İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Ya Tutarsa ?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorumI
Üye238 yazı
A
Editör5590 yazı
04/06/2012 : 23:11:56#2
Web sitesi
Alıntı
tamnland.com
K
Üye107 yazı
bence dükkanın mülk sahibi size minnettar olacak:) belki uzun zamandır düşündüğü restorasyonu sen bedavadan gerçekleştireceksin:) keşke bir dükkanım olsaydı da size kiraya verseydim:)
G
Üye434 yazı
05/06/2012 : 00:49:01#4
Web sitesi
Alıntı
Gökmen Demet
gokmen.demet@hotmail.com
gokmen.demet@hotmail.com
P
Yeni Üye71 yazı
05/06/2012 : 02:44:26#5
Web sitesi
Alıntı
Esnaf satışında aslolan insan sirkülasyonu ve belirli bir mal grubunda bilinirliktir.
Örnek; cadde üzerinde değilde yan sokakta büfe, lokanta açarsanız, oraya sapacaklar hedef kitleniz haline gelir, ana caddede yürüyenler değil. Veya baharatçı iseniz işin açıkçası yerin önemi yok, eğer ürün gamınız geniş ve sağlam esnafsanız müşteri sizi bulur. Ben Adana'da tahin pekmez için eski Adana'ya iner kapalıçarşı esnafından alırım... Aksarayda nerde görürsem ordan alırım çünkü o mala yoğunlaşmış esnafların bulunduğu bir çarşı yok...
Yapacağınız işe bağlı... Eğer hızlı tüketim grubu bir iş ise veya bayanlara yönelik ucuz ürünler, olabilir.
Adanada adam en işlek cadde sadece don satan bi dükkan açtı ve adım atacak yer yok... Adanalılar bilir Çakmak Caddesindeki o dükkanı...
Ticaret risktir, tutarsa ihya eder, tutmazsa; elimde şu kadar mal var toptan devredilir diye zaten buraya yazarsınız...
Örnek; cadde üzerinde değilde yan sokakta büfe, lokanta açarsanız, oraya sapacaklar hedef kitleniz haline gelir, ana caddede yürüyenler değil. Veya baharatçı iseniz işin açıkçası yerin önemi yok, eğer ürün gamınız geniş ve sağlam esnafsanız müşteri sizi bulur. Ben Adana'da tahin pekmez için eski Adana'ya iner kapalıçarşı esnafından alırım... Aksarayda nerde görürsem ordan alırım çünkü o mala yoğunlaşmış esnafların bulunduğu bir çarşı yok...
Yapacağınız işe bağlı... Eğer hızlı tüketim grubu bir iş ise veya bayanlara yönelik ucuz ürünler, olabilir.
Adanada adam en işlek cadde sadece don satan bi dükkan açtı ve adım atacak yer yok... Adanalılar bilir Çakmak Caddesindeki o dükkanı...
Ticaret risktir, tutarsa ihya eder, tutmazsa; elimde şu kadar mal var toptan devredilir diye zaten buraya yazarsınız...
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı
M
Yeni Üye18 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - boraumut ne diyon sen ya, deli misin ? kim senin için niye bişey düşünsün ????????? form amma ilginç insanlarla doldu ya ???? burası fikir proje tartışma platformu arkadaş, haberin olsun !!!!!! |
Bora bey zaten benim bir projem var belki buradan daha değişik fikirler çıkar diye düşünüyorum.
E
Üye345 yazı
projenizi söylerseniz insanlar ona göre fikir üretir
eses
B
Yeni Üye84 yazı
Bence gıda işi olabilir.Lüks bir mekan kurulup,iyi ustalar çalıştırılır.Mesela kebap-baklava-lahmacun salonu.Günlük 3,000 - 5,000 civarı ciro hedeflemen lazım.Buda 100.000-150.000 tl aylık ciro yapar.Bu işte kar oranı yüzde 100 .Bütün masraflar çıktıktan sonra yüzde 20 net kar sana kalsa yatırımını 3-4 ayda çıkartırsın.
Tabii bu bir hayal.Ama bu şekilde para kazanan Resturantlar yok mu ? Çok.Yani zaman yetenek ve şansla olacak bir şey.
Ama burada sermayen nedir ? Et,sebze,vs vs.Yani 10.000 tl ile günlük yukarıda dediğim cironun 5 günlük sermayesini karşılarsın.Ve böyle çevirir gidersin...
