Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Abilerim,kardeşlerim Allah Rızası İçin Bi Fikir

BaşlatanironikTarih23/08/2012 00:31:12Yorum49

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
arkadaşlar hepinize merhaba.ben 30 yaşında 2 iş batırmış son atımlık kurşun misali 50.000 sermaye son denemesini yapacak biriyim.daha önce neden iflas ettiğim ap ayrı bi mesafe ama benden kaynaklı şeyler değildi.evli bir çocuk babası evden işe yaşayan biriyim yani öyle kadın,kumar vs yok.aklımda 3 iş fikri var seçtiğime 30.000 tl yatırıp kalanı ne olur ne olmaz diye nakitte tutucam lütfen göz önünde bulundurarak yorumlarınızı esirgemeyin.iş fikirlerim şöyle (iş ankarada yapıcam bazı nedenlerden başka şehire çıkamıyorum)
1-ekonomik olarak dar gelirli bir muhitte örneğin sincan yada etimesgutta japon pazarı

2-yenimahallede park karşısında bulduğum,işleklik olarak işlek sayılacak bir konumda parka sıfır mesafede bir dükkanda oyuncakçı.dükkanın yaklaşık 5000 tl lik bi masrafı var biraz kötü durumda kira olarak dükkan sahibi 2500 istiyor ama 2000 razı ederim gibi geliyor.dükkan 50 metrekare

3- çankayada ara sokakta çok işlek olmayan bi muhitte ilginç ev eşyaları ve hediyelik üzerine bir iş.dükkan 30 metrekare

akıl akıldan üstündür derler.yorum yapan herkezten Allah razı olsun teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / KırıkkaleMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
49 yorum
Yeni Üye26 yazı
2 seçenek için başka opsiyonlar düşündün mü,yani oyuncakçı değil de dönerci dükkanı gibi.çünkü kirası fazla.yerinde olsam yemek üzerine ufak bir dükkan düşünürüm.ustalık gerektirmeyen geleneksel bir kaç yemekle (gözleme ,mantı)gibi yemekler satardım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye9 yazı
dönercide düşündüm açıkçası ama o iştende anlamıyorum ustaya bağlı kalmak istemedim park karşısı diye oyuncak düşündüm yoksa özel bi neden yok şuan her fikre açığım.günde 100 fikir geliyo ama hepsinde bi olumsuz yön var geri cayıyorum.daha önceki iş deneyimlerim gözümü fena korkuttu

Yerleşim Türkiye / KyrykkaleMeslek Serbest meslek
Yeni Üye38 yazı

Gozlemledigim kadariyla Ankaralilar AVM hastasi. Yani seninde AVM lerden cokda kucuk olsa bir yer kiralamaya calisman daha mantikli gibi. Sosyete pazari inda bir yer bulabiliyorsan orayida tavsiye edebilirm. Oteki turlu arka mahalleler felan hikaye sana soyleyim. Musteri beklemek degilde direk kalabaligin icine girecek bir fikir gelistirmen senin icin daha karli olur. Bir kac kere deneyim yasamissin. Isler dusundugun gibi gitmedigi anda sadece maddi degil manevi problemde yasarsin bu sefer.

Yerleşim Hollanda / ArnhemMeslek Ythalat / Yhracat
Üye139 yazı
merhaba ;

hocam yapabilirsen kalabalık bi yerde bir dükkan bul nasıl olsa parkın karşısındaki dükkana kira olarak 2000 tl yi gözden çıkarmışsın daha kalabalık bi yerde kirası varsın en fazla 2750-3000 olsun bebek maması ve aksesuar işi yap ama ağırlıklı mama olacak dükkanda.. bu işi ben çok araştırdım sermayem yoktu yapamadım ve bböyle bir iş yapan yok diye biliyorum. benim nacizane bi fikrim sadece daha başka fikirler gelirse yazarım .. kolay gelsin
“Kim ayıbı (bulunan bir malı) o (kusuru)nu açıklamadan satarsa, Allah’ın daimi gadabı içinde kalır ve melekler durmadan ona lanet eder”

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye178 yazı
daha önce battığın 2 işkolu neydi? onlarıda yazarsan fikirler daha farklı olabilir.
Allah yardımcın olsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye2981 yazı
Artık büyük şehirlerde dükkan açacaksan AVM lerden başka yerde dükkan açmak hayal kırıklığına sebep olur. AVM lerde reyonlar dükkan formatından daha da iyi.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye33 yazı
avm fıkrını desteklıyorum gerekırse 3 - 4 bin ver stand veya reyon tarzı bısıyler almaya bak zorla bıraz kendını baktın olmadı semt pazarlarına yönel derım pazarda sokaktakı dukkan kadar kıra vermezsın degerınden uygun urunler bulup satabılırsın pazarda
Ne Kaaa Ekmek O Kaaa Köfte..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Yeni Üye7 yazı
Merhaba

Öncelikle Allah yardımcınız olsun ben ankarada doğma büyümeliyim ve bence 50 binliranı 30 binlirasıyla keçiöğren sincan gibi yerlerde iş yapabilirmisin ben çankayada oturuyorum buralarda çok zor ancak o parayla emlakçılık yaparsın ondada sıcak para yok pazar işleri yap bence mesala nişantaşı pazarı var çankayada bir yer tut bayan eşyaları sat hem çok risk yok hemde rahat kazanırsın

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yleti?imci
Üye150 yazı
Sincan ve etimesgutta çarşı diye tabir edilen bölgeler vardır, özellikle sincan halen tipik ilçe kasaba çarşısı özelliğini korumaktadır. Yani eskiden bayramlarda alışverişe bayramlık almaya ulusa gidilirdi, kahvaltılık almaya ulustaki hale gidilirdi, sincandaki çarşıda hala böyle, bence özellikle sincan çarşı bölgesini gezmelisin, bu tip bir bölge de dükkan bulabilirsen, ne iş yaparsan gider, özellikle haftasonları iğne atsan yere düşmüyor.
ara sokakta işlek olmayan biryerde herhangi bir iş yapmanı tavsiye etmem.
allah kolaylık versin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye5 yazı
oncelikle yolun acik olsun kardes ben senin yerinde olsan 2 seferde kotu sonuclanan bir tecrube varsa birazda sanssizlik desek bunu da gec sicak 50000 tl ni yatiracan bu ise bekle ki sen bu parayi amorti edesin yatir parayi fona gir bir ise al sana sifir riziko onceleri gibi ticaret yatir bir sene icinde amorti edecek bir hali kalmadi yatir o sicak parayi bekle ki para kazanasin yolun acik....

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Saty? / Pazarlama
Üye345 yazı
konumu iyi olan hazır kurulu bir marketi al çalış
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye5 yazı
Üniversite hastane yada devlet kurumlarının olduğu bölgede kahvaltı salonu aç kardesım gunlukte tabıldot usulu yemek ver fiyatlarda uçmadan sürümden kazanırsın...
Siz Hayal Edin Biz Gerçekleştirelim

