Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fiyat Araştırma Danışmanlıgı

BaşlatanbumfunkTarih07/06/2012 01:57:39Yorum7

İlk mesaj
Üye214 yazı
selam arkadaşlar

ben yapı malzemeleri konusunda fiyat araştırma işi yapmayı düşünüyorum

kısacası inşaat yapan firma ve mütahitler için satın alma araştırması yaparak onlar için en iyi fiyatı bulmaya çalışacagım ve tutar üzerinden komisyon almayı planlıyorum

sizlerin bu konuya degerli yorumlarınızı bekliyorum

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye351 yazı
komisyon % kaç alacaksın o önemli kardeş
adama aynı marka aynı kalite malı %3 daha ucuz bulup %1 komisyon alacaksan millet gelirmi senin firmaya bilemem
ama mantık olarak sorarsan bence fikir güzel tutar diye düşünüyorum , tek sıkıntı eski alışkanlıkları yıkabilmek

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye816 yazı

valla işin zor hatta tutmaz zaten sağlam kişiler direk üreticilerle muhattap olup sallayan kişiler ise parayı aksatır olan sana olur..

ayrıca müteahit bilmiyormu muslukmuş kum muş nerde ucuz adamlar işin piri be dostum...

mesela benim işimi soracak olursan kim nerede kaça satıyor kimler toptancı aratoptancı vs.. hatta kim dolandırıcı kim saglam hepsini biliyorum..

ayrıca dostum fiyat danışmanlıgında emlak olur araba olur veya komisyonlu ,işler olan sektörlerde tutabilir
ama büyük paralar dönen yerlerde bu fikirsaçmalıga döner 2-3 yere gider konuşursun herkes sana bakar..

örnegin ali ağaoglunun şantiyelerinde revir bile var hastalanan amele orda tedavi oluyor hatta yiyecek bile satılan küçük marketler var.. bunu yapabilen sektör gelip başkasının iki lafıylamı hareket edecek
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye214 yazı
arkadaşlar yorumlarınız için çok saolun

sayın dortler21 yazının bu kısmını okuduktan sonra tekrar yorumlarmısınız

daha çok yardımcı olabilmeniz açısından konuyu biraz daha açayım
arkadaşımın dedigi gibi zaten büyük firmaların satın alma ekipleri var fakat orta ve ufak ölçekli mütahitlerde ise bu işe gerek yok gibi gözükür
fakat şöle düşünelim biz ufak bir inşaat firmasıyız yılda maks. 20 daire yapalım yılda alacagımız malzeme 20 daire malzemesi olacaktır
ben bunun gibi 10 inşaat firmasının malzemesini bir araya getirdigimde normalden en az %7 10 gibi fark edecegini biliyorum
komisyon olarakda % 1 alıcıdan % 1 satıcıdan almayı planlıyorum
buda 40000 tl lik bi işte 800 tl eder

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye351 yazı
ben hala iyi fikir diyorum sermayede istemez bence icraata başla hemen forumlarda vakit kaybetme

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye107 yazı
bu işi sabit bir yeriniz olmadan da yapabilirsiniz. araştırma, çevre gibi faktörlerle yapılabilir gibi duruyor.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er