Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Yüksek Karlı Ürünlerde Tanıtım, Pazarlama,satış

BaşlatanfrancserpicoTarih04/04/2012 07:28:53Yorum81

İlk mesaj
Üye151 yazı
Merhaba,

Yaklaşık 1 ya da 1,5 sene önce satılabilecek ürünler buldum. Türkiye' de olmayan ya da olsa da fark edilmemişti bunlar. Ürünleri kendim test amaçlı kullandım beğendim vs. Ama bu ürünleri piyasada nasıl "tanıtıp, pazarlayıp satacağımı" bilemediğim için öylece kaldı. Şuan bakıyorum benim uzun bir süre önce bulup ticaretini yapamadığım ürünleri satıyorlar. Hem de 1 koyup 10' a satarak.

Örnek verecek olursam o zamanlar bulduğum ürün 6,25 TL maliyetle elime geçiyordu. Piyasası 60 TL idi. Ama ben bu ürünü satışını yapamadım. Daha sonra başka bulduğum bir üründe ise 7,5 TL ye maliyetle buluyordum ve piyasası 100 TL civarıydı. Bu tip birçok örnek var yaşadığım.

Araştırıp bulmakta sorun yok ama "tanıtma-pazarlama-satış" konularında sorun yaşıyorum.

Kısaca: Bulduğum bu tip ürünler olduğunda nasıl bir yol izlemem gerekir? Neler önerebilirsiniz?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
81 yorum
Üye422 yazı
ürünün niteliklerine göre internetten satış yapabilirsin..
oyuncak araba motoru ise belirli forumlarda. giyim kıyafet gibi bişeyse farklı alışveriş sitelerinde ilan açabilirsin.
veya o ürün için tek satış sitesi bile kurabilirsin. türkiyede çok fazla satan bi ürünse yardımcı olmak isterim her konuda.
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye508 yazı
kardeş reklam yapacaksın, satacaksın, reklam için para harcayacaksın..

Kimse ürün bulamaz, sendeki durum tam tersi

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye151 yazı

Herkesin yeteneği farklı. Ben araştırıp ürün bulurum, başkasının da araştırma kabiliyeti yoktur, pazarlar satış yapar... Aiclen benim sonuca varmam gerek. Sonuca varmadıktan sonra yeni ürünler bir işe yaramıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye14 yazı
Bana Karsan ihalesini hatırlattı bu durum.Maliyetin bu kadar düşük piyasası o kadar yüksekse bence ürüne piyasada kendini yaşatma şansı vermelisin.Bunuda satış fiyatının tüketicilerin karşı koyamayacağı kadar düşük tutarsan belki insanların ürüne ulaşması konusunda belirli bir periyotta şans verirsin.Ürün kalitesini ve kendisini ispatlarki referanslarını arşivlersen güzel bir reklam belgesi olur.Sonuç olarak bunu tüketen kanallara karşı koyamayacakları kadar düşük fiyat teklifi oluştur.Tabii çok da değil mesela piyasası 60 liraysa 45 lira ve yaklaşık üstü gibi belirle derim.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye215 yazı
piyasasi 60 lira olan ürünü 6.25 e bulabiliyorsan, tanitim, pazarlama, satis gibi konularla ugrasman gerekmiyor zaten.. o isleri buldugun ürün yapmis, seni bekliyor demektir..sadece do it.. do it..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye20 yazı
arkadasin basetigi uruler cin zayiflama haplaridir buyuk itimale 2 ve 4 dolar civar cinde bizde ise turkiyede malsef bu ilaclar yirimi kat fazlasina satiyorlar bunu adi dicaret yazik miletin sagligil oynamayin yazik yok boyle bir ticaret dunyada.

Yerleşim Rusya Federasyonu / MoskvaMeslek Yleti?im
Üye151 yazı
İyi ya da kötü yorumlar yapılmış. Herkese teşekkür ederim. Ayrıca gizem yarattığım yok. Elimde bulunan ürünün ticaretini yapmak istediğimi ilettim. Bugüne kadar ilaçmış, yiyecekmiş, erotik zımbırtılarmış vs hiç bir ürünle alakam olmadı. Kimsenin ne sağlığı ile oynadım ne de duygularıyla. Kendim deneyip beğenmeden kimseye de tavsiye etmem. Ürünler ev&dekorasyon, yapı malzemesi, vasıtalar üzerine ürünler. Eleştiren arkadaşlar şuan fikirlerinizi bekliyorum inşallah yardımcı olursunuz!

Bunun dışında;

Bu konuyu açtığımdan bu yana çok fazla özel mesaj aldım. Herkes hangi ürün bu diye soruyor ya da benim sitem var gel bu işi beraber yapalım diye teklif ediyor. Bu arkadaşlara da teşekkür ederim. Dediğim gibi bir ürün yok birçok ürün var piyasa da sadece biraz araştırmak yetiyor. Arkadaşlar illa mal satmak gerekmiyor hizmette satışı olabilir. Bulduğum ürünler dışında ortak iş yapmak isteyen ya da para kazanmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabileceğim turizm sektörü var. Yurt dışından Türkiye' ye gelip tatil yapmak isteyenler için (incoming) tur paketi satışı. Çok iyi kazanç var. Yardımcı olduğum bir firma var oradan bağlantı sağlayabilirim. Turist başına %20 ile %50 arası kardan pay , yaklaşık olarak kişi 50Euro.. Tur olaylarında Tek başına kimse gelmiyor. En az 4 kişi oluyorlar. Hesabını siz yapın. Ortak iş yapalım diyen ya da para kazanmak isteyen arkadaşlar için yardımcı olabileceğim bir sektör.

Ayrıca;

Bir mağaza ile anlaştım ve ihraç fazlası bayanlara yönelik marka mallar arıyorum. Ben onlara mal bulacağım piyasadan. Bu işle alakalı da yardımcı olabilirim.

Yeni Üye17 yazı
1koyup 10 kazanacam olayı bitti anca onu yurtdışında yaparsın üstü kapalı zarf atma

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
yapma be kardesim 1 koyup 10 almak yurtdisinda,da kalmadi.cok agir verdi sistemleri devrede.....

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Serbest meslek
Yeni Üye26 yazı
a sınıfı 18 senelik bir seyahat firmamız var bize müşteri lazım irtibat için telefon numarası bırakıyorum Ofisimiz Sultanahmet in göbeğinde kar ortaklığı olabilir.
0212 527 88 90 life tourism

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye47 yazı
1 e 10 veren ürünler muhtemelen bitkisel ilaçtır diye düşünmüştüm. ama ev dekorasyon ürünü ise maliyeti bu kadar ucuz olan bir ürünün hertarafı en ucuz malzemeden yapılsa pet şişeden sandalye yapılır (yanlış anlamayın karalama yapmak niyetinde değilim) onada kimse 10 katı fiyat vermez
sattığınız ürünlerin piyasada hiç olmaması lazım yada çok iyi bir tasarım girişimi olması lazım (yani ucuz ama etkili ürünler) ki insanlar bu ürünlere 10 katı para verdiklerinde, ya ürünlerin ederinin bu kadar olamayacağını anlamamaları gerek yada "ben bu ürüne bu parayı veririm" izlenimi yaratacak kadar yaratıcı bir ürün olmalı işte o zaman 1 e 10 kar edebilesiniz. bence sizin bu 1'e 10 kar konusunda birazdaha düşünmeniz gerek.
imzasız.

Üye151 yazı
Yorumların çoğu ürünler ile alakalı. Ben burada ürünler ile alakalı yorum yapılsın diye başlık açmadım. Öyle bir düşüncem olsa "Pazarlama ve Satış" bölümünde değil diğer bölümlerde başlık açardım. Ürünlere takılıp kalan arkadaşlar tekrar sorumu ileteceğim, ürünler hakkında eleştireceğinize başlığı okuyun, ne ile alakalı yazı yazılmış ona göre yorum yapın!

"Yüksek kar getiren ürünlerde tanıtım - pazarlama - satış nasıl yapılır?"

Yeni Üye47 yazı
hedefe yönelik reklam yapmalısınız,
hedef kitlenizi belirleyin buna göre sosyal medyada yada google da bu kitlelere hitaben etkileyici reklam görselleri verin.
bundan daha iyi bir pazarlama olamaz,
satışını ise internette açacağınız bir ticaret sitesinde yaparsınız bu kadar.

tanıtım konusunda ise bilgisi ve güveni toplum tarafından benimsenmiş kişilerin ürünleriniz konusunda referans olmasını yada inceleme yapmasını isteyebilirsiniz.

herşey aslında bu kadar basit amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok sadece ünlü firmaların pazarlama stratejilerini alıp kendi bütçemize göre değerlendirerek girişimde bulunmak.

ama herşey reklamda biter. bu dünyadaki tüm ticaret reklam üzerine kurulu. Reklamını eğer ürününü alan kişide yapmıyor ise ürünü kesinlikle satamazsın.

imzasız.

Üye191 yazı
hocam ürünleri ve niteliklerini mail olarak gönderirsen satışın hususunda yardımcı olabilirim hatta senden ben satın alıp başka firmalara dağıtımınıda yapabilirim duruma göre mehmetucar@hotmail.fr

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Sanayici
Yeni Üye47 yazı
internete açık olan bir ticaret sitem mevcut,
ürünlerinizi satmak isterseniz,
bu konuda görüşebiliriz.

örnek site olarak inceleyebilirsiniz.
www.ucuzreyon.com

konu ile ilgili olarak aklınıza gelen tüm soruları sorabilirsiniz.
imzasız.

Üye151 yazı
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Şuan satış yapmayacağım ama yapmaya başlarsam da yorum yapan arkadaşlar önce izlerle çalışmayı isterim.Öncelikle dediğim konu üzerinde yorumlar gelirse sevinirim.

"Yüksek kar getiren ürünlerde tanıtım - pazarlama - satış nasıl yapılır?"

Yeni Üye34 yazı
sen zaten satışa başlamışsın bence, ..

eskiden üretim başarı ve meziyetti, sonra üretip satmak beceriydi şimdi hem üretip hem satan hem de tahsilatını
yapabilen BECERİKLİ, sen ürün bulmuş satışa başlamışsın bi paranın kokusu kalmış onu da yakında alırsın gibi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye151 yazı
Herkese merhaba,

Geçen gün yaşadığım tecrübeyi anlatacağım size ve yorumunu size bırakacağım.

Tüm günümü ayırdım ve bir çağrı merkezine gittim gözlemlemek için. Çağrı merkezi bir televizyon kanalı ile anlaşmalı. Televizyon kanalı dediğim de basit herkesin bilmediği bir kanal. Cumartesi günüydü ve hava gayet güzeldi normalde insanların evde oturmayacağı, dışarı çıkıp gezeceği bir gündü.

Kanalda 3 kez reklam yayınlandı. 4 tane ürünün reklamı yapıldı ve toplamda 130 adet civarı ürün satıldı. Ben şok oldum. Çin den getirmeye de gerek yok. Piyasa da 6-7 TL ye bulabileceğimiz ürünleri adamlar 90 TL' ye sattı (ilaç,cinsel içerikli ürünler, zayıflama hapı vs değil, günlük kullandığımız ürünler). Yaptığı kar ne kadar siz hesaplayın. Akşam yapılan reklamda zaten telefonlar durmadı. Sadece satışla alakalı 8 kişi vardı ve yetişemediler çoğu çağrıya.

En mantıklısı da bu sanırım. Bir çağrı merkeziyle anlaşmak. Reklam ile alakalı bir televizyon kanalı bulmak. Ardından satışlara başlamak. Bu tarz bir girişimde bulunsam maliyeti ne kadar olur? İlla bilindik bir kanal olması gerekmiyor, yerel bir kanalda reklam maliyeti ne kadar?

Bu konu ile alakalı bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmalarını istiyorum. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Yeni Üye58 yazı

arkadaşım satış konusunda bir fikrim var mesela kapıda ödeme ve kontör karşılığı ödeme şeklinde bir ürün satışa sunsan rahatlıkla satabilirsin , benim gibi kredi kartı veya hesap kullanmayan veya kullanamayan milyonlarca kişi var enazından ev hanımları ve emekli kesimi bu şekilde banka , hesap , havale , kredi kartı vb. işlerinden anlamıyor

ama şuanda ilkokul çocuğundan evhanımına kadar herkesde telefon var ve kontörlü satış yapılabilir tabii kontör olayında 100 kontör nerdeyse yarı yarıya düşüyor , aracı firma vergi vb. derken

ayrıca kapıda ödemeyi zaten herkes yapabilir

yani bu şekilde bir reklam yapılırsa neden olmasın

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ymalat
Yeni Üye65 yazı
Merhaba kimse sorunun cevabını vermedi galiba. Kendine ürün başına site yaptıracaksın. ve google adwords reklamları ile reklam yapacaksın. Şatışı böyle yakalarsın......

detaylı konuşmak için zeki269@hotmail.com mail adresini ekleyebilirsin.
www.antepdukkani.com
Gaziantep yöresel ürünleri

Yerleşim Türkiye / gaziantepMeslek Ynternet
Yeni Üye15 yazı
tv reklamları cok pahalı. sırf reklama calısırsın bence
site kurup sanalpos baglamak icin oncelikle vergi kaydının olması lazım. bence o kadar detaya girme. hazır sitelerden biriyle anlas ve google reklamlarıyla işi bitir.
dusunursen bu konuda yardımcıda olurum.
hayırlı kazanclar...

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Esnaf
Üye310 yazı
Konuyu okumadan yorum yapmak da bizim millete yakışır zaten. Adam nasıl reklam yapacağını soruyor, ilgili ilgisiz bir sürü yorum, neyse:)

-Çağrı merkezi ile anlaşma yapmak mantıklı gibi gözüküyor. Sonuçta satışları sen görmüşsün orada. Hatta tv kanalı ile ve çağrı merkezi ile
vadeli ödeme konusunda anlaşabilirsen, satışı yaptıktan sonra bu hizmetlerin parasını ödemiş olursun.

-Sosyal medya reklamlarını asla önermem. En çok okunan internet girişimi bloglarından birinin haberine göre, sosyal medya kullanıcıların %85'i reklamlara "asla" tıklamıyormuş. General Motors, sosyal medya reklamlarından çekilmiş. En önemlisi de bu reklamların dönüş oranı % 0,5. Yani %1'in bile altında. Paranı burada heba etme. Sosyal medya reklamlarının kalite algısı düşük.

-Google'dan faydalanabilirsin diye düşünüyorum. Sağlam SEO ve adwords'lerle bir ivme yakalayabilirsin.

- Okunan gazetelerden birine bir günlüğüne ilan vermeyi dene. Sonra bu reklamın dönüşüne bak. Belki bunun da faydası olur.

Tabi bu reklamlardan geri dönüşler yapan kitlenin ürünü satın alabilmesi için bir web sitesi açmalısın ya da bilinen yatay veya dikey e-ticaret siteleriyle anlaşmalar yapmalısın.

Yeni Üye32 yazı
merak ettim bukadar kar bırakan ürünler nedir

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye81 yazı
aslında 1-10 kazandıran ürünlerin satışını yapmak kolay sizi onlar bulur zaten.
ancak diğer arkadaşlarında söylediği gibi ilk önce pazarlamanın ve stratejinin belirlenmesi için ürünler önemli.
bazı ürünler web sitelerinde bazı ürünler katologlarla gazete reklamlarıyla pazarlanıyor.gerekirse ana üreticiye kadar gidiliyor
bazı ürünlerede ne yaparsan yap satışı yapamıyorsun.
vimjo die bi site vardı milyon $lık yatırım yaptı ve yanlış stratejiden dolayı firma şuan kapanıyor.

kısacası ÜRÜNLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ
Ramazan ERSAN
A PLUS MARBLE

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adanaderekum
merak ettim bukadar kar bırakan ürünler nedir

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı
Dostum sen iyimisin ya??? ürünlerimi pazarlayamıyorum dıyorsun .yorum yazanlardan bır kacı ben alabılırım urunlerını dıyor..senın onlara bıle verdıgın cevap urunun ne oldugu onemlı degıl..ben sorumun cevabını ıstıyorum demen oluyor..tuhaf ...cok tuhaf... yanı sonuc olarak urunlerı alıp satmaya meyıllı olan ınsanlar zaten senın musterın olabılecek kısıler.. buna ıstınaden urunlerımı nasıl pazarlayabılırım gıbı sacma bır soru normal degıl.... sasılır durumsun valla..
Saygılarımla;
Ozan GÜNAY

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye30 yazı
haber7.com internet sitesine de reklam verebilirsin.Haftalık 2.000 Liraya sitenin tepesine reklam alıyorlar.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?renci
Üye101 yazı
kardeş reklama ne gerek 1' alıp ona satma 1'e al üçe sat toptan burada satrasın zaten sıkıntı nedir anlamadım valla öyle bir ürün elime geçse 1' alıp 2'ye burada satarım.sanki, biraz atıyorsun gibi geldi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil