Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yardım Değil İş Önerisi Hemde En Garantililerinden

Başlatanmatraxx22Tarih07/07/2012 18:50:51Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Aklıma biraz önce geldi forumda dolaşırken ve dedimki madem ben yapamıyorum yapabilecek arkadaşlara ilham versin

Şöyle başlayayım:Çok değil 50 ve 60 lı yıllarda başladı yurt dışında iş arama sevdası en dolgun zamanlarıydı bir fabrikaya kapak atılır emekli olunur ve Türkiye'ye gelinirdi ve emeklilik burada geçirilirdi kimisi bu kefeye sığmadı ve yurt dışında esnaf oldu bence en karlı iş yapanlarda bu insanlardı ama bunların içinde hazır gıda fastfood en çok kar veren iştir hatta türkiye'yi KEBABI ile tanımıştır kimi insanlar ve avrupa hala daha aç kebaba çok talep var ama belli başlı markalar oluşmuş türk menşeğli çoğu ama bu büyümeye bir engel değil hatta bu kebat ve benzeri türk fastfoot ürünlerinin reklamıdır hazır reklamı yapılmış ürünü satmak çok kolay olur bence ne biliyim Fransa bu iş için yatkın dahada kuzeye soğuk yerlere gidersek isviçre en garanti ve harikulade kuzeyin soğuğunda döner vay be ne ısıtır kezeyli avrupa insanını benden size öneriydi bu avrupa hala aç kebaba dönere aklıınızda bulunsun belki bende bu işe girerim

Yerleşim Türkiye / Balıkesir
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye228 yazı
Avrupaya gerek yok burada bile herhangi bir yere dönerci açsak iş yapar, yapıyor :) Döner bu. Köyde bile açsan iş yapar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye181 yazı
Kuzey dedigin yerler kebabcidan gecilmiyor, yani baltic ve iskandinav ulkeleri. Burdaki kebabcilar batti batacak, cok istiyorsan burdan sana adamlar hemen devreder. Sende hayalini yasarsin ama biraz sikintili hayal olur
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Üye762 yazı

Avrupa genelinde fazlasıyla kebapçi ve dönerci var.Belçikada bile tek bir sokakta 5 tane dönerci var.Bu iş artık eskisi gibi revaçta değil.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye12 yazı
Yahu niye bir fikre birden çok ve zıt fikri savunan çoğunluğada teker teker bir zevk unsuru oluşuyor her fikrin bir zıt fikri var ama neden ama zıt fikri savunanlar çok tinsel bir zevkle şevk buluyor her herde ve hep böyle oluyor

Yerleşim Türkiye / Balykesir
Üye181 yazı
Arkadas,, sen tavsiye verdin bizde fikir yuruttuk , burda zaten asil amacta o degil mi olumlu olumsuz herseye kulagin hazir olmasi lazim degilmidir aslolan?
Veni Vidi Vici

Yerleşim Litvanya / VilniusMeslek Ticaret
Yeni Üye19 yazı
Bu işi Türkiye de yapmak la, AB ülkelerinde yada iskandinav ülkelerinde yapmak arasında çok büyük farklılıklar var. Ülkemizde ki işyeri açma, imalat ve çalıştırma şekliyle o ülkelerde bu işletmeleri çalıştırabilmek artık mümkün değil. Ansızın işyerine gelip dolaptaki etin derecesini ölçüp uygunsuz çıktığında işyerini kapatan bir sisteme burada ki salaş kebapçı mantığıyla gitmek uygun olmayacaktır. Yurt dışında ki, şartlar da 50-60 yıl öncesinde ki gibi değil, o zamanlar yaratacağımız enerjiye ihtiyacı olan ülkeler şimdi istilamızdan korkuyorlar ve eskisi kadar hoşgörülü davranmıyorlar. Yani bence kebapçı Ali ustanın -Selam Norveç ben geldim kebabımla coşmaya coşturmaya; dönemi sona erdi. Bu işten para kazanabilecek potansiyeli, donanımı ve iyi ustalığı kendinde görebiliyorsan bu işten hayal edilen güzel paraları Türkiye de de gayet güzel kazanabilirsin. Bunları da Kebapçı Ali Usta formatına sahip küçük girişimcilerimiz için yazdım, kendini ispat etmiş ve bir marka haline gelmiş ve belirli standartlar dahilinde üretim yapan isim hakkıyla şubeler açtıran işletmeleri kastetmedim. Beslenme bitmeyen ihtiyaç ama artık rekabet düzeyide uç nokta da. İşinde iyisen doyarsın, doyurursun, artırırsın; -ben geldim Norveç, bakalım sen mi büyüksün ben mi? dersen yılların yorgunluğu sırtında ancak aç karnını doyurursun.
Az OLsun, Zor Olsun ama HELAL Olsun...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye468 yazı
lokumcu35 güzel yazmışsın ,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı
güzel ve mantıklı bir açıklamaydı gerçekten. Gerçekleri gözardı etmemek lazım :)
Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil.

Ben Sweetland

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk