Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

300. 000 Bin Lira İle ?

BaşlatanbddahTarih07/05/2012 20:54:05Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar merhaba Konya'da yaşıyorum şuan 300 binlira param var gerekirse üstünede kredi çekebilirim. Gıda sektöründe bir işim var ama anlaşmazlıklar yüzünden bırakabilirim.

Şuan en mantıklı gelen inşaattan anlayan bir arkadaşım var onunla ortak apartman yapabilirim tabi kabul ederse.

Görüşleriniz nedir?

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Üye177 yazı
Merhaba,
Gıdadan anlıyorsanız size Libyada yoğurt fabrikası kurmanızı öneririm. Libyada yoğurt yok ve son kullanma tarihi az olduğu için ithalde edilemiyor. Tahmin edersiniz yemekleri hep et ancak yoğurt yok. Durmadan pepsi kola içiyorlar. Onlarda bu durumdan bıkmış durumda.

Yoğurt fabrikası için gerekli makineleri alabilirseniz Libyalı firma tüm alt yapınızı yapar başka para harcamazsınız. Libyanın yoğurt tekelini alır , bayiilikler vererek kısa sürede büyürsünüz. Ayrıca devletten ciddi teşvikler var. Bir araştırın.

Size yardımcı olmaktan mutlu oluruz.

Selamlar,

Özgür KALE
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye58 yazı
merhaba arkadaşım

%25-30 ile kat karşılığı bir arsa bulsan , bu paraya 10-14 dairelik bir inşaatın kabasını bitirebilirsin , ortak olmaktansa yanına bu işlerden anlıyan birini bul bir adet daire ona ver , iş başlarken ve bitinceye kadar seninle beraber takılsın ve sana bu işin inceliklerini piyasayı falan öğretsin , unutma işi bilmeden daha doğrusu tecrüben yoksa bu işe girersen tüm inşaatı yapacak paran olsa da fazla bir kar elde edemezsin , işi bilen ve tecrübeli bir müteahhit aynı şartlarda senden çok daha fazla kazanır yani tecrübe karşılığı vereceğin bir daire sana çok gözükmesin , inan buna değecektir tabii ben illa ortak olmak istiyorum diyorsan zaten bittiğin gün demektir :D

son olarak inşaat dahil birkaç iş kolunda uzun yıllar faaliyet gösterdik , o nedenle sana tavsiyem inşaat olacaktır , inşaat işi fazla riski olmayan bir sektör bu işe girmeni tavsiye ederim , şehir değişikliği yapmak istersen beklerim

iyi günler ve hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı

kuyumculuk yapabilirsin sanırım yeter o para

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
Yeni Üye4 yazı
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

@Arıcı; değerlendireceğim görüşlerinizi.

@girilmez; Çok araştırdım ama genel görüş kuyumcuların eskisi gibi kazanmadığı ve uzak durulması gerektiği.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye142 yazı
aylık 10 bin kira getirili (içinde kiracısı olan ve satışda en az 5 yıllık kira kontratı imzalayacak ) bir mülkiyet almak isterseniz özelden mesaj gönderiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye24 yazı
Merhaba
300.000 tl ile TÜRKIYE den BREZILYA ya ihracat yapılacak bir iş var. Ortak arıyorum.
erdalakgunduz@gmail.com
ERDAL AKG

Yerleşim Brezilya / Rio De JaneiroMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye4 yazı
japon pazarı çok fazla açılıp kapanıyor zaten zaten kar marjı hakkında bir bilginiz var mı?

inşaat işi en mantıklısı aslında.

Yeni Üye4 yazı
Evet. Hong kong pazaro , japon pazarı adı altında bir çok yer açıldı kapatanlarda oldu.

Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - caliskanh
aylık 10 bin kira getirili (içinde kiracısı olan ve satışda en az 5 yıllık kira kontratı imzalayacak ) bir mülkiyet almak isterseniz özelden mesaj gönderiniz.

aylık 10 bin lira getiri olan yer hangi ilde fiyatı ne kadar.
http://www.uysalbilisim.com en istikrarlı toptan kontör fiyatları.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bddah
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

@Arıcı; değerlendireceğim görüşlerinizi.

@girilmez; Çok araştırdım ama genel görüş kuyumcuların eskisi gibi kazanmadığı ve uzak durulması gerektiği.

valla bilmiyorum ama yanında çalışan tezgahtara 3000tl maaş+ prim veren 3 kardeş aynı yerden ekmek yiyen bi kuyumcu demekki ortalama 20.000 lira kazanıyo üstü var altı yok bu azsa senin için bişi diemem tabi herkez aynı değil ama bu örnekleri çok gördüm

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
Yeni Üye58 yazı

aylık 10 bin gelir ile 3 sene sonra sermayenizi ancak kurtarırsınız , kuyumcu işinde ise 3 kilo altınla aylık 20 bin lira kazanmak bence imkansız gibi , en iyi ihtimalle yarısını kazanmış olsanız yine sermaye 3 senede ancak kendini kurtaracak

sorulması gereken soru şu ? en az risk ile en kısa zamanda sermayemi nasıl amorti edebilirim ve kar etmeye başlarım ?

yanıt olarak nacizane ben yine inşaat derim , yukarıda belirttiğim gibi elinizdeki miktar ile kaba inşaat biter daire karşılığı iç işler yaptırılır , normal şartlarda 12-16 dairelik bir inşaat 1 senede biter yani 1 senede para hem kendini amorti ediyor hem de üstüne para kazandırıyor

tabii biraz ufkunuzu geniş tutarsanız , güzel bi mevkide alt katları dükkan yaparsınız , sermayeyi kurtardıktan sonra dükkanlar size kalsa , kiraya verilir , geri kalan sermaye ile tekrar inşaata devam edilir vb.

sizi yönlendiriyor olmayayım ama kendimi müdahele etmek zorunda hissettim :D

cümleten iyi günler ve hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ymalat
Üye155 yazı
Elimde 300 bin gibi bi param olsa, daha önceden yaptığım gibi tereddütsüz şekilde döviz alır satarım.
2-3 haftalık bi araştırma yapıp piyasaların son durumunu takip edin, parite farkı düşük olan bi banka seçin ( ben iş bankası kullanıyodum ) sonrasında ise günlük kur farklarından güzel rakamlar kazanabilirsin. Paranı da riske etmemiş olursun.
300 bin lira ile yaklaşık 169 bin dolar alabilirsin. Günlük olmasa bile 3-5 günlük parite farkında 0,01 Tl değişim yakalasan, 1690 lira civarında para eder.
Hele hele piyasanın düzensiz olduğu dönemlerde 0,1 lik değişimlerde bir gün içinde 16 bin lira gibi paralar kazanmak hayal değil.
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye54 yazı
@infazure, biraz daha ayrıntılı bilgi vermenizi rica etsem? Daha önce nasıl yaptığınız ve kazançlar vs. Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
Doviz alim satimi borsa gibi tam bir kumar isi olur. 1 gun kar yaparsin, sonraki 3 seferde zarar yaparsin

Yerleşim Türkiye / TexasMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye95 yazı
nakit paranız varsa nakitte tutmaya gayret edin.

inşaat işi türkiyede şişmek üzere. 10 milyon dolarlık sermayeli şirketler 10 bin dolar nakit paraya sıkışıyor.

sıcak para değerlendirme yöntemi paranızı toplu koyup toplu alabileceğiniz işler yada müşterisi hazır olan işler yapmanız gerekiyor.

yuvarlak örme makinası alabilirsiniz. ikinci eli 180 bin civarında 2 tane kapatsanız her bir makina size ayda 8 bin lira gibi garanti bir para getirir. sırada müşteri olur. hiç çalışmazsınız riskiniz de olmaz

hindistandan ham ip alabilirsiniz dolar gibi birşeydir 2 bin liraya bi depo tutar ayda bir sefer cevirerek paranın yüzde 10 unu kazanırsınız paranız eliniz de kalır.

spot piyasadan anlıyorsanız sezonluk ürünleri örnegin 1 liraya gömlek 1 liraya kot alırsınız bir yada iki katına çok rahat satarsınız ( buna piyasa bilgisi gerek)

yani uzatmadan söyleyeceğim o ki paranızı ya sene de 300 bin lira getirecek garanti bir yatırıma yada ufak getirisi olan ama paranızın nakitte kaldıgı bir yatırım da değerlendirin

magaza açmayın elinizin değmediği işi yapmayın. ustası olan işe lütfen girmeyin

sonra bu gibi bir yazı yazarsınız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye27 yazı
Konyadayım gel birlikte hasarlı tır toplayalım. Yedek parça işiyle ugrasıyorum
Özendiğiniz hayatı yaşamakla meşgulum....[noktA]

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üye227 yazı
gerçekten 300 000 tl var ise beni dinlemek için izmir e gel 0 531 7 64 43 35

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - caliskanh
Aylik 10.000 tl Kira Getirili Yeriniz Ilgimi Cekti Mail Yoluyla Ulasirsaniz Detayli Bilgi Verirseniz Goruse Biliriz Saygilar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye6 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - infazure
Elimde 300 bin gibi bi param olsa, daha önceden yaptığım gibi tereddütsüz şekilde döviz alır satarım.
2-3 haftalık bi araştırma yapıp piyasaların son durumunu takip edin, parite farkı düşük olan bi banka seçin ( ben iş bankası kullanıyodum ) sonrasında ise günlük kur farklarından güzel rakamlar kazanabilirsin. Paranı da riske etmemiş olursun.
300 bin lira ile yaklaşık 169 bin dolar alabilirsin. Günlük olmasa bile 3-5 günlük parite farkında 0,01 Tl değişim yakalasan, 1690 lira civarında para eder.
Hele hele piyasanın düzensiz olduğu dönemlerde 0,1 lik değişimlerde bir gün içinde 16 bin lira gibi paralar kazanmak hayal değil.

Hocam daha önceden yaptığım gibi demişsiniz. Hayırdır bu iş batırdı mı sizi yoksa daha karlı bir iş mi buldunuz.

Yerleşim Türkiye / Adana
Üye385 yazı
neden bildiğiniz gıda işini ortaksız tek başınıza yapmıyorsunuzda bilmediğiniz alanlarda yatırım düşünüyorsunuz?
gıda da düzgün bir yerde lokanta-cafe-pastane vs... gibi yer açarsanız hem kar marjı yüksek bir sektör hemde her daim insanların vazgeçemedikleri bir sektör?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
Yurtdisinda güvenli yatirim imkanlari ile ilgilenirseniz bizimle irtibata geciniz.
Gefinum Est.
Business Broker

Yerleşim Liechtenstein / BalzersMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye28 yazı
Başlığı açan kişi sizden fikir isityor düşüncelerinizi soruyor, Herkez burda gel ortak olalım diyor, kardeşim sen en iyi bildiğin işi yap bilmiyosanda o işi öğrenmeye bak yanına birini alarak sana tavsiyem özellikle araştırmalarını çok iyi yap araştırıp öğrenemek bu işin yüzde ellisidir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Grafiker