Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yöresel Gıda Ürünlerinin Kargo Ve Ambalaj Engeli

BaşlatanonurwebTarih17/08/2012 04:24:23Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Herkese merhaba, yöresel gıda ürünleri satışı için e-ticaret projem var.Bütün aşamaları tamamladım sayılır fakat tek eksiğim ve korkum ürünlerin kargo ve ambalajlanması.
Şöyle ki : Baklava, künefe,yoğurt ,etli ekmek vb.. gibi çabuk bozulabilecek ürünler için hangi tür ambalaj maddesi kullanacağımı bilmiyorum.Çünkü bu gibi ürünlerin dışarıda 3 günden fazla kalması sıkıntı yaratabilir.Kargo firmasından yaşanabilecek 1 günlük gecikme ciddi zararlar doğurabilir ürünler için.
Buz aküsü ,strafor kutular çözüm değil ne yazık ki.Bu konu ile ilgili , kullanılacak malzeme ve ambalajlama ile fark yaratabileceğim fikirlerinize ihtiyacım var.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye16 yazı
Halen konu güncel ,yardımlarınızı bekliyorum

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye60 yazı
bence öyle bir paket hatta koruma tekniği bulan birisi olsa köşe olurdu şuan :)
burdan size yardımcı olabilcek birinin çıkcağını malesef düşünmüyorum
mesela bonnyfood aynı şekilde eriyebilcek ürünler vs. satıyor oyüzden bazı ürünlerini soğutmalı araçlarla dağıtım yapıyor
başarılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye160 yazı

kuru buzla gönderebilirsiniz;maliyet artar:(

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye16 yazı
Örnek olarak şoklanmış künefe gönderiminde kuru buz ters etki yaratıyor, daha çabuk çözülüyor.
Bu işi yapan kimse yokmu duyan bilen birileri...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye122 yazı
Beni aklıma şu geliyor hocam ;

Tabi siz genede iyi bir düşünün!

Evet, her gıda tüketim ürününde olduğu gibi kargo ve muhafaza sorun yaratır.
Fakat, bunun bir çözümü var bence :)

Şöyleki; e-ticaret sitesi ile satış yapmayı planlamakta iseniz; öncelikle kendi şehrinizin belirli ilçelerinde; muhafazaya uygun ticareti işletmeleri araştırın. Yani; yöresel ürünler için benim aklıma; mandıra, aktar vb... mekanlar geliyor. İlkden satışa sunmayı düşündüğünüz ürünleri; bu ilçelerdeki uygun ticarethanelerle anlaşarak oralara teslim edin. ( sizden belirli miktarda kira alacaklardır, yada satış başı komisyon)

Sitenizde; il içerisinde hangi ilçelerde satış yaptığınızı belirtin.

İlinizdeki ilçelerden sipariş geldikçe; en yakın anlaşmalı ticarethanenizden ürünü gönderin veya müşteriyi direkt oraya yönlendirin.

Bu şekilde bir ticaret için bence en uygun ödeme şeklide; kapıda ödemedir.

Bir düşünün belki benim fikrim size biryerlerde ilham getirebilir.

Allah gönlünüze göre versin.
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im