İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Arkadaşlar Kurutulmuş Domates Yapsam Satılır Mı ?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorumI
Yeni Üye6 yazı
___/___
M
Üye285 yazı
E
Yeni Üye9 yazı
kurutulmuş domates iç piyasada çok fazla rağbet gören bir ürün değil malesef toplumumuzun bu ürünü fazla kullanmamasından kaynaklı 4 mevsim (iklim koşulları , sera vss) domates bulunması bulunmayan yörelerde ise salça kullanılmasından dolayı yalnız dış piyasada rağbet gören bir ürün yurt dışından alıcı bulursan para kazanırsın senin üretim kapasiteni bilemem fakat bir dış ticaret firması bul onlar sana dış pazar için yardımcı olurlar dediğim gibi dış pazarı hedefler ve alıcı bulursan para kazanırsın iç pazara pek fazla güvenme.
M
Üye285 yazı
M
Üye285 yazı
Ufak bir araştırma yaptım da kurutulmuş domates burada çok pahalı ya kilosuna 12 tl 16 tl isteyenler var. Bu fiyatlar normal mi ?
E
Üye317 yazı
Nasıl satmak istiyorsunuz ve ne kadar satmak istiyorsunuz bilmiyorum..
Hani pazarda görse babam alır. güneşte kurutulmuş.. ben almam..
Çöpün bile alıcısı var, Bununda alıcısı var, ancak siz "nasıl" sorusuna cevap verebiyorsanız ve sorularınız çok fazlaysa işe girişmek için beklemenizde ve araştırma yapmaya devam etmenizde fayda var. Her cevabı internette bulamaya bilirsiniz. Olayı birazda reelde araştırmanızda fayda vardır.
Hani pazarda görse babam alır. güneşte kurutulmuş.. ben almam..
Çöpün bile alıcısı var, Bununda alıcısı var, ancak siz "nasıl" sorusuna cevap verebiyorsanız ve sorularınız çok fazlaysa işe girişmek için beklemenizde ve araştırma yapmaya devam etmenizde fayda var. Her cevabı internette bulamaya bilirsiniz. Olayı birazda reelde araştırmanızda fayda vardır.
M
Üye285 yazı
Kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Eğer ingiltere de pazarlama konusunda yardımcı olacaksa arkadaşla görüşmek isterim. Ne kadar ister ise o kadar üretip gönderirim. Domatesler tamamen güneşin altında kuruyacak üzerine tuz hariç başka hiç bir madde atmam eğer isterse nem ve tuz oranını analiz yaptırıp gönderebilirim.
Anlaşma sağlamamız durumunda çalışmamıza sözleşmeli olarak da devam ederiz. Saygılarımla
Anlaşma sağlamamız durumunda çalışmamıza sözleşmeli olarak da devam ederiz. Saygılarımla
A
Yeni Üye53 yazı
Gıda pazarlamak zor ama ürün geleceği olan bir ürün..kurutulmuş gıdaya talep artıyor ancak dükkanda çok pahali satıyorlar..baharatcilara marketlere sor bakalım kaça alıyorlar ya da alırlar..sen de hesabını yap.bir de çeşitli artır artık her şeyin kurusu oluyor..muzun portakalın bile..bir de dinlenme tesislerine bak orda satıyorlar hem de çok büyük şekilde..hayırlısı olsun kardeşim.
M
Üye285 yazı
yakorank kardeşim gerekli şartları ben (tuz oranın % kaç olacağı )sağlarım yeter ki ingiltere deki arkadaşın bana pazar bulsun. İlgine çok teşekkür ederim kardeşim benim.
ahievran fikirlerin çok güzel teşekkür ederim kardeşim. Allah hepinizden razı olsun
ahievran fikirlerin çok güzel teşekkür ederim kardeşim. Allah hepinizden razı olsun
P
Yeni Üye71 yazı
21/06/2012 : 02:42:39#10
Web sitesi
Alıntı
domatesi nasıl ve nerede kurutmayı düşünüyorsun? Bu konuda çalışma yaptın mı? Doğal kurutma ile yapacaksan çok geniş bir alana sahip olmalısın, değilse ev tipi kasalı kurutucu almalısın...
