Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Web Projesi İçin Tavsiyeye İhtiyacım Var ?

BaşlatanefeinceTarih27/05/2012 15:19:16Yorum8

İlk mesaj
Üye122 yazı
merhaba koniks.com,

2004 yılından bu yana, internet dünyasında legal olarak kazanç kovaladığım birçok internet projem oldu ve çoğunda kazandım ama ya ilgisizlikten yada iş sebepleriyle projelerimi ihmal ettim.

Şimdi kendimi toplamak ve yeni bir proje ile yine o eski parlayan günlerime dönmek istiyorum.

Öncelikle; tamamen legal kazanç ve kamuya hizmet prensibiyle tekrardan internet dünyasına atılma amacımı açıkça belirtmek istiyorum.

Gerçekten azımsanmayacak tecrübelerim ve gerekli çevre ve ekipmanım var.

Şimdi kafamdakileri kısaca anlatmaya çalışayım;

* Bir rehber ve tanıtım portalı düşünmekteyim.
Sektörlere özel tanıtım hizmeti verecek portal fikrinin aslında nette birçok örneği var. Ama benim projemi ayrı kılacak şey; SEO ve daha geniş kitleye ulaşmakta kullanacağım stratejiler.

Üyeler; kendi sitelerinden bile önce rehberde isimleriyle veya istedikleri kelimelerde aradınlarında bile rehberdeki profilleriyle çıkacaklar aramalarda.

* Reklam yönetimi gelişmiş birkaç sistem deneyimim ve incelemelerim oldu. Çoğu internet portalında örneğin; mynette gördüğünüz tarzda reklam modüllerini ( video önü , sayfa içi, blok reklamlar, banner & text reklamlar , gösterim süreli - tıklama bazlı vs.. ) herşeyi yapabilirim ve her türlü reklam şeklini projemde uygulayabilecek imkanlara sahibim. Ve, bu modülleri geliştirebilirimde.

* Üyeleri belirli standart haklara sahip üyelik modülleriyle sınıflandırmayı düşünüyorum.

* Sistem güncel haberler, forum, kadın & sağlık köşesi ve daha birçok güncel web sitelerindeki içerikleri barındabileceğim şekilde dizayn edilecek. Yani amaç kullanıcıları siteye çekmek değil, sitede tutmak olacak.

* Mobil ve sanal ödeme yöntemleriyle üyeliklerin anlık onayı, özel tanımlı haklara ulaşma vs.. gibi manuel değilde daha otomatik bir akış fikri var sistemle ilgili aklımda.

Şimdi asıl benim sizden istediğim, yardım beklediğim konuya geldi sıra:

- Ben bunları düşünüyorum kendimce tabi ama, sizce genelden ziyade özel olarak yönelmemi tavsiye edebileceğiniz bir sektör var mı ?

Yani yukarıda saydığım özellikleri özelleştirebilirim - aynı alternatifleri özel ilgileneceğim sektör içinde uyarlayabilirim.

Peki ama bu hangi sektör olmalı ?

Yada düşündüğüm gibi, genel bir rehber mi olmalı ?

Yayın hayatına başladığım şekilde geliştirmek stratejim. O yüzden logomdan site adresime ve sloganlarıma kadar hiçbir şeyi bir daha değiştirmek istemiyorum.

Evet arkadaşlar, kıymetli yorum ve önerilerinizi bekliyorum...

Şimdiden teşekkürler...
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye57 yazı
www.larosyazilim.com gir görüşelim..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye170 yazı
Merhaba , Genel bir firma rehberi bu saatten sonra zor iş zaten onlarca örneği internette var . Ama sadece restaurant veya bir dalın rehberi daha iyi tutabilir .
http://www.huntelmann.com
Serbest Girisimci

Yerleşim Türkiye / AlmanyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye122 yazı

arkadaşlar tavsiyeleriniz için gerçekten teşekkür ederim. Zaten bu genel rehber projesi kafamda sürekli sektörde tutunarak kendi müşterilerime kolayca ulaşabilmek amacımdan kaynaklanıyor.

Birde belirttiğiniz gibi hazır sistemleri satma konusuda zaten aklımda olan projelerimdendi. Şu sıra kendi yazılımlarımıda satışa sunmak bana erken davranmak gibi geliyor.

Bu genel projeden sonra local olarak kobilere özel direkt hizmetlerde kafamda var.

Diğer tasiyelerinizide bekliyorum arkadaşlar.