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Dany?manlyk
Üye2981 yazı
KIRKLARELİ, ile irtibatın varsa, Orada çok güzel sucuk yaparlardı bir zamanlar. Çok az bir sermaye ile orada sucuk yaptırabilir misin? Ve bunu pazalayabilir misin? Bu konuyu bir araştır . Fason yaptırdığın için kesimhane ve imalathane izinleri gibi şeylerle uğraşmazsın. Ve kaliteli ucuz sucuk yaptırabilirsin. Pazarlanması çok zor değil. Fiat tutturabilirsen. Büfe, okul kantini vs gibi bir çok yere aktif sıcak satış yapabilirsin. Ve çok sermaye gerektirmez. Paranın bir bölümü ile soğutuculu bir araç ve birkaç hayvan alabilecek para bu işe yeter.Ve batma ihtimali sadece sattığın malın parasını toplayamama durumunda ortaya çıkar. Çok zor . Bir çok yerde bir içeri bir dışarı denilen sistemle mal satılabilir. Yani 1-2 kilo sucuk verirsin . Haftaya gittiğinde yeni siparişi verir eski hesabı tahsil edersin. Paranı alamadın mı ? Yeni mal vermezsen PARAN BATMAZ. HER SATIŞ NOKTASINDA RİSKİN bir parti malın ki oda bir kaç kiloyu geçmez. Ve o kadar bir para için kimse kendini rezil etmez. Kendine satış için bir plan yaparsın. Ve Günde ne kadar satış noktasını ziyaret edebileceğini planlarsın. Bütün mesele fiat tutturabilmekte.Bir kaç büfe ve okul kantini dolaş .Ben bu işi yapmaya başlıyorum .Piyasa araştırması için soruyorum. Sucuk kaç liraya alıyorsunuz ve ödemeyi nasıl yapıyorsunuz diye sor.Bazıları cevap vermez ama sohpet eder gibi yaklaşırsanız bir çoğundan cevaplar alacaksınız.Bir çok yerden alacağınız cevaplar size doğru cevapları ve satış politikanızı öğretecek .Satış fiatı ve tahsilat bilgilerini verecek. ve Hayvan alırken ve sucuk yaptırırken genel giderleri de eklediğinizde bu işten aşağı yukarı bir hesapla ne kazanacağınız da ortaya çıkacaktır.
Bu saymaya çalıştığım araaştırmaları yaparak işe girersen zarar etmezsin.Gerisi senin çalışma azmine kalır. Ama ilk baştan bu konuda ortak veya eleman ile çalışmayı kesinlikle düşünmemelisin. İleride yavaş yavaş eleman alabilirsin ve onu da çok iyi takip etmelisin.
Kolay gelsin
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye317 yazı
kırklarelindeki sucuk yapan firmalar dısarıya cıkmıyor.. sen alıp ***ürmelisin. Ancak ucuz sucuk isteyene değilde uygun fiyata kaliteli sucuk arayanlara yönelik olur işin.
büfe gibi ucuz sucuk arayan yerlere 1.50liraya tadı güzel sucuklar var..
not olarak yazmak istedim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
ARkadaşlarım her yorumu tek tek okudum .genel olarak baktığımda gıda sektörü yönünde tavsiyeler vardı bende buna uyup yeni bi rota belirledim.avm konusunda müşteri potansiyeli çok olan avm lerde hiç boş yer yok maalesef yeni açılan avmlerde riskli olur gibi geliyor.stand olarak yarın avm leri bi gezicem önce sonucu buradada paylaşıcam.devren stand bulabilirsem yada şöyle çok sermaye gerekmeyecek bi örneğin soft dondurma gibi ufak bi yer kiralayabilirsem ilk planım avm olacak,eğer avm olmazsa sincanı sokak sokak gezip gözleme yada börek salonu gibi ufak sermayeli bişey deniycem.iyiki bu konuyu açmışım yorumlarınız gerçekten çok hoşuma gitti ve haklı yönler çok.ucuzluk yada oyuncakcıya çok sermaye yatırmak gerekiyor buda riski arttırıyor kesinlikle haklısınız.sucuk işine gelince daha önce batan işimden biri bi kamyonet alıp bakkallara ufak çaplı gıda malzemesi satmıştım alacağımın yarısını zar zor alabildim dünya kadar kavga döğüşle çok zararım oldu o yüzden sucuk işi pek aklıma yatmadı.Hepinizden Allah razı olsun işiniz gücünüz rastgelsin inşallah

Yerleşim Türkiye / KyrykkaleMeslek Serbest meslek
Üye2659 yazı
Ticaretin içinde yetişip ticareti yaaşm biçimi olarak görmüş büyüklerimizin söylediği çok mühim ortak bir söz var "Ya en iyi bildiğin işi yap yada yaptığın işte eniyi ol"

Forumun içindeki konulardan anlaşılıyorki çoğumuzun "en iyi bildiğin işi yap" kısmında sıkıntısı var. Çünkü hiçbir işi ,zanaatı , tam olarak bilmiyoruz Açıkcası ya bildiğimizi sanıyoruz yada bu gerçekle yüzleşemiyoruz

Sonrada bardakta mısır, arabada mısır,network, cafecilik vb... gibi başlangıcı olan sonu olmayan işlere yani bir uzmanlık gerektirmeyen buyüzden herkesin balıklama atladığı alanlara atlıyoruz.

Bu konudan çıkışın tek yolu yeteneklerimize uygun bir mesleği çok iyi öğrenip ve o mesleğin piyasa koşullarını iyice teneffüs ettikten sonra yola çıkmak...

Üniversitede hocamın dediği gibi"Günümüzde en büyük sermaye bilgi, Bilgiye ise ulaşmak kolay fakat çok pahalı"
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye83 yazı
meslek nedir ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye1359 yazı
Pazarcılık işine gir ufak ufak. Zamanla büyütürsün.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye108 yazı
bu saatden sonra maceraya atılma derim.yiyecek-içecek üzerine örneğin kafeterya gibi bir yer aç akmasada damlar derler ya zarar etmezsin hiç değilse sana başarılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye27 yazı
Öncelikle düşünce yanlış. Yaş daha otuz.. daha ne 50 binler batırsanız siz yine hayata devam edersiniz ama öyle bir başlangıç yapıyosunuz ki sanki "2 kere yaptım artık bundan başka olmayacak". Ayrıca daha önceki işlerin batmasının sebebi neden sizinle alakalı sebepler değil bir anlatın bakalım belki sizinle alakalı siz kabul etmek istemiyorsunuz. Yani anlayacağınız bu birazda özgüvenle alakalı.. bir daha başarılı olma lüksünün olmadığını düşünen ve olumsuz giden iki işin üstesinden de kolayca sıyrılan siz, bu düşünce yapısıyla nasıl başarılı olmayı planlayabilirsiniz. En sağlıklısı kendinize aylık maaşı olan bir iş bulun ve etliye sütlüye dokunmadan hayatınızı devam ettirin. Sermayenizizde bankaya koyun faiziyle çoluk çocukta bir yere kadar okur ne uzar ne kısalırsınız. Umarım bunlar size ağır gelmemiştir. Nacizane fikrimi söylüyorum.

Yerleşim Bulgaristan / TargovishteMeslek Di?er
Yeni Üye41 yazı
çin pazarı mı kaldı ya...
Akıllı adam gideceği yere hazırlanır : ))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Müzik
Yeni Üye24 yazı
Dostum dikkat et kendine,,soyledigin isler anca karnini doyurur,,onun icinde para yatirma git bi yerde calis,,bence parani bosa harcama,,sen artik bata cika tecrube sahibi oldun ama kendine oz guvenin kalmadigi icin her sey sana yanlis geliyor,,bence parani cebinde tut ve bir kac sektorde pazarlama elemani olarak calis yevmiyeni cikar hemde piyasa sahibi ol,,daha sonra daha onceki tecrubeleri goz onunde bulundurarak,,cok az elemanla,,birinci veya ikinci el olabilecegin islere yonel,,,bunun basinda nakit parayla ticaret mesala,,ticaretten kastim,,sen direk al ve direk satt,,yapandan alip,,toptanciya satandan sonra toptancinin bolge bayine sattigindan degil,,direk yapandan alip nakit paraya tuketiciye satan ol,,benim acizane tavsiye bu olur abime,,,allah yardimcin olsun yardimci olacagim bir seyler olursa yaz

Yerleşim Türkiye / China
Üye508 yazı
Dostum bir yerlerde işe girmeyi düşündün mü hiç?

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye122 yazı
japon pazarları kan ağlıyor siz hala arkadaşa japon pazarı diyorsunuz , arkadaşım paranı cebinde tut iyice araştır yazık günah son paranı'da ziyan etme

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye122 yazı
ayrıca oyuncak sektörünü joyjoy gibi yerler çin malı satarak kaymağını yediler ve şimdi çinden gelen oyuncakların çoğunda kansorejen madde olduğu için bakanlık toplattı ve izin vermiyor iyice düşün taşın

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye211 yazı
Altina yatirim yap derim ben. Altinin bu sene sonuna kadar 130 lira lari bulacagini soyluyorlar uzmanlar.Su anda 96-97 lira. Yada illaki ticaret diyorsan yiyecek icecek yani gida gida gida yerinde ve zamaninda. Istanbulda Taksim Istiklal caddesinde Kestane ve Misir saticilarini gordum adamlarin karina hayran kaldim. Adamlar kestanenin 100 gr 5 liraya satiyor ve kapis kapis gidiyor. Ben dort gunde iki kere aldim pahali bulmama ragmen. Bir kilo kestaneyi 50 liraya satmis oluyor. Masrafi ne? Tup ve kestanenin maliyeti 5 lira etmez.
Turkiyede gormedim tabak veya bardakta taze meyve AVM lerde veya kalabalik yerlerde(kizilay da) cok iyio gider. Hem kokusu guzel ,taze herkese hitap eden bir urun. Maliyeti cok dusuk.
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=fruitsalade%20ah&revid=1383275529&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Yeni Üye19 yazı
kardeşim ilk önce başarılı olman dilegiyle anladıgım kadarıyla dükkan acacagın yerler insan sürkilasyonun çok fazla oldugu yani kalabalık oldugu yerler eger ben senin yerinde olsaydım büfe tarzı bir şey açardım toptancıdan yarısını borca yarısınıda peşin alsan bütün toptancılar sana mal verir tabi ki önce açacagın yerde market büfe filan olmaması lazım kalabalık yerlerde 20 -30 metrekare yer sana çok rahat yeter içine sadece sigara su dondurma kirayı çıkartır ayrıyeten oradaki esnafı eger kendine baglarsan sabahları pogaça simit kahvaltılık gibi ürünlerde gider allah korusun batsan bile zararın çok az olur çünkü misal veriyorum elinde 100 karton sigara var degil mi onu kime ***ürsen aldıgın fiyatdan satarsın büfedeki bütün eşyaları her bakkala markete filan heryer toptan satarsın tabi ki dükkanın yeri çok önemli ona çok dikkat etmen lazım kirada önemli eger agzın laf yapıyorsa malların çogunu borca alabilirsin hatta mesela bu ürün gitmedi demi onu geri verebil me şansın var
tekrar başarılar allah yardımcın olsun bu devirde dükkan açmak ve işi tutdurmak çok zor kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ö?renci
Üye277 yazı
HERKESE MERHABALAR TÜM YORUMLARI OKUDUM, İRONİK ARKADAŞIMIZA BENİM TAVSİYEM ŞU OLACAK: PAZARLAMA İŞİ: KENDİ İŞİN VE GIDA SEKTÖRÜ BAKKAL MARKET GRUBUNA HİTAP EDECEKSİN AMA ASLA VERESİYE VERMİYECEKSİN. VE BAKKAL GRUBUNUN PEŞİN DE OLSA ALMAK ZORUNDA OLDUĞU ŞEYLERİ UYGUN FİYATA SATACAKSIN: SÜT, NESCAFE, MADEN SUYU, KOLA, MEYVE SUYU, VS. MALI PEŞİN VE UYGUN ALIRSAN PİYASA DA TUTUNURSUN. İNAN 50,000 TLEM OLSA BEN YAPICAM ALLAH YARDIMCIN OLSUN
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye201 yazı
Hipermarketcilik yada bakkalcilik Dünyanin heryerinde yok olmaya basladi, dondurmacilar cok güzel is yapiyor Tûrkiyede, iklimden dolayi uzun süre acik tutabiliyolar ayrica herkesin cocuguna yada kendine alacak bi iki top dondurma parasi mutlaka oluyor, topunu 1 tlden versen bunun yanina bide soft makinasi atip güzel bi tabela ile isi baglarsin.

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye38 yazı
yazını okudum hemen hemen aynı yaştayız empati yapayım dedim ben olsam kesinlikle o parayı altın alır bir işe girerdim eğer bekar olsaydın farklı yazardım ama elindeki son rakamı kaybetme korkusu yaşıyorsun gibi geldi bana ta istanbuldan bunu hissetmek mümkün

bir işe gir diyorum para dursun bence
Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek