Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ticaretin Altın Kuralı!!!

Başlatanpardus01Tarih30/05/2012 21:53:23Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye71 yazı
Bu sitede girişimcilerde gördüğüm en büyük eksiklik özellikle kendine güven eksikliği. O yüzden aşşağıdaki gerçek hikayeyi lütfen iyice okuyunuz...

Kovboylu Amerikan sigarasını bilirsiniz hepiniz... Ülkemizde cebinde parası olmayanın da içmeye heves ettiği, Amerikada ''Kamyoncu sigarası'' tabir edilen, kırmızı paketli meşhur sigara....

İşte bu meşhur sigara yüzyılımızın başlarında aslında bugünkü gibi bırakınız bir dünya devi olmayı sahiplerince kendilerini bataklığa gömen bir yatırım olarak görünmekteydi.

Diğer ünlü sigaralar karşısında varlığını sürdürmekte zorlanıyor ve hergeçen gün düşük satışlar şirketi iflasa doğru sürüklüyordu.

Patronlar bu işin içinden nasıl çıkılacağının hesabını yaparken, şirkette henüz çalışmaya başlayan genç ise fikrini paylaşabilmek ve kabul ettirebilmek için can atıyordu.

Aradığı fırsatı, yönetimin çalışanları da sürece dahil etmek istemesi ile buldu sonunda.

Yönetim Kurulu odasına girdiğinde kendinden emin bir tavırla seslendi:

''Bu işten çıkış yolunu biliyorum'' dedi ve anlatmaya başladı...

Patronaj ise duydukları karşısında irikiliyor herbirinden itiraz sesleri yükseliyordu. Ama, ihtiyar patron genç adama baktı ve şöyle dedi:

''Evlat, bu dediğin olmazsa biraz daha fazla para kaybederiz... ama tutarsa burdakiler gider yerlerine sen gelirsin...''

Ertesi gün New York halkı uyandığında yerlerde onbinlerce buruşturulup atılmış sigara paketleri ile karşı karşıya kalmıştı... Şehir halkı ilk defa gördükleri sigara paketlerine bakarken mırıldanıyorlardı:

''Ma..boro''

Kıssadan hisse; alıyosanız da satyorsanız da kuvvetli bir algı yaratmalısınız...

İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye245 yazı
hatta o gencte philip morris tir. ortak olmak kaydi ile bunu teklif ediyor daha sonra sirketi ele geciriyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye71 yazı
:)))) Aynen öyle....
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yeni Üye59 yazı

Farklilik yaratabilen her zaman bir adim onde bu devirde , super bir yaratici zeka ornegi

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye644 yazı
süperrrrrrr

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı
mrhabalar 4 yıldır cagrı merkezi sektöründe hizmet verdim çok güzel paralar kazanabilecegimiz projelerim var 5 bin tl sermaye yeterli ilk etapta bana ulaşmanız yeterli olacaktır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye44 yazı
mail adresiniz nedir eticaretuzmanı

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pardus01
Bu sitede girişimcilerde gördüğüm en büyük eksiklik özellikle kendine güven eksikliği. O yüzden aşşağıdaki gerçek hikayeyi lütfen iyice okuyunuz...

Kovboylu Amerikan sigarasını bilirsiniz hepiniz... Ülkemizde cebinde parası olmayanın da içmeye heves ettiği, Amerikada ''Kamyoncu sigarası'' tabir edilen, kırmızı paketli meşhur sigara....

İşte bu meşhur sigara yüzyılımızın başlarında aslında bugünkü gibi bırakınız bir dünya devi olmayı sahiplerince kendilerini bataklığa gömen bir yatırım olarak görünmekteydi.

Diğer ünlü sigaralar karşısında varlığını sürdürmekte zorlanıyor ve hergeçen gün düşük satışlar şirketi iflasa doğru sürüklüyordu.

Patronlar bu işin içinden nasıl çıkılacağının hesabını yaparken, şirkette henüz çalışmaya başlayan genç ise fikrini paylaşabilmek ve kabul ettirebilmek için can atıyordu.

Aradığı fırsatı, yönetimin çalışanları da sürece dahil etmek istemesi ile buldu sonunda.

Yönetim Kurulu odasına girdiğinde kendinden emin bir tavırla seslendi:

''Bu işten çıkış yolunu biliyorum'' dedi ve anlatmaya başladı...

Patronaj ise duydukları karşısında irikiliyor herbirinden itiraz sesleri yükseliyordu. Ama, ihtiyar patron genç adama baktı ve şöyle dedi:

''Evlat, bu dediğin olmazsa biraz daha fazla para kaybederiz... ama tutarsa burdakiler gider yerlerine sen gelirsin...''

Ertesi gün New York halkı uyandığında yerlerde onbinlerce buruşturulup atılmış sigara paketleri ile karşı karşıya kalmıştı... Şehir halkı ilk defa gördükleri sigara paketlerine bakarken mırıldanıyorlardı:

''Ma..boro''

Kıssadan hisse; alıyosanız da satyorsanız da kuvvetli bir algı yaratmalısınız...

eee nedemişler "reklamın kötüsü olmaz" Halka "çok satılıyor" algısı yaratmak işin özü

Bu reklamcılardan Şeytan Bile korkar vesselam :))

Onun için hep derim "Satış PSİKOLOJİK BİR SÜREÇTİR"

Eğer satışlarınız artsın, Marka olayım istiyorsanız müşteri algısını değiştirecek şeyler denemek lazım.

Koyunlardaki Sürü Psikolojisine güleriz Fakat Biz İnsanlar Koyunlardan daha beteriz haberimiz yok:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye434 yazı
Malın iyi olmasın bak ne olur? Süper ürün yelpazesi olan harika ürünleri olan bir sürü firma vardı ne oldu. Ben bu anlatılanların doğru olmadığını değil de her zaman papaz pilav yemiyeceği kanısındayım. Mutlaka zemin önemli yoksa hepsi hayal. Bu olay bir istisna ama olanları etkilemez çok büyük firmalar artık kurban bile satar oldu neden? Çok kolay artık dünya bir pazar sen daha küçük olayları bile sorun eden bir dünyada yaşıyorsun küçük olaylar ile büyük olunmaz. Bence arkadaşlar benim fikrim. Bir gerçek var ülkemizde MEHMET HÜSNÜ ÖZYEĞİN benim ideolüm onun hayatını okuyum. Ne demek istediğimi anlarsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Gökmen Demet
Malın iyi olmasın bak ne olur? Süper ürün yelpazesi olan harika ürünleri olan bir sürü firma vardı ne oldu. Ben bu anlatılanların doğru olmadığını değil de her zaman papaz pilav yemiyeceği kanısındayım. Mutlaka zemin önemli yoksa hepsi hayal. Bu olay bir istisna ama olanları etkilemez çok büyük firmalar artık kurban bile satar oldu neden? Çok kolay artık dünya bir pazar sen daha küçük olayları bile sorun eden bir dünyada yaşıyorsun küçük olaylar ile büyük olunmaz. Bence arkadaşlar benim fikrim. Bir gerçek var ülkemizde MEHMET HÜSNÜ ÖZYEĞİN benim ideolüm onun hayatını okuyum. Ne demek istediğimi anlarsınız.

Sevgili Gökmen Demet dünya üzerinde üretilen biribrinin ikamesi olan ürün kaliteleri 3 aşağı 5 yukarı artık aynı

Zaten Ticaerette rekabetin artmasının nedenide ürün kalitelerinin bir birine yaklaşması. artık kalite müşteri seçimini etkileyen tek unsur olmaktan kalktı.

Örneğin Çok kaliteli pahalı bir ayakkabıyı alanlar Ertesi sene modası geçtiğinde eskimeden bir yenisini almaya başlıyorlar.

Tüketicinin talebi üç aşamadan geçmektedir:
• en ilkel aşaması, bir malın sadece var olmasını istemektir;
• ikinci aşama, malın daha kalitelisini istemektir;
• üçüncü aşama, malın daha güzelini istemektir.

Artık üretilen ürünlerin yanına kaliteden başka değerler katmaya başlayanlar kazanıyorlar En bariz örneklerden biri MERCEDES otomobilleri... Neden İşadamları ve Liderlerler Makam aracı olarak MERCEDESİ seçerler sadece kalite içinmi? Dünyada tek kaliteli aracı Mercedesmi yapıyor?

Yoksa başka bir manevi nedenimi var?(Güç Karizma Asalet, Lüks gibi duyguları simgelemesi) Önemli olan kişilerin kafasında o ürüne has bir algı oluşturabilmek

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye71 yazı
Gökmen Demet,

Elbette artık dünya küçük bir pazar... Ancak günümüzde aslolan ''insan algıları''.

Çin istediği kadar artık kaliteli araba üretsin, hatta 5.000 liraya satsın Türkiye'de, alır mısınız? Herkes ne diyor; Çin malları taklit ve geri dönüşüm ürünlerinden yapılıyor.

Çin bu algıyı yıkmadan istediği kadar kaliteli mal üretsin alan olmaz..

Üye1359 yazı
kaynak http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=78952
Ergenekon toz dumanı, Veli Küçük-Hüsnü Özyeğin ilişkisini gölgede bıraktı. İkilinin, 6 yıllık işbirliği, bir dizi soruyu gündemde tutuyor. Cevap arayan sorular
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye628 yazı
Tam tersi istikamette bir yazı yazmış olsaydım emin olunki yayınlanmazdı :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye15 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bartoloucci
kaynak http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=78952
Ergenekon toz dumanı, Veli Küçük-Hüsnü Özyeğin ilişkisini gölgede bıraktı. İkilinin, 6 yıllık işbirliği, bir dizi soruyu gündemde tutuyor. Cevap arayan sorular

ergenekon candır, hüsnü özyeğin kral...

Yerleşim Türkiye / Bandyrma
Üye434 yazı
O yazının tarihinde kimse suçlananlar ile sorun yaşamıyordu kimseyi korumuyorum sadece bende zamanında ortak olduğum bire kişi şuan içerde beni ilgilendirmez o tarihte beraberdik. Bence bu konu da bu gibi veya ben öyle düşünmekteyim. Hüsnü Bey'i tanımak gereklidir bence yazılanlardan çok farklı birisi fevkalade beyefendi insan adam gibi adam ben bu sözlerle onu yüceltmiyor ve reklamını da yapmıyorum Türkiye'de çok insan vardır onun gibi ben onu tanıdım. Konumuza gelirsek yine tekrarlıyorum verdiğiniz markalar kaliteli yapmasın bak neler olur. Birde ne kadar satıyor o firmanın başka hangi ürünleri var acaba lokomotif ürünü mü? gibi bu konuyu çoğaltabiliriz. Sizinle bir şey daha paylaşıyım Profilo bizim insanımızın grev yapmasıyla doğdu ve yükseldi tutundu ama kalite konusunda diğer ürünler ile rekabet edemedi ve şuanda o kadar çok tutulan bir marka değil ama ilk imalatının resimlerini ben gördüm sahibini de iyi tanıdığımı düşünüyorum önemli olan devamlılık ve kalite çok örnek verebilirim. TEKRAR DÜŞÜNCEMİ PAYLAŞIYORUM AS OLAN KALİTEDİR. GERİSİ ZAMAN BAĞLI.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye1359 yazı
hayatını okuduğunuzdan bahsedince ben de netten araştırayım istedim :(
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er