Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şişme Oyun Parkı

BaşlatanngatürkTarih10/04/2012 19:01:51Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye42 yazı
Selam arkadaşlar ,
Açık alanlarda şişme oyun parkı kurmayı düşünüyorum.Bu işi sezonluk yapacağım, bunun için aklımda olan alternatif yerlerden biride yazın tatile giren okulların bahçesi,acaba okul bahçelerinde böyle bir iş yapmak için alınması gereken özel izinler varmıdır, böyle bir ticari faaliyete izin verirler mi? ki artık bahçesinde paralı otopark olmayan okul yok gibi bende bunun için izini nerelerden alabilirim?

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye185 yazı
Bu iş bir zamanlar benimde aklımdaydı lakin yer sorunundan dolayı ertelemek zorunda kaldım.Okul bahçelerinin kiralanması olayı farklı bi çağrışım yaptı mantıklı gibi geldi araştırmak lazım.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Ormanda tilki en akıllı, koyun ise en saf hayvandır, ancak tilki her zaman aç koyun ise tok gezer...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye45 yazı
bundan 8 sene önce eglence yerlerine,a.v.m lere ve kalabalık alanlara +türizm türü otellerde işletmek için bu aleti aldık.a.v.m ler güvenlik nedeniyle,diğer yerlerrin bi çoğu belediyenin izin konusunda olumsuz bakması nedeniyle ve avm lerinde olmaz demesiyle bu alet elimizde kaldı.daha sonra maliyet altında eğlence sektöründen bir arkadaşa sattık.
yani arkadaşım okul ve benzeri yerlerle ilk önce bi görüşmen lazım.bu tür şeylere sıcak bakmıyorlar +artık okul bahçelerinin ticari alan olarak görünmesi özellikle otopark gibi işletimlere artık milli egitim bak. izin vermiyor.
kolay gelsin....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye42 yazı

avm de bu işi yapanları biliyorum,belediyelerden de izin alabilenler tezgahını açıyor, geçenlerde yeni açan birisi oldu bir piknik alanının yanına yeşil alan üzerine kurmuşlar mesele dediğin gibi izin alabilmekte.Okul bahçeleriyle ilgili olarak görüştüğüm kişiler oldu evet meb izin vermiyormuş hatta yazıda gelmiş.meb'i anlamıyorum hem okullardan şunu yapın bunu yapın derler hem ödenek vermezler hemde ticari faaliyete izin vermezler.Son bi kaç girişimim daha olabak yakında netleşir bu durum.Bu alanda bilgisi olan arkadaşlar lütfen yorumlarınızı yazınız.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye42 yazı
birde bu işi açık alanlarda yapanlar akşamları ya da yağmurlu havalarda ne gibi bir önlem alıyorlar acaba.bu oyun parklarının şişirilmesi uzun ve zahmetli oluyormudur?

Yeni Üye42 yazı
günceldir

Üye185 yazı
Uzun zamandan beri kafa yorduğum,lakin gerek yer sıkıntısı gerekse yalnızlıktan dolayı emeklilik yıllarıma ertelediğim bir iş.Daha dün Adem yavuz mahallesinin girişindeki ısıkların sol tarafına belkide 150 metrelik bir yere sadece 2 adet şişme oyun parkı koymuş adamlar.Aracımla geçerken önündeki çocukları saymaya kalktım arkadaki araçların korna sesleri kulağımı çınlattı,sayamadım.Çektim sağa gittim elemanlarla konuşmaya 15 dakikası 5 tl ve sanırım en az 30 çocuk vardı parkurun üzerinde.Sezanunda güzel para bırakacağına eminim.
Ormanda tilki en akıllı, koyun ise en saf hayvandır, ancak tilki her zaman aç koyun ise tok gezer...

Yeni Üye42 yazı
asaf bey;
acaba bu işin detayları ile ilgili bilgi sahibimisiniz ?bu şişme oyun parklarının muhafazası ne şekilde oluyor?gerek geceleri ,gerekse yağmurlu havalarda ne gibi önlemler alıyorlar?ha diyice şişirilebiliyormu bu oyun parkları

Üye185 yazı
Çokta fazla bilgi sahibiyim diyemem.Kurulduktan sonra güvenlik elemanı bulundurularak olduğu yerde muhafaza ediyorlar.Şişmeside öyle zor bir süreç değil en kötü hava kompresörleri bile 15 dakikada şişirebiliyor.Yağmurlu havalarda imkanlar dahilinde kapalı yere alınabilir ama alınamazsada bişey olmaz zannederim.