Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Araç Yenileme Ve Satışı

BaşlatancallistoTarih27/05/2012 03:38:15Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Merhaba;

Bugün Discovery Channel'da izlediğim bir belgeselde adamlar ikinci el ilanlarına bakıp 4000 pound (yaklaşık 11500TL) ödeyerek bir bmw m5 aldılar, kaç model olduğunu hatırlamıyorum ama 2000-2002 falandı. Aldıkları aracın eskiyen parçalarını, ses yapan amortisörünü, alternatör rulmanlarını, dikiz aynalarını, sis farlarını değiştirdiler, kaput çok eski görünüyor diye kaputu boyattılar, aracı da full pasta cila çektirdiler, jantları temizlettiler vs vs. sonuçta ellerinden yaklaşık 4000 lira daha çıktı. Sonrasında yine aynı şekilde bir ilan sitesine ilan vererek satışa çıkardılar ve 18 bin lira gibi bir rakama sattılar.

Benim merakım, bu şekilde bir araç alıp. (pert araç kastetmiyorum). biraz makyaj yapıp, biraz gençleştirip, prim yapılamaz mı? Bu çok mu hayali olur? Masrafı boyunu aşar mı?

Konu hakkında çok bilgim olmamakla birlikte sadece meraktan sordum.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye61 yazı
Yapılabilir elbette, yapanlar da var zaten bu işi Türkiye'de

Ama bu işi yapmak için biraz deneyim gerekli diye düşünüyorum

- Araba işinden anlamalısın
- Piyasayı iyi takip etmelisin
- Arabayı 5 dk içinde inceleyip kafanda yaklaşık masraf tutarını hesaplıyabiliyor olman lazım

Yoksa makyaj yapıp satmak biraz kandırmak gibi olur ki çoğu galeri yapar bunu, hakkıyla yapmak istiyorum dersen makyajla yetinmeyip parça değişimi, gerekirse boya vs. gibi işlemleri yapıp satmak daha güzel olur bence, ve güzel de para kazandırabilir,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye61 yazı
tutarsız ve bir standardı olmayan otomobil tamir sektörüne umut bağlamak çok güven verici değil.
netdigital arkadaşın da dediği gibi arabaya baktığında veya bir tur attığında malı anlaman lazım. ama imkansız da değil.

Yerleşim Türkiye / Di?erMeslek Tekstil
Yeni Üye36 yazı

Sevgili Callisto

Yurtdışında araç değeri çok çabuk düştüğünden bu tür satınalmalar kolay.. Örneğin galeriden 0 Km bir BMW aldınız eve gittiniz ve arabayı beğenmediğinize karar verdiniz araç geri iade ettiğinizde yaklaşık 20% değer kaybetmiştir.. TV de izlediğiniz 4000 poundluk aracı (11500TL) burada 25 - 30 bin TL den aşağı alamazsınız.. O arabayı toparlayıp satmaya kalktığınızda elde edeceğiniz kar o kadar da yüksek olmayacaktır...

örnek olarak ekteki fiyata bakabilirsiniz http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=214210704
OK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye28 yazı
Herkese teşekkürler. Dediğim gibi, benim amacım burada bulunan tecrübeli kullanıcılardan konu hakkında yorum almaktı. Forumun amacı da bu değil mi zaten. Bu iş beni hayli aşarmış, onu anladım, bir de dediğiniz gibi, hem çok iyi anlamak, hem de ülke şartlarının buna müsade etmesi gerekiyor. Tekrar teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kamu sektörü
Üye473 yazı
slm,
bu tür islemi yapan arkadaslar kesinlikle cok vardir...

Bu tür islemler her arac icin karli bir islem olamaz...

Piyasada her cesidi bulunan, cok sayida satisa sunulmus arac icin degmez mesela.

Spor araclar, seckin araclar, antika tipi...özelligi olan araclara masraf etmeye deger.
Cünkü, bu araclarin rekabet orani digerlerine göre daha azdir.

Örnek:

bir cabrioya cincik gibi jant takmaya, icini disini elden gecirmeye deger...cünki alacak olan kisi zewki icin para vermeye hazirdir...

selam saygilar

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Üye192 yazı
bu tür işi zaten yapabilirsin. yeni mi uyanıyorsun günaydın.işini bilirsen paran varsa milyonları kaldırırsın işi bilirsen.

Sigorta'dan ihaleyle teklif verirsin. her sigortaya teminat yatırsan 30-40.000tl para yatırman lazım.Atıyorum
75000 tl ye 2008 q7 satıldı sigorta'da.piyasası anında 120-130.000tl ye elden çıkarırsın.Aracın çıkma parclarını yurtdışından getirirsen 1500euroyu 3000tl geçmez tüm parçaları nakliye dahil.İşçilil de 1500 tl atarsın.
80 e mal et 120.000 tl ye sat. nasıl para???
ayrıca icra ve tasiste uygun fiyatlara araclar var. adam az sökülmüş audi q7 vardı.20bin tl gibi komik paralara aldılar.parçalarını yurtdışından çok komik paralara getirirsin.

İşi bilmezsen ve paran yoksa bu işi yapamazsın bu iş para işi.parayı konuşturma olayıdır.

uyan artık.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye515 yazı
Sigortadan satılan araçlar pert yada çalıntı-buluntu kayıtlı değil midir?
Noterde bu meydana çıkar.
Müşteriye önceden söylediğinde zaten fiyat iner.
Hatta şasi yada motor no ları EGM olarak geçiyor ve fenni muayenede soruyorlar neden böyle diye. Tak müşteri anlar işi...
Ve daha sı bu tür araçların kasko ve trafik sigortası primleri yüksek oluyor. Benden söylemesi.

Sigortadan araç alınır binilir ancak zor satılır.

.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam