Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Atv Safari Turları

Başlatansemih_78Tarih25/06/2012 20:59:19Yorum35

İlk mesaj
Yeni Üye29 yazı
merhaba arkadaslar uzun zamandır aklımda olan yapmayı sevdiğim bir iş var atv kiralamak tabi bu hayalimi antalya bodrum kemer vs. yaşam kalitesi yüksek bi yerde yapmak istiyorum aslen karabüklüyüm bu yıl antalyaya bi otele gidiyorum hem çalışıp hem çevre edinip görmek için öğrenmek istediğim orada atv turu için yol olayı nasıl olacak çamur çukur vs. olması gerek olabildiğince manzaralı arazi gerek yani müşteri tatmin olmalı 15.000tl yol masrafı olarak düşündüm 6 adet peşin 4x4 atv 6 adet de krediyle almak istiyorum toplam 12 adet bi noktada ufak bi konaklama alanı lazım tabi aklımda olanlar bunlar bana daha nasıl engeller çıkar acaba bu tur düzenleyen firmalar bana devamlı turist getirir mi müşteri sıkıntısı olur mu bu konuda bilgisi, fikirleri veya tecrübesi olanların yardımlarını bekliyorum teşekkürler.....
SeMiH

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorum
Üye113 yazı
kardeşim ben kemerde yasıyorumm... valla iş guzelse her turlu tutar yenılıkçı olmak lazımmm. acentaların hepsiylede dialogum olmuştu.... bıraz zorlu kosturmak gerek ama olmaz deme para bu işlerde var.. sadece turdan dusurme video ve fotograf daha fazlada para getiri emın ol
YUSUF

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye29 yazı
antalyada yapmak istiyorum hayatımda ilk defa kendi işim olsun sevdiğim olsun istiyorum bu yüzden sıkıntım var alanya veya konyaaltı tarafı çok iyi ama nasıl olur bilmiyorum fotoğraf video düşündüm yollarda daha da güzel şeyler düşündüm mesela sabah turlarında köy kahvaltısı gibi askere gitmeden önce bodrumda tur teknelerinde çalışmışdım orda turcu lar vardı alırdı hergün 30 turist getirirdi tekneye öyle olması gerekmiyor mu
SeMiH

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Ymalat
Yeni Üye38 yazı

mekani bir kere iyi secmen lazim. ATV turlari mutlaka tutar. Bizim insanimizda tursitlerde tuttu cunku o araci. Yanliz sen iyi duzenlemen lazim. Agzima dus sistemi tutmaz. Sen cabaliyacaksin. Turu sen duzenleyebilirsin mesela. Sabah acik bufe kir kahvaltisiyla ise baslayabilirsin. Daha sonra aktiviteni yaptirabilirsin. Ondan sonrada yine turiste barbeku tarzi bir menu hazirlayabilirsin. Zaten yaptigin yer mutlaka ormanimsi bir yer olacak. Birde selale gol piknik alani gibi bir yerde buldunmu kurdun sistemi derim. 18-19 dolarlar degil bu sistemde nerden baksan 60-70 dolar hatta 100 istersin. Ama bastada belirtigim gibi sadece ATV araclari kiralayim, yerede bakayim . Ondan sonra turlardan veya baska biryerden bekleyim dersen. Unut o isi derim ben.

Yerleşim Hollanda / ArnhemMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye29 yazı
öyle şey olur mu ben be işden ekmek yiyeceğim tabi ki müşteriyide memnun etmek zorundayım inkanlarım doğrultusunda yapabileceğim her şeyi müşteri sunmayı bende isterim
SeMiH

Yeni Üye29 yazı
pek bilgisi olan yok galiba
SeMiH

Yeni Üye94 yazı
giriş maliyetlerinizi ölçtünüz mü? 12 adet atv+ eleman+ yer sizin değl kira olacak? ne kadar maliyetiniz olacak? sizin dışınızda bu işe ilgilenebilecek başka biri olacak mı? banka kredisinde teminat olarak atv leri mi gostereceksiniz?
eğer bunlarda sorun yoksa alanya çok hareketli ve atv için uzun mevsimi olan bi yer, para kazanırsınız, fakat yukardaki arkadaşlarımın da belirttiği gibi bir turizm portföyünüzün olması lazım, doğru çevre size çok iyi para kazandırır. birde yine başka bir arkadaşın da dediği gibi etinden sütünden faydalanmak lazım, foto, bira vs. sadece tura bağlı kalmamak lazım,
bence 6 ay sonra antalyayı hem tanımış olursun, hem de çevre yaparsın kendine, o zamana kadar biraz da para biriktirirsen iyi olur, (diğer sezonu düşün yani)
şansın açık olsun
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Üye144 yazı
Ben şu an Alanya'dayım, bir arkadaşım burada bu işi yapıyor 25 tane Atv'si var, jeep safari ve otobüs turu da var. Bu adamlar yıllardır burada ve bütün acentaları herşeyi çok iyi biliyorlar. Gece 12'ye kadar ofiste 2 kişi gelen telefonlara bakıp acentalardan müşteri bilgilerini alıyor, sabah da program yapılıp müşteriler toplanıp kim nereye gidecekse otobüs veya jeep ile yola çıkılıyor. Hepsine yemek dahil yapmak zorundasınız, gelen müşteri yemek de dahil olunca daha sıcak bakıyor. Şu anda burada işler iyi değil, bu sene geçen seneki gibi değil. Ama yine tabi para kazanıyorlar. Tabiki bu ciddi bir yatırım ve hayli zor ve uzun bir koşturmaca zamanından sonra mümkün olabilir. Dileyen varsa Alanya olmamak üzere tabi yardımcı olabilirim. Antalya büyük bir yer, ben arkadaşıma sordum bana 3-4 jeep ver dedim Antalya'da yapayım bu işi, büyük yer dedi girmedi. Bilmiyorum neyden çekindi...

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye38 yazı
Alanya da yapiliyorsa fethiyede yap sende. Fethiyedeki bolgede uygun bu ise. Ayrintili hesap yaptinizmi ? ve cikan rakamin iki kati bir finans ayarlayabiliyormusunuz? Herseyden onemlisi bu. Organizasyon cok onemli. yurt disindan gelecek tursitlere mutlaka ceplerinde ekstra harcatmayacak seyleri organizasyonun icine katman gerek. Cunku bunlar avrupada evlerinde sabah aksam sadece patates yerler, ama bir yere gittikleri zaman herseyi fazlasiyla isterler.

Yerleşim Hollanda / ArnhemMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye45 yazı
İyide bu aleti sürmek için A2 ehliyet lazım o nasıl olacak? Ben farklı bi açıdan baktım galiba ama sorun çıkabilir dikkat etmek lazım...

Yerleşim Türkiye / TahtakaleMeslek Esnaf
Yeni Üye45 yazı
- Turistleri al
- Hafif müzikli açıkhava kahvaltısı
- ATV başlangıcı
- Yol ortasında ağaçlar arasında kalmış bir yerde karşılarına aniden çıkacak şekilde düzenlenmiş sulu bir mekan
- Tura devam
- Belli aralıklarla soğuk içecek standları
- Otantik ve sadece türk tatlıları sunulan bir dinlenme mekanı daha
- Tura devam
- Etkileyici bir yerde akşam yemeği (parkur bitişine yakın)
- Tur sonu
- Müzikli bi ortam ( isteyen dinlenir isteyen eğlenir)
- Turistleri geri bırak..

Araya birşeyler ekleyip birşeyler çıkarabilir ve düzenleme yapabilirsiniz tabiki.. Bu temel oldu biraz..

Yeni Üye45 yazı
- Turistleri al
- Hafif müzikli açıkhava kahvaltısı
- ATV başlangıcı
- Yol ortasında ağaçlar arasında kalmış bir yerde karşılarına aniden çıkacak şekilde düzenlenmiş sulu bir mekan
- Tura devam
- Belli aralıklarla soğuk içecek standları
- Otantik ve sadece türk tatlıları sunulan bir dinlenme mekanı daha
- Tura devam
- Etkileyici bir yerde akşam yemeği (parkur bitişine yakın)
- Tur sonu
- Müzikli bi ortam ( isteyen dinlenir isteyen eğlenir)
- Turistleri geri bırak..

Araya birşeyler ekleyip birşeyler çıkarabilir ve düzenleme yapabilirsiniz tabiki.. Bu temel oldu biraz..

Üye144 yazı
Arkadaşlar bu iş Alanya'da sabah toplanıp araziye ***ürülüyor turistler orada atv'lere bindirilip 1 tur ısınma turu atılıyor ondan sonra asıl tur başlıyor, ehliyete falan gerek yok, sigorta gibi şeyler yapılıyor zaten turistlerin onlar hep formalite. Tur başladıktan sonra aralarda 2-3 kişi personel gözetmen var onlar zaten yönetiyor olayı. Sonra yemek molası yüzme molası gibi şeyler var, sudan atv ile geçiliyor adrenalin yaşatılıyor biraz ve bitiyor. Yapıyoruz biz bu işi burda.

