Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

15 Bin Tl İle Kayseri'de Ne Yaparim ?

Başlatannafi38Tarih19/04/2012 20:27:54Yorum26

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
merhaba arkadaslart 24 yasındayım ve kendı ısımı kurmak ıstıyorum atılımcı ve tıcarı bı yetenegım var bunun farkına gec de olsa vardım... 15 bın tl kadar sermayem var ne ıs yapabılırım zarar etmeyecek sekılde... sımdıden hepınıze tesekkurler...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Yeni Üye3 yazı
merhaba

Kayseride çay evi açabilirsiniz yada tütüncü açabilirsiniz anca 15 bn tl ye bunlar acılabilir...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
arkadaslar kımse yok mu forumda cevap verecek uzman olarak.. ayrıca karadede yorumun ıcın saol da pek ılgı alanım degıl onlar..

Yeni Üye3 yazı

bakkal aç arkadasım anca bu parayla o bile zor yani :)

Yeni Üye39 yazı
PS3 Kafe aç derim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
oda ıslemez kı kardes bısuru zaten burda

Yeni Üye54 yazı
Uygun fiyatlı bayan terlik üretimi yapıyoruz. Düşünürseniz fiyat ve resim bilgilerini sizinle paylaşabiliriz. Bulunduğunuz bölgedeki semt pazarlarına ürün vererek güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye97 yazı
Dikkat ettim şu kadar parayla nasıl bir iş yapabilirim diye açılan topiklerde miktarı küçümseyen yazılar yazılıyor.bunları yazanlar için önce şunu söyleyim.o kişiler bu parayla bir şey yapamıyor olabilir.ama bu o miktarla bir şey yapılamaz anlamına gelmez.
ikincisi burası biraz da fikir alanı.mesela birisi ne biliyim.50 lirayla ne yapılabilir der.cevap tepsiye simit diz mahallede dolaş olabilir.çıkıp bu parayla bir şey olamaz demek bence ayıptır.iki iş bilmemezliktir.
10 lirayla ne yapılabilir diyede sorulabilinir.cevap verilebilinir veya ben bulamadım denebilir.bu beyin fırtınasıdır.kimsenin kimseyi moralini bozmaya hakkı yoktur.
sen olumsuz laflara bakma arkadaş.düşün ,ara git esnafla konuş.tanıdığın tanımadığın esnafla iletişime geç.ben bunları yapamadım.hala pişmanlığım çok fazla.40 düşün bir yap.hiç bir şeyden çekinme.sorarsa güler mi beni ciddiye alırmı deme.Allah yardımcın olsun.kolay gelsin.Allah rızkını helalinden versin.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ö?retmen
Yeni Üye13 yazı
tskler allah razı olsun

Üye241 yazı
Merhaba, öncelikle sefulik'e yazdıklarından dolayı yüreğine sağlık diyorum. Bende bir konu açtım konuya kimse beyniyle yada fırtınasıyla iştirak etmedi ama ben beynimde fırtına oluşturup cevabı kendim buldum.

15000 lira aslında bi sermaye için bence ciddi bir rakam. Soru 15000 liraya ne yapılır değil. kayseride nerede ne iş yapılır olmlıydı...

Öncelikle şu soruları sor kendine...

Dükkan olarak nereyi belirledin?

Belirlediğin yerdeki potansiyel müşteri kitlesi nedir?

Bu müşteri kitlesine bu bölgede bakir olan ne sunabilirim?

Bu soruların birine bile cevap bulamazsan yine buraya yaz derim mutlaka kendini bilen birileri akıllıca cevaplar verecektir.

Aşağıda linkte vereceğim konuda bir dükkan buldum ve oradan geçenlerin büyük çoğunluğunun üniv. öğrencisi bayanların olduğunu gördüm ve o dükkanı ona göre işletmeye başlıcam.

Sende önce müşteri kitleni bi gör sonra daha güzel cevaplar bulursun.

Yazını küçümseyenlere gelince o arkadaşların ya 15000 lira sermayesi yoktur kedi ve ciğere bakış açısı ile eş değerdir.

ya da elinden bir iş gelmeyenlerdir onları kınıyor bişiler yapma çabasında olduğun içinde seni tebrik ve taktir ediyorum umarım ilerleyen zamanlarda daha büyük sermayelerle işler yaptığını hep beraber burada görürüz.

Saygılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye107 yazı
sefulik ve Big Boss a öncelikle teşekkür ediyorum.. dün akşam ben bu yazıyı gördüm okudum.. ve olumsuz nitelendirilebilecek yorumlarla karşılaştım.. bunun üzerine ben de bir yorum yazdım.. sonradan da yorumumun sert olduğunu düşünüp sildim..
sakin kafayla söylüyorum ki, 15 bin değil, sefulik in dediği gibi 50 liraya ne yapılır diye sorsalar dahi, şu yaplır bu yapılır denmeli.. yani o parayla birşey yapılmaz diyenlere gerçekten acıyorum.. onları hayal gücünden uzak, o küçük dünyalarında bırakıyorum..
15 bin ile iş yapılır arkadaşım.. kayseri yi bilmediğim için orda şunu yap diyemem sana,, ama emin ol iyi bir pazar araştırması ile, kayseri gibi ülkemizin önemli bir ekonomi şehrinde, mutlaka bir iş yapılır.. pazarı iyi gözlemle, müşteri profilini belirle, gerekli giderleri hesapla ve senin burda "15 bin ile iş yaptım arkadaşlar" diye yeni başlık açtığını görelim..
Allah yardımcın olsun.. hayırlı kazançlar diliyorum sana..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
olumlu cevap yazan arkadaşların ağzına sağlık, taktir ettim. doğru söylüyorlar arkadaşım 15 bin lira iyi para doğru değerlendirirsen. ben de kayseriliyim ama izmir'de yaşıyorum, yeri geliyor 15 bin yeri geliyor 100 bin lira maliyeti olan ticaret yapıyorum. ve hala kayserideki bazı firmalarla da görüşüp yaptığım işler oluyor. yukarıda söylendiği gibi kayseri zaten sanayi ve ticaret bakımından belki de en faal, ya da en kötüsü ilk beşte bir şehir. benim naçizane tavsiyem paranı demirbaş, kira vs gibi şeylere bağlamadan emtia ticareti yapman yönünde. oradaki bir üreticinin henüz girmemiş olduğu bir pazar bulup (ki ben istikbale fason üretim yapan bir arkadaşımın ürünlerini doğrudan yurt dışına satmasına yardımcı oluyorum) satmaya çalış, ya da üreticiye hammadde veya ikincil hammadde konusunda alternatif ürün sunmaya çalış. en son bir ay önce gidip gördüğüm kadarıyla bizim oranın esnafı da tüccarı da hala belli şeylerde çok yol almamış; istanbuldaki ithalatçıdan 2-3 elden geçerek aldıkları malzemeyi kullanıyorlar vs. kısacası etrafına bak, sor, araştır düşün gel yine burda sor elimizden geldiğince bişeyler söyleriz biz de.
umarım başarılı olursun.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye97 yazı
bence bir şeyler şekilleniyor mlcinar ne güzel demiş.paranı demirbaş ,kira gibi şeylere bağlama.
esnaf bence şöle düşünmeli , paraya hemen dönüşmeyecek hiç bir şeye paranı bağlama.her şey sermaye.cebindeki parada ,pazarcının çuvalındaki maydonozda sermaye.o zaman pazar tezgahına para vermeyeceksin.sermayeni paraya hemen dönüşmeyecek hiç bir şeye bağlamayacaksın.
peki en hızlı kayseride paraya dönüşebilecek ne var.veya dışarıda hemen paraya dönüşebilecek kayseride ne var.bence bunlar kilit cevaplar.kolay gelsin.

Yeni Üye97 yazı
Aklıma geldi de, kayseride halıcılık var değil mi.bir tedarikçi temin edilse.mesela e bayde el halılarının satışı açılsa.uğraşılsa.sorulara düzgün cevaplar verilse.halı hakkında bilgi toplanılsa.ingilizce bloglarla desteklense.facebook, twiter kullanılsa.tamamen kültürel bir vizyon kullanısa.şayet ürünümüz satılırsa ,o halı parayla alınıp yollansa olabilir mi.böylece.malımızı önce satmış, sonra almış oluruz.
Veya kayseriye özgü otantik ürünler her neyse, ebay de sunulabilinir mi.benim aklıma bu geldi.

Üye464 yazı
Ben 50.000 Borcla Emlakcılıga Basladım Altımda Bir Beldasan Bisiklet Şimdi Mülküm Var... Sanırım Olumsuz Yorumlar İçin En İyi Cevaplardan Birisi Bu Olucaktır.Koş Koş Harcama Koş... 100 Tl İlede İş Yaparsın Ama Koşucaksın...100 Bayan Terlik Al Aksama Kadar 1000 Bayanın Yolunu Cevir Elinde Poset Bakmıssın Aksama 100 Terlik Satmıssın Bak İş Yaptın İşte... Önemli Olan Gururunu Eziceksin Gurur Nedir Tanıma Helal İş Yap 5 Yıl Sonra Zenginsin Allah'ın İzni İle...Yapıcam Diyeceksin Yapabilirim Demiyeceksin... Benim Aldıgım İlk Arabam Murat Serçeydi Müşteriler Arabadayken Kac Kere Gaz Bitti Kac Kere Akü Kısa Devre Yapıp Duman Cıkardı Yollarda Neler Yaptım Anlatsam KONİKS YIKILIR GÜLMEKTEN:)Bence Benim Fikrim Pazarcılar Odasına Git Pazardan Yer Kirala Sonrada Bir Otobus Bileti Ya Allah De İstanbul Merter. Basla Yürümeye Heryere Girip Çıkmaya Bul Tekstil Ürünleri At Cuvallara Getir Ser.Toplasan Masrafın 3 Bin.Ciddiyim Fazla Alma Bak Bir Dene Bilmiyorum Ben Olsam Şuan Bunu Yapardım.Takdir Senin Tabi Herşeyi İyi Degerlendir Ama Aç Gez 15 Bine Sakın Dokunma Dokunursan YAKARSIN...
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Yeni Üye13 yazı
hepınıze tsk ederım arkadaslar elınıze emegınıze saglık yardımcı oldugunuz ıcın....su anda kafamda hıcbı fıkır yok o yuzden sızden yardım almak ıstedım kafamda onceden bayılık almak gıbı fıkrım vardı ama vazgectım burda okudugum bazı seyler benı caydırdı hemde pek mantıklı gelmedı.. sızlerın gorusurunu almak ıcın yazdım farklı dallarda ne yapabılırım dıye..

Yeni Üye3 yazı
Arkadaslar öncelikle beni biraz kötülemissiniz haklı olabilirsiniz kimsenin umudunu kırma diyorsunuz ama ben orda 3 tane iş acma fikri sundum kayserili olarak kayseride yaşayan biri olarak ve kayseri ticaretini iyi bilen araştıran biri olarak yazdım bunları.

Lütfen diger sehirdeki arkadaslar iş fikri söylesin 15 bin tl ile ne yapılabilir siz söyleyin fikirlerinizi biz buraya uyarmı onu düşünelim...

nafi arkadas bide apartmanın bodrum katında kültür mantarı yetiştiriciligini bi arastır derim pek yok kayseride bunu yapan...
iyi calısmalar İlgilenen herkese tesekkür ederim...

Yeni Üye13 yazı
tesekkurlerr..

Yeni Üye6 yazı
arkadaşım kayseride sana tek olacağın bir iş var ara görüşelim ciddi bir iş
0538 618 87 03

Yerleşim Türkiye / bursaMeslek Gyda
Yeni Üye13 yazı
ases ozelden mesaj atıp omce bıraz bılgı verebılır mısın sana zahmet sonra da gorusuruz ıns kısmetse..

Yeni Üye33 yazı
konuyla ilgili olmayacak ama bende yurtdisinda okuyorum. kendi halimde ufak bir maktarda yurt disindan canta getirip satmak istiyorum uretici firmayi buldum lakin turkiyede alici nasil bulucagimi bilmiyorum bununla ilgili yardim ve fikirleriniz bekliyorum

Not:(Turkiyeye getirmek istedigim urunleri sahis oldugum icin gumrukte takilma ihtimali varmi veya sahis oldugum icin nasil bir yol izlemeliyim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye32 yazı
patırma sat iyi olur
bey

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Tekstil
Üye464 yazı
dinoburak gümrük mevzuatına göre hareket etmelisin.benim önerim ya bir gümrükçü ile görüş yada ürününün faturası yanında olsun gümrükten geçerken vergisini ver geç bildigim kadarı ile bir fiyata kadar direk gümrükten gecirebiliyorsun çünki ben yapmıstım suriyeden bir zamanlar.ama bu kadar kolayda olmayabilir.bir gümrükçü ile muhakkak konusmalısın kardeşim.bu konuda sınırlı bilgim kadarı ile sana yardımcı olmaya calıstım.
unutmadan girecegin bölgeeki gümrük müdürlüğünüde arayıp sorabilirsin onlarda yardımcı oluyorlar ben öyle bilgi edinmiştim.
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Yeni Üye33 yazı
cok tesekkur ederim bi sorum daha olucakda mesela getiricegim urun adet fiyati 10 dolar 100 adet getirtmek istiyorum bunun vergilendirilmesi nasil oluyor acaba ? benim amacim aslinda on bilgi kazanmak ve ciddiye aldiginiz icin tesekkurler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye306 yazı
nafi arkadaşım olumsuz yorumlara görmezden gelme önlemini al, ama olumlu yorumlara odaklan... aynı aynı yorumları yazmak fazla katkı sağlamaz görüşündeyim, idealist arkadaşımızın dediklerine kulak vermenizi tavsiye ediyorum,

her şey koşmakta ve gurur ile kibiri karıştırmamakta... paranıza dokunmamanızı bende tavsiye ederim.. oradan ayrı burdaan ayrı esen rüzgarla yelkene yön vermeniz demek hedefe gidemeyip rotasız dolaşmanız demektir...

15bin iyi bir sermaye... ama işin acemisi için 10 liradan daha değersiz ve tehlikeli hale gelir...
bir bakarsınız 30 bin lira borç içine girebilirsiniz süreç sonunda...

sermaye harcamadan hazır kurulu firmaların ürünlerini satmayı denemeniz onların imkanlarını kullanmanız, bence çok daha iyi olur sizin açınızdan.
başarı gösterdiğinizde hem sermayenizi artırır hem kendi görüş ve fikirlerinizle işinizi tecrübeli bir şekilde kurabilirsiniz...

ve ayrıca bu forumda xxx sermaye ile ne yapabilirim diye onlarca başlık açıldı... derinlere inip o konuların her birini tek tek okumalısınız ve ders çıkarmalısınız...

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
hepınıze tskler elınıze ve emegınıze saglık...

Yeni Üye1 yazı
merhaba ben size benim baslayıp basardıgım bir iş tavsiye edecegim
bu iş için öncelikle uygun fiyatlı üretim yapan ve size extra indirim yapabilcek bir tabldot yemek üreticisi ile anlaşmak
daha sonra bir birine yakın semtlerde 5 ve 10 kişi arasında ofislerle tabldot ögle yemegi hizmeti vermek için anlaşma yapmak
siz üreticiyealdıgınız yemein ücretini nakit verirseniz size cok hatırı sayılır indirimler yapacaktır.sizdeofislerle haftalık ödemeiçin anlaşırsanız
elinizdeki para size yeter. yasınızın küçük ve ticarete meraklı
olmanız sizi basarıya ***ürecektir.Benim yasım 39 yemekhane işletiyor ve aynı zaman ihracat yapan firmalara danışmanlık yapıyorum
bana o yaslarda kimse yol göstermedi .İnşaallah buradan bir saglıklı bir fikir edinirsiniz
hasan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama