Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mangal Kömürü İle İlgili Detay

BaşlatanFelixTekTarih28/08/2012 12:28:56Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Arkadaşlar herkese merhaba. Ankarada mangal kömürü (ithal, yerli,briket) işi yapan bir akrabamın mersin'de bayiliğini yapmak istiyoruz. Mangal kömürü işi nasıl bir iştir. özellikle mersin ve çevresi için bu konuyla ilgili fikir verebilecek arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim. teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye27 yazı
Sevgili FelixTek,
Türkiye mangal kömürünün çok büyük bir kısmını ithal eder. Mangal kömürünün satışı 2 ye ayrılır. Endüstriyel (restorantlar, kokoreççiler, mangal başları vs.) ve parekende ( marketler, kasaplar, bakkalar vs.) . Parekende sektöründe müşteri bilinçsiz mal genelde kapalı olduğu için her türlü mal satılır ve fiyat genelde baz alınır. Parekende piyasası daha ziyade yazın piknik ve evlerinde mangal yakanları hedef alır. Endüstriyel kullanımda ise restorantlar kokoreççiler mangal başları yıl boyunca uygun ürünü uygun fiyatlara ve en önemlisi malın kalitesi bozulmadan tedarik etmek ister. Bir restorant ya da mangal başı maldan ve fiyattan memnunsa sizinle uzun süre çalışmayı planlar. Bu sektörde güvenilir tedarikçi olmak çok önemlidir. Buna benzer örnekler fazla fazla vardır. Parekende sektöründe market zincirlerinin elindesinizdir. Siz marketlerde müşteri ararken marketler sizi müşteri olarak görürler. Markette gördüğünüz fiyatlara göre hesap ettiğinizde çok güzel para kazanacağınızı zannedersiniz ama o parayı siz değil aslında market kazanır. Ciddi bir marka olmak uzun süre ister ve insanların marka bilinci bu konuda çok zayıftır. Kimse kömürünün markasının ne olduğunu bin kerede kullansa bilmeyebilir. İnsanlara kömür çok basit ve olağan bir iş miş gibi gelir. Asıl tüketim endüstriyel kullanımdadır. Sürekli tedarik etmek zorunda oldukları malın kalitesi ve fiyatı endüstriyel kullanıcıları çok ilgilendirmektedir. Malın kalitesini idrak edebilen ya da en azından edebildiklerini düşünen bir kesime siz elinizdeki malı pazarlamaya çalışırsınız. Yine bu kullanıcılar içinde ciddi sıkıntılar doğuracak kurumlar vardır. Bir çok yerden mal alıp sizi bekletenler. Ödemelerde gecikenler vs. Aslında iş dönüp dolaşıp finansal unsurlara bağlanır. Siz kömür deposu işleten biri olarak zaten hazırlanmış bir kömürü pazarlamayı planladığınız için aldığınız malı satmanın dışında girdiğiniz bir risk yoktur. Siz üretim değil pazarlama içindesinizdir ve herhangi bir pazarlamacı nasıl çalışıyorsa aşağı yukarı o şekilde çalışırsınız. Malı siz hangi şartlarda alacağınız ve hangi şartlarda vereceğiniz size kalmıştır. Ancak fiyatlar çok rekabetçidir.
Problem şu ki genelde ithalata dayalı bir pazar olduğu için yarın öbür gün iyi fiyattan gelen kaliteli bir mal sizin işlerinizi sekteye uğratabilir. O yüzden benim size tavsiyem tek bir yerden ürün almaktansa önce malın kalitesini ve raicini belirleyebilmeyi öğrenin. Daha sonra akrabanızın ithal ettiği kömürlerin yanı sıra işi yapmak istediğiniz bölgedeki insanlar nasıl kömür istiyorlar onu araştırın. Mersin limanına her ay yüzlerce ton (bakın onlarca demiyorum) kömür geliyor. Mısırdan, endonezyadan, malezyadan, arjantinden . Dünyanın her yanından kömür geliyor. İşi bilen bilmeyen bir sürü ithalatçı sırıf adı ticaret diye getiriyorlar ve pazarda yer almaya çalışıyorlar. Ama olay malı getirmek değil malı satabilmekte. Siz güven oluşturup sadece kaliteli ve hatta sadece aynı malı sürekli verebileceğinizin güvencesini verebileceğinizi gösteriyorsanız piyasada her zaman alıcı bulabilirsiniz. Ben daha küçük ve orta ölçekli bir depocunun bu işten çok para kazandığını görmedim. Hani 2000-3000 TL temiz para kalsın bana yeter diyen yüzlerce kömür deposu var. Genelde bütün gün otururlar sipariş gelmesini beklerler. Ya da pazarlamacılar vardır gelir onlardan alır. Sadece bir kaçı vardır gerçekten atılımcı ve ilerici olan onlar zaten piyasada ciddi söz sahibi olanlardır. Bu piyasada mal satanlar genelde sürümden para kazanır.. 10 ton satımakla çok para kazanılmaz. Yılda en az 500 ton kömür satabilecekseniz girin bu iş. Bunun altında kömür al satıyla çok bir kazanç beklentiniz olmasın. Zaten o kadar parayı bağlayıp daha güzel başka işlerde yapabilirsiniz.
Sonuç olarak siz idealist biriyseniz adı kömür ya da başka birşey olsun yapmak istiyorum dedikten sonra o piyasada sürüyle adam olsada kimse sizi tutamaz. Aracı kurumların dezavantajları olsada bunları avantaja çevirmek sizin elinizde. Mersin güney doğu anadolu ve akdeniz piyasasının kalbi. Yer edinmek zor ama imkansız değil . :)

Yerleşim Bulgaristan / TargovishteMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
zaman ve emeğiniz için teşekkür ederim. ağzınıza sağlık. olurda aklınızabaşka detaylar gelirse paylaşırsanız çok çok çok sevinirim. teşekkür ederim. kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye16 yazı

mangal kömürü pazarlama işiyle ilgilenenler varsa yardımıcı olabilirim...ilgilenenler referee_serkan@hotmail.com mail atabilirler
football is life

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ticaret
Yeni Üye31 yazı
Ukrayna dan paketlenme esnasında kendi elemanımızın kontrolü sağlanarak tozsuz kaliteli mangal kömürü ithalatı yapmaktayız merkez depomuz İstanbul dadır isteyen arkadaşlara ton bazında yada tır bazında malzeme verebiliriz,tüm sezonda anlaşmalarımız gereği malzememiz olacaktır, ayrıca Afrika dan kömür ithalatlarımız bulunmaktadır, çok yakında Küba ile de anlaşmalarımız imzalanmış olacak ve küba kömürü de ithal edeceğiz ilgilenen arkadaşlar http://bilyakmangalkomuru.com/ sitemizi inceleyerek bizler ile iletişime geçebilirler, barış devrez 0533 472 45 72

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye180 yazı
Romanyanin Macar sinirinda lupeni-saschiz -keisd bolgelerinde mangal komuru yapiliyor ve genelde Almanya Fransa ulkelerine yollaniyor tonu 300 eu yol haric kolay gelsin .
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
ukraynada 1 sinif mese komuru 325 $ tonu.
+380671847556(viber)
kocao_arif (skype)
arif.kocao@mail.ru

Yerleşim Ukrayna / KirimMeslek Ythalat / Yhracat
Üye120 yazı
ukraynadan meşe odun kuru tonu 60 dolar fop 1600 ton hazır 0532 4501839 zeynel

Yerleşim Ukrayna / DoneksMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye12 yazı
zeynel bey detayli bilgi alabilirmiyim? 60 dolar tonu mangal komurunun,ben dogrumu anladim?
+380671847556(viber)
kocao_arif (skype)
arif.kocao@mail.ru

Yerleşim Ukrayna / KirimMeslek Ythalat / Yhracat
Üye120 yazı
mangalkömürü deyil. normal meşeodunu

Yeni Üye1 yazı
Arkadaslar haftalık 5000 ton a yakın mangal kömürü üretebilen bir firma arıyorum ülke farketmez yeter ki uygun fiyat olsun ücret cash olarak verilecektir mesaj ve maillerinizi bekliyorum ilgilenenler varsa iyi bir ticaret işi yapabiliriz ....

Türkiye Numaralarım :

0533 610 0882
0533 038 60 60
ufukaksoy8@gmail.com
ufuaksoy8@gmail.com
0533 610 08 82
0533 038 60 60
Türkiye Numaralarım.

Yerleşim ALMANYA / LaudaMeslek Mühendis
Üye120 yazı
5000 ton olabilir aylık 20.000 ton lazim bir tır aylık .nisan sonu yükleme yapabiliriz 250 dolar fop ukrayna 0532 450 1839 zeynel

Yeni Üye12 yazı
Dogal orjinal findik kabugu kömürümüz bulunmaktadir.İlgilenenler irtibata gecebilirler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye130 yazı
fındık kabuğu kömürü nekadar

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
Delikli mangal kömürü satışlarımız mevcuttur , istenilen tonajda sipariş alabiliriz . yüksek kalorili ve kolay kırılmaz ayrıca ufalanmaz . 1 ton kömür 1.500 TL dir
Melih ATA 0545 5000300 Manisa/Kırkağaç

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ticaret
Üye342 yazı
selam ukraynada kereste paletlık tahta pec kırma plastık pvc aycıcek yagı ve mangal komuru uretım yapmaktayız skypem eko.trans1 tel 00380631961551 ayrıca cevız ısıde yapıyoruz hem alım hem satım saygılar
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye229 yazı
Tır bazında mangal kömürü arıyoruz.Antalya teslim fiyatınız nedir?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye342 yazı
5600 usd Skypem eko.trans1 facebook 2 adet Osman atakul +380631961551
gaab.srl osman atakul

Üye158 yazı
Ukrayna'dan - İstanbul teslimi...
Hakiki meşe mangal kömürü 1 tır için fiyatımız: 1300 TL'dir...
Tır bazında satmak istememizin sebebi depomuz yoktur...
Depo / indir - bindir masrafı yaparsak bu fiyata para kazanmamız mümkün değil..
Ortalama 20 kiloluk çuvallardadır ürünlerimiz..
kingist@yandex.com adresine yazabilirsiniz..
ozi

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye342 yazı
ukrayna turkiye teslim mangal komuru istanbul 430 usd her sey dahil ankaar 450 usd izmir 470 usd antalay 560 usd 10 kiloluk kagit torbalarda merisn adan a antep 620 usd dir
gaab.srl osman atakul

Üye120 yazı
Merhaba kömür kazandamı torkmu yapılıyor

Üye158 yazı
özel fırınlarda yapılıyor.. fabrikasyon..
ozi

Üye342 yazı
merhaba edirne istanbul ve bursad a bayileirm olup mangal komuru toptan almak isteyenelrle gorusmek isterim face osman atakul tel +380631961551 skype eko.trans1
gaab.srl osman atakul

Üye158 yazı
390 usd / ton
İstanbul teslimi
ozi