atom.
eğer pazarda tahta kiralamak istiyorsan saat 6:30-7:00 sularında pazarın kurulacağı yere gideceksin.orda sergi kuranlara soracaksan sana yardımcı olurlar.o hafta pazaa çıkmayanlar,veya yeterli ürün bulamayıp tahtalarının bir kısmını açamayanlar sana tahtalarını kiralar.bu işte yaş önemli değildir.bu birazda duruşunla ilgili bir şeydir.bu pazar tahtalarının hep sahipleri vardır.zamanında satın almışlardır yatırım amaçlı yada ticari amaçlı.
eğer sen düzenli bir çalışansan ve her hafta sergi açtığını görürlerse sana aylık olarakta yerlerini kiralarlar.tahta fiyatlarına gelicek olursak bu işte sabit bir fiyat yoktur.pazarına göre-pararın yerine göre fiyatlar değişir.istanbulda örnek bakırköy pazarı 80 le 250 arası değişir.bazı pazarlardada ortalama 50 tl bir ortalama gidiyor.tabi yerine ve sergi alnının büyüklüğüne göre bu fiyat değişir.
ama sana bir tavsiye vereyim bu ürünleri satacaksan önce pazarın biraz ücra köşelerinden başla hem giderin az olur hem pazar ortamına ısınmış olursun.daha sonra güzel yer bakarsın fakat ürünleri satacağın tahtanın yakınında aynı ürünü satan başka pazarcılar olmamasına özen göster bu senin hem satışını hemde ileride pazarda yer bulmanı sıkıntıya sokabilir.ve kimsenin ürünleri hakkında yorum yapma.çok sivrilme başını ey sen kendi işine bak.
bol şanslar...