Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arzı Çok Olan Ürünler Nedir? Özellikle E Ticaret

BaşlatananemayTarih06/08/2012 04:08:58Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye59 yazı
Arkadaşlar merhaba;

Ben internet siteleri kurma anlamında bilgiliyim.

Mesela bir E ticaret sitesi açıp ürün satış sitesi kurabilirim.

Daha sonra internet üzerinden reklamlar verip günlük 100 150 kişinin bu siteyi ziyaret etmesini de sağlayabilirim. Fakat madalyonun diğer yüzü böyle değil.

Mesela bir fikir vereyim. Uzakdoğudan gelen replika saatler yaklaşık 100 150 TL civarlarında oluyor. Bunlar çok rahat 200 250 tl gibi rakamlara satılabiliyor internette.
Fakat aynı işi ben yapsam kimse satın almaz.

Satışı çok rahat olacak ürünler nelerdir nerede hata yapıyoruz acaba? Ürün tedariği, site, reklam konularında sıkıntı yok fakat bir proje çıkmıyor ortaya ve satış konusunda problemler mevcut.

Mesela 2 gün önce yağmur yağdığında ben nişantaşındaydım. Adam 40 50 tane şemsiye çıkardı metro çıkışında yağmura şemsiye diye diye hepsini 5 TLden sattı. Hatta ben bile aldım hayatımda ilk defa çünkü fena yağmur vardı.

Bende uefa kupası finalinde kadıköydeydim. Öylesine gitmiş olduğum stat çevresinde bolca alman taraftarlar vardı. Orada bir ihtiyac sezdim bu da alkol. Bayilerden kutu biraları alıp alıp sattım alıp alıp sattım. 5 lira 10 lira 5 euro 10 euro gibi fiyatlara hem de . O gün cebim paradan dolduğu gibi maça da bedava girdim. Çünkü bir taraftar bana bilet hediye etti. Hemde werder bremen atkım ve tişörtümle.

Mesela cep telefonu, kontör, sigara, benzin bunlar olmazsa olmaz şeyler. Herkesin ihtiyacı olan şeyler. Bu işle uğraşıldığında ciddi anlamda talep görüyor satışlar gerçekleşiyor.

Konumuza gelecek olursak bana satış için neler önerebilirsiniz? Nerede yanlış yapıyoruz? Ürünü ucuza satmak istesek alış fiyatına satan var. Pahalı satmak istesek talep olmaz. Nasıl ürünler satılmalı internette? Reklamı görenin alacağı ürünler nelerdir?

Nedense alım-satım-arz-talep konularında çıkmaza giriyorum. Düşündükçe içim bunalıyor neden başarılı olamıyorum?

Ne yapayım sıcak günlerde su, yağmurlu günlerde şemsiye mi satayım :)
Yükselmek için kendi omzuna tırman...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye50 yazı
Ticaret ahlakı kalmamış dostum adam ithal ettiği ürünleri toptancıyım diye / toptan fiyatına piyasaya sokuyor toptan fiyatına da veriyor sonra bir bakıyorsun aynı kişi aynı ürünleri aynı toptan fiyata internette de satıyor
Bu durumda alıcı bayiden almak yerine internetten satın alıyor

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye17 yazı
Çakma adidas,converse ve nike model ayakkabılar çok tutuyor... Ben 10 liradan alabiliyorum...

Yerleşim Türkiye / ÇankyryMeslek Ticaret
Yeni Üye25 yazı

anemay,

aslinda cevap senin sordugun sorunun icinde!

"Ben internet siteleri kurma anlamında bilgiliyim. Mesela bir E ticaret sitesi açıp ürün satış sitesi kurabilirim. Daha sonra internet üzerinden reklamlar verip günlük 100 150 kişinin bu siteyi ziyaret etmesini de sağlayabilirim."

iste yapman gereken iş! e-ticaret sitesi kurup bunlari ihtiyaci olanlara satmak ve isteyenlere ayrica ziyaretcilerinde girmesini saglayacak ekstra hizmet vermek..

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye9 yazı
Biraz kafani calishtir..ve etrafina bak..senin yapmak istediklerin zaten coktandir yapiliyordur.. ee? hangisine cok talep varsa sen de onu dene.. mesela sehirden internette ticaret yapmayan bir kac bayi ile anlasip onlari veya mallarini internete benim diye satabilirsin.. bu arada kafani calishtir derken benim problemlerime de yorum yapabilirmisin? web site actirdim ve beni siradan web siteler sarmiyor.. web siteden satish ve pazarlama, ilgi cekme konusunda bashka ne gibi cozumler uretebilirim? Bu konuda bilgili gorunuyorsun Lutfen yardimci ol..

Yerleşim Türkmenistan / MaryMeslek Ticaret
Üye178 yazı
cakma urun satisina internetten asla girme.gercekten cok sakat.
bir sabah 5 te yatagindan alirlar.eskisi gibi degil.

seni cok iyi anliyorum.ayni git gelleri bende yasiyorum
gercekten eticaret zorlasti.

tedarikci diye ortada dolanan neredeyse tum firmalarin parekende siteleri var.mucadele cok zor.

ALTIN VURUS yapmak lazim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf