Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Adana Da 60 000 Tl İle İş Kurmak İstiyorum

BaşlatanBy_PiSLiGTarih09/06/2011 17:34:02Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Slm lar siteye yeni üye oldum,

Yaklaşık 2 aydır , kesintisiz bi şekilde günümün büyük bir bölümünü internette sermaye ile yapılacak işleri araştırıp inceleyerek geçiriyorum.

İnceleme, araştırmalarım sonucu gördüğüm şeylerin başında şunlar yer alıyor :

1 - hangi iş fikri olursa olsun o işi yapanlar tarafından işin zorlukları bunlardır diye belirtmek yerine aman uzak dur şeklinde yorumlar yapılmış. unutmayalım ki her işin zorlukları elbet olacak, zorlugu olmayan bir işi herkez yapacagından o işinde kazandırma şansı kalmayacaktır ...

2 - forumda yazılarak anlatılan, açıklanan, netleştirilen bir konu çok büyük kitlelere hitap edebilecekken,
mail adresi vererek burdan ulaş görüşelim şeklinde tekli hitaplar tercih edilmesi bi çok okuyucunun konuyu o kısımda okumaktan vazgeçmesine sebep olunmuş (ben)

3 - hemen hemen açılan her konuda, fikir ne fikri olursa olsun, parayı kazandıracak en önemli şeyin o işi bilmek oldugundan bahsedilmiş aslında bir işe girişememenin asıl sebebi de budur ...

4 - her işin para kazandıracagının kesin oldugu , fakat hangi işin hangi mekanda para kazandıracagının tespitini yapıp uygulamaya konmasının gerektigini gördüm

vs ...

Ben adana da yaşıyorum ve kısa sürede elime gececek 60 000 tl param var .

Ya yatırdığın sermayenin , o işten vazgeçtigin yada beceremediğin durumda en az %60 geri dönüşümünü sağlayabilecek bir fikir ,
Ya da 10 000 - 15 000 gibi küçük meblağlarla başlanabilip, sermayeyi arttırdıkça kazancı eşdeğer biçimde arttırabilecek bir iş fikri

?

Fikir Görüş Ve Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
DeĞiŞMeYeN TeK ŞeY DeĞiŞiMiN KeNDiSiDiR ...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye27 yazı
adanada yeni başlayan bir iş dalı ıslak mendil imalatı düşünürsen bu konuda yardımcı olabilirim
Msn &Email Kadir@mit.tc

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Yeni Üye18 yazı

ıslak mendil işini biraz araştırayım

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ynternet
Yeni Üye67 yazı
oto aksesuar imalat ve montaj işinden anlasanız büyük bir potansiyel var ben işin içinde oldugum için biliyorum.

ama bildiginiz bi iş varsa ondan şaşmayın diyede önerim olacak

başarılar diliyorm.
yarının sorumlusu bugündür.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Otomotiv
Yeni Üye18 yazı
bilgisayar bakım onarım konusunda yeterince iyiyim pratikten ,
devren satlık internet cafeler var inceledigim
aslında net karı 1.000 ile 3.000 tl arasında değişen yerlerde bulmak mümkün fakat o işinde çıkmazı şu :
bu bahsini ettiğim net kazanç için, işin başında kendim durmalıyım.
buda hayatı alt üst ediyor, yani sabah 8 -9 da aç gece 12 de kapat ne uyku ne sosyal hayat ne bi işin çıksa gidip halletme durumun olacak
verilen emeğe değecek bi kazanç sağladıgını düşünmediğim için son sıraya attım bu fikri ...

bunun dışında tır alıp nakliye işi düşündüm , buradada işten anlayan dayım tır şöförü oturup hesap kitap yaptık girdiginde direk kazanmaya başlayacagın bir iş , kazancıda güzel . (aylık net 3000 - 5000 )
fakat bunun için ya şoför dayım olacak yada kendim bu işi yapacam .
elaleme tır verip şoförlük yaptırırsan kazancı şoför yer aracında yıpranır batarsın diyen dayım bu işi bırakmayı düşünüyor . dayımı ikna edebilirsem inşallah bu işe girmeyi düşünüyorum . ikna edemezsem diye de farklı alanlarda araştırmaya devam ediyorum

Yeni Üye27 yazı
siz büyük boy olarak araştırmışsınız lokanta ve kafelerde otobüslerde otellerde ve daha bir çok alanda kullanılan tek kullanımlık ıslak mendiller için 60 binlira sermaye yeterlidir : )
Msn &Email Kadir@mit.tc

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye508 yazı
hobi ve ilgi alanlarına göre bir işe yönelebilirsin hemşerim, tarım ve hayvancılık sektörüne bir göz at derim

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye18 yazı
tarım ve hayvancılık agır iş grubuna giriyor benim için :(
belimde platin oldugu için karlıda olsa yönelemiyorum o işe bu yüzden degerlendirmesini yapmadım hiç
tşkler hemperi

Yeni Üye18 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hedef-ambalaj
siz büyük boy olarak araştırmışsınız lokanta ve kafelerde otobüslerde otellerde ve daha bir çok alanda kullanılan tek kullanımlık ıslak mendiller için 60 binlira sermaye yeterlidir : )

adana da kozmetik işinde alanında bir numara olan aile dostumuzla bu konuyu öneriniz üzerine detaylı bi şekilde görüşüp fikirlerini alayım bi tşkler

Üye256 yazı
hocam ne çeşit bi iş düşündüğünüzü biraz daha açarsanız muhtemelen daha sağlıklı fikir verebiliriz. yani yorulmadan oturduğu yerden iş yapmak istiyorum derseniz , ya da gezerek araştırarak vesaire. ben aklıma gelen bi kaçını örnek olarak yazayım umarım bi faydası olur..
1- mesela 60000 tl ye 2007 üstü 2 yahut iyi araştırılırsa 3 araç alabilirsiniz.ister araç kiralayan yerlere kiralayın ister direk olarak siz kiralayın fark etmez. malum yaz ayında adana da boşta araç kalmıyor iyide getirisi var.
2-halde ve ya bahçesi olan tanıdıklarınız varsa çok rahat bi şekilde ankara ya da istanbula meyve sebze ne bilim karpuz mesela gönderebilirsiniz. tabiki yemek firmalarına tekliflerde bulunup birazcık araştırma ve işinizi düzenli takip ederek bi kaç sevkiyatla iyi paralar getirebilir.
3-(bence size en yakın olan) o sermayeyle işlek bir yerde 2. el laptop alım satım işi yapabilirsiniz. yapan arkadaşlar ve ii para bıraktığını gördüm. önemli olan eldeki sermayeyle ucuz fiyata laptop toplayıp bunları hem internetten hemde perakende olarak mağazanızda satabilirsiniz.
4-okullar açılmaya yakın baraj yolu işbankası arasında eski erkan sürücü kursu olan binayı kiralayıp öğrenci yurdu yapabilirsiniz. sakın elimdeki sermaye yetmez diye düşünmeyin en azından bi maliyet hesabı yapın daha net görürsünüz. şimdilik aklıma gelenler bunlar. siz yine de en seveceğiniz işe odaklanınki öylesi daha başarılı olursunuz. kolay gelsin
siz ha iseniz bizde ha yız. biz hu isek sizde hu sunuz. ha'ydan gelen hu'ya gider

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye18 yazı
gölgelik kardeşim öncelikle tşkler fikirlerin için

1. iş riski büyük oldugunu düşündüğüm için fazla üstüne düşmediğim bi iş ...
2. fikriniz için , internet üzerinden 2 yıldan fazla süredir arkadaşlık ettiğim istanbulda bi tabldot yemek şirketi sahibi var , onunla konuşup görüşüp hesabını yapmam gerektigini düşünüyorum.
getirisi olacaksa sürekli yapılabilir bi iş , deneme aşamasında da pek bi zarar söz konusu degil .
yani denemeye deger .
3 . fikir bi iş yapıyoken ekstradan da yapılabilir bi durum
4. fikrin de fotokopi internet cafe tarzı bi türünü o bölgede düşünmüştüm bölgeyi gezmek gerek aslında
yine sanaldan bi arkadaşımın önerisiydi buda

para 2 ay sonra elime gececek inş. o süre içinde hangi iş daha iyi getiri sağlar ve riskleri nedir şeklinde araştırıyorum mesela şöyle söyleyim

