Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bu İş Legal Mi ?

BaşlatanOlcaypasaTarih17/05/2012 03:41:48Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar İsveçli bir arkadaşımla web sitesi yapıp satma işine girmiş bulunmaktayız. Bu arkadaşımın İsveç'te bu iş üzerine bir şirketi var. Beraber websitelerini yapıp satacağız. İsveç'te vergilerin %50 gibi bi miktar olmasından dolayı siteler benim paypal hesabım üzerinden fatura kesilerek satılacak. Dediğim gibi arkadaşın kendine ait şirketi var. Benim problemim ise ben sonuçta bi para kazanıcam websitelerden. Aylık 1-2bin dolar gibi bir gelir bekliyorum. Bu alacağım para legal mi ? Vergi vermem gerekiyor mu ? Gerekiyorsa nasıl ve nereye vereceğim ? İlgili, bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim benim için çok önemli bir konu...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye238 yazı
Gittigidiyor örneği galiba geçerli senin için. Şirket kurman fatura kesmen lazım. Genede tam emin değilim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - izimani
Gittigidiyor örneği galiba geçerli senin için. Şirket kurman fatura kesmen lazım. Genede tam emin değilim.

yorumunuz için teşekkür ederim

Kesin bir bilgiye ihtiyacım var arkadaşlar yardımcı olabilecek varmı ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye6 yazı

pay pal hesabından oluşacak para akışı zaten sana stopaj kesilicek faturası şart değil paypal daki akışa bağlı limit vardır ama nekadardan sonra senin vergi mükellefi olmanı ister bilmiyorum

Yerleşim Türkiye / bursaMeslek Gyda
Yeni Üye15 yazı
öncelikle senin işinin komisyon işi katagorisinde yer aldığını söyleyeyim.
kazandığın paranın vergisini vermen gerekiyor tabi. bunun icin maliyeye kaydolman ve komisyon faturası kesmen gerekiyor.

zaten bir muhasebeci tutmalısın. bu nedenle yakın cevrendeki bir muhasebeciyle direkt irtibata gecmen daha faydalı olacaktır...

basarılar ve bol kazanclar...

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Esnaf
Yeni Üye95 yazı
bu yapan bir arkadasım var.

onun tarzı google sıralamasına girmiş siteleri alıyor 3 ay geliştirip tekrar satıyor. vergi falan da vermiyor.

zaten neye istinaden vergi ödenecek çok karışık.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye422 yazı
siteden ne satılacağı veya nasıl kazanç alındığı önemli. telefon satarak para kazanırsan fatura keseceksin vergi ödenecek ama site hitinden reklam üzerinden para kazanırsan vergi kaçırabilirsin. siteyi özel mesajla gönderirsen daha detaylı bilgi verebilirim.
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alacask
bu yapan bir arkadasım var.

onun tarzı google sıralamasına girmiş siteleri alıyor 3 ay geliştirip tekrar satıyor. vergi falan da vermiyor.

zaten neye istinaden vergi ödenecek çok karışık.

peki bu siteleri paypal üzerinden mi satıyor ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye24 yazı
fatura keseceğim diyorsun, eğer fatura keseceksen ya şahış şirketi yada ltd. şirket açacaksın demektir. zaten her kestiğin fatura için devlete vergi ödeyeceksin. kendine muhasebeci tutacaksın oda sana masraf. ayda 1-2000 kazanacağım diye 1-2000 içeri gireceksin. unutma fatura kesmek için şirket olman (adi,şahıs, ltd,aş,komandit vs) lazım. ticaret odası kaydı lazım. ticaret odasına aidat yatırman lazım. maliyeye başvuracaksın, maliye seni iş yerinde kontrol etmek isteyecek, evin odasını dahi olsa bir yer göstermen gerekecek. bu odaya bir kira ödemen gerekecek. buna da stopaj daha neler neler nasıl aklın karıştı değilmi. isveçten arkadaşınla yap onlar da herşey beyana dayalı diye biliyorum vergi oralarda yüksek ama adamlar kar edersen senden vergi alıyorlar. diyelim 130.000 kar ettin, benim maaşım 100.000 tl dersen 30.000 üzerinden vergini verirsin. hatta vergi iadesi alman bile mümkün olabilir. bence isveç üstünden yapın kafanız rahat olsun :)
Paran yok işinde yoksa, yüreğin de mi yok?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sa?lyk hizmetleri