Tabii bu bir hayal.Ama bu şekilde para kazanan Resturantlar yok mu ? Çok.Yani zaman yetenek ve şansla olacak bir şey.
Ama burada sermayen nedir ? Et,sebze,vs vs.Yani 10.000 tl ile günlük yukarıda dediğim cironun 5 günlük sermayesini karşılarsın.Ve böyle çevirir gidersin...
...
Her ne olursa olsun, kendin olmak için asla geç değildir !..Ya da benim durumumda asla erken değildir..! Bunun zamanı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bu işin bir kuralı yoktur !..Hayatımızı iyi ya da kötü yaşayabiliriz..! Umarım senin ki mükemmel olur. Umarım seni şaşırtacak şeyler yaşarsın. Umarım daha önce hiç hissetmediğin duygular yaşarsın. Umarım hayata başka bir pencereden bakan insanlarla tanışırsın. Umarım gurur duyduğun bir hayat yaşarsın ve eğer yaşamadığını düşünürsen ; Umarım içinde herşeye yeniden başlayacak gücü bulursun...
Benjamin Button filminden..
Her ne olursa olsun, kendin olmak için asla geç değildir !..Ya da benim durumumda asla erken değildir..! Bunun zamanı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bu işin bir kuralı yoktur !..Hayatımızı iyi ya da kötü yaşayabiliriz..! Umarım senin ki mükemmel olur. Umarım seni şaşırtacak şeyler yaşarsın. Umarım daha önce hiç hissetmediğin duygular yaşarsın. Umarım hayata başka bir pencereden bakan insanlarla tanışırsın. Umarım gurur duyduğun bir hayat yaşarsın ve eğer yaşamadığını düşünürsen ; Umarım içinde herşeye yeniden başlayacak gücü bulursun...
Benjamin Button filminden..
T
Üye292 yazı
05/06/2012 : 13:57:29#9
Web sitesi
Alıntı
50binliraya 4 katlı kelepiri bul :) sonra düşün kara kara ne yapsak ne etsek bir fikir bulup zengin olsak.
Bu forumda arkadaşlarımızın gayesi paylaşmaksa projeni paylaşırsın ve bunun üzerine beyin fırtınası yapılır. 4 katlı bina otel yap. 1+1 yap ev diye kirala. 4 adet farklı konsepte cafe canlı müzik yeri aç, 1 milyoncu aç, beyaz eşyacı aç, mobilyacı aç , büfe aç, lokanta aç.
Veriler :
50.000 TL
4 katlı plaza
yol üzerinde
Yer : İzmir'in herhangi biryeri.
Soru : Ne yapsam?
Sonuç : Siz istediğinizi söyleyim benim projem var zaten :)
Bu forumda arkadaşlarımızın gayesi paylaşmaksa projeni paylaşırsın ve bunun üzerine beyin fırtınası yapılır. 4 katlı bina otel yap. 1+1 yap ev diye kirala. 4 adet farklı konsepte cafe canlı müzik yeri aç, 1 milyoncu aç, beyaz eşyacı aç, mobilyacı aç , büfe aç, lokanta aç.
Veriler :
50.000 TL
4 katlı plaza
yol üzerinde
Yer : İzmir'in herhangi biryeri.
Soru : Ne yapsam?
Sonuç : Siz istediğinizi söyleyim benim projem var zaten :)
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
M
Yeni Üye18 yazı
K
Yeni Üye33 yazı
1 senedemi 40 ödücen yoksa 1 aydamı 40 ödücen.
ilk ayın kirasını ödedin ve iş olmadı ikinci üçüncü ay iş olmadı hala para kazanıcam diye bekliyorsun ,
pekii bu ilk aydan sonraki iş olmayan aylarda para yerine kira bedeli olarak mal sahibine
ne vermeyi düşünüyorsun ?
ilk ayın kirasını ödedin ve iş olmadı ikinci üçüncü ay iş olmadı hala para kazanıcam diye bekliyorsun ,
pekii bu ilk aydan sonraki iş olmayan aylarda para yerine kira bedeli olarak mal sahibine
ne vermeyi düşünüyorsun ?
