Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Bulgaristanda İş Ortaklığı

BaşlatanalacaskTarih10/05/2012 18:25:46Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye95 yazı
Merhaba arkadaşlar konu biraz uzun olabilir . sabredip okuyanlar için 20 bin dolarla ayda 5 bin dolar nasıl kazanabiliriz ? sorusunun cevabı olacaktır.

12 yıldır bulgaristanda mağazacılık yapıyoruz. genel konseptimiz bujiteri ve terlik üzerine. bundan üç sene önce 6 mağazamızı kapatmak zorunda kaldık.

Cadde üstü yerler artık kendi kiraları kadar ciro yapamaz duruma gelmişti. alınan krediler hayatta kalma piyasada kalma adına sadece bir zaman kazanmaktı.

sonra işsizligin ve zorlugun en keskin virajında türkiyede o dönem yeni yeni çıkmış olan mısır standlarından birer tane magazaların önüne koyduk. sonuç şu oldu önüne stant koydugumuz magazalar hala hayatta varlıgını devam ettiriyor cünkü 1 metre karede yaptıgımız mısır satışı 50 metrekarede yapılan diger ürün satışıyla denkti

şuan yeni bir fikir olarak şu oluştu magazacılıktan bağımsız olarak nokta satış yerleri yapmaya karar verdik.

bunun için saglık ruhsatları izinler belgeler sigortalar tamamlandı.

bir krediye başvurmuştuk önceki kredilerden dolayı reddedildi.

bulgaristana ilk mısır standını getirip koyan bizdik. yeterli gerekli sermaye olamadıgından dolayı bizden sonra 500 yer açıldı biz 5 tane de kaldık.

şimdi fikir şudur. gerekli sermaye bulunursa bardakta makarna hala bulgaristanda tanınan bir ürün değil. yani yok.

tüm iş gücü organizasyon şirket ortaklıgı izinler ruhsatlar tarafımızca karşılanacak. ihtiyac olan tek şey sıcak para.

bu neye lazım. ayarlanacak köşeler için belediye başkanının izni o izin içinde gerekli olan bir yardıma.

ayrıca noktaların kurulumuna. benimki bir öngörüdür içinde bulundugum bir iş oldugu için şu tahmini yapabiliyorum eğer aynı anda 5 yer kurabilirsek o 5 yer her hafta bir yer kuracak parayı kazanacaktır.

milyon dolar kazanmıcaz belki ama kesin ufak ve rahat kazacanacaz.

her türlü yiyecek işinde maliyet satışın 3 te 1 i 3 te 1 kar 3 te 1 i masraf oluyor yani 300 euro ciro yapılan yerde günlük 100 euro para kazanabiliyor.

bu 100 olmasın 50 olsun 10 tane yer ayda 15 bin euro para kazandıracaktır. türkcesi ile 35 bin. 10 yer cok rahat 3 ayda kurulabilir. ve en az 3 sene devam eder.

ayrıntılı bilgi almak isteyen arkadaşlar olursa mail yoluyla iletişime geçebilir.

saygılarımla

semih kılıç

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye95 yazı
iyi günler. hocam linki inceledim içecek üstüne güzel düşünülmüş ayrıntılı bir organizasyon.

lakin biz aparatif yiyecekler üstüne düşünüyoruz. yani satış fiyatı 2 ila 4 lira arasında kalabilecek ürünler.

hotdog bardakta mısır bardakta makarna. yöneldiği kitle ve sezon açısından çok büyük bir yelpazesi var.

bulgaristan da içecek de şöyle bir sıkıntı var yılın 8 ayı soğuk olan bir ülke ve genel tüketimleri kahve üzerine.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye95 yazı
bir kaç mağazamız var birisi türk konsoloslugunun yanındaki starbucks cafe var onun altında bujiteri.

diğeri marialuse de .

türk konsolosluguna giderken kesin görmüşsünüzdür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye104 yazı
mrb kolay gelsin yatırım yapıla bilir yanlız gelip görmem gerek bursadayım dilerseniz görüşelim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye78 yazı
Makarna fikri guzel gercekten,en azindan hala Bulgaristanda yok bu fikiri faliyete ge4irebilirseniz kaymagini yersiniz bence tutar tabi fiyat araligini 1,5 lv ile 3 lv civarinda tutmaniz lazim diye dusunuyorum .Millet merakindan dolayi alasa bile size yeter 2 milyonluk bir sehir sonu4ta,Metro istasyonun birinde bufesi olan bir arkadasim var gunluk cirosu 3000 lv kahve sigara ve 4ikolata tarzi seyler satiyo.eger planinizi yururluge sokabilirseniz bende dukkanimin onune bir makine isterim yanimda 2 okul var ben ger4i banyo mobilyasi satiyorum ama yinede konulabilir :)
GSM: +359 884404392
Saygilar

Yerleşim Bulgaristan / SofiaMeslek Esnaf
Yeni Üye83 yazı
Adamların yöğmiyeleri günlük 15 -20 lv arasında bir çoğuda kirada yaşayan insalar , hangi ülke ile ticaret yapmak istiyorsanız o ülkenin insanı gibi düşünmelisiniz....3 lv = 1,5 euro = 4 ,5 TL ben şahsen 1 bardak makarnaya o parayı vermem....

Bunun yerine Poaça , açma tarzı ürün satarsanız daha büyük girdi sağlarsınız ...
Her gidişin bir dönüşü vardır elbet,Önemli olan hayatı heba etmemek,Paylaşmak ve yardım etmek!!!! -----İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Otomotiv
Üye286 yazı
Oncelikle tebrik edrim guzel bir dusunce.
Mantikli olan dusuk maliyetli bir urunu ucuz fiyata satip surumden kazanmaktir.Yatirim maliyetinin de fazla riskli bir miktar olmamasi cekici olabilir.Tek sorun yada dikkat edilmesi gereken konunun Sofya nin hava sartlarindan dolayi satis sisteminin bufe arabasi seklinde olmasi yani kapali yer olmamasi dez avantaj olabilir mi?
Bir de teknik izinlerin alinabilmesi asamasinda zor bir duruma dusulmiyeceginden emin olmak gerekir.
Guncel gelismelerden bilgi sahibi olmak isterim.Sofya disindaki buyuk sehirlerde de dusunulebilinir.
Bulgaristan dan yeni dondum su an Izmir deyim ay sonu tekrar gidecegim.Gorusmek isterim.
kolay gelsin.

megashop.bg@gmail.com

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret