Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bio-dizel Entegre Tesisi

Başlatanc.sasmazzTarih24/08/2012 17:32:47Yorum14

İlk mesaj
Merhaba tüm koniks üyeleri,

Geçtiğimiz aylarda çıkan devletin avrupa birliği uyum yasasına göre artık petrodizel içine %3 oranında zorunlu Bio-dizel karışımı yapılacak konuyla ilgili ekimi üretimi ve dağıtımı konusunda bazı araştırmalar yaptım
ve karışımı akaryakıt dağıtım şirketleri yapacakmış şimdi siz değerli üyelerimizinden bu işten anlayan veya bu işi yapmış arkadaşlara bi kaç sorum olacak,

Öncelikle Bio-dizel'i kanola denilen bitkiden elde etmeyi düşünüyoruz 50 dönüm arazimiz var nekadar yeterli olur , (arazi yeterli olmazsa tütüncülerin sistemi gibi çiftçiyi bu bitkiyi ekmeye teşfikleyerek daha çok verim elde planımız var ayrıca) ,

Yada ekim işinden ziyade direk kanola yağı alsak ve Bio-dizel üretimi yapsak maliyet kurtarırmı ,

Ürettiğimiz Bio-dizel'i günümüz şartlarında ne kadara mal ederiz ,

Akaryakıt dağıtım şirketleri ürettiğimiz Bio-dizel'i nekadar fiyattan alırlar araştıran varmı,

Kurulacak Bio-dizel entegre tesisine KOSGEB'ten nasıl destek alabiliriz yada alabilirmiyiz bu işi projeye döksek sizce devlet onay verirmi

konu ile ilgili yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

Yerleşim Türkiye / UşakMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Lokantalardan toplanan yağla bence talep karşılanmaz diye düşünüyorum tr'de yılda nekadar petrodizel kullanılıyodur buna%3 oranında karışım yapılacağını düşünürsek baya yüklü miktardır diye düşünüyorum.

Volkan arkadaşım senin yorumunda anlayamadığım bir nokta var sizin dediğiniz gibi olursa litre fiyatı 4.00 tl ye falan geliyor ama En 590 biodizel tonu yaklaşık olarak 1100 liraya oda litrede 1,10 tl ye geliyor arada bi çelişki var tabi En 590 biodizelin farkı nedir onu bilmiyorum

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ticaret
kanola kullanacagınıza kullanılmış yağları kullansanıza

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda

Volkan Arkadaşım yinede verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. o dediğinizi bende görmüştüm ama yanlış bence o. En azım miktarı çok fazla bence tr 'ye girişine ekstra vergi olacak aynı hesabı bulur diye düşünüyorum...

Kullanılmış yağın temini sıkıntılı olur kanısındayım restaurantlarla anlaşacaksın ama yeterli olurmu sizce toplama yaparak aylık tonaj nasıl olur hiç düşünmedim...

restoranla bitmiyor binlerce cateringler var günlük 10 ton yağ toplayan firmalar var bio elektriğe dönüştürüyor

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Uzun vadede araçlarda dizel motor dönemi kapanmış olacak. Bi yerlerde okumuştum, 2050'de AB'de benzinli veya dizel motorlu araçlar tamamen kullanımdan kalkmış olacak diye. Bir de Kaliforniya'da 300 mil (~500km) menzilli elektrikli arabalar seri üretime geçti; Renault 'da elektrikli araçlarından bir modeli Bursa'da ürettirmeye başladı. Yakıt işine girişirken uzun vadeli bilgi için...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
bio elektirik nasıl oluyo acaba tlgbx1 rumuzlu arkadasım tolga herhalde ısmın omer 72 ı de ıyı dusunmus ama ortalama 20 yıl olsa bıle bıtme donemı 20 yılda sana kazandıracagını kazandırır zaten o iş ona gorede baska yenı yatırımlar arasın bence...

Tarıma elverişli toprağın ve kullanılmayan tarım arazilerinin oldukca fazla olması nedeniyle kanola bitkisinin ekimi Ukraynada çok yaygın olarak bulunmaktadır.

Kanola bitkisinin Ukraynada 1 ton satış fiyatı 500$ +/-
Kanola bitkisi, ekildiği topraktaki minerallerin tamamını almaktadır. Bu sebepten dolayı, ekilen araziden kanola hasatı alındığında toprağın en az 1 sene dinlendirilmesi gerekir. Nadasa bırakılmayan toprak ekim yapıldığında yine kanola verebilir ancak randumanı kötü olacağından kalitesiz ve daha az yağ elde edilecektir.

50 dönüm araziden alacağınız hasat 10 ton civarında kanola bitkisidir. 10 TON kanola bitkisinden iki yılda bir kere yaklaşık 3300lt. kanola yağı elde edebilirsiniz.

Genellikle Ukraynada ortalama 1000 hektar gibi büyüklükteki arazilere kanola bitkisi ekilmektedir.

Projenizi Ukraynada hem çok daha büyük arazide hemde çok daha az maliyetlerle hayata geçirebilir, isterseniz yağ üretiminide burada gerçekleştirerek Türkiyeye gönderebilirsiniz.
Bu işi Ukraynada yapmayı düşünürseniz, başta arazi temini olmak üzere diğer konularda size hizmet verebiliriz.
Altdaki imza satırındaki bilgilerden ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

''OkayTrade'' MPC Co.
Golovna Str. 122 a,
58001 Chernivtsi / UKRAINE

Tel / Fax : +38 0372 58 78 78
Mob. : +38 093 631 49 99
+38 095 124 77 42
e-mail, msn : smokay.okaytrade@gmail.com

www.ukraynaticaret.at.ua
www.ukraynakereste.at.ua

Yerleşim Ukrayna / ChernivtsiMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - OkayTrade
Tarıma elverişli toprağın ve kullanılmayan tarım arazilerinin oldukca fazla olması nedeniyle kanola bitkisinin ekimi Ukraynada çok yaygın olarak bulunmaktadır.

Kanola bitkisinin Ukraynada 1 ton satış fiyatı 500$ +/-
Kanola bitkisi, ekildiği topraktaki minerallerin tamamını almaktadır. Bu sebepten dolayı, ekilen araziden kanola hasatı alındığında toprağın en az 1 sene dinlendirilmesi gerekir. Nadasa bırakılmayan toprak ekim yapıldığında yine kanola verebilir ancak randumanı kötü olacağından kalitesiz ve daha az yağ elde edilecektir.

50 dönüm araziden alacağınız hasat 10 ton civarında kanola bitkisidir. 10 TON kanola bitkisinden iki yılda bir kere yaklaşık 3300lt. kanola yağı elde edebilirsiniz.

Genellikle Ukraynada ortalama 1000 hektar gibi büyüklükteki arazilere kanola bitkisi ekilmektedir.

Projenizi Ukraynada hem çok daha büyük arazide hemde çok daha az maliyetlerle hayata geçirebilir, isterseniz yağ üretiminide burada gerçekleştirerek Türkiyeye gönderebilirsiniz.
Bu işi Ukraynada yapmayı düşünürseniz, başta arazi temini olmak üzere diğer konularda size hizmet verebiliriz.
Altdaki imza satırındaki bilgilerden ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

900 tl sına 1 ton kanola bitkisi aldık diyelim.onu mazota çevirecek makina varmı ?

1 ton bitkiden ne kadar mazot çıkar ?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Makina var hamdi bey ama devlet yurt dışından ithal edilen kanola bitkisini tohumunu dahi alsan kdv alıyor devlet teşfiği var eğer tohumu türk kendin yetiştirirsen ve EPDK'nın standartlarında üretimi uygularsan akaryakıt istasyonlarına satış yapabilirsin ama ben kendim kullanacağım diyosan orası ayrı tabi.....

biraz baktım verdiğiniz linklere ama pek bir şey göremedim.. şu biodizel konusunda bende araştırma peşindeyim..
vsvs..

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Kimyager
merhaba arkadaşlar ben ben ihraç etmek üzere crude degummed rapeseed oil eu/ din 51605 ( KANOLA YAĞI ) yüklü miktarda alım yapılacaktır
ilgilenen arkadaşlar benimle irtibata geçebilir .
megapol75@hotmail.com
532 642 42 10

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
bana mail yollarsanız rapeseed oil 51605 le ilgili,size yardımcı olabilirim...

Yerleşim Ukrayna / NikolaevMeslek Di?er
Sevgili Koniks Üyeleri,

Merhaba. Konuyla ilgili yanlış görünen noktaları paylaşmak isterim.

Öncelikli olarak 2014 yılı içinde o da planlan yüzde üç mazota eklenmesi. Ancak yerli tarım ürünlerinden elde edilen yağlardan yapılacak biodizel eklenebilecek. Atık yağları bu sisteme dahil edemezsiniz.

Biodizeli öyle isteyen yapamaz bu konuda izin almış şirketler ancak üretebilir. Yani kanola ekip yağını sıkıp bir makina ile ürettiğiniz biodizeli satamazsınız. Ancak bu şirketlere kanola yağınızı satabilirsiniz. Buradaki sorun ise hiçbir lisanslı firma kanola yağınıza şu anki piyasa fiyatlarını veremeyecektir.

Şu an yaklaşık 9 lisanslı firma bu işi yapabilir ama şu anda üretim oranı 45000 ton ile sınırlı yani şu anki firmalar bile ancak 5000 ton üretebilir yıl içinde buda ayrı bir saçmalık tabiki ama burası Türkiye. Unutmayın 5 yıl önce biodizel izni alan ve milyonlar harcayan firmalar tek ÖTV VE KDV arttırımı ile kapanıp hurdaya döndü.

Biodizel tesisi açmanız şu an için çok çok zor ama isterseniz maliyeti yaklaşık 5 milyon doları bulur muhtemel geri dönüşüm süresi ise 100 yılı bulur herşey yolunda giderse

Yurtdışından kanola yağı getirmeyi bu iş için unutun. Vergisi algısı boyunu aşar zaten bundan üretemezsiniz. Dişarıdan biodizel getirmeniz ise mümkün değil.

Herkese bol başarılı günler

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Di?er