Artık kendi işimi, kurumsal kimlikte yapmak istediğimden dolayı piyasa ve teknik konularda araştırmalar yapmaya başladım.
Tecrübeli arkadaşların, konuya duyarlı olacağını tahmin ediyorum.
İzmirliyim, 25 yaşındayım.
2004 senesinden bu yana, internet üzerinden tanıtım , pazarlama ve web tasarımı işleriyle meşgul oluyorum.
Kendi kurmak istediğim şahıs şirketinde de, bu tip işleri home office tarzı bir yerde yapmak istiyorum.
Öncelikle aklıma gelen sorular şunlar :
* Şahıs şirketi kurmak ? Neye mal olur , artısı - eksisi nedir ?
* Web tasarımı ve reklam işlerim için vergilendirme tahmini ne orandadır, muhasebe işlemlerini kendim mi muhasebecim mi tutmalıdır ?
* Kendi üzerime olan evde bir odada ofisimi kurmak istiyorum. Şirket adresi bir mesken olabilir mi ? Gerekli şartlar, prosedür nedir ?
* İnternet üzerinden e-ticaret yapmak istiyorum. Keseceğim fatura niteliği nedir ? Ne tür fatura kullanmalıyım, vergilendirmesi konusunda hiçbir fikrim yok.
* Bazı internet sitelerinden de reklam işlerimle alakalı kazanç elde etme düşüncem var, bunun prosedürü nedir ?
* Satacağım ürünleri tedarikçilerden temin etmek istiyorum. Tedarikçiden alacağım faturayı gider göstermem mümkün mü ?
Eğer bu konularda; tecrübelerinize dayanarak yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Teşekkürler.