Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Krom Ve Manganez İhracatı Konusu

Başlatansabitsayi1Tarih29/04/2012 23:56:37Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar Ülkemizde krom ve manganez rezervleri yeni yeni farkediliyor. bu madenlerin satışı yapılırken tenörden bahsediliyor. biraz araştırdım ama hangi pazara nasıl gireceğim konusunda ne yapmam lazım. Ayrıca e-broker lik yaparak bu iş yapılabilir mi? ilk olarak nasıl başlamalıyım.

nzf_guvenc@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye14 yazı
siliko manganezse size yardımcı olabılırım 5413230181 tel numaram

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sanayici
Yeni Üye36 yazı
Kromda dünya lideri Güney afrikadırama orada çıkan kromun donörü o kadar düşüktür ki sadece kaplama veya tava üretiminde kullanabilirsiniz.. Türkiye kromunun donörü ortalama 48% dir. Bu da silah ve zırh üretiminde kullanılmaya elverişlidir.. Kısa bir süre öncesine kadar Türkiye'de krom işleme tesisi yoktu.. Maden olduğu gibi hammadde olarak ihraç ediliyordu..

Ihracat konusunda alıcılar genelde yüklü miktarlarda alıyorlar ben 3-4 yıl önce Çin'den bir şirketle aylık 5000 - 7000 ton arasında bir miktar için görüştüm..

Ne yazık ki bu tarz ticaretin yapılabilirliği azdır. Büyük maden işletmeleri çıkardıkları madeni direkt kendileri satıyorlar. Küçük ve orta seviyeli işletmeler aylık ancak 300 - 500 ton çıkarıp bunu da liman yakınında bulunan büyük şirketlere satarlar. İhracat için bu rakamlar çok düşük. Büyük şirketlerde malzemeyi ucuz fiyata alıp yüksek fiyata ihrac ederler.

Bu konuda ticaret yapacaksanız ya küçük işletmecilerden çıkardıkları madeni satın alıp toplu halde ihraç edeceksiniz veya bu işi finanse edecek bir alıcı bulacaksınız..
OK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye15 yazı

yurtdisinda yasayacaksiniz ya da yurtdisindan kendinize bir cevre edineceksiniz. fuarlari da ihmal etmeyin.

basarilar.
yildirim@hotmail.es

0056-9-75210714(cel/cep)

Yerleşim ?ili / SantiagoMeslek Saty? / Pazarlama