Yeni Üye12 yazı
3 yıl kadar önce genel rehber projesi diye isimlendirdiğiniz tarzda bir girişimim olmuştu. Bunu ilk etapta yaşadığım şehire yönelik yapmaya çalıştım. Düşündüklerimi aynen listeliyorum :

- İşyerini fotoğraflamak.
- İşyerinin özgeçmişini çıkartmak.
- Kurduğum sitede resim + yazı olarak bu işyerini bir güzel tanıtmak.
- Satamadığı ürünler varsa "promosyon" adı altında kurulan site üzerinden satışa çıkartmak yada meraklısını işyerine yönlendirmek.
- Anlaşma yapılan işyeri sahipleriyle her ay telefondan yada birebir görüşmek. Güncellenecek birşey varsa güncellemek.
- Site üzerinden ara sıra anlaşmalı olarak indirim kuponları yayınlamak.

Daha şu an hatırlayamadığım birkaç detay... Siteyi kurar kurmaz tanıtım metni hazırladım. Çünkü gidip adamlara sistemden bahsedicem. Defalarca, düzelte düzelte yazdım, çizdim, yırttım, okudum, ezberledim, provasını yaptım.. "Hazırım!" dediğim an kendimi sokağa attım ama daha 100 metrede "galiba beceremiycem" gibilerinden bir his düştü içime. Eve geri dönüp 1 bardak votka içtim ve bu kez kendimi olağanüstü cesaretli ve hazır hissettim.

Sanırım 5-6 işyeri sahibiyle birebir görüştüm. Herifler "he, olur, iyi, güzel, internet ne demek" dediler, ötesine geçmediler. Kimsenin kafasına yatmadı bu mesele. Dedim herhalde sorun bende. 100 tane zarf aldım. Konuşma metnini mektup versiyonuna çevirdim. Ekstradan içine "isterseniz websitenizi de yapalım" diye yazıp 100 fotokopi çekip zarfladım ve bütün gün postacılık yaptım. Zarflar tükenene kadar işyerlerine dağıttım. Kimse gerek görmedi. Şimdi dersiniz "herhalde hizmet bedelini şişirdin de olmadı". Hayır! Oldukça ucuzdu halbuki.

Neticeye gelirsek, bende olmadı bu işler. Ki biraz araştırırsan her dalda websitesi mevcut. Paralı da parasız da ama sende olmaz diye birşey yazmıyorum. Yapabileceğine inanıyorsan dene.

Madem "herşeyi yaparım" diye yazmışsın, grafikerlikle uğraş. 10'larca tasarım yap, reklam hazırla, banner hazırla, flash animasyonlar yap. Websitende yayınla. İnternet düşünülemeyecek kadar hızlı gelişiyor. İnternet reklamcılığı daima kazandırır. Reklam vereceklere yönelik birşeyler düşün. Ama ne yaparsan yap, kaliteli yap. Marka ol. Bunu da unutma : ilk başlarda onlar seni bulmayacak, sen onları arayıp bulacaksın. Son cümlede bile "reklam vermek" kokusu var. Bol şanslar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Üye122 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fight_tr
3 yıl kadar önce genel rehber projesi diye isimlendirdiğiniz tarzda bir girişimim olmuştu. Bunu ilk etapta yaşadığım şehire yönelik yapmaya çalıştım. Düşündüklerimi aynen listeliyorum :

- İşyerini fotoğraflamak.
- İşyerinin özgeçmişini çıkartmak.
- Kurduğum sitede resim + yazı olarak bu işyerini bir güzel tanıtmak.
- Satamadığı ürünler varsa "promosyon" adı altında kurulan site üzerinden satışa çıkartmak yada meraklısını işyerine yönlendirmek.
- Anlaşma yapılan işyeri sahipleriyle her ay telefondan yada birebir görüşmek. Güncellenecek birşey varsa güncellemek.
- Site üzerinden ara sıra anlaşmalı olarak indirim kuponları yayınlamak.

Daha şu an hatırlayamadığım birkaç detay... Siteyi kurar kurmaz tanıtım metni hazırladım. Çünkü gidip adamlara sistemden bahsedicem. Defalarca, düzelte düzelte yazdım, çizdim, yırttım, okudum, ezberledim, provasını yaptım.. "Hazırım!" dediğim an kendimi sokağa attım ama daha 100 metrede "galiba beceremiycem" gibilerinden bir his düştü içime. Eve geri dönüp 1 bardak votka içtim ve bu kez kendimi olağanüstü cesaretli ve hazır hissettim.

Sanırım 5-6 işyeri sahibiyle birebir görüştüm. Herifler "he, olur, iyi, güzel, internet ne demek" dediler, ötesine geçmediler. Kimsenin kafasına yatmadı bu mesele. Dedim herhalde sorun bende. 100 tane zarf aldım. Konuşma metnini mektup versiyonuna çevirdim. Ekstradan içine "isterseniz websitenizi de yapalım" diye yazıp 100 fotokopi çekip zarfladım ve bütün gün postacılık yaptım. Zarflar tükenene kadar işyerlerine dağıttım. Kimse gerek görmedi. Şimdi dersiniz "herhalde hizmet bedelini şişirdin de olmadı". Hayır! Oldukça ucuzdu halbuki.

Neticeye gelirsek, bende olmadı bu işler. Ki biraz araştırırsan her dalda websitesi mevcut. Paralı da parasız da ama sende olmaz diye birşey yazmıyorum. Yapabileceğine inanıyorsan dene.

Madem "herşeyi yaparım" diye yazmışsın, grafikerlikle uğraş. 10'larca tasarım yap, reklam hazırla, banner hazırla, flash animasyonlar yap. Websitende yayınla. İnternet düşünülemeyecek kadar hızlı gelişiyor. İnternet reklamcılığı daima kazandırır. Reklam vereceklere yönelik birşeyler düşün. Ama ne yaparsan yap, kaliteli yap. Marka ol. Bunu da unutma : ilk başlarda onlar seni bulmayacak, sen onları arayıp bulacaksın. Son cümlede bile "reklam vermek" kokusu var. Bol şanslar diliyorum.

İşte benim için altın değerinde tecrübe !
Çok teşekkür ederim öncelikle arkadaşım, gerçekten çok güzel bir şekilde yazıya dökmüşsün tecrübelerini.

Yıllar önceki ilk rehber tecrübemde neredeyse birebir aynılarını ben yaptım. 5.000 el broşürüyle İzmir'in gezmediğim pek semti kalmamıştı nerdeyse :)

Belki ben biraz daha şanslıydım çünkü ' hee iyi güzel internet ne ?' gibi tepkiyi hiç almadım.

Birçok web sitesi yaptım o aralar, hatta ilk il dışı işimide bu rehber sayesinde elde ettim ve İstanbul'da Türkiye'nin neredeyse tüm hava limanı aydınlatma ihalelerini alan ismini vermek istemediğim bir firmada e-ticaret ve reklam sorumlusu olarak işe başladım.

Tabi hepside iyi veya kötü olarak tecrübe haneme yazıldı.

Benim reklam yapmak istediğim kesim zaten interneti kullanan, tanıtımın önemini kavramış kesim.

Ve, önceki yıllara nazaran gerçekten çoğu firma artık internetten satışın, tanıtımın gücüne inanmış durumda.

İşte benim hedefim o ! Onları elde tutmak ve aynı zamanda normal kullanıcılarıda sitede tutacak güncel haber, makalelerlede sitede zaman geçirmelerini sağlamak. Teknik olarak sağlam bir ekip kurulmuş durumda. İstenilen özellikleri kısa sürelerde hayata geçirebiliriz. Şuan benim tek eksiğim; kafamdaki projeyi hedefimdeki kişilere en kısa yoldan ulaştıracak stratejileri hayata geçirmek için gereken sermaye.

Onunda elbet çeşitli çareleri var.

İşte bu yüzden sizlerden fikirler elde etmeye çalışıyorum. Tabi sermaye kısmını ben halledebileceğimi umuyorum, önemli olan bana fikir!

Yeni Üye59 yazı
Mesela bir kahve uzerine 8000 kusur tane gonderinin oldugu guzel bir forum:
http://www.kivahan.com.tr/forum/

Bir de denizciler icin hazirlanmis, 2 senede sadece 52 gonderide kalmis bir forum:
http://www.amatordenizci.com/forum/

Birincisi neyi dogru yapmis, ikincisi neyi yanlis yapmis bilmiyorum ama iste onunuzde 2 ornek. 1i iyi, 1i kotu.

Normalde 2. forumun cok daha fazla kullanicisi olmasini beklerdim, ama oyle degil :)

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Yeni Üye33 yazı
Efe ince sitedenki mailleri satın alsak millete email atsak ceza alırmıyız. Kanunlarda spam cezası vb ne durumda. Son durumlar nasıl kanunların

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye122 yazı
Karahasan; satışa sunulan mailler toplu mail ile promosyon ve tanıtım yapmak amacıyla 2004 senesinden beri kendi imkanlarımla oluşturulmuş gelişmiş kategorize edilmiş bir arşivdir.

Gönderim için bir hizmet vermiyorum. Fakat size gönderim için gerekli sistemin kurulumunu, danışmanlığını verebilirim.
Şartlar hakkında detaylı görüşmek için efeince87@hotmail.com adresine mail atmanız yeterli.