Yeni Üye18 yazı
Selam semih78 Ben Antalya da bu işi bir arkadaşımla yapıyordum.Arkadaşım yurtdışı nedeniyle bıraktı.Getirisi gayet iyi.Eğer ciddi düşünüyorsan görüşelim.Acenta (müşteri) sorunu yok.Bu işin sırrı kaliteli kadro ve ciddi organizasyon.
turizm tarım ticaret

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye113 yazı
valla herkes turla ilgili bişey solemişyte yemek falan yok arkadaslar dagda veya kanyonda turlar düzenleniyo yaniii. ama organızasyon iyi olmanııı katılıyorum bazı arkadaslara bendede acenta cevresi var bence yapılabilir konyaaltında olmaz deneme bile orda arazı yokk.. naturel yerler olması gerek dagda ehliyetede gerek yokk.. alanyayı bilmiyorum ama kemer tarafında züper mekanlar varr.. bide bu sezonu unut seneye altyapını iyi yap aracların falan broşurlerını yapp sonrada sezon basında acenta anlaşmalarına bak derimm.
YUSUF

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Üye144 yazı
Arkadaşlar acentaları hazır müşter,s, hazır full hazır 36 Atv'si olan, arazisi olan, tamirhanesi olan hazır kurlu düzen devredilecektir. Günlük 700 - 1000 dolar arası getirisi vardır. Duyurulur. Özel mesaj lütfen...

Yeni Üye29 yazı
tamamben bunl arı hep düşüddüm zaten bu kıs hazırlıkları yapacagım haftaya antalyadayım allah izin verirse çok güzel şeyler düşünüyorum ilk basda bi kaçda safari turuna katılmayı düşünüyorum sonra biraz çevre ve ortam devamında ise bu işi yapacağım insallah daha da tecrübesi ve fikirleri olan varsa okumak isterim su anki sıkıntım 60.000tl gibi bi param var iş kazası geçirdim ben %57 engelliyim ama normal yürüyorum çok büyük sıkıntım yok yani bana bi 60.000tl kadar da kredi gerekiyo verirlerse bu iş olmus demekdir
SeMiH

Üye144 yazı
Antalya'ya geldiğinizde beklerim Semih_78, Alanya'da Atv safari turumuza katılırsınız, işe bakarsınız.

Yeni Üye29 yazı
ahmetkurtarici kardeş çok teşekkürler inşallah yanına gelcem
SeMiH

Yeni Üye18 yazı
antalya ya gelirsen görüşelim.Alanya ve diğer bölgeler arasındaki farkı ıskalama.Bu iş daha önce de yazdığım gibi getirisi iyi bir iş fakat bunu görüpte piyasaya atılan bir çok kişi şu an yok.Bunun nedenini bulursan bu işe başla.
turizm tarım ticaret

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye58 yazı
bu araçlara bukadar para vermek yerine bugy tarzı araçları kendim yapabilirim. Mesela 7bin tl gibi paralara dayanıklı güvenli müşterileri görür görmez çıldırtacak araçlar yapabilirim yanlız sigorta yaparlarmı bilmem.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ticaret
Yeni Üye29 yazı
valla ayvalıklıreis kusura bakmada 4.600 tl fiyat aldım hemde sıfır sen 7.000 i neren çıkardın
SeMiH

Yeni Üye58 yazı
ben özel yapımdan bahsediyorum o senin bahsettiklerinin dördünü sırtında ***ürür. çin malı araçlarla o işi yaparsan kazandığın para araçları iki senedebir yenilemeye gider

Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ayvaliklireis
ben özel yapımdan bahsediyorum o senin bahsettiklerinin dördünü sırtında ***ürür. çin malı araçlarla o işi yaparsan kazandığın para araçları iki senedebir yenilemeye gider

Resim gönderir misiniz?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye58 yazı
şuan 3000 e maletiğim kendi yapımım araca biniyorum. 7bine malolur dediğim bundan sonra yapacağım araç. şuan fikir aşamasında yani .o araçtada dört çeker traktörlerin ön lastik ve jantını kullanmayı düşünüyorum iri bişey olacak yani .yapcan 10 15 tane Turist bu aracın resmini görür görmez atlar zaten.

Yeni Üye58 yazı
cepten internete girebildiğimden resim yükleyemiyorum. Başka bir yolunu bulursam haber vereceğim

Üye144 yazı
internet cafeye gidip denerseniz, bekliyorum.

Yeni Üye58 yazı
facebook ta engin sayın ın resimlerine bakabilirsiniz. Aracın resmini oraya yükleyebildim.

Üye144 yazı
Facebook'ta Engin Sayın? Sarı çizmeli Engin Sayın mıdır?

Yeni Üye58 yazı
tamam haklısında. Bende neyapabilirim. Bilgisayardan da yüklediğimde format uymuyo ikazı veriyor. Bu sitede ise nasıl yüklenir onu bilmiyorum.