Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Nasıl Oluyor ? Herkezin Merakı Bavul + Tekstil = ?

BaşlatankajmeramTarih26/05/2012 14:34:32Yorum6

İlk mesaj
Üye537 yazı
arkadaşlar öncelikle kolay gelsin

bir çok başlık var kargo ile bavul ile türkiyeden şu ülkeye gönderip satıcam

tamam olur ama verilen cevaplarda bir muamma var kimse sormuyor ve bu sorunun cevabını bilmeyenler bu işi yapamazlar ben bilmiyorum

elimde tonlarca ürün olsa yada 10 euroluk malı 1 euroya bulsam ne yazar yapamam ??

sıkıntı şu ben MOLDOVA için soruyorum

500 adet kot pantolan
400 bayan body ve tsirt
120 çift bay bayan ayakkabı
100 adet bayan çanta

bunları (benim için moldova arkadaşlar için değişebilir ama temeli aynı)

----> bavula koyduk 500 euro para verdik kargo firmasına gitti moldovaya NASIL BİR GÜMRÜK İŞLEMİNDEN GEÇİYOR BEYANDA BULUNUYO KİMSE SORMUYORMU ARKADAŞ NE BUNLAR DİYE KARGO FİRMASIMI İŞLEMLERİ YAPIYOR GÖNDERİCİ Mİ? FATURALARI ŞART MI?

----> BU GÖNDERİM İŞLEMİ PTT İLE DAHA MI RAHAT?

----> BÖYLE ÜRÜN GÖNDERİP YURT DIŞINDA SATMAK İÇİN BİR ŞİRKETE İHTİYAC VARMI TÜRKİYEDE YADA MOLDOVA DA YANİ YURT DIŞINDA NASIL BİR SATIŞ YAPILIYOR FATURA NASIL KESİLİR?

----> SERMAYEYİ OLUŞTURAN BU ÜRÜNLERİ YURT DIŞINA GÖNDERMEK İÇİN ALDIĞIMIZDA FATURA İSTEMELİMİYİZ?

---> BU İŞİN GİDER KALEMLERİ NEDİR VERGİ GÜMRÜK KARGO BAŞKA ???

ARKADAŞLAR KISACA ADIM ADIM BİRİ ANLATSIN BU İŞ NASIL YAPILIYOR EVET İTHALAT İHRACAT ÇOK YAZI VAR ANCAK YA BU İŞİN İÇEİNDE Kİ ARKADAŞLAR YAZMIŞ ARALARINDA YANİ TEMELDEN BİRİNİN AKLINA BU SORULAR TAKILIYOR

YADA SADECE YAZIDA KALMIŞ ŞEYLER

BU KONUDA CİDDİ OLARAK YARDIM BEKLİYORUM EMİNİM TAKİPCİLERİDE OLACAKTIR

Yerleşim Türkiye / Ankara
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye73 yazı
Kargo işleri genelde senin değil karşıdaki alıcının ayarladığı bir kargo firmasına verilir,onun için sen burdan para ödemezsin (malın sorumluluğunu alıcı almış olur sen paranı alır kargoya malı teslim edersin) bu tip işlerde fatura filan gerekmez,ptt işi daha sıkıntılıdır,kargocular sistemlidir hazırlıklıdır her iş için malı kapıya teslim ederler.bu yüzdende gümrük vergisi gibi kalemleri düşünmezsin..
murat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye628 yazı
1- Malı kargoya verdin alıcı sen yada başkası malın bütün sorumluluğu kargoda, onlar hiç bir resmi prosedür yapmadan bir hayalet gibi gümrükten gerekli ödemelerini yapıp senin yada müşterinin deposuna teslim ederler.

2- ptt malı senin depona teslim edemez ?? (gayrı resmi malı )

3- pazarda yer tutar satarsın dükkan tutmasan bile.

4- Resmi ihracat yapamayacağın için fatura istemen gerekmez.

5- Gider kalemi kargonun depona teslim için istediği toplam ücrettir.

Başka varsa sor en ince detayına kadar yazayım , sen sen ol orada mal satacağım diye oralara gitme varsa müşterin ver o satsın. :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye94 yazı

İran'a göndermek için bu yolu denemiştim. 1. sefer sorun olmadı ama evede teslim olmadı. ben gittim iran postanesinden teslim aldım. 2. si ise direk fiyasko. Başarılı olamadım. PTT kargo kullanıldı. ve mallar sanırım postanenin kendi bünyesindeki gümrükte tutuldu 4 ay kadar ve sonra tekrar istanbula geldiği yere teslim ettirebildim sabırla.(resmi süresi 3 aydı) Sebebi ise.. gümrük 650TL lik mal için(tekstil) 780 $ gümrük parası istedi iran 'da..

Yerleşim Yran / TehranMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye44 yazı
iranda iç çamaşırı mağazası açacağız iranlı ortağımla türkiyeden nasıl mal göndeririz.
Gümrük parası neye göre ödeniyor. Bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırmısınız.
zerlan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Üye537 yazı
bu konuyu acali ben 3 sene olmus daha forumdada bu konuyu netlestirecek bilgi......

Yerleşim Türkiye / Ankara