Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Beş Milyon Olsa Ne Yaparsınız ?

BaşlatanEcderTarih04/08/2012 23:47:06Yorum29

İlk mesaj
Yeni Üye95 yazı
Belki biraz uçuk bir fantezi olacak. O kadar param olsa neden iş yapayım diyenlerde olabilir. Yada dalga geçme kardeşim diyenlerde.
Ama bu şekilde elinde parası olan ve yatırım yapmak isteyen birisi çıksa, ona ne tavsiye edersiniz ?
Küçük paralarla küçük yatırım planlanırken, bu miktarda para ile neler yapılır sizce?
Fikirleriniz önemlidir. Yazarmısınız lütfen ?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Yeni Üye76 yazı
abicim sen beni bul :) 5 milyonla neler yapılmaz ki :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye17 yazı
merhaba,bu haftanın sayısal loto talihlisi belli oldu sanırım =)havacılık sektörüne ufaktan giriş yapardım
Önce insanlara güvenmeyi öğrendim. Sonra bunu bir daha yapmamam gerektiğini.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Yeni Üye38 yazı

Bu sekilde cevap bulamazsin 5 milyon tl si olan kisi de burada bu soruyu sormaz gidip bir yatirim danismani bulur bence.Sana herkez bir sey soyler hangisine inanacaksin bana mi ? Bence sen parani kime emanet edecegine karar ver,

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye95 yazı
1. Mesela Araba kiralama işi olabilirmi ? 150 adet orta sınıf araç alıp, kurumsal bir şirkete kiralansa ayda 450 bin yılda 5 milyon getirirki, para bir yılda 2 ye katlanır.

2. Hayvan besi çiftliği. Yaklaşık 1000 büyükbaş hayvan. Ama getiris ne olur bilmiyorum.

Yorumlara teşekkürler..

Editör5590 yazı
Bir emlak ofisi açar ev ve arsa alırdım. Sonra da onları satar yenilerini arardım.

Bol para olsa bile tecrübe sahibi olunmayan yeni bir iş şekline giriş yapılması mutlaka o işin iki misline mal olmasını sağlar. Bu risk ancak bir konuda aşırıya kaçan bir ideal ya da heves varsa göze alınır.

Kar marjı belli olan ne kazanılacağı önceden gayet güzel hesaplanabilen işlere girişilmesi bol para varken yapılması gereksiz bir iş olur. Yani bir işe bir milyon masraf yapıp sonra yıla 100 bin ciroyla defter kapatmak oldukça sinir bozucu bir yöntem. Çünkü dünyanın iş yükü sırtlanacak, dünyanın riski göze alınacak. Yiyecek bolca ekmeği olanın bir somun ekmek için hayat mücadelesi içinde ömrünü tüketmesi makul değil. Yeterli ekmeği olmayanın üstleneceği bir eziyet olabilir.

Arsa, tarla ve ev satın alıp değerlenince satmak kar marjı belirsiz bir iştir. üstelik bu işi daha da karlı kılacak olan tek unsur bol paranın olmasıdır. 1 liradan alınan bir tarlanın 3 liradan satılması başaka hiç bir alsat işinde yoktur.

Kaldı ki bir de 1 harcayıp 5-10 hatta 15 kazanılan emlaklar da vardır.

Ecder abim durum budur.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
arsa daire vs kupon noktalarda alıp gerçek fiyatlara satmak şu an itibariyle en doğru yatırım şekli budur başka arayışa gerek yok hiç bir banka ve finans kuruluşu bu karı veremez

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye125 yazı
iç çamaşırı,havlu,çeyiz, çorap gibi ürünleri satış sonrası ödemek kaydı ile özel anlaşma almak istiyorum.
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.

Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Sizler icin 5 milyon tl nız olsa ne yapardınız konusunu araştırdık. Türkiye'nin dört bir yanından insanlarla konuştuk.

Zileli Cemal Abimiz 5 milyon tl sı ile ne tür işler kurulur , neler yapılabilir fikirlerini beyan ediyor ve bakalım bu konuda ne diyor.

Hep beraber izleyelim.

http://www.youtube.com/watch?v=cp4otZ4MkMk

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Yöneticilik
Üye410 yazı
işlek yerde yeni yapılmış dükkan alır kiraya verirdim,dükkanlar farklı illerde ve raicinden düşük fiyata buldugumda alırım ,yada iyi yerlerde arsa bulmaya çalışır kendim müteahitlige soyunurdum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye413 yazı
belki ucuk fantazi olacak demissin ama birgun neden gercek olmasin. benim olsaydi bes milyon gungorende yaklasik 1000 metrekare yuksek guvenlikli depo tutardim. yaz aylarinda kislik; kis aylarinda yazlik textil urunlerini yari fiyatin altinda toplardim. sezonunda merter gungoren ve aksaraya numuneleri dagitip siparis geldigi anda servis araciyla servis yapardim. yine aksarayda bazi belli basli guvenilir esnafa konsinye birakirdim. 12 ayda param garanti 10 milyon olurdu. herkez gayrimenkul diyor ama gayri menkul un o paralari kazandiracagini sanmiyorum. buda benim fantezim :))
gama200@ukr.net

TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.

TÜRKİYE TEL: 05432582617

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Di?er
Üye628 yazı
Ecder kardeşim 5 000 000 ile neler yapılacağını soruyorsun, o konu paranın sahibinin yaşam tarzı, karakteri, yüce yaradan ile olan ilişkileri ve paraya sahip olduktan sonraki ruhsal değişimi ile ilgili değişiklikler kaderini belirleyecektir.

Ben 5 000 000 dolarlara sahip olduğum ayrı ayrı dönemlerde, neler yapılması gerektiğini değil, NELER YAPILMAMASI gerektiğini edindiğim tecrübelerden anlatayım, zira bu parayı kullanmak üzere bir çok fikir verecek değerli arkadaşımız burada var zaten.

Öncelikle bu miktardaki para bir esnaf sermayesi değildir, esnaf bu miktar parayı idare edemez,en fazla yapacağı bir kaç daire yada bir dükkan alıp üstüne yatmaktır yapabileceği.

Kesinlikle esnaf felsefesi, esnaf ticareti esnaf dürüstlüğü, esnaf ahlakı gibi düşünceler ile bu para idare edilemez. Ticaret adamı yada Tüccar ile esnaf arasında çok küçük gibi görünen ama çok önemli farklılıklar vardır. Esnaf %5 fazla koyup sattığı zaman bunun adı kazıkçı esnaf olur müşteri tarafından, ama Tüccar ticaret adamı %100 pahalı sattımı TÜCCAR olur kazıkçı olmaz, onun için ve iş ahlakı gibi konularda biraz daha farklı olacaktır, esnaf çocuğu isen, babanın sana öğrettiği esnaflık kurallarının tamamını bir kenara koymalısın,hepsi seni yanıltacak kuşkuya düşürecek şeylerdir çünkü , çok daha agresif ticaret yapmalısın.

Bir kere ben imalat ile ilgili bir fabrika asla kurmazdım, Etrafında söylenenler gazetelerde okudukların, İSTİHDAM yaratmak ithalat yapmadan ihracat yapıp memlekete döviz kazandırmak, falan filan gibi boş laflara kulaklarını tıkamalısın.
Bir tüccarın amacı Para kazanmaktır memlekete istihdam yaratmak değil, yada 500 000 evroya zenginin aldığı araba için kaybettiğimiz dövizin karşılığını senin benim gibi dangalakları gazla**** ülkeye ihracat yapıp döviz sokun derler. (Lafım sana değil tabi üstüne alınma )

Ne işçi çalıştırıp isdihdam yaratmak , ne de döviz kazandırmak gibi bir amacın olmamalı, onu bırak yukarıda bol bol yiyenler düşünsün.

Senin 5 000 000 un bir kere gelmiş bir giderse bir daha gelmez geri :-)
Hiç kimseyi, hiç bir şeyi, hiç bir anı affetme, omuzlarına çıkabileceğin kadar insanın omuzlarına çıkarak yüksel uzaklara bak.
Ve şuna mutlaka karar ver :

1-) ESNAF OLMAK
2-) TÜCCAR OLMAK
3-) SANAYİCİ OLMAK
Hangisini olmak istiyorsun
Bu üçündede ayrı karakterler ayrı kişilik ve yapılar vardır.

Benim fikirlerim böyle ama parayla ne yapacağını söylemek benim işim değil ama neler yapmayacağını söylemeye çalıştım umarımbir bir kaçı aklında kalır.

Yeni Üye87 yazı
merkeze yakın en az 5 donumluk bir arazı alırdım, icine acık kapalı restoran, yüzme havuzu , spor salonu yapardım. Ayrıca dügün organizasyonları da yapardım , saglam ve rahat gelirim olurdu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye215 yazı
eğer bu 5 milyon, çeşitli ortaklardan veya bankalardan vs bir şekilde bir proje için elde edilecek bir sermaye ise yukarıdaki fikirlerden herhangi birini seçebilirsin..ancak elinde hazır 5 milyonun varsa, artık sıradan bir hırsla arsa ev dükkan vs alıp satarak çoğaltmanın ne anlamı var ki.. içinde üretimin ve istihtamın olacağı ve geleceğinde de marka yapabileceğin bir işe soyun derim.. bu gıda sektöründe içinde hizmetin de olacağı katma değer yaratacak bir iş olabilir..yada bir başka sektör.. rahatlıkla işi bilen bir iki profesyonel ile böyle bir iş kurabilirsin..ne "çalışan derdinden" ne "vergiden" korkmamalısın.. çok tedirginsen bir iki milyonunu ayır dünyalık olarak..kalanı da yeter..
bence gerçek tatmin bu şekilde gelir..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye47 yazı
çok fantastik ve kimsenin aklına gelmeyen işler araştırır, bu işleri uzun vadeli sürdürerek insanların alışmasını sağlar ve para kazanarak sektörde ilk olmanın tadına varmak isterdim.

imzasız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
Bu paranın ilk önce bu hayırlı ayda bir kısmını kırk da birini ihtiyaç sahiplerine bağışlardım. Ondan sonra Allah yolunu açık etsin derdim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye628 yazı
Elbette bu havadan gelecek paranın 40/1 ini 125000 lirasını bağış yapardınız,

Paranın geleceğini bilirsem bende 150000 lirasını bağışlardım Yokmu daha artıran :-) ( Ha bu arada hangi ayda gelirse gelsin bağışlardım ben )

Üye2981 yazı
Sayısal oynamaya devam ederdim.(:
Aslında hiç oynamadım.
Ama bu kadar parası olup , ne iş yapılır diye soruyorsa biri. Ya sayısaldan ya da mirastan gelmiştir. Başka yolları da vardır. Ama eğer kazanılmış bir para ise zaten o iş para kazanıyor ona devam edilir.
En doğru yol . Bir finans danışmanına müracaat edip. Ondan bilgi almak.

Bakanlık seviyesinde araştırma yapıp teşviklere ve desteklenen sektörlere bakmak , Ve ona göre karar verip teşvik bölgesinden arazi almak ve o bölgedeki teşviklere göre proje oluşturmak. Doğru yollardan biri gibi gözüküyor.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye98 yazı
Mişonla Salamon konuşuyorlarmış Mişon demiş iki evin olsa birini bana verir miydin ? Ne demek Salamon demiş Mişon iki evim olsa elbette birini sana verirdim.Devam etmiş Salamon , Mişon demiş iki araban olsa birini bana verir miydin ? Ne demek Salamon demiş Mişon iki arabam olsa elbette birini sana verirdim.Peki demiş Salamon iki gömleğin olsa birini bana verir miydin , ne münasebet demiş Mişon , neden sana veriyorum bir gömleğimi.Salamon demiş ama evi verdin , ama demiş iki gömleğim var.

Yani kıssadan hisse ülkede gereksiz yüzeysel bir muhafazakarlık var bari burada rahat bırakın insanları öncelikle din tüccarlığı yapanlara söyleyin bu lafları.

Gerisi zaten para sahibi ile Allah arasında , para sahibini ilgilendirir ve size bu konuda sormuyor konuyu saptırmayın.Dini yüzeysel şekilci özden uzak bir hale sokmayın.

Konuya dönersek beş milyonum olsa malesef risk almayı düşünmezdim çevremde girişimci diyebileceğim üreten insanların durumları genelde çok iyi değil.Paranın üstüne yatanların durumu iyi.

Yerleşim Türkiye
Üye628 yazı
Bende onu söylüyorum gelmemiş parayı oraya buraya bağış yapıyorlar , mişonun gömleği gibi var olandan verin deyince kimse yok ortada :-)

Çok güzel tanımlama tebrikler ripwanvinkle

'' Ülkede gereksiz yüzeysel , özden uzak muhafazakarlık var ''

Yeni Üye95 yazı
Tüm arkadaşlara yorumlar için teşekkür ediyorum. Aslında benim fikrimde üretim ve istihdama yönelik değil. Bu konuda sayın VSL size katılıyorum.
Profosyonel iş hayatımı sonlandırdığım 2006 yılından beri ithalat, ihracat ve üretim ağırlıklı olarak kendi işimi yapıyorum. Benim yaşadığım sıkıntılarda diğer arkadaşlarla örtüşüyor. İşci çalıştırmanın zorlukları, tahsilat sıkıntıları, güvensiz bir piyasa yapısı, devlete ödenen yüksek vergiler, ve diğer giderler böyle düşünmeme neden oluyor tabi.
Ama bu parayla, riskleri dağıtmak adına farklı işler yapılabilir . Bu bağlamda belki finans piyalarını takip edip, burada yatırım olanakları değerlendirilebilir.
Borsa+Altın+Döviz den oluşan bir havuz da mümkün olabilir.

Yeni Üye62 yazı
1000 - 2000 keçi alıp sütlerinden %100 keçi sütü ürünleri üretirdim

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Üye241 yazı
Bu paranın 3/2 sini kullanıp kuru yük gemisi alırdım gemi sahibi olup aramtör olurdum adı bile güzel :) Parası niye olmasınki???

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
kablo fabrikası kurardım bulgaristanda

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye31 yazı
ben olsam balık çifliği kurardım 4 miyon yatır 2 yılda parasını çıkar..

1 milyonda cep harçlığı yapardım

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yleti?imci
Üye920 yazı
merhabalar Ecder Dombaycı
bu para deli para bügünkü şartlarda,eğer akillica değerlendirirseniz? ticarı hayat da kendinize bir imperatörluk kurabilirsiniz .hem türkiye geneli hem de başta eski sovyet 14 ülkeler arası,hem de avrupa ülkelerinde. karar gene siz vereceksiniz çünkü para sizde:)
bende bu para olsa? 5.000.000 tl den kesin ve net 12 ayida en azi 5 katı : 25.000.000 tl yapardım. ister inanın ister inanmayın.:)
eğer isterseniz görüşelım.projeler ve mencut olan işlerimizi sizinle payılaşırım.
saygilarimla emzar nebieeridze.
05427672476
05323606614
www.granitsanat.com
facebook: Granit Sanat Emzar Nebieridze
not:eğer gerçekten bu para varise sizde? çok dikkat edın. yağliş işe girmeyın aninda kayip edebilirsiniz. riski büyük ve risklerini dağitın.
aslında bir çok işe girilebilir ve her işten yüksek gelir sağlanabilir bu paradan.
bir yahudi 10 adet yümurta almiş ve 10 adet yumurta için sepetini. tüm cemaat gülmüş duyunca ve dalga geçmişler. sormuşlar neden bunu yaptin 10 yumurta için bir sepet bile yeter dediler. yahudi gülmüş ve cevap vermiş. risk dağittim dedi. bir sepette koyarsam ,başina her işi gelebilir.bir yumurta bozulur ve diğeerleri de bozar.sepeti çalarlar,sepet düşer ve hepsi kirilir dedi. ama tek tek olursa, tek yomurta kayip ederim dyor.diğer yomurtadan çıkan civciv büyür ve gene bana yomurta verir.kayib eden yumurtanin yerine koyabilirm dyor. :)
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye14 yazı
bulunabilirse borsadan çok sağlam bağlantılar bulup deniz kenarındaki çok güzel bir evden bilgisayarda paranın artışı seyredilebilir

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ö?retmen
Üye241 yazı
emzar45 senin dükkan benim dükkanın bir kaç sokak ilerisinde sen karakolun yukarısında ben aşağısında, fakat 1 seneden fazladır senin granit konusunda satışının aynı yerde kaldığını görüyorum bu sebeple 1'e 5 olayı biraz inandırıcı gelmedi, saygılar

Üye920 yazı
Big Boss
4 sene oldu o dukkandan başka dukkana geçeni.:)
ben 5.000.000.tl 5 kata katlardım dedim. her insanda yeni proje veya icatlari vardir. kafasi çalişyorsa? :)ama sermaye yeterli değildir ve proje veya icadı gerçekleeştirmesi için. bu da gayet normal.
granit işi gayet iyi gidyor şükür. 1e 5 kazanyorum .zaten granit işini kast etmedım . genel dedim. bukadar semrayeile bir çok işi yapılır kafan varise? :)kendine göre ufak imperatorluk kurabilir ticari hayatda. 5.000.000tl ile tabiki 5 e ketlamak gerekyor .bu da gayet normal ticaretde.
yeni haber da veriyim sana.
1) çok fonksyonlu portatif oyma kalemi icat ettim.patenti aldim ,üretimi başladım ve bayramdan sonra pyasaya satişa girecek. bu makine ne türkiyede ne de avrupada yoktur.
2) granit sanat eğitim atölyesi açyorum.bu sanatı oğretip ve bir çok insani meslek sahibi yapıcağim. bağimsiz kendi işyeti açabilir ve para kazanabilir. bu okul da türkiyede ve avrupada yoktur.
NOT: Türkiyede adam gibi ortak bulamadım ,yoksa çok daha iyi işler ,yenilikler ve yeni icadtlaere hayata geçirirdım.ama malesef benim şansiszliğima hep aç gözlu,kıskanç ve tek tarafli düşünen hayın kişiler bana denk geldi.var olan işlerimizi bile bözdular,para ve ürünleri çaldılar,sahte evraklarda var olan atölyeemizi baskasina sattiler ve sonra ise türkiyeden kaçtiler. hatta beni tehdit edip memleketine gürcistana dön yoksa seni rahat birkamyacağiz dediler. bu granit işi kendileri tek başinda devam etmek istediler ve tüm kazanci kendileri kazansinlar istediler.işte işin özü budur. web sieye gir ve benim başarılarimi görursun www.granitsanat.com
bunu her insan başaramaz benim gibi yabanci olup ve başka ülkede tek başına mucadeleiyile. bu da bir gerçektır. :)))) yürek ister
hamd olsun bunlara rağmen gene ayaktayım ve alın teriyile işimi yapıyurum.türkiyedeğim ve türkiyey en iyi şeklinde temsil edyorum fuarlarda ve bazi avrupa ülkelerde kaliteli ürünlerle.
sana da başarılar dilerim ve doğru insanlarla karşilamasini. :)
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye241 yazı
Sevgili emzar45 eski dükkanını bilmiyorum zaten :) fakat beni yanlış anlama bizler esnaf olarak ticaret yapan insanlar olarak sende şüphe duymazsınki hiç bir esnafın işinin kötü gitmesini istemez kötü gidenin işindende haz alıp mutluluk duymayız işlerinin iyi gidiyor olmasına sevindim inşallah çok daha iyi yerlerde görürüm sizleri.

Hayırlı bayramlar diliyorum