M
Yeni Üye18 yazı
Senelik kira bedeli 40.000 tl . normalde aylık olarak 5000 tl isteniyordu , bir aylıkta depozito bedeliydi , düşündüm 10.000 tl depozitoyla bir aylık peşin vericeğime 30.000 daha verip 1 yıl kira derdinden kurtulmak daha mantıklı geldi . 20.000 tl bir yılda kira avantajım oldu yani
M
Yeni Üye2 yazı
Gerçekten tebrik ederim murat kardeşim , bıkmıştık pilavdan çiğköfteden dondurmadan bence çok mantıklı düşünüyosun , ticaret risktir tabiki , ama fikrin bence çok iyi ve başarılı olacağına inanıyorum , eğer kendine extra masraf çıkarmazsan . diğer arkadadşların yorumlarını okudum da sadece güldüm , cahil oldukları belli . bende izmirde toptan inşaat malzemeleri satıyorum , bazı ürünleride ithal ediyorum , elimde yüklü miktarda cam tuğla var , banada bi bölüm ayırırsanız elimdeki ürünlerden verebilirim .
K
Yeni Üye33 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - muratdavutlu Senelik kira bedeli 40.000 tl . normalde aylık olarak 5000 tl isteniyordu , bir aylıkta depozito bedeliydi , düşündüm 10.000 tl depozitoyla bir aylık peşin vericeğime 30.000 daha verip 1 yıl kira derdinden kurtulmak daha mantıklı geldi . 20.000 tl bir yılda kira avantajım oldu yani |
ok.
Dediğin market olsa anlıcamda , büyük işler bunlar. yüksek paralar döner.
pekiii niye senden yapı inşaat malzemesi alsınlarki. müteahhitler gider üreticiyi bulur ondan alırlar.
ayrıca üreticilerin tanıtım mağazaları yok mu ki sana teşhir için ürün bıraksınlar.
M
Üye245 yazı
ticaret icinde olan birisi olarak sunu soyleyebilirim dusunce gayet mantikli.
basarilar diliyorum simdiden konunun takipcisi olarak arada guncelleme yaparsaniz sevirim.
basarilar diliyorum simdiden konunun takipcisi olarak arada guncelleme yaparsaniz sevirim.
F
Yeni Üye37 yazı
Budur zaten ticaretin mantığı ki, siz zaten yol almışsınız. Üreticilerden iyi fiyatlar yakalar ve arza göre talep oluşturabilirseniz mesele hallolmuş demektir.
M
Yeni Üye18 yazı
Karahasan bey her üreticinin showroomu yokki artı başka şehirlerde. mütahitlerde yoğun oluyo zaten, ürünler çeşitli şehirlerde daha cazip , mesela çelik kapı kayseri de , panel kapı tosya da
P
Yeni Üye15 yazı
Bana zekice bir plan gibi geldi, en azından sıradan değil, farklı bir girişim taktiği. Yolunuz açık olsun, sonuçları bekliyoruz...
U
Yeni Üye39 yazı
Buna benzer bir olayı yurt dışında gördüm. 5 katlı büyük bir bina ev tekstil ürünler ive mobilyalarla doldurulmuştu. İçerisinde kayboluyordunuz. Bana mantıklı bir fikir gibi geldi.
A
Yeni Üye81 yazı
Bence para batar.....
P
Üye130 yazı
bu nedir yaaa.. bide insanlar ciddi ciddi tebrik etmiş cevap vermiş..
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.
S
Üye554 yazı
simdi ben yanlısmı anladım bilmniyorum ama
siz yer kiralıyorsunuz ayrı ayrı kısımlar halinde cesitli imalatcıların ürünlerinin satısını yapıyorsunuz doğrumu anladım acaba ?
siz yer kiralıyorsunuz ayrı ayrı kısımlar halinde cesitli imalatcıların ürünlerinin satısını yapıyorsunuz doğrumu anladım acaba ?
M
Yeni Üye18 yazı
sn. seloceza evet doğru anlamışsınız ama consept bir bütün olacak , ayrı ayrı derken ürün sınıflarına göre tabiki
S
Üye554 yazı
anladım bendede bir fikir ozaman birbiriyle asırı zıt ürünleri koymayın bence fiyattada normalpiyasanıın biraz altında yapıp akla gelen bir yer olursanız neden olmasın en azından mala para yıgmıcaksınız peki sadice toptanmı satıcaksınız?
M
Yeni Üye18 yazı
sn. seloceza toptan ve parekende olacak , ama parekendeye daha çok ağırlık vermeyi düşünüyorum , malum piyasanın durumu sıkıntılı , çekle senetle mal satmak çok riskli .
O
Üye468 yazı
bu işyerinin kiradan başka gideri yokmu ? bence 50 binden fazla sermayen olmalı hesabını iyi yap.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz