Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ev Yemeği Satışı

BaşlatantcoalngsauTarih12/08/2012 02:57:29Yorum7

İlk mesaj
Üye229 yazı
merhaba,

bir süredir ek iş olarak birşeyler düşünüyorum.iyi bir yerde Dükkan kiraları malum ,diğer masrafları saymıyorum bile. Şöyle bir düşünce içine girdim ufaktan ufaktan. Yaşadığım ilçe büyük ve iş yerleri fazla olan bir yer.Yazın turizmden dolayı zaten nüfusu milyona yaklaşıyor.Malum burada lokanta ve restorantlar pahalı.Çevremde temiz ve lezzetli yemek yapan ev kadınlarından hergün birer tencere yemek alıp bunları iş yerlerine ve çalışanlara yemek hizmeti olarak pazarlamak istiyorum. Nasıl olacagı konusunda fikrim bir panelvan türü arabada ısıtma sistemi ve servis malzemeleri ile dağıtım şeklinde düşünüyorum. Amacım ev yemeğini uygun fiyata ayaklarına kadar ***ürmek.Lokantada 5 se ben 3 ten vericem. Burada insanlar işyerini bırakıp yemek yemeğe ne zaman bulabiliyorlar nede güvenecek eleman . O yüzden bu konuda kafa yormak istiyorum. Gerekirse üretim yeri olarak bir mekan tutup sağlık izinleri,işyeri v.s gibi prosedürleride halletme düşüncem var.

Elbette herşey bu kadar tozpembe degildir sizlerden eksiklerimi ve neler yapılması gerektiği konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye41 yazı
Arkadasim cok iyi fikirde ama yanlis anlama lütfen birsey söyleyeceyim. Ben almanyada yasiyorum ve bura dogumluyum.Bizim türk dönercileri birbirlerini batiriyorlar mahfediyorlar pazari, kim daha ucuza satar yarismasi bu, 1 euroya kadar indiler,1 euroya döner mi olur ya?? birbirlerini batakliga sürüyorlar. Bu konuda italyanlari hayranlikla takip ediyorum,adamlar pizzay 4 eurodan asaga düsürmüyorlar oysa pizzanin maliyeti daha düsük. Birbirimizi mahvetmeyelim herkes ekmek yesin bence esnafla görüsüp bi fiyat belirleyin. Ayrica ama devlete destek olmali, vergilendirmelisin.Ama fikir iyi süper!
Hakkimda ne düsünüyorsan, allah sana iki mislisini versin

Yerleşim ALMANYA / DortmundMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye229 yazı
Sayın Ejder03 fikir ve düşünceniz için tşk ederim. Fiyat konusunda demek istediğinizi anlıyorum fakat ben onlardan ucuza satıcam derken zarar vermek amacında asla değilim.Onlar turizme yönelik olarak avrupa fiyatlarından bile pahalı bazen satış yapıyor.Ben yerli halka yönelik bu işi düşünüyorum. Ayrıca belli bir fiyatın altına inmek ne kadar zararlı ise belli fiyatın üstünde satmakta zararlı. Millet pahalılıktan bişey yiyemez durumda :) herşey turistik fiyattan satılıyor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye229 yazı

yokmu fikiri olan ,eleştirisi olan v.s

Yeni Üye72 yazı
Bu dediğine benzer işi yapanlar var. Şöyle ki konfeksiyon atelyesine yemek yapıp ***ürenler var, aylık olarak hesaplaşıyorlar. Sen de bunu deneyebilirisin ama öncelik işletme giderini düşürmek olmalı. Yemeği başkasına yaptırman demek kalitesi konusunda şüphe doğurur. Mümkünse yemekleri kendin yap maliyetleri düşür, ödeme konusunda ilk zamanlarda peşin çalış, yani vadeli mal al, peşin satış yap.
Allah işini rast getirsin....

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye229 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uzza
Ucuz yemek de farkın ucuzluk olacaksa kimi yemek şirketleri ile rekabet edemezsin.
Senin maliyetinden daha ucuza nasıl satıyorlar şaşar kalırsın.

fiyat rekabeti kaliteyi yerlerde süründürüyor. bu gerçek.

ama

damak tadı lezzet ölçüsünde fark yaratacağım fiyat az yüksek olabilir der ve dayanabilirsen , istikrarlı kalite tutturursan bir süre sonra müşteri kitlen oluşabilir. onda da usta, aşcı vs değiştiğinde mal aldığın yer sana farklı domates gönderip sende bu kontrol ve pişirme işini çalışana ihale ettiysen yandı gülüm keten helva.

müşteri grubunu iyi seç, tek başına "fiyat ucuz olacak" bir strateji değildir, başarılar dostum.

tşkler değerli yorum için ama beni anlamamışsınız.bahsettiğiniz catering firmalrı ile benim iş farklı biraz. ben ihtiyacı olan ev kadınlarından yemeği alıcam iş yerlerine çalışanların ayağına kadar ***ürecem bu şekilde maliyeti az oldugundan fiyatıda şişirmeden müşteri kitlesi oluşur düşüncesindeyim.

Üye229 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kofukuryu
Bu dediğine benzer işi yapanlar var. Şöyle ki konfeksiyon atelyesine yemek yapıp ***ürenler var, aylık olarak hesaplaşıyorlar. Sen de bunu deneyebilirisin ama öncelik işletme giderini düşürmek olmalı. Yemeği başkasına yaptırman demek kalitesi konusunda şüphe doğurur. Mümkünse yemekleri kendin yap maliyetleri düşür, ödeme konusunda ilk zamanlarda peşin çalış, yani vadeli mal al, peşin satış yap.
Allah işini rast getirsin....

en önemliside bu bencede,temiz ve lezzetli yemek yapan dürüst 2-3 ev kadını bulmak. Bir tanesine yaptıgı yemeklerden iş yerimde şahitim.herkes hayran üstelik çok ekonomik fiyata 15 kişilik yemekler yapıyor. Ben biraz daha prosedür,izinler konusunda düşünceliyim. Eğer tutulursa ileride üretim yeri açıp yine ev kadınları ile bu işi büyütme düşüncemde yok değil.

ben bekar birisi olarak yemek sorununun ne demek oldugunu biliyorum.

Üye229 yazı
tşk