Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Herşeyi Yapmak İstiyorum Ama Olmuyor :(

BaşlatanunnalTarih12/08/2012 13:03:48Yorum18

İlk mesaj
Öncelıkle hepinıze hayırlı işler dilerim
hafta sonlarım degerlensın bıraz para kazanım dıe 3 ay once kucuk bı mınubus aldım once sahılde su sattım barındırmadılar (onlar 1 lıraya satıyodu ben 50 krs satıyorum dıe) okadar cok ıs yapmak ıstıyorumkı ama hıc bırı olmuyo cesarettenmı neden anlamıyorum
ornegın pazarlarda mahallelerde kuru ıncır zeytın domates penye corap tabı ayrı ayrı ama bı turlu bıyerden baslayamıyorum
hepsının en ucuz yerlerını bılıyorum getırtecegım koylerı bılıyorum haftalarca pazarlar emınonu tanıdıklar fılan gezıyorum bılgı topluyorum ama gel gelelım baslangıc yok
benım sorunum nedır bu ıslerı yapan veya bılen abılerım yardım edebılırmı bırılerı yol gostersın hepınıze cok tesekkur ederım
SAYGILARIMLA ...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
üstadım senin sorunun

* para kaybetme korkusu olabilir ama heryerden neyi kaca alacagımı biliyorum demissin bu sekil parada kaybetmezsin
zarar korkusu desek oda imkansız
sende bence özgüven eksik yada sana hadi basla artık deyip tesvik edecek biri yok yanlızlık sorunun

anladıgım kadarıyla

insallah ticari hayatın devam eder senin gibi kafası bu ise calısan cok az cunku

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
bence tek sorun herşeyi yapmak istemem sadece tek bir olaya odaklanman başarıyı artırır diye düşünüyorum
Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek

bence sorun her şeyi yapmak istemen değil . tabi ki her şeyi yapmak isteyeceksin . ürün teminini yapabilecek düzeyde bilgim var diyorsun o zaman beklemenin anlamı yok . hemen aklına yatan ürün neyse al koy aracına sabahleyin bir pazara git satmaya başla . biri almazsa diğeri alır . o pazarda olmazsa diğer pazarda olur . teorik şeyleri bırak , pratiğe yoğunlaş .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
sorunum maddıyatla ılgılı degıl az cok maasım var hafta ıcı calısıyorum nısanlıyım bıraz daha kazanmam lazım bu aralar aklıma yatan zeytın ısı aksamları hafta sonları kahvelerde mahalle aralarında fılan ama ıste bı START dıyemıyorum :(

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Bu yataktan kalkman gerektiğini bilipte kalkamaman gibi bişey.beş dakika daha yatayım bi beş dakika biüç dakika diyerek oyalanmak ama sonuçta zıpkın gibi geç kaldım diye kalkmaya benziyor.Elbet zıpkın gibi işe başlıcaksın ama ne zaman?para kazanmanın tadını almaya başlayınca.o zaman hiç uyumayacaksın :))
Tahminimce henüz seni tatmin edecek bir para kazanmadın yaptığın işlerde,para kazanma yolunu biliyorsun belki ama faliyet olmayınca uykun geliyor.
Bazı insanlar vardır oturduğu yerden alır satar kazanır harcar bunlar halk arasında " ben olsam" cılardır.
Bence yapman gereken hafta sonunu bile bekleme hatta şimdi bile bu yazıyı okurken boşa zaman harcıyorsun saat kaç olursa olsun hafta içi hafta sonu fark etmez para beklemez kalk git satmaya başla...pazar ola...
Honoré de Balzac

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Bence evlenme telaşındasın. Hemen bir şeyler yapabilmenin aceleciliği ile '' elim ayağım karıştı derler ya galiba işte öyle birşey
Bir kaç soru ile başlayalım,
Şu anda ne iş yapıyorsun. ?
Hangi işi en iyi biliyorsun? ( birden çok ise sıralama yap)
Hangi işten para kazanırımın yanında hangi işi yapmayı seviyorum? diye de sor kendine
hangi işin pazarını daha iyi biliyorsun?.
Hangi işin alımını en iyi yapıyorum ?

Benim yazılarımda görmüşsündür. Hediyelik bir çok şey yapıyorum . Kalıplarını yapıyorum. Bu işleri yapmaktan zevk aldığım için yapıyorum. Para kazanmayı ikinci plana atıyorum . Ama para da kazanabiliyorum. Öyle ki para kazanmasam da bu işleri seviyorum.Ve herhalde para kazanmadan da yapmaya devam ederim. Tabii senin durumun buna henüz müsait değil anlıyorum. Ama bunları da düşünmenin ilerisi için faydası olur. Sevmediğin işi uzun süre yapmak zordur. insanı yorar.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Oncelikle tekstil isinde calisiyorum
Giyim olarak degilde gida olarak is yapmak is yapmak istiyorim
Pazarcilik yapmayi istiyorum ama bi iki tahtalik ufak bi tezgahim olsun istiyorim
Corap almam cok kolay fabrikasindan alirim akrabam var
Ama benim aklima bu aralar kaliteli zeytin satmak daha cok yatiyo
Ramazan bitsin hayirlisiyla 20 kg lik bi bidon getirip cevremdekilere satcam
Herkeze tesekkur ederim pazarci abilerim varsa bi hafta yanlarinda calismayi isterim

size gerçek bir olay anatayım..

bizim arkadaşın istasyon garında büfesi var..
hoşbeş sohbet ederken dediki
biz buraya ne kadarsak satılır diğer arkadaşı hayır satılmaz diyince

deneme amaçlı yerden bir taş alıp tezgaha koymuşlar..satmak için

5-6 saat sonra müşterinin biri gelmiş bu ne diye sormuş..
bu övmüş övmüş şu hastalığa iyi gelir rahat uyku uyursun gibi..

adam da merak edip taşı satın almış...

(SEN PAZARA NE ***ÜRÜRSEN ***ÜR SATABİLİRSİN senın elinde)

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yleti?imci
dert bende derman sende .............. tın tın tın müzik dinlemek lazım bazen.
dert edecek başka işin mi yok unnal hocam.

1 işin var
2 nişanlısın (iyi olması görecelidir bunun ama neyse bence iyi iyi :)
3 minibüsün var
4 en önemlisi girişimde bulunma isteğin, arzun yüksek..

kıssadan hisse dert edecek bir şey yok. hafta sonu tatilin keyfini çıkar bak bayram geliyor...
girişimci bayramı ticaret olarak görür ama sen dinlen bu bayram. git aile büyüklerini akrabaları ziyaret et..

vs vs kafanı boşalt. senin düşüncen şu galiba
ticaret yapacam ama herkes parayı kazanıyor tüm köşeler kapılmış. tutunamıyorum vs vs.

yok öyle bir şey. acele edip dar açıdan bakma. sakinleş olaya yukarıdan bakmayı dene...

yapılacak çok iş var..

önerebileceğim ilk uygulama bu. bunu yaptıktan sonra bana danışır san yardımcı olmak isterim.

sana örnek önerilerimden başlıcası şu olacaktır...

sadece son tüketiciye satma... ticaretin başarılı kısmı alırken kazanmaktır... bunu herkes bilir iyi olan girişimciler arasında.

sende en iyi ürünü en iyi fiyata, ya da satılacak düşük kalitede ürünü çok uygun fiyata tedarik edersen, alıcısız kalmazsın.. ve ucuza tedarik edip senin gibi satacak 15, 20 kişi bulursan toptancı olarak satışını yaparsın. yanında istersen gider kendinde satarsın...

böylece rahat olur, emin adımla bildiğin,
tanımaya başlayıp uzmanı olduğun bir alandan diğerlerine geçersin...

Çorabı ucuz alabilirim demişsin o zaman bırak zeytini meytini,
git tuhafiyecisinden, iç çamaşırcısına sat çoraplarını..
mahallelerde ek iş olarak ver, dağıt ev kadınlarına kendileri satsın komşularına... vs vs

ona buna, oraya buraya atla**** güzel zamanını boşa yorma...
tek noktaya odaklanırsan zihnin sana bir sürü alternatif üretir satışı hakkında...

yazı uzuyorda uzuyor...
müziğe devam.. dert bende dermanda bende.... iş bende çorap bendee.........

şakası bi yana jingel müziği olarak bunu yapıp mahallelerde çalabilirsin :D

arada bir özelden danış beklerim.
saygılar
....
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - unnal
Oncelikle tekstil isinde calisiyorum
Giyim olarak degilde gida olarak is yapmak is yapmak istiyorim
Pazarcilik yapmayi istiyorum ama bi iki tahtalik ufak bi tezgahim olsun istiyorim
Corap almam cok kolay fabrikasindan alirim akrabam var
Ama benim aklima bu aralar kaliteli zeytin satmak daha cok yatiyo
Ramazan bitsin hayirlisiyla 20 kg lik bi bidon getirip cevremdekilere satcam
Herkeze tesekkur ederim pazarci abilerim varsa bi hafta yanlarinda calismayi isterim

Önce bir pazara git .Çorap satan bütün tezgahları dolaş. Kalitesine ve fiatlarına bak. Ve bunları bir deftere yaz. notlar al.
pazarın nersindeki çorapçı daha çok satıyor. Yerlerini not al.
Pazarda tahtaların kim tarafından kiralandığını öğren.Tahta kiralarını sor.
Açacağın tezgah küçük olmasın .
MAL MÜŞTERİYİ DÖVECEK HEM MİKTAR HEM KALİTE HEM FİAT.
Sonra Çorap imalatçısı tanıdığına git. Ben bu işi yapacağım ama, Fiatlar ve kalite pazarda rekabet edebileceğin tarzda olmalı.Ve satamadığım da geri alacakmısın , diye sor.
İyi kalite
iyi fiat
pazarda iyi yer.
Malın iadesi
Durumlarını hallet . Bayram gününden önceki iki üç gün pazarın hareketli günleridir.
Çorap da İyi bir bayram hediyesidir.
Eskiden çorap ve mendil bir arada küçüklere bayramda el öperken içinde harçlıkla birlikte verilirdi.Bazı büyükler buna hala devam ediyor.
Bu bayramda arife ve önceli günlerde bayram şekeri reyonları da iyi iş yapar.(iadeli olmazsa zarar eder)
HEMEN BAŞLARSAN BU BAYRAMI BOŞA GEÇİRMEMİŞ OLURSUN.
ismail karagülle

HEPINIZE TESEKKURLER ...
Bugun ıs yerındekı sefımden ızın alıp gıttım corapcıya 30 duzune kalıtelı corap aldım duzunesı 8 lıradan geldım ıs yerınde tanesını 1 lıraya serısını bıle bozmadan sattım bır saatte bıttı valla yawastan baslıyorum galıba pazar olayınıda aylarca arastırdım bugun corapcıylada konustum kalıtelı ama kucucuk lekelı coraplar vardı %100 pamuk kendıme bıle aldım makınada bı kere yıka temızlenıyo onlardan dokme olarak satcam zarar etmem bılıyorum bıkere denıcem abı dedım oda yol gosterdı sızın gıbı hepınıze tekrar tesekkur ederım onerılerınızı gercekten cok dıkkate alıyorum devamınıda beklıyorum HAYIRLI AKSAMLAR ...

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - unnal
HEPINIZE TESEKKURLER ...
Bugun ıs yerındekı sefımden ızın alıp gıttım corapcıya 30 duzune kalıtelı corap aldım duzunesı 8 lıradan geldım ıs yerınde tanesını 1 lıraya serısını bıle bozmadan sattım bır saatte bıttı valla yawastan baslıyorum galıba pazar olayınıda aylarca arastırdım bugun corapcıylada konustum kalıtelı ama kucucuk lekelı coraplar vardı %100 pamuk kendıme bıle aldım makınada bı kere yıka temızlenıyo onlardan dokme olarak satcam zarar etmem bılıyorum bıkere denıcem abı dedım oda yol gosterdı sızın gıbı hepınıze tekrar tesekkur ederım onerılerınızı gercekten cok dıkkate alıyorum devamınıda beklıyorum HAYIRLI AKSAMLAR ...

Yolun açık, ticaretin bereketli, kazancın bol olsun. SEN BU İŞİ BECERECEKSİN. ÖNÜNE ÇIKACAK ENGELLER SENİ YOLUNDAN VAZ GEÇİRMESİN.
ismail karagülle

AMİN ABİİ ALLAH Sızın gıbı bızlere yol gosteren abılılerımızıde basımızdan eksıt etmesın ...

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - unnal
AMİN ABİİ ALLAH Sızın gıbı bızlere yol gosteren abılılerımızıde basımızdan eksıt etmesın ...

Bu sözler bizim için yeterli ve önemli. Teşekkürler.
ismail karagülle

Arkadaşım nacizane fikrim olarak.. Bu pazar işine başlayamamandaki sebep... Pazarcılar odasına kayıt olup bir yer temin edememendir.. gayri resmi olarak uc noktalara tezgah acıp büyük paralar kazanmak istiyorsun.. ( su örnegindeki gibi ) Sen ucuz alıp ucuz satarım diyorsun ama resmiyete gir bakalım.. her yerden mal alamazsın ufak bir kar lada satamazsın.. velhasıl davulun sesi uzaktan hoş gelir.. herşey kafadan hesaplamak gibi olmazmaz. yok efendim günde 50 kg zeytin satsam veya yok yok 100 kg satsam diye... gün geliyor 5 kg bile satılmıyor... sana tavsiyem iş için kesin adımlar atman gidip pazarcılar odasından kendine bir yer alman.. inşallah herşey gönlünce olur... şimdiden bol kazanclar
Hamle Kar, Beklemek Zarardır

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Esnaf
Ben hergün aşşağı yukarı pazardayım ve üstelik kendi pazar tahtamızda var ama öyle pazarcılar odası falan filan gibi bir durum yok. Boş bir tahta bulur ve kiralarsın... Pazarda tahta açmayı çok büyük bir olay değil. Önemli olan iş yapabilmek,gerisi zaten gelir.

unnal, istanbulun hangi semtindesiniz?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Umraniye tepeustunde oturuyorum sislide calisiyorum KILIC

ünnal kardeşim zeytin toptancısıyım bu konuda sana yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf