Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kararı Siz Verin

BaşlatanultrAslanyalçınTarih29/03/2008 13:50:29Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
öncellikle hepinize slmlar

ben 17 yaşında lise3 ögrencisiyim.babam fayansçı ama taşron yani fayansçılara iş veriyor işlerde çok iyi gidiyor bu arada ankaradayız.

bende okumayı kafasından çıkarmış iş hayatına atılmak isteyen bir gencim karar aşamasındayım yani ne iş yapsam diye düşünüyorum.yani babamın yanına mı gitsem yoksa baska bir alana mı gitsem diye düşünüyorum.bu arada babamın yanındaki fayansçıların aylık ücreti yevmiye olarak günlük 70 aylık 2100 ytl yapıyor bende eger fayançı olursam babamdan bu kadar alırım ee babam heralde sonuna kadar bu şi yapmayacak bir yerde bırakacak ve bende işçi olarak başka birinin yanına gidecem.yani fayançı olarak durum bu

bide digerki bölüm var acaba kuruyemiş dükkanı mı açsam taksici mi olsam yoksa okul serviscisimi olsam

en yatkını kuruyemiş dükkanı açmak gibi geliyor

acaba açmaya kalksam ne kadar gider yani malzemesiyleo cam tabakalar varya hani yemişlerin kondugu sonra dolaplar falan ne kadar gider dükkanda kira olacak.

taksici olsam nasıl yaparım acaba arabayı ben alırım plakaya da aylık para ödenıyomus sanırım acaba o nasıl olurki

şimdi burada karar veremıyorum bana yardım edermisiniz şimdiden tskler
dogusu batısıyla güneyi batısıyla bir sevdadır Galatasaray

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye54 yazı
Benden sana bir tavsiye.OKU ,OKU OKU .Sonradan çok pişman olucaksın.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Veteriner
Yeni Üye20 yazı
delikanlı öncelikle mutlaka oku illa çalışmak istiyorsan hem çalış hem oku ben öyle yaptım amiyane bir tabir ama cahil katır olacağına okumuş eşşek ol daha fazla taktir görürsün birde babanı yalnız bırakma babanın yaptığı iş profesyonel nasıl yapılır onu öğren

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye964 yazı

Hafta sonları garsonluk yap yada oyuncak, çorap al sat. Yada benim Gold Form Çay dan al sat
10 lira karla :D
Ama lütfen mutlaka ve mutlaka okulunu bitir, üniversiteye de git..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
bu kadar mı :S
dogusu batısıyla güneyi batısıyla bir sevdadır Galatasaray

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye639 yazı
Herkes,öncelikle okumandan yanayken daha ne gibi bir değişiklik istiyorsun ki?
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye503 yazı
okumak gibi güzel bir şey varmı,insan elbisesiyle topluma girer,bilgi ve itibarıyla çıkıp gider,bilgisiz insan bi hiçtir bence,belki bugün paradan başka bişey düşünmüyosun,babanın kazandığı para gözüne çok geliyor,ama yüzmüş kuyruğuna gelmişsin,yaklaşık 11 yıldır okuyosun,önünde sadece 4 yıllık bi öğrenim yılı daha olucak,onu yaparsan babanın verdiği paranın misli misli fazlasını oturduğunyerden kazanabilirsin,hayata sadece para gözüyle bakmapara dan çok önemli şeyler var,bir topluma girdiğinde konuştuğunda kendini dinletmek var,bide oturup bi hiç gibi dinleyip konuşulanları bile anlamadan çıkıp gitmek var,bende sitedekiler gibi bi büyük olarak sana fikrimi söyedim,uygulayıp uygulamamak sana kalmış,bugünlerin çok önemli yani vericeğin karar,ya okuyup ilerde oh be iyiki okumuşum dersin,ya da kafayı duvardan duvara vurursun,ah keşke geriye dönebilsem dersin

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Üye992 yazı
merhaba kardesim
halen burdamisin ve bu yazilari okuyonmu , sayet halen burda isen bir isik goster de senle biraz sohbet etmek isterim.akil vermeyeyecegim inan bana sadece seni ve cevreni babanin meslegi fayansa cilik dikkatimi cekti....... ben gencligimde derdim bana akil degil para ver
onun icin dedim boyle ben ne akil nede para verecem ,sadece gordugum ilk sensin fayans konusu ile ilgili goruselim

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye353 yazı
Sayunultra aslan yalçın kardeşim bak burda herkes ne güzel yazmış oku gerçekten oku ama hayatada hazırla kendini ben 15 yaşından itibaren hem okudum hem çalıştım pazarlarda terlik sattım simit sattım sonra dedimki bilgisayarcı olacam. sene 1987 yılında commodere 64 bilgisayarların tamirini öğrendim beni zorla meslek lisesine verdiler motor bolumune o mesleği sevmedim hiç 2yılüst üste kaldım okuldan atıldım sonra dışardan lise imtihanlarına gırdım liseyi bıtırdım sonra açıköğretim fakultesını bitirdim ama ünvte 2 den ayrıldım önüme oyle imkanlar cıktıkı ama hepsini lise mezunu olduğum için kaybettim güzel kardeşim benden sana acizane teklifim öncelikle seveceğin bir meslek edinmek sonrada okulunu devam ettirmek muhakak ama muhakak oku
Araya Sıkıştırayım Babanın mesleği fayanscılıkmış bu işle ilgili babanla tanışmak isterim kolay gelsin iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye15 yazı
Bence okumayı hemen bırak. En kısa zamanda işe giriş. Okumanın sana büyük etkisi olmayacak. Eğer çok iyi bir okulu kazanıp o okulun adını İş başvuru formuna yazmayacaksan hemen okulu bırak. Şaka yapmıyorum. Babanın yanında çalış. O işi iyice öğren. Mümkünse bu işi en az 3 yıl yap. Hemen İngilizce öğren. Bu arada benzer işleri de öğrenmeye bak. 25-26 yaşına gelince İngiltere'ye taşın. Yaptığın işe karşı alacağın maksimum getiri orada. 3-4 sene sonra ayda 5000-10,000 pound kazanacak duruma gelirsin. Okursan ne olacak? Yıllarını heba edeceksin, *** bir bankada veya kamu sektöründe memur olacaksın; körelip kalacaksın. Hedefin seramik, tamır-bakım, onarım işleri olsun ve mutlaka 25 -26 yaşında Londra'ya uçak biletini al.

Yerleşim Türkiye / YstnbulMeslek Yöneticilik
Üye353 yazı
Sayın emre mert sizi yadırgadım siz neden okudunuz okumasaydınız acaba ithalat ihracatyapabilirmiydiniz konunuza hakim olabilirmiydiniz. Gercenten genciyanlış yönlendiriyorsunuz mimar olamazmı yada 2yıllık ünvte yokmu dalıyla ilgili varbugun inşaat ustaları sıgortasız calıstırılıyor bunu unutmayın gençlerimiz okuyacaklar ve bu ülkede kalıp bu ülkeye faydalı yayrarlı olcaklar sizin londrya merakınız varsa sizi tutmıyalım konikstekilerle bırlıkte londrya sadece gidiş biletinizi alalım gençlerimize kötü örnek olmayın ben unvte 2 den terkim ve unvte 2 den terk olduğum için benim yüzüme kapılar kapandı hem iş dalında olsun hemde hayatdalında olsun.herneyse fazla uzatmıyacam yalçın kardeşim ingiltereye ilkokul mezunu yada lise mezunu almıyorlar nereye gidersen git yüksek okul .
iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye281 yazı
Genç adam senin şu anki durumunu bilmiyorum ama bazı insanlar varki okul onlara vakit kaybettirir. Bunu okumanın kötü olduğu anlamında söylemiyorum . Eğer sen kafanda okulu bitirmişsen zaten zorlamayada gerek yok sonuçta herkesin yüksekokul bitirip çok iyi işlerde çalışma imkanı yok. Okumak senin için bu noktdan sonra sadece genel kültürü arttırmak demekse bence devletin sırasını boş yere işgal etöeye gerek yok. Ama bu yaştada kendi başına iş kumaya kalkışırsan en büyük hatayı yapmış olursun . Çünkü kusura bakma ama bu yaşta seni kimse ciddiye almaz. Bu yaştaki bir insana kimse veresesiye mal vermez yada bunun gibi bir sürü şey . Ticaret hayatı bu yaş için çok erken . Ayrıca eğer evde 5 çocuğa bakmak zorunda değilsen her ay kira, doğalgaz elektrik faturası gibi bir dünya borç ödemek zorunda değilsen taksicilik gibi meslekleri tercih etme. Senin yaşındaki erkek çocukları bayılır araba sürmeye ama sonra bakarsın gençlik elden gitmiş. Bence sen gir babanın yanında işe çırak ol . Hayatı ve insanları öğren. Ve 2-3 sene para kazanmayı düşünme sadece deneyim kazan.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye1236 yazı
Sevgili Kardesim,

Okul her sey demek degildir. canerkus'un soylediklerinin buyuk bir kismi cok dogru yorumlardir. Tahsil hayatina devam etmeme karari aldiysan mutlaka ozel bir beceri, bilgi ve birikim ile iyi neticeler elde edebilecegin bir meslek dali sec. Taksicilik, kuruyemis dukkani gibi ilerleminin cok mumkun olmadigi dallara yonelme. Merak etme bu isleri yapacak cok insan var senden baska da. Fakat ben sana babanin yaninda da calismayi tavsiye etmiyorum. Meslek konusunda kararini verip uygun bir is bulana kadar babanin yaninda fayanscilik yapmanda bir mahsur yok. Hatta bir miktar faydasi da olabilir.

Su anda 17 yasindasin. 30 yasina geldigin zaman nasil bir hayat yasamak istedigin uzerinde konsantre ol. Cevrende 30 yasindaki insanlarin hayatlarini incele. O yasa geldiginde hangisi gibi olmak isteyecegini tahmin etmeye calis.

Para kazanmayi dusunme. Cunku bu yaslarda edinecegin bilgi ve tecrube kazanacagin paradan cok daha kiymetlidir. Onemli olan her zaman gecerli olabilecek, gelismeye acik bir meslek sahibi olabilmen.

Okulu biraktigin icin okumayi da birakma. Gazete ve ozellikle dergi oku. Genel kulturune katkida bulunacak eserleri oku. Bilgili insanlarin yaninda bulunmaya calis. Edebiyat ve bilim ne is yaparsan yap hem yaptigin ise hem de hayatina cok faydasi olacak konulardir. Bunlardan asla vaz gecme.

Hayatini gecindirmek icin profesyonel olarak yapmayi sectigin meslek dalinda daha sonra asla tereddut yasama. Bir kere karar verdigin zaman asla "Yanlis bir secim mi yaptim acaba?" diye dusunme. Sectigin yolda her ne olursa olsun devam et. Cunku sectigin meslekte ne kadar istikrarli olursan o derece ileriye gidebilir, baskalarina fark atarsin. Bu dedigimi daha iyi anlamak istiyorsan 'Simit Sarayi' tabir edilen mekanlari dusun. Simitcilik yaparak da cok para kazanilabildigini goreceksin. Onemli olan yaptigin iste zirveyi hedeflemen. Bu yolda calisirsan yukariya dogru ciktikca manzarayi daha genis acidan gormeye baslayacaksin.

Sececegin iste basarili olmanin bir diger kurali ise insanlarla dogru iletisim kurabilmendir. Vicdan ve erdem sahibi bir insan olmaya calis. Dogruluk ve durustlukten asla ayrilma. Diger insanlari anlamaya calis.

Profesyonel olarak sectigin dalin disinda amator olarak ilgilendigin en az bir konu daha olsun. Bu isi sadece kendin icin yap. Yani sonuclarindan memnun olacagin, uretkenligini ve hayal gucunu kamcilayacak en az bir hobi edin.

Hepsinden onemlisi de kendini tanimak icin kendine zaman ayir. Kendi ozellik, yetenek ve zayifliklarini bilmiyorsan sececegin dal ne olursa olsun cok bocalayacagini unutma.

Sevgiler,
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk