Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Abilerim,kardeşlerim Allah Rızası İçin Bi Fikir

BaşlatanironikTarih23/08/2012 00:31:12Yorum49

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
arkadaşlar hepinize merhaba.ben 30 yaşında 2 iş batırmış son atımlık kurşun misali 50.000 sermaye son denemesini yapacak biriyim.daha önce neden iflas ettiğim ap ayrı bi mesafe ama benden kaynaklı şeyler değildi.evli bir çocuk babası evden işe yaşayan biriyim yani öyle kadın,kumar vs yok.aklımda 3 iş fikri var seçtiğime 30.000 tl yatırıp kalanı ne olur ne olmaz diye nakitte tutucam lütfen göz önünde bulundurarak yorumlarınızı esirgemeyin.iş fikirlerim şöyle (iş ankarada yapıcam bazı nedenlerden başka şehire çıkamıyorum)
1-ekonomik olarak dar gelirli bir muhitte örneğin sincan yada etimesgutta japon pazarı

2-yenimahallede park karşısında bulduğum,işleklik olarak işlek sayılacak bir konumda parka sıfır mesafede bir dükkanda oyuncakçı.dükkanın yaklaşık 5000 tl lik bi masrafı var biraz kötü durumda kira olarak dükkan sahibi 2500 istiyor ama 2000 razı ederim gibi geliyor.dükkan 50 metrekare

3- çankayada ara sokakta çok işlek olmayan bi muhitte ilginç ev eşyaları ve hediyelik üzerine bir iş.dükkan 30 metrekare

akıl akıldan üstündür derler.yorum yapan herkezten Allah razı olsun teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / KırıkkaleMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
49 yorum
Yeni Üye2 yazı
bence ara sokaklardan düşünme japon pazarı fikri iyi ama çevresinde bu tarz dükkanlar varsa bi araştır rekabet ortamı nasıl olur

Yerleşim Türkiye / ÇanakkleMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
Madem internet ve teknoloji ile ilgilisin yani burda üye olup takip edebiliyorsun, bence kendini burda geliştirmeye çalış.Sağlam bir proje ve web sayfası ile 30 bin liraya kadar çok güzel girişmler yapabilirsin. AVM veya En kalabalık yerlerde bile ulaşabileceğin İNSAN sayısı bellidir. ve burda vereceğin kira 2-5000 arasındadır ki burda garantisi olmayan bir kira gideri olur riskin büyük olur. Dediğin gibi 30 bin liranı işe ayır, 20 bini sağlamlık olarak tutup faiz,fon,altın,dolar gibi kaybetme riski olmayan yerde tut.
1- Web Sayfa ( kendin belirleyeceğin veya geliştirebileceğin bir alanda) 30 bin liraya kadar yatırım yap.
2-Aylık 2 bin-5000 kira yerine Aylık en başta 1000 lira internet kirası olarak reklam öde
3-AVM veya en kalabalık yerde ulaşabileceğin insan sayısını düşün ve internet üzerinde ulaşabileceğini düşün.
4-6 ay içinde işin oturduktan sonra küçük bir ofis tut, bir tanede webmaster al.
5- Herzaman geleceğe yatırım yapıp bugün kazanmak için yaşamalıyız.
Ufak da olsa benim fikrim bu . Teşekkürler.
DUDENT

Yerleşim Türkiye / KybrysMeslek Yöneticilik
Yeni Üye57 yazı

kardeşim paranı yatıracaksan bildigin işe gir öyle mahalle arasında emekli işleriyle ugraşma günlük on tl lik satış yapcan dükan kirası elk su falan 20 tl lik masraf olacak cok iyi araştır düşün senin evinde kiradır aklını başına al akıllı hareket et mekanım olsun diye mekan acılmaz bana sorarsan cadde üstünde bir dükkan bul küçük olsun severek yap ama ara sokaktan uzakdur bence ara sokkakta büyük marketlerin uzak odugu bir yerde bakkal valanda olur önüne ufak manav damacana su kazın karpuz falan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye120 yazı
ABİCİM GİT BİR AVM İLE ANLAŞ VE 10 TANE OYUNCAK AT AL VE ÇOCUKLARA KİRALA.SÜPER PARA VAR O İŞTE ELEKTİRİK YOK STANT YOK NE BİELEYİM .HEMDE 10 000 TL YE ÇÖZERSİM İŞİ .BU İŞİ KESİN ARASTIR BAK .SELALAR YOLUN ACIK OLSUN .BİR ABİ.....
KARAKUŞ BASKI RESİM ÇERÇEVE

CUMHURİYET MAH.MİMARSİNAN CAD NO :61/D BAHÇELİEVLER İSTANBUL
TEL:0212 527.25.87 0212KARAKUS
GSM İŞ : 0541 693 83 57

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye30 yazı
gıda üzerine bir yer açmak istiyorsan sanayi bölgelerini düşün,mekanın temiz olun küçük olsun, çok masrafa gerek yok.gıda değil süs eşyası ev eşyası ufak tefek hediyelik eşya satan bir dükkan düşünüyorsan(1 milyoncu derler genelde bu dükkanlar için)bu tarz bir dükkanı mahalle aralarında açabilirsin ama yine de işlek caddelerin bir arka sokakları olabilir.herkez bu tarz dükkanlara sarmış durumda ben bile bütün ıvır zıvır eşyamı ordan aldım .Ama oyuncakçı fikri ölü bir fikir direk vazgeç.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye351 yazı
Telemarketing yap dostum 5 pc 5 masa sermayesi var gidip parani mala mülke bağlama sakın

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı
slm kardeş öncelikle sakin düşün panikleyim te hah bu iş deyip atlama fazla dallandırıp budaklandırmada her şey olacagına varır ailene saygılı olmayı sakın unutma bu gibi durumlarda karşınız dakini daha çabuk kırabilirsiniz dikkatli olmalısınız .bu en önemlisi . iş fikri olarak acizane fikrim ufak bir dükkan da yaya trafigini çok oldugu yerde temizlik ve plastik ev ürünleri ile başla elin deki parayı da yok bil ufak bir dükkanla başla ki işi sevemezsen kaybın fazla olmasın işinin hakkını vermeyi sakın unutma sen işini seversen işin de sana bakar sabahları çok erken açmaya gayret et akşam da geç saatlere kadar dur dükkanın da malum **la müşterinin ne zaman gelecegi belli olmaz . dükkan eger işlemeye başlar sa ürün yelpazeni gemişletmenin yollarını ara ama dükkanın yerini degiştirme temizlik ürünleri gıda ambalajı kagıt ürünleri gibi vs çeşitlerini çogaltmaya bak hayırlısı olsun karar senin işin rast gelsin inşallah..
esnaf

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye9 yazı
arkadaşlar herkeze merhabalar,bu konuyu açalı 3 sene olmuş,hayat akıp gidiyor.sizlerle aradaki zamanda geçenleri paylaşmak istedim.bu konuyu açtıktan kısa bir süre sonra etimesgutta market açtım,herşey dahil 40.000 tl yi buldu.yaklaşık 8 ay çalıştırdım,gece 12-1 e kadar açık durdum her sabah 6 da açtım,gelen müşteriye hep güleryüz gösterdim,müşteri olmadığında dükkanı sürekli temizledim,ama maalesef ekmek ve sigara dışında birşey satamadım,sırf tutunayım diye salça,makarna,yumurta vs aklınıza ne geliyorsa büyük marketlerle aynı fiyatları yazdım ancak yinede sadece ekmek ve sigara aldılar,günlük ciro 300 tl yi geçemedi,tahmin edeceğiniz gibi devretmek zorunda kaldım üstelik 40.000 e malettiğim dükkanı 13.000 e devredene kadarda göbeğim çatladı.Allah ıma bin şükür ne yapalım ticarette kısmetim yokmuş,zaten artık ticaretle uğraşacak sermayemde kalmadı.şuan asgari ücretle bi işe girdim geçim derdiyle uğraşıyorum.Ticaretle uğraşan tüm kardeşlerimede Allah yardım etsin..gerçekten zor bir dünyaymış bunu öğrendim

Yerleşim Türkiye / KyrykkaleMeslek Serbest meslek
Üye150 yazı
Rızkı veren allah sevgili kardeşim,
İnsan zaman zaman kararlarını sorgulamak zorunda kalıyor, bazen hata yapabiliyor, bazen de hakkımızda şer gibi gördüğümüz şeyler hakkımızda hayırlı olabiliyor. İnşallah senin içinde hayırlısı böyledir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye68 yazı
hayırlısı be kardesim..... saglıgın yerinde bi fırsat cıkar bı gun hayatın deişir sabır sukur ins....
cihan gürbüz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye20 yazı
hayırlısı olsun hocam , kaybettiklerin kazandıklarının yanında (ticaret hayatı) bir hiç :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye138 yazı
canım ulkem nicki arkadaş mantıklı bir yazı yazmış ancak ticaret tozu yutmuş biri olarak birinin yanında çalışmayı da son ihtimal olarak düşünürsünüz onuda tahmin ediyorum o halde dikkatli olmalısınız.

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Esnaf
Yeni Üye42 yazı
Hiç riske girme kasalı bi kamyonet al seyyar satıcılik yap gündüzleri.akşamlarida restoranlarda falan bulaşıkçılık yap.seyyardan gündüz 100-150 tl arası kar yaparsın ek işinden de günlük 60 tl alsan aylık 4500-6000 arası bir gelirin olur.sigortani kendin yatirirsin.kaan diger parani da altin yada dövize bağla.oda kendi kendine az da olsa artsin.iyi takip edersen biiznillah kazanırsın.aynı zamanda ds araba. piyasasını da takip et.brodvay şahin doğan tarzı al sat yap.bu şekilde bir sene sonunda 50 bin sermayen en az 80 bin civarina çıkar.sonrada bi dükkan açar başında da yenge durur.zaten bu noktadan sonrada gerisi gelir allahın izniyle.ama unutma herşey nasible.sen YA ALLAH DE GERİSİNE KARIŞMA.
RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.
En karanlık zaman,güneş doğmadan hemen öncedir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye45 yazı
kahvaltı dükkanı aç bence çok para var o işte aynı zamanda ürün tedarik konusundada sana hertürlü desteğimiz olur
karadenizde çeşitli yerlerde üretim çiftliklerimiz var
bilalerdogan53@hotmail.com mail adresim ulaş bana

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Gyda
Üye155 yazı
3-4 giyim pazarında pazaryeri kirala sadece 7-8bin lira sermaye yatır.(10u geçme)Gerisi sende kalsın ilerleyen zamanda iş yapan pazaryerlerini satın alacağız. Yalnızca peşin al. Yeter de artar emin ol 30 senedir ailecek sektörün içindeyiz. Sonra yapacağın hamle hesaplı pazaryeri denk gelince satın almak olsun. Böylece masrafını azaltmış işler azaldığında içeri girmemiş olursun. 2. hamle : Para yapmaya başladıktan sonra yaz sonu yazlık kış sonu kışlık topla. 3-4 ay beklet karlı sat. 3. hamle : Pazaryerlerini almaya devam et . Masrafları azalt . 4.hamle: Artık çok hamle yapmana gerek kalmadı pazaryerlerini kiraya verip yatıp yesen bile olur :) Ama sen gene de çalışmaya kazanmaya devam et inşaAllah .
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye11 yazı
İronik kardesim
bende senin gibi 5 yil once cok buyuk bir kriz yasadim battim
suan daha iyi tecrube kazandim.
sana tavsiyem akan kokan ise girmendir.
vunluk getirisi ola. İse gir derim
ornegin kendine 8-10 liralik bi pikap al birde buyuk dukkan tut depo gibi tablaci diye tabir ettigimiz kisilerden gunluk kartondu pilastik hurdasi al biriktir tonaja ulastiginda %100 olmasada bagladigin paranin bir ayda &60-70 lik kar orani saglarsin
sermayen bu ise bence qayette yeter..
Saygilar

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Y?siz
Üye155 yazı
Öncelikle o 30bin liranın 10 binlirasını sermaye edin. Pazarlarda tekstil üzerine bayan çocuk ucuz ne denk getirirsen satmaya çalış.Biraz para yapınca yaz sonu yazlık kış sonu kışlık topla peşin parayla 3-4 ay sonra karlı sat. Sonra İş yapan pazarları belirle . O pazarlarda çıkarken kulağın delik olsun. Yavaş yavaş hesaplı pazaryeri satın almaya başla . Kazandığını yediğinden fazlasını pazaryerlerine yatır. Bizim buralarda 15-20bine var pazaryerleri oralarda nasıl bilmiyorum. Bu şekilde masrafını düşürürsün . Çıkamadığın pazaryerini de kiraya verir oradan gelir elde edersin. Bu şekilde güzel kazanan bi sistem kurman mümkündür Allah 'ın izniyle. Allah hayırlı iş nasip etsin.
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye17 yazı
Bir işe gir çalış parandanda olma çünkü paranın arkasında ikinci bir sermayen yok Azdan az çoktan çok gider
Herzaman bir fırsat vardır, eline geçen fırsatları değerlendirmesini bilene...

Yerleşim Belçika / AnversMeslek Esnaf
Yeni Üye66 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - canim_ulkem
yazını okudum hemen hemen aynı yaştayız empati yapayım dedim ben olsam kesinlikle o parayı altın alır bir işe girerdim eğer bekar olsaydın farklı yazardım ama elindeki son rakamı kaybetme korkusu yaşıyorsun gibi geldi bana ta istanbuldan bunu hissetmek mümkün

bir işe gir diyorum para dursun bence

merhaba hocam ben bekarım ve bu duruma yakın bir durumdayım önerileriniz nedir?
İnşaat Mühendisiyim

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Mühendis