Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Nijer Ülkesi Hakkında Bilgiolan Varmı Arkadaşlar

BaşlatanfevziTarih29/08/2012 12:22:33Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye66 yazı
yakınlarda nijere mersinden bir arkadaşım gitti bir kaçgün önce beni aradı nijerde bir ortak bulmuş gel diyor burada
temizlik kağıdı üretelim bende düşünüyorum sizlere bir sorayım dedim sizler nedersiniz nijer gidilebilinirmi
orada butarz imalat yokmuş

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye762 yazı
fevzi bey

aynı ildeyiz.Niger Osmanlı döneminden bize yakınlık duyan bir tarihe sahip.ama şunu da unutmayın ki zamanında yani yakın bir tarihte açlık kriziyle de karşılaşmış bir ülke.resmi dil Fransizca basınızı agritabilir.gerçi bu konu için tercüman bulabilirsiniz ama ticarette doğrudan hakimiyet önemlidir.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye66 yazı
orada türk koleji var onlar yardımcı olur diye düşünüyorum
birde ordaki arkadaş diyorki uranyum madeni buraları geliştirecek

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Üye192 yazı

kardeşim,baştan git turistik amaçla,tahminen 6 ay kadar kal ve kararını ondan sonra ver,6 ayla bir şey kaybetmessin,fakat çok bilgi ve tecrübe sahibi olursun,kimseye güvenip yatırım yapma,ama oraları begenirsen ve aklına yatarsa arkadaşınla işe başlarsınız,afriakayı tanıdığımdan bunları yazmaktayım sonra demedi deme.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye286 yazı
Gidip kendi gozleminde fayda vardir.
Biz Fildisi Sahilleri nde 3 ay kaldik, cok cazip konular var ama ulke ve toplumun yapisi dogal olarak bizden cok farklilar.
Sisitemlerinin sana uyup uymayacagini anlaman gerekir.
Somuru ulkeleri olduklari icin cogu seyler belli kaliplarin icinde bunlarin disina cikmaniz cok zor.
Insanlarin sinir sistemleri yok gibi bir sey,cok rahatlar.
Muzik ve futbol hayatlarinda 1. sirada.
Inancli gibi gorunmekle birlikte hirsizlik ve dolandiricilik konularinda yetenekliler.
Tabi ki genellememek gerekir.
Yasam cok pahali degil gidip gormek en guzeli.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye66 yazı
günceldir arkadaşlar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Yeni Üye61 yazı
ben demokratik Kongo ya(kinshasa) 2 sene evvel gitmiştim..ilk önce turist olarak 1 ay kaldım..daha sonra 2 ay daha kaldım..2x2:4 etmediği ülkeler bunlar
Başıma silah dayayıp soydular arkadaşımın kiraladığı eve ilk gün girip soydular, bunun gibi yüzlerce örnek var
Evet Türk koleji var ama buradaki hocalar senin kişisel ihtiyaçların için her turlu yardıma hazırlar fakat Ticari anlamda yardım etmekten kaçınıyorlar..(kendilerine göre haklı sebepleri var)
Ülke aşırı pahalı, aslında ülkede hersey mevcut , ucuz fiyatlılar aşırı kotu kalitede, pahalıların da yanına yaklaşılmıyor..Örnek vermem gerekirse Domates Kilosu Usd 8-10
İlk gittiğimde araştırma için Pazar Pazar dolaşıyorum (tabii koruma kiralamak suretiyle,zira sizi devamlı taciz ediyorlar) domates 10 dolar, bayan iç çamaşırları 150 dolar falan hep boyle uçuk-uçuk rakamlar , tabii ki benim gözlerimin önüne kamyon ile dolarlar geliyor , bu ürünleri turkiyeden getirsen 3 ayda zengin olurum hesapları yapıyordum ama kazın ayagı oyle değilmiş..Beyaz adamı onlarda dolar olarak görüp en az 5 katı fiyat soyluyorlar, Duşunebiliyormusunuz Osman beyden 100-150 dolara alacağınız bir erkek takım elbiseye 1800 dolar fiyat çektiler
Neyse lafı uzatmayayım , arkadaşım oralara çok kuvvetli gitmen lazım Usd 50.000 falan bi sermayen varsa --KESİNLİKLE UNUTTTT-- derim nacisane tecrübeme dayanarak.. Ama en az usd 500.000 sermayen varsa da bir sene içinde 3-4 katına çıkarabilirsin.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Denizci
Üye762 yazı
Zafer T konuyu güzel bir şekilde özetlemiş.Afrika Afrika diyerek kıtayı küçümsemeyin.Az gelişmiş olabilirler ama orada da sonuçta bir Devlet var ve o Devletin de yiyici takımları var.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat