Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurtdışında İş Kurmak

BaşlatanCapriSunTarih30/07/2012 13:46:30Yorum48

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Merhaba. Bu forum'da yazılanları dün gece birkaç saat okudum. Ve ben kendim de bir soru sormak istedim. Umarım tecrübeli/bilgili kişiler düşüncelerini esirgemez.

Öncelikle kendimi tanıtayım. Üniversiteden 2 yıl önce mezun oldum ve çok iyi derecede İngilizce biliyorum. Ailemden bana 300.000-500.000 TL arası bir meblağ gelecek kısa bir süre sonra ve ben bu parayı değerlendirmek istiyorum. Gayrimenküle vs yatırmak değil isteğim. Kendi işimin sahibi olmak istiyorum ve bu para sanıyorum ki yeterli olacaktır.

Forum'da okuduklarımdan anladığım kadarıyla insanlar tecrübenizin, bilginizin olduğu alanlarda ticarete atılın diyor. Benim hiçbir alanda tecrübem ve bilgim yok. Ama yaşım genç ve hevesliyim.

Sorum şu şekilde. Bu yazmış olduğum miktarla Avrupa'da (İsveç, Norveç, Danimarka) ne gibi işler yapılabilir? Bu ülkelerde sizce neler tutabilir? Eğer bu ülkelerde yaşayanlarınız varsa fikirlerinizi lütfen paylaşın.

*Şu an sahip olduklarım

-Bir miktar para
-Üniversite diploması (sözel bir alan üzerine)
-Cesaret ve azim
-İyi derecede yabancı dil

*Sahip olmadıklarım

-Çevre

Herkesin fikrine açığım, şu an araştırma aşamasındayım, tecrübeli kişilerin fikirlerini muhakkak ki daha derin araştıracağım.

Şimdiden teşekkürler, saygılar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
48 yorum
Yeni Üye11 yazı
Sevgili ferhat3754

Çok haklısınız, hem yaşım genç hem de ticari deneyimin sıfır. Tabii ki de İsveç'e gidip direkt iş yeri açmayacağım. Kısmetse o ülkelerden birinde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ve eğer mümkün olabilirse ne kadar maaş verdiklerini umursamadan bu süre zarfında başkasının işinde çalışmayı da düşünüyorum. Bu forum'da bu soruyu sormamın amacı o ülkelerde yaşayan insanlardan fikir almak, hangi alanlar şu an popüler, oralarda neler tutuyor, neyin açığı var vs gibi. Yani fikir elde etmek. Forum'un mottosu da "iş fikirleri düşünce havuzu" olunca, ben de o fikirlerden nasiplenmek istedim. Verdiğiniz örnek ve yorumunuz için çok teşekkür ediyorum, hayırlı günler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye13 yazı
caprisan o,kadar güzel yorumlar yapılmışki üstune eklicek bişey bulamıyorum sen bi düşün istersen deri ve tekstil işini RUSYA VE BAGIMSIZ DEVLETLER TOPLULUGUNA ( özellikle özbekistan DERİ İŞİ İÇİN İDEAL ) DA AÇILMA ŞANSIN VAR

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Ymalat
Yeni Üye45 yazı

capri sun . sahsen ben anlayamadim sorunnun ne oldugunu ???? ingilizcen var ,skandinav diline hakim degilsende yolda kalmazsin , paran var , tahsilin var , orda bir arkadasin var , yasin genc , cesaret ve azim zaten var . eeee güzel kardesim daha ne bilmek istiyorsun ???? koyucaksin parani cebine gidip bakicaksin vaziyete :) oldu oldu olmadi veni vidi vici ... bu maceradan hic bir sey kazanmasan en azindan yarin öbür gün torunlarina anlaticak on numara bir macera cikar . sene 2012 danimarkadayim cepte 500 bin tl diye baslayan muazam bir kis aksami muhabeti :)

saka bir yana allah yolunu acik isini hayirli kilsin . kal selametle
hakan

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı
capri sun
ben ukrana,rusya,isvec,norvec,finlandiya,estonya gibi ülkelerde 10 gün ila 1 er ay arası kaldım. amacım piyasa arastırmak ve gezmekti. tabi buraları gezerken türkiyede işimi teslim ettim. dolayısıyla 'işinin başında durmazsan batarsın' sözünün dogru oldugunu anladım. beş parasız kalktım ukraynaya geldim. bir arkadaşımız nerde apaçi varsa ukraynaya dolmuş diye bir laf etmiş. canım kardeşim denize düşen yılana sarılır. allah kimsenin başına vermesin. apaçi tipinde adamlar heryerde var ingilterede bile kaynıyor. neyse.
capri sun kardeşim. elindeki paraylar her işi büyük çapta olmasa bile yapabilirsin. ama sana tavsiyem çevren yoksa kesinlikle ama kesinlikle iş yapmaya kalkm yutdışında. hele hele o ülke vatandaşlarından yoksa hiç yapma. iskandınav ülkeleri refah düzeyi en yüksek ülkelerden. para sıkıntısı yok. ve gördüğüm kadarıyla türkleri fazla tutmuyorlar. hafiften ırkçılık var.
sen önce yurtdışında kimin var kimin yok onlara bak. amaç yurtdışıysa yer önemli değilse tanıdığının akrabanın yanına git. ama illa iskandınav ülkeleriyse bence otur oturduğun yerde.

Yerleşim Ukrayna / PoltavaMeslek Serbest meslek
Üye101 yazı
bence ilk önce hangi sektöre yatırım yapacağına karar ver. orada 1-2 yıl o sektörde işci olarak çalış iş öğren. ondan sonra işni yap. biz halı işi ile uğraşıyoruz. halı işni araştırırsan orada sana yardımcı olabilirim. toptancı formatında olursun nakit alırsın nakit satarsın.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Tekstil
Yeni Üye33 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nevta
Sevgili capriSun avrupada is yeri acmakla bitmiyor. Cevren yok demissin aslinda en onemli faktorlerde birisi bu. Ulkemizinde basina bele olan pkkya harac vereceksin bunuda unutma. Bu orgut yandaslari avrupada fellik fellik harac alacak Turk ve turkiye vatandasi ariyor. Ozellikle kuzey avrupa ulkeleri tam onlarin mekanlari.
Kulturleri hosuma gitti demissiniz. Oralarda kultur denen sey yoktur. Bir duzen kurulmustur.

Arkadasim 9 yildir Avrupa Ulkesi Irlanda dayim bazi sehirlerde dedeginiz gibi o orgute sempati duyan kisiler var ama bu demek degilki burdaki Turkleri harac yada aylik gibi zorla para alma secenekleri imkansiz uzeri imkansiz. Cogu isyeri olan Turklerle gayet iyi samimiyetim arkadasligim var,boyle bir sey yok ortada.
Eger kisi kendi rizasiyla verirse,zaten onlar istemeden o gruba ulasirlar, Haa hic mi yok dersin ,vardir kesinlikle vardir ama Zorla hic birsey olmaz,olamaz burda.

Burada kultur denen sey, Bar kulturu yani bizim Kahvehane kulturu gibi + cenaze toreninden sonra bile barda bulusup alkol icerler.

Is konusuna gelince bir arkadasinda yazdigi gibi Avrupa ki Turklerin cogu ya Insaat yada Fast Food,Kebap uzerine caliyor,
Son yillarda ogrenci degisim programi ile Avrupa ya cikip diplomasini alan dilini ogrenen arkadaslar kaliteli Dunya firmalarinda calisiyorlar,
Memleket :Gayseri

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
Arkadaşım Güzel yazmışsın fakat. Anlattığın biraz fazla abartı olmuş 300 bin kazanman için günlük en az 750 dolar koyman lazım kasaya her bir center için.. buda çok uçuk rakam
Dündar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye22 yazı
diğer türk devletlerinde restorant kafe bistro bar gibi işletmeleri düşüünürsen arastır derim...getirileri güzel ..vergi vergi diye boğazınada yapışmıyorlar..

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Mühendis
Üye192 yazı
konu bir şekilde hortlamış görünüyor ancak iyi olmuş. günümüz şartlarında en iyisi yurtdışında iş yapmak. Bizde kzakistan ve Rusya bölgesine hakimiz tekstil piyasası olarak.çok önemli ölçüde potansiyel var.sat sat bitmez.konu ile ilgilenen herkese yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
Merhabalar tüm üyelere.Bir süredir okuyorum fırsat bulunca.Ben bayanım ve öğretmenim.Bana çok uzak böyle ticaretler.Fakat dayanamadım ve yorum yapmak için üye oldum.Aydında bir öğretmen arkadaşımın kocası iflas ettikten sonra arabasını satıp moldovaya,ukraynaya ve rusyaya giyim eşyaları ***ürmeye başladı.Bir de işitme engelliydi.Ondan sonra 2 yıl içinde ev aldılar ve istanbula yerleştiler.Gerçi manevi olarak kötü oldu.Adam bir Moldovalı bayan ile birlikte olup arkadaşımdan boşandı ve rostova yerleşti.Evi arkadaşıma verdi ama neye yarar.Bunun gibi kötü örnekler çok varmış.Biz iki öğretmen maaşı ile memurluğun da garanti olmadığı yerde ev hayal edemiyoruz tabi.Çocuklarımızı iyi okutabilsek yeter diyoruz.15 yıldır kiradayız.Ticaretide başaramayız sanırım.Memur pasaportumuz olduğu halde gezmeye bile bir kere gidemedik yurtdışına.Hamdolsun yinede.Rabbim herkese daha çok versin.Böyle şeyleri başaranlara hep gıptayla baktık.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen
Üye192 yazı
sn. seldaca.. çok zor çok uzak değil bu işler bukadar razı olmayın kadere.belki birgün atılırsınız işe.... benim örnek komşum yok ama geniş çapta yapanları direk görüyorum zaten. bayan arkadaşınız adına üzüldüm :(

Üye192 yazı
sn.seldaca..rostovdaki arkadaşın sizde iletişim bilgileri varmı acaba.. belki vardır diye sordum. özellikle araştırmanıza gerek yok.

Yeni Üye5 yazı
Maalesef yok.Zaten istemekte uygun olmaz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen
Üye192 yazı
tşkle seldaca ilgine.

Rusya ve kırgız bölgesinde kendi mülk mağazalarımızda büyük bir mişteri kitlesine hitap ediyoruz.. bunu daha büyük çapta yapmak çok mümkün. bu sebeple karşılıklı çıkarlarla bu pazarımızı paylaşarak gelir arttırmak istiyoruz. özellikle KOT ve İÇ GİYİM konusunda işbirliği yapacak arkadaşlar varsa bana ulaşsın.

rusyapazari@hotmail.com

Yeni Üye83 yazı
Mersinden istanbulamı taşındınız? Ortak arama fikrinden vazgeçmemişiniz. Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye192 yazı
ölmek var dönmek yok :)

Yeni Üye83 yazı
Birçok büyük firma biliyorumki( imalatçı olsalarsa) yıllar önce ufaktan başlayıp şuan çok büyük olan yanlarında enaz 500 kişi çalışan çok büyük rakamlarla oynayan ulusal çapta firmalar bunlar. Hepsinin hikayesi aynı. Eldeki imkanlarla başlamışlar. Çok çalışmışlar. Zamanla büyümüşler. Ve nerden geldiklerini unutmayıp mütevazi kalmışlar. SiZ henüz ortaklığa teşebbüs etmeyi tecrübe ettiniz ve nelerle karşılaştınız. Benim size nacizane tavsiyem işinizi ilerletmek için kendi imkanlarınızı geliştirmeye çalışın. Yavaş olsun az olsun ama sizin olsun. Bir. Zaman sonra iş kendini büyütecektir. Hakkınızda hayırlısı olsun

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye192 yazı
bahsettiğiniz büyümelerdeki ülke koşulları ile bugünkü ortam başka Şeref kardeşim. Ben zaten belli plan çerçevesinde ilerliyorum. Bu planı nasıl hızlı ilerleterek birkaç kişi faydalanırız diye düşünüyorum.Olmazsa olmaz. Yola zaten devam. Yolu olmayana daha zor. Allah herkesin yardımcısı olsun.