Kendi düsüncelerim:
Su an ki Türkiye izlenimim, bu Emlak sektörü icin pek te prestijli bir sektör gibime gelmiyor.
Benim de düsündügüm bir sektör ve arastirmalarim iki senedir sürmekte. Sertifikayi aldim ve seneye döndügümde baslamayi düsünüyorum.
Projem de ciddi, sistemli, belli noktalara odakli bir isyeri kurmak. Ana caddede, profenyonel bir görünüme sahip bir mekan düsünüyorum.
Son görüstügüm bir arakadasim(su an emlakcida calismakta): " agabey, bir masa iki sandalye ya yapacagin masraf" diye tanimladi konuyu.
Inanin böyle düsünenlerin sayisi 3-50-1000 den de cok daha fazla.
TR de insanlar üründen önce artik, güven ariyorlar...
Birkac yil önce karaborsaydi, kacakci maliydi, ....simdi de: galericiden araba alinmaz, emlakcilar soyguncu, cin mali bes para etmez...
Alici bosuna mi bu gibi düsünceleri üretiyor???
Edinilen tecrübelerden...GÜVEN isine gösterdigin saygidan ve bilincten ortaya cikar bence. En iyi, daha iyi, daha güvenilir hizmet pesinde olan bir isletme,
saglikli bir büyümeyide görecektir. Vizyonun olsun, Inavatif ol, calis calis calis...
Emlakcilikta önce kendini satacaksin bence...önce güven saglayacaksin, satmaklada kalmayacak, alacagin ücreti ya saglama baglayacaksin ya da pesinde kosacaksin, cünkü, her iki taraf icin (alici-satici) emlakci, kolay para kazanan bir isletmecidir, haketmeden onlarin sirtindan para kazanan isletmecidir...yani, bu imaji kirip, parani hakettiginin sinyalini vermelisin ki, adam senin ciddiyetini anlasin.
Yazilacak coook detay var da...
Oto alim satim:
ben su an VW de satistayim. Emlak isinin baslangicinda arac alim satimini da yapmayi düsünüyorum.
1.anladigim konu
2.baslangicta biraz destege ihtiyacim var
Ramco nun yaziti gibi, uluortada yapmak iyi degildir bu isleri...Ciddiyetini kaybeder isletme...
Isin ilerleyince tek yönlü calisirsin olur biter...
konu güzel...takipteyim;-)