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı
M
Üye285 yazı
Hemşerim pardus01 domatesi güneşte kurutmayı planlıyorum arkadaşımın tarlası var onu kiralayacağım. Bununla ilgili çalışma yapıyorum kardeşim fikirlerin için çok teşekkür ederim.
K
Üye248 yazı
meteha kardeşim adana da rutubetin çok olmasında dolayı rutubet küf yapabilir. kükürtte ve tuzda kurutma yapılıyor. tecrüben yoksa izmir bergamada bu işi bilen ve kapsamlı yapanlar var. hazır çorba fabrikaları alıyor genelde. yurtdışı piyasası olmada olmaz. adaanada küf olmada kurutabileceğini düşünmüyorum. kolay gelsi. her türlü işbirliğine de hazırım. kolay gelsin
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.
M
Üye285 yazı
kyoshi333 verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bunu da göz önünde bulunduracağım kardeşim.
M
Üye246 yazı
Adanada açık havada kurumaz. kyoshi333 e katılıyorum. Antalyada meyve kurutmak için denedik olmadı.
Az olsun ama *HELAL* olsun
M
Üye285 yazı
Fikirleriniz için çok teşekkür ederim.
P
Yeni Üye71 yazı
23/06/2012 : 19:29:39#16
Web sitesi
Alıntı
mehan01, diğer arkadaşların bazıları değinmiş konuya... sorma nedenim şuydu nasıl kurutacaksın diye: Adana yüksek rutubet sebebi ile doğal halde sebze meyve kurutmaya uygun değildir, ancak mikroklimatik bir yer bulursan olabilir...
Dikkat ettiysen Adanada ev hanımları, biber, patlıcan, kabak v.s kurutmaz doğrudan pazardan alırlar. Onlar da rutubet oranı düşük yerlerden gelir...
Bir dene, patlıcan bol şu sıralar; kütür kütür olacak ya da tam tersi meşin gibi olacaklardır...
Dikkat ettiysen Adanada ev hanımları, biber, patlıcan, kabak v.s kurutmaz doğrudan pazardan alırlar. Onlar da rutubet oranı düşük yerlerden gelir...
Bir dene, patlıcan bol şu sıralar; kütür kütür olacak ya da tam tersi meşin gibi olacaklardır...
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı
M
Üye285 yazı
Kardeşim acaba Adananın yüksek kesimlerinde kurutma yapmaya çalışsam olur mu ?
B
Yeni Üye4 yazı
bu işi yapmak istiyorsan ağustos ayında domates kurutma sergiciliğin çokça yapıldığı izmir-bergama, manisa-torbalı gibi yerleri gezmelisin, özellikle bu yıl bergamada kurutma sergiciliğnde patlama var diyebilirim. yapan kişiler daha çok ihracatçı gıda firmalarına fason yapmaktalar ki yapanların çoğu zaten imkanları olan zengin sayılabılır çiftçilerdir. Gerçekten niyetin varsa önce 1-2 yıl tecrübe edin derim çünkü gerçekten zor, iyi organizyon isteyen ve finansman sıkıntının olmaması gereken bir iş ve iş süresi olan 45-50 günde adamı yoğun strese sokan yapabilirsen kazandıran yapamazsan da çok ciddi zararlara sokan bir iştir. Bence pazar bulabilirsen fason yaptırmanı talep'e göre vakkumlatmalı-paketletmeli ve satmanı tavsiye ederim
Memin
M
Üye285 yazı
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. İzmir-Bergamadan birisiyle görüştüm daha başlamadık başlayınca kesin bir fiyat veririm dedi.
H
Üye347 yazı
29/06/2012 : 12:50:38#20
Web sitesi
Alıntı
Bu yazıdaki video işin prosesini güzel açıklamış, faydalı olabilir
http://www.traina.com/resources-recipes/how-sun-dried-tomatoes-are-made
bu linkden ise türkiye den bu işi yapanlar listelenmekte
http://www.alibaba.com/trade/search?IndexArea=product_en&SearchText=sundried+tomato&country=TR
Yukarıdaki her iki örnekte de sun dried- güneşte kurutulmuş domates yer almakta. Güneşte kurutulan ve nisbeten daha doğal olduğu kanısı yer alan bu ürünleri restoranlar tercih ederken,
kurutulmuş domatesin asıl alıcısı olan hazır çorba imalatçıları fiyatla ilgilenmekte.
Burada ise domatesin ölü fiyatlara düştüğü sezonda toplayıp, kurutmak mantığı iş yapıyor. Ama güneşte kurutma bir süreç ve belirli bir yerde belirli miktarda kurutma yapılabilmekte.
Oysaki endüstriyel kurutucularda kurutmada işlem hızı artmakta ve bu sezonda yoğun miktarda toplanan ucuz domatesler hızla kurutulabilmekte.
fakat bu kurutucuların harcadığı enerji maliyetleri arttırmakta, işte burada jeotermal gibi doğal kaynaklar ile kurutma yaparak maliyetleri düşürmek mümkün
http://geoheat.oit.edu/bulletin/bull24-1/art3.pdf
yada güneş kollektörlerinde ısınan su ile eşanjörlerde havaya ısının aktarılarak kurutma yapılması, gece ise doğalgaz vb. sistemin beslenmesi gibi alternatif yöntemlere gidilebilir.
http://www.traina.com/resources-recipes/how-sun-dried-tomatoes-are-made
bu linkden ise türkiye den bu işi yapanlar listelenmekte
http://www.alibaba.com/trade/search?IndexArea=product_en&SearchText=sundried+tomato&country=TR
Yukarıdaki her iki örnekte de sun dried- güneşte kurutulmuş domates yer almakta. Güneşte kurutulan ve nisbeten daha doğal olduğu kanısı yer alan bu ürünleri restoranlar tercih ederken,
kurutulmuş domatesin asıl alıcısı olan hazır çorba imalatçıları fiyatla ilgilenmekte.
Burada ise domatesin ölü fiyatlara düştüğü sezonda toplayıp, kurutmak mantığı iş yapıyor. Ama güneşte kurutma bir süreç ve belirli bir yerde belirli miktarda kurutma yapılabilmekte.
Oysaki endüstriyel kurutucularda kurutmada işlem hızı artmakta ve bu sezonda yoğun miktarda toplanan ucuz domatesler hızla kurutulabilmekte.
fakat bu kurutucuların harcadığı enerji maliyetleri arttırmakta, işte burada jeotermal gibi doğal kaynaklar ile kurutma yaparak maliyetleri düşürmek mümkün
http://geoheat.oit.edu/bulletin/bull24-1/art3.pdf
yada güneş kollektörlerinde ısınan su ile eşanjörlerde havaya ısının aktarılarak kurutma yapılması, gece ise doğalgaz vb. sistemin beslenmesi gibi alternatif yöntemlere gidilebilir.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya
https://bento.me/hakankaya
M
Üye285 yazı
Kardeşim verdiğin bilgiler için Teşekkür ederim. Allah Razı Olsun
S
Yeni Üye1 yazı
Dostum kurutulmuş domates üretebiliyorsan ve ürettiysen bana ulaş, bir numune alıp rusyaya gönderebilirim.
İnsanlar her zaman böceklerden arta kalanı yerler...
A
Üye160 yazı
merhaba elinde kurutulmus domates varsa dükkanım için alabilirm
M
Yeni Üye2 yazı
ELİMDE DOMATES KURUSU MEVCUTTUR (TUZLU) İSTEYENLER EMAİL İLE ULAŞABİLİR mustafa_arioglu@hotmail.com
D
Yeni Üye1 yazı
27/10/2013 : 22:06:51#25
Web sitesi
Alıntı
arkadaşlar biz bitlisin bir ilçesinde geleneksel kurutma yapıyoruz ancak ürün iç pazarda kıymet bulamadı yurt dışı bağlantısı kurduk oraya gönderecez.
bana ayrıca tünel kurutma yada diğer kurutma sistemleri ile ilgili fikri olan bir arkadaş yardımcı olabilirmi dogalpazar.net
bana ayrıca tünel kurutma yada diğer kurutma sistemleri ile ilgili fikri olan bir arkadaş yardımcı olabilirmi dogalpazar.net
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz