Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Şifalı Bitkiler Gelir Kapısı Olurmu???

BaşlatankörfezTarih01/04/2008 10:47:04Yorum5

İlk mesaj
Üye169 yazı
Saygıdeğer arkadaşlar,daha öncede şifalı bitkilerle ilgili bir iki yazım olmuştu bu yazılarıma maalesef yorumlarıyla olumlu veya olumsuz düşüncelerini beyan eden olmadı.Tabiki bu yüzden siz saygıdeğer arkadadaşları eleştiremem ancak anlamadığım nokta şu,şifalı bitkilerin su ve yağlarını saf olarak veya karışım yaparak sonrada güzel şişeleyerek satmak fikri bunun yanında şifa kaynağı olabilecek macun tarzı ürünler üretip pazarlamak fikri sizlerce olmayacak bir olaymı???tahminimce bu sitede bu işlerden anlayabilen onlarca arkadaş vardır.......tüm koniks üyesi arkadaşlara saygı ve selamlarımı sunuyorum......

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye964 yazı
Benim sattığım Gold Form Çay içeriği tamamen bitkisel bir çaydır. Mısır püskülü, funda yaprağı, havlucan, karanfil, zencefil,.. vb gibi 11 çeşit bitkinin karışımdan oluşmuş Türkiyede 15 aylık titiz bir çalışma sonucu yapılmış bir çaydır. Şifalı bitki ve otlardan anlamak bu konuya bilimsel ve tıbbi bilgiyle yaklaşmak gerekir.
Mesela Makedonya da çibriska Anadolu da Zahter, Sahter adıyla anılan bitkiyi araştırın derim. Bizim aile çibriska olarak bliyordu. Et ve patates kızartmalarında, ızgarada çok nefis tat ve koku veriyor. Mİde şişkinlikleri, gaz ve bulantıya iyi geliyor.
Kolonya ve esans içinde yağından faydalanılıyor..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye169 yazı
Yorumuna ve ilgine teşekkürler..........

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye2 yazı

Şifalı bitkiler işinde her zaman para vardır. Türkiye ise birçok bitkide dünya üretiminin önemli bir kısmını sağlar. Ancak en önemli sorun tedariktir. İş yaptığınız kişilerin birçoğu profesyonel kişiler olmayacaktır. Bilgi almak isterseniz mail yoluyla yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Medya
Üye193 yazı
Önemli bir pazar, önemli bir gelir, Türkiye açısından düşünüldüğünde zengin bir kaynak.

Bunun üzerinde bazı araştırmalar yaptım...

Sonuç iti bari ile büyük bir sermaye ile (yaklaşık 20 trilyon) bu işin içine giren bir firma, Türkiyede üreteceği bu ürünleri Türkiye ve dünya piyasasına pazaarlayacak.
Türkiye hazricinde, dünya genelinde 40 ülkeyle anlaşmalar bile yapılmış. Resmi prösüdürler vs.

İllede üretimde diretmezde var olan bu sektörün içine girmeyi düşünürseniz;

nedenvariz@hotmail.com bana ulaşın.

Üretim başlamış, satışlar devam ediyor, pazar mükemmel.

Yani biz girsekde, adamlar tınlamaz.

Ticaret dedinmi, rekabet, rekabet dedinmi, buyur durum ortada.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye26 yazı
Merhaba;

Antalyadan yazıyorum.Uzun bir dönem bitkiler,özellikle şifalı bitkiler üzerine araştırmalar yaptım.Konu ile ilgili özellikle yabancı kaynaklar bol olduğu için geniş bir literatür taramasına sahibim.Herşeyde olduğu gibi malesef ülkemiz yer üstü zenginleri konusunda da hak ettiği değeri görmüyor.Değeri bütüm dünya biliyor ama kendi insanımız bu işten kazançlı çıkamıyor.

Bitkisel ürünler,özellikle aromatik yağlar dünya ya başlı başına çok büyük bir pazar.Bugun dünya kekik yağı ve acı elma yağı üretiminde gerek kalite gerek kapasite açısından ilk sıralardayız.Bazı türler sadece bu flora da yetişiyor.

Yağtıgım çalışmalar;

Ucucu aromatik yağ eldesi,yağ altı sularından ve aromatik yağlardan bitkisel saç dökülmesini engelleyen şampuan ( formulü bana aittir.)

Cilde olaşan çatlara ve yaralara karşı aynısefa kremi ( özel bir formulle üretiyorum kesinlikle kimyasal taşıyıcı kullanmıyorum)

Kantaron yağı ve kremi

Selülit sabunu ( bellik oranda ucucu yağlardan ve hayvansal yağlardan )

Ayrıntılı bilgi almak isteyen arkadaşlar benimle irtibata geçebilir.

“ Günümüz toplumu,benzer eğitim almış benzer çalışanların;benzer fikirlerle benzer ürünleri,benzer kalite,benzer fiyat ve benzer yöntemlerke sattıkları benzer firmalarla dolu.”
Kjell Nordstrom&Jonas Ridderstrale

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kimyager