En çok , işi hazır edip başına elemanı bırakarak o işten başında durmasanda garanti para kazanacagın türden bi iş olsun istiyorum
yada işe tamamiyle kendimi vereceksem de o iş için, koydugun sermayenin ve verdigin emegin hakkını veriyor diyebilecegin bir iş olsun diyorum

yani bugün en kötü bi işe girsen işçi olarak kayıp sorumluluğu almadan 650 +ssk sermaye bi köşede duran parana bankadan binen faizde aylık 150 olsa ettimi aylık 800 +ssk

bu yüzden bir fikir güzel olabilir ama elde bu veriler varken o fikre yönelmek için , varolan durumun üstüne çıkma söz konusu olmalıdır diye düşünüyorum ...

Üye434 yazı
Arkadaşım senin eğitim düzeyini bilmiyorum ama söylenenlerin hepsini biliyorum o iş olmaz havasındasın. Sakın kızma burada fikir tartışması yapıyoruz. Senin bence önce bir kosgeb ile görüşmen gerekiyor inan daha yeni adanadan geldim. Orada bence tekrar söylüyorum benim düşüncen tek iş tarım. Harika bir havası var ama tarım için insan için değil çok sıcak. Sende tarım istemiyorsun. Sana bende bir öneride bulunuyum gerçi ona da hayır diyeceksin ama şuan benim de aradığım ayçekirdeği ham olarak çerezlik. Yok birde ben onun içini istiyorum. İçini çıkartan makinesi var 5000-6000 EUR arası çinden getirebiliyorsun. Al sana iş Türkiyede karşılanamayan bir talebi var. İstersen sana bilgi de verebilirim. Sen onun içini çıkar benim şuan bir konteyner isteyen müşterim var. Sen yap ben senden alıcam aylık ne kadar getirin olur bilmem zaten sen ben ayda bu kadar istiyorum dersen olmaz sen hergün ne kadar yemek yiyeceğini biliyormusun hayır ticarettede aylık ne kazanacağın belli olmaz inan 2 aydır uğraşıyorum şuanda bir iş yapamadım ne yapıyım olmadı diye dövünüyüm mü? Hayır bugün iş çıkar diye hala uğraşıyorum ne iş yaparsan yap uğraşmadan ben bu ay bu kadar getirecek denilen tek iş FAİZ dir. Oda her ay değişir. Belki seni kırmışım dır eğer kırdıysam kusura bakma. Sana başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye99 yazı
ADANADA BARAJYOLUNDA KÜÇÜK BİR BALIKÇI AÇIN HEM PERAKENDE SATIN HEM DE ÖĞRENCİLERE, EKMEK ARASI SATIN YADA PORSİYON BALIKTAKİ KAR MARJI YÜKSEKTİR. BARAJ YOLU DÖNERCİ KEBAPÇI ÇORBACI DOLU , ÖĞRENCİLERE YÖNELİK GIDAYLA İLGİLİ BİRŞEYLER YAPIN.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
Yeni Üye71 yazı
merhaba,
Zaten siz aslında kararınızı vermişsiniz.Tır almak sanırım size en uygun fikir olmaktan çıkmış yapmak istediğiniz iş haline gelmiş.Tereddütlerinizi gidermeye yardımcı olmak adına bence şöför tutup iş arayacağınıza,Tır alıp bir lojistik firma ile anlaşın.kiralık olarak verin.Tüm masraflar onlara ait olmak üzere avukat nezdinde bir anlaşma
yapın.Şöförlede uğraşmazsınız.Hatta Marka meşrubatlardan birinin lojistik firması olursa daha iyi para kazanırsınız diye düşünüyorum.başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dany?manlyk
Üye342 yazı
selam uluslar arası naklıyat ve komısyonculuk yapmak ıstermısın benım moldovay gurcu ve ıstanbul fırmam var adanaya da sube acabılırım ılgılenırsen detaylarıda konusuruz
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye12 yazı
selam bende sizin gibi ne iş yapsam diye bayagı kafa yordum. ben ticari plaka aldım servis plakası. pişman degilim aracıyla beraber kocaeli p plaka aldım şu an çalışıyorum hemde kendime iş imkanı yaratmış oldum. ayda 4000-4500 tl getiriyor kendin çalışırsan.araçla plaka bana 110 bin tl ye geldi ortalama.
adana da servis plakalarının durumu nedir bilmiyorum ama araştırmanı tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Yeni Üye18 yazı
arkadaşlar yorum öneri ve bilgiler için tşkler

nakliyat ve komisyonculuk konusu, ben bunu daha yeni duyuyorum yani böyle birşeyden haberim yoktu.

bununla ilgili detaylardan bildiklerinizden bahsederseniz,
hem ben hemde aynı fikri düşünen düşünecek olan
yada okuduktan sonra bu fikre yönelebikecek olanlar için faydalı olacaktır ...

bende işin içinde olanlardan yine bildiklerini ögrenip burada paylaşacam inşallah en kısa zamanda .

Yeni Üye54 yazı
@temele, biraz açarmısınız lütfen konuyu? Bende düşünüyorum uzun süredir, işe nasıl başladınız? Fabrikada çalışanlar, öğrenci vs. kimleri taşıyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Paqe
@temele, biraz açarmısınız lütfen konuyu? Bende düşünüyorum uzun süredir, işe nasıl başladınız? Fabrikada çalışanlar, öğrenci vs. kimleri taşıyorsunuz?
şu an fabrika taşıyorum sabah akşam .ya birde ticari plakada paran ölmüyor deger kazanıyor.hemde üzerinden para kazanıyorsunuz.güzel bir iş şu an 33 yaşımdayım ama 60 yaşımada gelsem yapabilecegim bir iş.insanı yormuyor.iş konusu biraz tanıdıkla çevreyle oluyor zamanla ilk başladıgınızda bile geliriniz 2500 tl nin altına düşmez.

Yeni Üye67 yazı
Temele peki işi nasıl buluyorsunuz ??
yarının sorumlusu bugündür.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Otomotiv
Yeni Üye12 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yalzeh
Temele peki işi nasıl buluyorsunuz ??

işi tur firmaları veriyor kaç kilometre yol yapılacaksa ona göre fiyatı var ayda kaç gün çalışılacaksa ona göre hesap yapılır.

Yeni Üye55 yazı
al bir tane ford transit panelvan yükle adanadan en iyi şalgam suyu neyse arabana çık şehir şehir sat mesela ben manisa da tekel kuruyemiş işletmecisiyim düzenli gelen bir şalgam suyu satan a rastlamadım bir marka var d...n.y diye soran sorana gel mesela şalgamı sat burdan çekirdeksiz üzüm al onuda adanada sat git izmite boşalt şalgamı yükle pişmaniyeyi 5 sene dayan 60 bin tl paran olur 600 bin tl

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye18 yazı
Tır ile nakliye işini bugün en ince detayına varana kadar inceledim ve şimdi benim gibi bu işi düşünüp yapmalımıyım acaba diyenlere ve meraklılarına , işe devam eden bir tırın kayıtlarını veriyorum.

07.04.2011 tarihi ile 10.01.2012 arasında toplam 298 günlük yani 10 aylık kazanç tablosu .

yakıt şoförün yemegi ogs gibi giderlerin çıkılmış hali ile ayllık cirolar .

4. ay 6,448.00 tl
5. ay 6,942.00 tl
6. ay 6,256.00 tl
7. ay 9,000.00 tl
8. ay 8,324.00 tl
9. ay 8,072.00 tl
10. ay 9,416.00 tl
11. ay 7,221.00 tl
12. ay 9,063.00 tl
1. ay 7,464.00 tl

toplam 10 aylık ciro =78,206.00 tl
aylık ortalama ciro = 7,820.00 tl

şimdi aylık sabit giderleri ele alacaz.

şoför maaşı = 1,500.00 tl
şoför ssk = 350.00 tl
senin bagkur = 350.00 tl
kasgo = 500.00 tl
bakım = 350.00 tl
lastik değişim = 800.00 tl
vergi = 500.00 tl
muhasebeci = 200.00 tl
pul vs = 250.00 tl

toplam gider = 4,800.00 tl

bu şekilde bu işten bir yıl göz önünde bulundurularak elde edilen ortalama aylık net kar 3,000 tl yıllık ise 36,000.00 tl dir

şimdi uzun vadede inceleyelim bu net karı ve uzun vadede hesaba dahil edilmeyecek olan giderimsi kayıpları.
aracın üç yıl işledigini varsayalım
36,000.00 tl x 3 = 108,000.00 tl
3 yılda aracın model ve yıpranmadan deger kaybını şu şekilde degerlendirebiliriz örnek olarak . bugün 2006 model renault 440 lık bir aracın fiyatı 90,000.00 ile 100,000.00 arasında degişiyoken 2009 model aynı özelliklerde bi araç 120,000.00 ile 130,000.00 tl arasındadır . buradan ortalama deger kaybını 30,000.00 tl olarak görebiliyoruz.

108,000.00 tl - 30,000.00 tl = 78,000.00 tl
bu işe başlarken alınan K1 belgesinin bedeli 16,000.00 tl
78,000.00 tl - 16,000.00 tl = 62,000.00 tl
buraya kadarki işlem ve hesaplamaların tamamı peşin para ile bu işe girildiginde 3 yıl sonra elde edilen toplam karı gösterir. 62,000.00 tl / 36 ay = 1,722.00
aylık ortalama net kar 1,722.00 tl dir.
eger tırı şoför ile degilde kendiniz işletirseniz burada geliriniz aylık 1,850.00 tl artacaktır .

şimdi işin en can alıcı noktasına geliyoruz .
bu işe 90,000.00 tl gibi bir sermaye ile girdigimizi varsayalım
bu durumda bize gereken sermaye ve gereklli kredi işlemlerini inceleyelim.
2008 model 440 renault ile temiz bir dorse alalım.
ortalama dorse fiyatı 30,000.00 tl
araç 2008 model 440 renault 115,000.00 tl
K1 belgesi 16,000.00 tl
ve K1 alınırken gereken şartlar içerisinde bir araç dorsesiyle mevcut ve 10,000.00 tl nakit para sermaye gerekliligi.
aldıgımız araç ve dorsenin alındıgı yerden size ulaştırılması ve arada gidecek evraksal işlemler için 4,000.00tl dersek
30,000.00 tl + 115,000.00 tl + 16,000.00 tl + 4,000.00 tl
=165,000.00 tl
var olan sermaye 90,000.00 tl
gereken kredi miktarı 75,000.00 tl
bu kredi 3 yıllık alındıgında ortalama geri ödemesi 95,000.00 tl dir.
yani kredi faizi olarak kaybedilen para 20,000.00 tl dir.
yukarıda hesapladıgımız 3 yılda kazanılan net kar 62,000.00 tl den bunu çıkardıgımızda elimizde kalan toplam net kar olarak 42,000.00 tl dir .
oda aylık = 1,160.00 tl olur.

bütün bu hesaplamalar gerçek bilgilerin ele alınması ile yapılmıştır .
şuan bu işe tam başlama aşamasında iken bu hesaptan sonra vazgeçmiş biri olarak bunları sizlerle paylaşmak istedim.
yukarıda yapılan hesaplamalar aracın verebilecegi beklenmedik bir arızaya gidecek masraf ve bu arızanın giderilecegi süre içerisinde çalışamamasından dogacak zarar , başımıza gelebilecek herhangi bi kaza bela gibi durumlar olmayacagı varsayımıyla yapılmıştır.

kendi fikrimi söylüyorum bu işe bu denli sermayeyle ancak şoför tutmadan kendimiz çalıştıracak isek girilebilir , yoksa çok büyük bi riske girmişiz demektir. . .