İlk mesaj
Genel İlanlar
Gürcistandan Maden
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorumE
Üye762 yazı
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.
D
Yeni Üye33 yazı
B
Yeni Üye48 yazı
Bu ürün Demir'in hammaddesi olmazsa olmazzi yani deger bakımından en iyisinde Gürcistan'da bulunmakta
M
Üye166 yazı
dünyaköy'lü mahlukus
B
Yeni Üye48 yazı
bu maden de bazı degerler vardır sılısyum oranı yuksek maden demır celık ın en degerlı tasıdır sılısyumu yuksek olan maden de gurcıstanda bulunmaktadır turkıye pazarındakı fıyat ıse ucuk fıyattadır ama gurcıstandan ıthal ettıgınız zman bu oran turkıye pazarına gore cok ıı bır orandır..
M
Üye166 yazı
gürcistan türkiye'nin doğal uzantısı gibidir,ticarette de türkiye yurttaşı kişi ve firmalar oldukça etkindir,durum böyle olunca türkiyede 600.000 ton/yıl tüketilen hammaddenin uçuk fiyatlarını, ve de gürcistandaki düşük fiyatları ve ürün kalitesin ülkemizin insanlarının fark edemediğini anlıyorum yazdıklarınızdan..,
kalite ve fiyatı böyle cazip bir ürünün satış sorunu da olmaz sanırım...başarılar..,
kalite ve fiyatı böyle cazip bir ürünün satış sorunu da olmaz sanırım...başarılar..,
dünyaköy'lü mahlukus
B
Yeni Üye48 yazı
satış sorunu yok sadece işe girecek finansör aranmaktadır.
M
Üye166 yazı
kimi zaman ben de algılama zorluğu çekebiliyorum, yaklaşık % 97'si ithal edilen bir hammadde'nin, en iyi kalitesini,hem de eş değer ürünlerden ucuz olarak getirebileceğinizi söylüyor ve özel ilişkiler geliştirdiğinizi de vurguluyorsunuz ama,bir tane finansör ithalatcı ya da üretici işletme bulamıyorsunuz..,demekki bir yerde,ya da yerlerde sorun var,veya doğru adresi bulamıyorsunuz,veya somut bir şey ortada yok,yalnızca vaat var...en azından ben böyle düşünüyorum..,
farklı bir şey yazarak ta olumsuz bir etki yapmak istemiyorum...başarılar..,
farklı bir şey yazarak ta olumsuz bir etki yapmak istemiyorum...başarılar..,
dünyaköy'lü mahlukus
A
Yeni Üye45 yazı
balaban kar oranı nedir?
kısaca bilğilendiriseniz daha iyi olur.
gürcistan çıkış fiyatı,TR fiyatı ?
kısaca bilğilendiriseniz daha iyi olur.
gürcistan çıkış fiyatı,TR fiyatı ?
B
Yeni Üye48 yazı
I
Yeni Üye2 yazı
ben senin bütün malı satarım .. türkiyenin tüm demir çelik fabrikalarına .. bu konu hakkında bana email atarmısınız israfilyildiz__@msn.com
ticaret
I
Yeni Üye2 yazı
benden cevap almadan kimseyle baglantıya geçmezseniz memnun olurum
ticaret
M
Yeni Üye19 yazı
yanlış anlaşılmamayı umarak konu ile ilgili naçizane fikrimi beyan etmek isterim;
başta florit ve antrasit olmak üzere demir-çelik sanayine uzun süredir mal tedarik etmekteyim, ve bir ara talep üzerine ferro alyaj tedariği de sağlamaya çalıştık, ki sizin bahsettiğiniz ferro silicon manganın (FeSiMn) yanı sıra ferro mangan (FeMn) ve ferro silicon da (FeSi) da bu gruba dahildir.
yakın zamanda doğrudan ilgilenmediğim için tam bilmiyorum ama bu grubun birim fiyatları 1200-1600 $/ton arasında değişir, ve her bir çelik üretim tesisi her bir üründen, kapasitesine göre aylık 1000-1500 ton kullanır. sadece FeSiMn için senelik 600 bin ton gibi bir pazar olduğu yanlış bilgidir, ola ki ben yanılıyorsam da affınıza sığınırım ancak bu bilginin kaynağını paylaşmanız kaydıyla.
Rusya, Ukrayna ve Uzak Doğu başlıca üreticileri olup pazara hakimdirler, üreticiler ya da traderları aracılığıyla fabrikalara doğrudan satış yaparlar. ve maalesef size yine katılmayacağım ama Gürcistan ürünü bahsettiğim diğer yerlere daha düşük kalitededir, yine de bahsettiğiniz MSDS'i ek olarak yollayabilirseniz eldeki diğer verilerle karşılaştırıp herkesin görmesi için burada yorumlayabilirim.
sonuç olarak; ciddi bir pazarı olan güzel bir iştir, ama her ciddi işte olduğu gibi doğru kalite ve fiyatın yanı sıra yedi haneli rakamlar seviyesinde finans gücü gerektirir.
saygılarımla
başta florit ve antrasit olmak üzere demir-çelik sanayine uzun süredir mal tedarik etmekteyim, ve bir ara talep üzerine ferro alyaj tedariği de sağlamaya çalıştık, ki sizin bahsettiğiniz ferro silicon manganın (FeSiMn) yanı sıra ferro mangan (FeMn) ve ferro silicon da (FeSi) da bu gruba dahildir.
yakın zamanda doğrudan ilgilenmediğim için tam bilmiyorum ama bu grubun birim fiyatları 1200-1600 $/ton arasında değişir, ve her bir çelik üretim tesisi her bir üründen, kapasitesine göre aylık 1000-1500 ton kullanır. sadece FeSiMn için senelik 600 bin ton gibi bir pazar olduğu yanlış bilgidir, ola ki ben yanılıyorsam da affınıza sığınırım ancak bu bilginin kaynağını paylaşmanız kaydıyla.
Rusya, Ukrayna ve Uzak Doğu başlıca üreticileri olup pazara hakimdirler, üreticiler ya da traderları aracılığıyla fabrikalara doğrudan satış yaparlar. ve maalesef size yine katılmayacağım ama Gürcistan ürünü bahsettiğim diğer yerlere daha düşük kalitededir, yine de bahsettiğiniz MSDS'i ek olarak yollayabilirseniz eldeki diğer verilerle karşılaştırıp herkesin görmesi için burada yorumlayabilirim.
sonuç olarak; ciddi bir pazarı olan güzel bir iştir, ama her ciddi işte olduğu gibi doğru kalite ve fiyatın yanı sıra yedi haneli rakamlar seviyesinde finans gücü gerektirir.
saygılarımla
B
Yeni Üye48 yazı
Eger mail atarsanız butun raporları elınıze ulastıra bılırız Rusya, Ukrayna gıbı ulkeler bu urunu gurcıstandan cıkarıp işleyip bütün ülkelere satmaktadır..
M
Yeni Üye19 yazı
mail adresim mlcinar@gmail.com
bir de bu ürün kendi başına çıkarılıp işlenen bir maden değildir; bileşenleri farklı kaynaklardan tedarik edilip endüstriyel olarak üretilen bir alaşımdır, yani herhangi bir yerde FeSiMn madeni diye birşey yoktur.
saygılarımla
bir de bu ürün kendi başına çıkarılıp işlenen bir maden değildir; bileşenleri farklı kaynaklardan tedarik edilip endüstriyel olarak üretilen bir alaşımdır, yani herhangi bir yerde FeSiMn madeni diye birşey yoktur.
saygılarımla
E
Yeni Üye53 yazı
28/04/2012 : 18:02:23#16
Web sitesi
Alıntı
gürcistan da tomruk ağaç bile çıkarılmazken bu elementlerin nasıl çıkarılacağı hakkında bir bilgisi olan var mı? :D
M
Üye166 yazı
egemenyumurta..,
gürcistan'dan tomruk çıkarılamaması, karayolu ile ilgili olmalı çünkü, yaklaşık 15 gün-gün önce gürcistan'dan getirilen 700 m3 kayın tomruk, iki ayrı marmara bölgesi firmasına satılmıştır..,
mlcinar..,
600.000 ton/yıl pazar olduğu yanlış bilgidir diyerek kesin bir dil kullanmışsınız ancak daha cümlenizi bitirmeden ola ki ben yanılıyorsam diyerek bilginizin çok da gerçeği yansıtmadığı izlenimi vermişsiniz,benim bildiğim karşı çıkan kişi kaynaklarını açıklayıp,şu kaynak ya da kaynakların verilerine göre 600.000 ton/yıl ihtiyaç olduğu bilgisi yanlıştır demek yerine benden kaynak göstermemi yazmışsınız,tabii ki ben de gece düşümde gördüklerimi yazmadım..,
art niyetli bir düşüncenin olmadığını,tamamen paylaşım amacıyla yazdığını düşünüyorum, kaynak paylaşım talebiniz doğaldır diyor, bilginin kaynağını yazıyorum..,
tek yerli üretici firma olan mangan maden a.ş.'nin yetkilisi bahri babaoğlu'nun 04 ocak 2012 tarihinde kastamonu.gov.tr sitesinde yapmış olduğu açıklamadan alınmıştır...yani sektördeki tek yerli üretici yetkilisinin açıkladığı verilerdir,eğer kamuoyuna yanlış bilgiler vermişse aydınlatın,en azından ben yurttaş olarak haklarımı kullanayım...sevgiler..,
gürcistan'dan tomruk çıkarılamaması, karayolu ile ilgili olmalı çünkü, yaklaşık 15 gün-gün önce gürcistan'dan getirilen 700 m3 kayın tomruk, iki ayrı marmara bölgesi firmasına satılmıştır..,
mlcinar..,
600.000 ton/yıl pazar olduğu yanlış bilgidir diyerek kesin bir dil kullanmışsınız ancak daha cümlenizi bitirmeden ola ki ben yanılıyorsam diyerek bilginizin çok da gerçeği yansıtmadığı izlenimi vermişsiniz,benim bildiğim karşı çıkan kişi kaynaklarını açıklayıp,şu kaynak ya da kaynakların verilerine göre 600.000 ton/yıl ihtiyaç olduğu bilgisi yanlıştır demek yerine benden kaynak göstermemi yazmışsınız,tabii ki ben de gece düşümde gördüklerimi yazmadım..,
art niyetli bir düşüncenin olmadığını,tamamen paylaşım amacıyla yazdığını düşünüyorum, kaynak paylaşım talebiniz doğaldır diyor, bilginin kaynağını yazıyorum..,
tek yerli üretici firma olan mangan maden a.ş.'nin yetkilisi bahri babaoğlu'nun 04 ocak 2012 tarihinde kastamonu.gov.tr sitesinde yapmış olduğu açıklamadan alınmıştır...yani sektördeki tek yerli üretici yetkilisinin açıkladığı verilerdir,eğer kamuoyuna yanlış bilgiler vermişse aydınlatın,en azından ben yurttaş olarak haklarımı kullanayım...sevgiler..,
dünyaköy'lü mahlukus
M
Yeni Üye19 yazı
sayın mahlukus,
nezaketim bilgisizliğimden değildir. İçinde bulunduğum bir sektörde her bir tesisin bildiğim kullanım miktarı ile ülkemizdeki çelik üretim tesisi sayısını göz önüne alarak vardığım mantıksal sonucu, yanılma ihtimalimi düşünür şekilde ifade ettim sadece. sanırım ki bir çoğumuzun burada bir şeyler paylaşmasının amacı fikir ve öneriler almak, olası eksik bilgilerimizi tamamlamaktır. Kaldı ki, Demir Çelik Üreticileri Derneğinin yayımladığı istatistiki verilere göre Türkiye'nin yıllık ferro alyaj ithalatı (3 ürünün toplamı), ekonomik şartlara göre değişmekle birlikte 300-350 bin ton arasındadır.
sonuçta değişmeyen gerçek, ilk yazımın sonunda belirttiğim gibi bunun güzel ve karlı bir iş olduğudur.
saygılar.
nezaketim bilgisizliğimden değildir. İçinde bulunduğum bir sektörde her bir tesisin bildiğim kullanım miktarı ile ülkemizdeki çelik üretim tesisi sayısını göz önüne alarak vardığım mantıksal sonucu, yanılma ihtimalimi düşünür şekilde ifade ettim sadece. sanırım ki bir çoğumuzun burada bir şeyler paylaşmasının amacı fikir ve öneriler almak, olası eksik bilgilerimizi tamamlamaktır. Kaldı ki, Demir Çelik Üreticileri Derneğinin yayımladığı istatistiki verilere göre Türkiye'nin yıllık ferro alyaj ithalatı (3 ürünün toplamı), ekonomik şartlara göre değişmekle birlikte 300-350 bin ton arasındadır.
sonuçta değişmeyen gerçek, ilk yazımın sonunda belirttiğim gibi bunun güzel ve karlı bir iş olduğudur.
saygılar.
E
Yeni Üye51 yazı
Türkiye'nin ilk ferro-siliko üretimi yapacak olan fabrika, Tosya'nın Ortalıca Beldesi'ne 60 dönüm arazi üzerine kuruldu.
Türkiye'de, manganez madenin hammadde olarak çok düşük fiyatla yurt dışına ihraç edildiğini ve orada işlenen madenin ferro-siliko madeni olarak çok yüksek fiyatlara ithal edildiğini ifade eden Firma yetkilisi, fabrika hakkında yaptığı açıklamada, "Türkiye demir-çelik sanayinin yıllık ferro-siliko ihtiyacı 600 bin ton. Bu ihtiyacın tamamı yurt dışından ithal ediliyor. Ülkemizde çıkan madeni yine ülkemizde işlemek adına, maden ocaklarına yakın olması sebebiyle, Mangan Maden A.Ş. olarak Tosya'nın Ortalıca Beldesi'ne 60 dönüm arazi üzerine fabrika kurduk. 28 Kasım 2011 tarihinde üretime başlayan fabrikamızda, demir-çelik sanayinde demire sertlik ve homojenlik kazandırmada kullanılan mangan maddesini işleyerek ferro-siliko ürünü haline getiriyoruz" diye konuştu.
Türkiye'de, manganez madenin hammadde olarak çok düşük fiyatla yurt dışına ihraç edildiğini ve orada işlenen madenin ferro-siliko madeni olarak çok yüksek fiyatlara ithal edildiğini ifade eden Firma yetkilisi, fabrika hakkında yaptığı açıklamada, "Türkiye demir-çelik sanayinin yıllık ferro-siliko ihtiyacı 600 bin ton. Bu ihtiyacın tamamı yurt dışından ithal ediliyor. Ülkemizde çıkan madeni yine ülkemizde işlemek adına, maden ocaklarına yakın olması sebebiyle, Mangan Maden A.Ş. olarak Tosya'nın Ortalıca Beldesi'ne 60 dönüm arazi üzerine fabrika kurduk. 28 Kasım 2011 tarihinde üretime başlayan fabrikamızda, demir-çelik sanayinde demire sertlik ve homojenlik kazandırmada kullanılan mangan maddesini işleyerek ferro-siliko ürünü haline getiriyoruz" diye konuştu.
E
Yeni Üye51 yazı
Ferro siliko mangan kimyasal analiz:
Mn 65- 69 %
Si 17,10 %
P 0,25 %
C 1,65 %
S 0,01 %
Fe 11,69 %
Mn 65- 69 %
Si 17,10 %
P 0,25 %
C 1,65 %
S 0,01 %
Fe 11,69 %
E
Yeni Üye51 yazı
gerekli bilgileri mangan maden.aş sayfasından görebilirsiniz
M
Üye166 yazı
mlcinar..,
samimi paylaşımın için teşekkür ediyorum,sanırım yıllık ihtiyaç duyulan ürün miktarı ile,ithal edilmiiş ürün miktarının örtüşmemesinden kaynaklanan yanlış algılama var,ihtiyaç miktarı ile ithal edilen miktar aynı olmak zorunda değildir,zaten birebir örtüştüğü her hangi bir ürün ya da hammaddenin olduğunu ben bilmiyorum (devlet'in ilgili birimleri rakamlar üzerinde oynamadıkları sürece)...sevgiler..,
emin77..,
tamamlayıcı bilgi paylaşımınız için teşekkür ediyor, mangan maden a.ş.'ne de başarılar diliyorum..,
samimi paylaşımın için teşekkür ediyorum,sanırım yıllık ihtiyaç duyulan ürün miktarı ile,ithal edilmiiş ürün miktarının örtüşmemesinden kaynaklanan yanlış algılama var,ihtiyaç miktarı ile ithal edilen miktar aynı olmak zorunda değildir,zaten birebir örtüştüğü her hangi bir ürün ya da hammaddenin olduğunu ben bilmiyorum (devlet'in ilgili birimleri rakamlar üzerinde oynamadıkları sürece)...sevgiler..,
emin77..,
tamamlayıcı bilgi paylaşımınız için teşekkür ediyor, mangan maden a.ş.'ne de başarılar diliyorum..,
dünyaköy'lü mahlukus
E
Üye762 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - egemenyumurta gürcistan da tomruk ağaç bile çıkarılmazken bu elementlerin nasıl çıkarılacağı hakkında bir bilgisi olan var mı? :D |
Vatandaş maden işletmelerini peynir domates satışı olarak gördüğü sürece sizin dediğiniz gibi tomruğun çıkamadığı yerden maden çıkartılır :)
Gürcistan genel olarak Türkiyede muhteşem ticaret kapısı olarak ilan edilmektedir ama gercekte bu böyle değildir.
Gürcistanın değerli bir madeni olsaydı Sovyetler birliği zamanında o maden çoktan sömürülürdü.Bu gün bile Gürcistan ekonomisinde dış ülkelerle pazar payı aşağıdaki gibi;
Turkey 14.1%, Azerbaijan 11.2%, Bulgaria 10%, US 9.8%, UK 9%, Canada 6.7%, Ukraine 6.1%
( Gürcistanın ihracat yaptığı ülkeler ).
Bu ihracatın da büyük kısmını
mısır
fındık
portakal
elma
çay
limon
gibi ürünler oluşturuyor.
Yani Gürcistanın değerli maden pazarında üretici statüde ( hem de Rusyaya,Ukraynaya en değerli madeni satacak kadar ) olması söz konusu bile değil.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.
B
Yeni Üye48 yazı
Yazılarınız ıcın tesekkurler cok mantıklı ve anlayıslı yazısmalar gerceklesmıs bır olaya acıklık getırmek ısterım gurcıstanda maden sektorunun basınıı cekenler rus ve ukrayna fırmalarııdır.
H
Yeni Üye9 yazı
sayın balaban gurcistan ile iş yapıyorum diyorsunuz ama türkiye numarası veriyorsunuz.ben gurcistanda bu işi yapıyorum zaten....bu iş sizin dediğiniz gibi ukraynalı veya rusların elinde de değil lütfen yanlış bilgi vermeyin.2007 ağustos ayından beri gürcistandayım...burada sadece bir yerde çıkarılıyor bu maden ve çıkaran firmanın da sadece 2 kazanı var max kapasiteside 200 ton...eğer ilgilenen arkadaşlar var ise bana özelden ulaşsınlar.ben bu malı ç
nli ve koreli firmalara satıyorum.dürüst olmak gerekirse aracıyım.ilgilenen birileri varsa buyrun gurcistana gelin misafirim olun beraber gidip görelim. iletişim için +995 557 47 92 55 arayınız lutfen
nli ve koreli firmalara satıyorum.dürüst olmak gerekirse aracıyım.ilgilenen birileri varsa buyrun gurcistana gelin misafirim olun beraber gidip görelim. iletişim için +995 557 47 92 55 arayınız lutfen
B
Yeni Üye48 yazı
Gel ben sana rustavıdekı fabrıkadan ayda 4 bın ton verıyım bay helloy +995568818350 numaram her zman ulasabılrısınız.bende aracılık yapıyorum burda ısı yapıyorum dıede bısy yazmadım farkındaysanız guzel ve karlı bır ıs oldugunu beyan ettım
M
Yeni Üye19 yazı
sevgili arkadaşlar, sayın balaban41 ve hellboy;
bu başlık altında bir iki yazı yazdım daha önce ve bu işin önemini ve karlılığını ben de savundum, ancak yanlış anlamayın fakat yanlış yaptığınız bir şey var. şöyle ki; burada bahsi geçen ürün defaten söylendiği gibi gayet makbul birşeydir. Bulunabilen en iyi kalite ya da miktar olmasa bile her zaman satılabilir. Yani kısacası fiyatlarınızı uzak doğu ya da rus/ukrayna kalitesine göre belirleyip uçmuyorsanız satmakta sorun yaşamazsınız. Sizlere naçizane tavsiyem, arayın ya da yazın çelik fabrikalarına kaynağınızdan eminseniz. İsterseniz size satın almacıların irtibat bilgilerini bile verebilirim. Ya da burada herşeyi açık açık yazın; aylık kapasite, ticari şartlar, fiyat vs. herkesin bir fikir beyan edip hiç bir sonuca varamadığı garip bir başlığa dönüştü bu artık, ya da hiçbir şey yazmayın kapansın lütfen.
saygılarımla
bu başlık altında bir iki yazı yazdım daha önce ve bu işin önemini ve karlılığını ben de savundum, ancak yanlış anlamayın fakat yanlış yaptığınız bir şey var. şöyle ki; burada bahsi geçen ürün defaten söylendiği gibi gayet makbul birşeydir. Bulunabilen en iyi kalite ya da miktar olmasa bile her zaman satılabilir. Yani kısacası fiyatlarınızı uzak doğu ya da rus/ukrayna kalitesine göre belirleyip uçmuyorsanız satmakta sorun yaşamazsınız. Sizlere naçizane tavsiyem, arayın ya da yazın çelik fabrikalarına kaynağınızdan eminseniz. İsterseniz size satın almacıların irtibat bilgilerini bile verebilirim. Ya da burada herşeyi açık açık yazın; aylık kapasite, ticari şartlar, fiyat vs. herkesin bir fikir beyan edip hiç bir sonuca varamadığı garip bir başlığa dönüştü bu artık, ya da hiçbir şey yazmayın kapansın lütfen.
saygılarımla
B
Yeni Üye48 yazı
bana maıl adresınızı verırsenız sıze butun gereklı belgelerı atabılırım bız gurcıstandakı eco metal ve rustavı fabrıkalarının temsılcılerıyız..
M
Yeni Üye19 yazı
H
Yeni Üye9 yazı
eco metal mi? ve rustavide ki fabrika mı?rustavide gübre fabrikasından başka işleyen bir fabrika var mı?ve eco metalin Türk bir temsilcisi olamaz malesef dediğiniz eco metali biliyorum WERETELLİ-Tbilisi de.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz