEM, TUTACAGIN DUKKANDA SATIS YAPABILECEGIN BIR URETIMI TERCIH ETMEN OLACAKTIR;

AMA SUNDADA COK HAKLISIN, URETIM EN ONEMLISI VE FARK YARATABILIRSEN, TUTUNURSUN;

haklısın kardesim herkes birsey üretme derdinde Kimse şunun cevabini vermiyor FARKİM NE OLACAK ?
Bırakın farkı perakendeci veya son alıcı neden ürettiginiz ürünü tercih etsin ?
Hele bu pecete bardak corap tarzı üretim yapmak isteyenler kendilerine daha bircok soru sormalı
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye99 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - AKREP5454
THERAH
Arkadaşım sen çorap üretimi gibi bir düşünce içerisinde olduğun için sana öneri sundum sadece,para kazanamayacağın bir işe ne diye giresinki anlamadım.
Çapı önemli değilse gel sana para kazanacağın,benimde uzman olduğum çocuk bezi fabrikası kurmanı öneriyorum ozaman.Hatta kendine ve parana güvenin varsa 3-4 ortak birleşelim makine alıp yer kiralar ve üretime başlarız,uyarmı sana?

AKREP5454 Bu makinaların fiyatı nedir ? Sistemin kurulması epey masraflı gibi geliyor Dahası 3 4 kişi bir araya gelip başlamak benim içinde en mantıklısı tabi senin uzman olmanda oldukça + değer yaratacak bir durum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik