Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kapıda Fatura Ödeme

BaşlatanemocenTarih22/04/2012 15:23:49Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Arkadaşlar otururken aklıma böyle bir fikir geldi bende hemen yazayım dedim mantıksız olabilir şuanlık ama bundan bir kaç yıl sonra kesinlikle olacak bir şey.

Arkadaşlar bu sıralar fatura ödeme noktaları fazlaca oluşmaya başladı buda insanların bankalarda sıra beklemekten bir nebzede kurtardı. İnsanlar git gide tembellşiyor sıra beklemek istemiyor , yerinden kalkıpta bir yere gitmek istemiyor kısaca her şey ayağıma gelsin istiyor.Bende düşündüm ayağına kadar gidip fatura ödemesini yapması kısaca ayaklı fatura ödeme merkezleri :D

Peki bu nasıl olucak ?

Bir adet tablet alıyoruz ve gereken yazılımı yüklüyoruz . Şu anlık böyle bir yazılım olmayabilir ama yapılmasıda zor bişey değil. GSM şirketlerinden de internet bağlantısı aldık mı tamamdır.Bir adet ruhsatlı silahta olmalı eh malum o kadar parayı taşırken önüne neler çıkacak günümüz Türkiyesinde hic belli olmaz.

Ekipmanlarımızı aldık daha sonra çıkıyoruz. Zengin kesimlerin oturduğu yerler tercihimiz olursa iyi olur . Kapı kapı dolasarak her kapıyı calıyoruz ve soruyoruz elbet günde 50 veya 60 kişi ödeme yapar . Kolay kolay kimsede de bir tane fatura bulunmaz 2 3 fatura bulunur bu sayede de günlük 50 100 TL arası birşey kazanmak mümkün.

Fatura ödeme konusunda bir bilgim yok . Onun için bu sadece hayal olabilir kiminize komik gelebilir ama olabilecek bir sey imkansız değil eğer yapılabilme ihtimali varsa zamanla kişiye iyi paralar kazandırabilecek bir yöntem.

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye9 yazı
arkadaşım zaten insanlar artık netten yatırabiliyo otomatik ödeme yapılor vs... kimse bu şekilde ödemez emin ol

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Müzik
Yeni Üye6 yazı
İnternet belli bir kesimin kullandığı bir yöntem ve de internetin güvenilirliği az malum internet korsanları virüsler derken internetten banka işlemleri yapmak herkez için güven vermiyor. Otomatik ödeme sistemini şahsen benim çevremde fazla kullanan yok çünkü insanlar bir sisteme alışmış ve bu sistemi değiştirmezler kolay kolay eski köye yeni adet misali. Eğer kimse kullanmayacak olsa bankalarda bu kadar kuyruk olmazdı. Bana bu yöntem mantıklı geldi bir kaç kişiye de sordum yapılabilir dendi.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Gyda
Üye816 yazı

aynı konu geçen yıl da açılmıştı hiç tutmadı
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye161 yazı
insanlar yerleri sabit fatura ödeme noktalarına tam güvenmiyorki

tutki kapısına gelen seyyar faturacıya nasıl güvensin.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üye557 yazı
Hastayım şöyle fikirleri olan insanlara yaa , arkadaşı kutluyorum , fakat kesinlikle tutmaz. Zengin kesimden başlayalım diyorsun , 2005 yılından beri tüm faturalarımı banka hesaplarımdan yaparım , bu tarihten beri fatura ödeme noktalarına sadece 2 defa gittiğimi hatırlıyorum. Yani artık herkes banka hesabının internet şubesini kullarak tüm faturalarını ödeyebiliyor , kaldı ki herkes otomatik ödeme talimatı veriyor. Senin kazanacağım 1 tl lik komisyonu kimse düşünmez. Ve kimse de kapıdaki sisteme güvenmez. Sen güvenir misin birileri gelicek kapını çalacak , faturanı ve paranı vericen yollucan adamı ? Bana çok komik geliyor. Başka şeyler üretelim arkadaşım , sen eminim daha farklı projelere imza atarsın. Hiç kimse seni bu yoldan dur etmemeli ve içindeki hevesi de kırmamalısın. Dediğim gibi daha farklı şeyler üretmelisin. Başarılar
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye377 yazı
3 adet faturayı otomatiğe bağlatınca (bankaya) hesap işleme ücreti almıyor bankalar:) yani bankalar promosyon yapıyor.peki hesap işletim ücreti nedir en az 4 ile 6 tl arasında aylık olarak hesabınızdan çekilen tutardır.bu da senede minimum 50 tl yapar:)bazı bankalar bunu hesaba 3 ayda bir yansıtırlar.bazı bankalar parayı hesabınızda görür görmez acımazlar:D
ayrıca bilmeyenler için sadece elektrik faturası için elektrik idaresince kredi kartıyla tahsil hizmeti verilmiyor.bunun dışında iski ve igdas ın resmi sitelerinden kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor.bu da max 38-39 gün vadeli ödemek demektir.siz düşünün tutar mı bu fikriniz? ayrıca:evlerde genelde hanımlar cocuklar bulunur.aileler bu tür ödemeleri riskli bulurlar ve bence de riskli.bunun kötü örnekleri var.sucu kılığında tüpçü kılıgında evlere girildi.hatta polis kılıgında dahi oldu bunlar...hemde ankarada ki ankaranın nufusu 4 milyondur.orada dahi önlem alamadılar:D

fikirdeki bazı tespitler çok sağlam:
-insanlar tembel
-insanların cebinde biraz fazla para varsa harcıyorlar ve bunu lüx tüketimde kullanıyorlar.
bu tespitler çevresinde iş fikirleri olursa tutacaktır.

web tasarım&web yazılım: email: bilgi@fulltasarim.com
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye131 yazı

Selamlar,

şu anda bu işi yapmak için hem güven problemi var hem de teknik bir takım sıkıntılar... Eğer tek başınıza bu işi yapacaksanız bir yazılım ve bu yazılımın bağlanacağı bir merkez olması gerekiyor ki bunlar da fatura ödeme noktalarının genel merkezleri olabilir. Yani ilk aşamada kendi internet bankacılığı hesaplarınızı kullanmak gibi zor ve sıkıntılı bir iş yapmayacaksanız bir yerin bayii olmak zorundasınız. Eğer bayi olacaksanız da komisyonlar ve vergi işleri resmiyet işin içine girer. Bir şekilde bayi oldunuz diyelim ve yazılımları böyle seyyar bir işe uygun şekilde de tasarlanmış varsayalım. Tablet bilgisayarınızın internete sürekli bağlı olması ya da hızlıca bağlanabilmesi lazım. Bu da 3g ücreti ve ayrıca da pilin daha fazla harcanması demek. Gün içinde pil biterse çabucak doldurulması lazım ki uzun süre sahada kalmak isterseniz belki yedek pil taşımanız (pili değişebilen tablet modeli gerekli) ya da yanınıza iki tablet almanız gerekecek. Ayrıca insanlar ödemenin gerçekleştiğini kanıtlamanız için sizden slip - ya da makbuz isterler. Elle fiş keserseniz sıkıntı olur güven vermez. Aksi durumda yanınızda bir de sisteme entegre olabilen bir yazıcı (muhtemelen termal olur) ve yedek şeridi vs. ile dolaşmanız gerekecek. Yani postacıdan beter olacaksınız.

Tüm bunların yanı sıra bazı faturaların ödemesi ertesi gün yapılır ya da bir takım nedenlerden dolayı (genel merkez sorunları, ödeme sırasında bağlantı kesilmeleri, mükerrer ödemeler vs.) gerçekleşemez. Bu durumda örneğin kışın 300 TL'lik doğalgaz faturası ödemesi olan birinin bu durumda kalması büyük sıkıntıya yol açar. Haydi siz ödeme işlemini gönderdiniz ama onay gelmedi. Siz normal olarak parayı almak zorundasınız çünkü ödeme yapılmış olabilir. Daha sonra bu tür durumların takibini bazen günlük bazen de saat 16'ya ya da 17'ye kadar sürekli yapmalısınız ki gün sonu hem müşteriniz hem de siz mağdur olmayın. Müşteriniz kasıtlı olarak ya da yanlışlıkla yine ödeme işleminin olmadığını söylerse yine problem olur.

Eğer "tüm bu zorlukları aşarım ve hizmete koşarım" derseniz bu hususlara dikkat etmelisiniz kanaatimce.

Size başarılar dilerim.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye45 yazı
ciddi güvenlik problemin olur.hem size güvenmeleri acısından hem sizin güvenliğiniz acısından.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye4 yazı
arkadaşım fikrin aslında yaratıcı ama insanlarda güven sorunu olur ben şahsen bırak seyyar bir kişiye ödeme yapmak özel ptt lere bile yatırmıyorum yanlış anlama sakın insanlar zile basan kişiye artık kapı bile açmaz oldu ya dilenci ya ** anlayışı oturdu millette kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Di?er
Üye557 yazı
ticaretadam ,
fatura ödeme merkezlerinden sadece bedaş yetkili ödeme merkezlerine güvenebilirsin , diğerleri hikaye. Bedaş ıng bank ile sözleşmeli , ordan yatırdıktan sonra hemen kontrol edebiliyorsun bedaş sitesinden , hemen borcun düşüyor yani ödendi gözüküyor. diğer fatura ödeme merkezleri ise , senden parayı tahsil ediyor , kafasına göre bankaya istediği bir tarihte yatırıyor. bir arkadaşımın doğalgazını kestiler bu sebepten , föm yatırdık diye makbuz vermişler adamın eline ama yatırmamışlar. Ayrıca iski , ve igdaş ile de hiç bir sözleşmeleri bulunmuyor. Sadece banka ile anlaşma yapıyorlar , banka 0,30 kuruş alıyor , föm e de 0,70 kuruş kar kalıyor 1 faturada. güvenmemekte haklısınız.
Konuyu açan arkadaş umarım vazgeçmiştir bu fikirden
www.asyatex.ticiz.com
hiratex@hotmail.com / asyatex@hotmail.com.tr By ERP Group

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil