Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sahibinden. Com'da Satış İçin Aklıma Takılan Soru.

BaşlatankaranvekaranTarih23/04/2012 00:18:38Yorum6

İlk mesaj
Üye107 yazı
merhaba arkadaşlar.. başlıkta da belirttiğim gibi sahibinden.com'da satış yapma ile ilgili sorum olacaktı bilen arkadaşlara..

sorum şu: "Get" seçeneğini işaretlediğimiz zaman, kesilecek komisyondan bahsediliyor.. bu komisyon, satış gerçekleştikten sonra mı kesiliyor? diyelim ki satış gerçekleşmedi, o zaman da kredi kartımdan komisyon miktarınca para kesme olayı oluyor mu?

(çünkü artık sahibinden.com, kredi kartı onayı istiyor. ve kredi kartı onayı olmadan ilan yayınlayamıyorsunuz)

ben de kredi kartı bilgilerimi vererek satıcı onayımı gerçekleştirdim. Get olmazsa da satış olmayacak gibi geldi bana. çünkü alıcı da doğal olarak Get'li seçenekleri tercih etmek ister..

bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.. herkese kolay gelsin diyorum. şimdiden teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye20 yazı
Satış gerçekleştikten sonra sattığınız ürünün bedeli üzerinden yüzde yedilik komisyonu kesiyor, kalanı hesabınıza yatırıyor. Satış gerçekleşmeden komisyon alınmıyor.

Saygılar.
Rızkın onda dokuzu ticaret ve cesarettedir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye107 yazı
atlasspot çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.. size hayırlı kazançlar diliyorum..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er
Üye234 yazı

GeT, satılan ürünün çeşidine göre değişen önemde bir seçenek. Satıcıya güveniyorsanız ve ilanda ürün birçok gerçek resimleriyle tam olarak tanıtılmışsa o zaman GeT gereksiz bir masraf olarak kalabiliyor. 7% oldukça cüretkar yükseklikte bir oran. Ben alıcı olarak ta, satıcı olarak ta mümkün olduğunca GeT'ten kaçınıyorum çünkü orada şöyle bi hesap ta var: Hastaneler neyi ister? daha çok insanın hasta olmasını, değil mi? GeT'i tasarlayanlar da, ortalıkta **** satıcıların olmasına sevinirler çünkü ancak o zaman GeT kullanılan birşey olabilir. Tüm satıcılar dürüst olsa GeT'in ne anlamı kalırdı?

Ancak buna rağmen yine de başta belirttiğim gibi bazı ürün gruplarında 7% komisyonlu GeT kullanışlı olabiliyor. Örneğin: bilgisayar harddisk satışlarında. Cunku 50-100TL'lik şeyler ve ancak kargodan teslim alıp denediğinizde ne kadar sağlam olduğunu test edebiliyorsunuz. 100TL'nin 7%'si fazla göze batmıyor ancak harddiskte kendi yapacağınız testin önemi büyük ve harddiskin ne kadar sağlam olduğunu satıcı da tam bilemeyebilir, bunun satıcının güvenilir olmasıyla da çok alakası yok.

Fakat örneğin 750TL'lik bir Laptop alacağım zaman o zaman GeT batabilir...Laptop gibi değeri yüksek şeyleri ya elden ya da güvendiğiniz bir firmadan get'siz almalısınız... vs. vs...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye107 yazı
peki bu Get sistemi alıcılara da yansıyor mu? yani satıcıdan kesilen bir komisyon değil mi bu sadece?

Üye107 yazı
Berat06 daha önce birkaç yazını okumuştum. bu tür şeyler satıyormuşsun galiba devamlı. benim satacağım ürünler elimde zaten. bizzat bende olan ürünleri satıyorum. kapıda ödeme sistemi ile ilgili bir sorun yaşadın mı hiç?

Üye107 yazı
Berat06 teşekkür ederim arkadaşım verdiğin bilgiler için..