Merhaba Francserpico,
Daha önce bir iş deneyimim yok fakat yine de yorum yapmak istedim çünkü en iyi sonuçlara beyin fırtınası yaparak, iyi kötü fikir demeden konuşularak ulaşılacağına inanıyorum. Öncellikle televizyon reklamlarının ürünün kalitesini düşürdüğünü düşünüyorum. (Bahsettiğin kanalın pek bilindik olmadığını ve reklam kanalı olduğunu var sayıyorum.) İlla ki satış yapar belli bir kitleye de ulaşırsın ama sürekliliğinin olacağını düşünmüyorum.
Benim aklıma gelen; Madem ki kar oranınız oldukça yüksek, neden kendi markanızı yaratmıyorsunuz? Ürünlerinizi kişiye satmak yerine neden direkt olarak mağazalara satmıyorsunuz ? (Boyner, English Home, Zara Home, Mudo Home vb...) Tabi bu saydığım büyük firmalar kimlerle çalışıyor bilmiyorum lakin tek tek mağazalar ile de çalışılabilir. İzmir'de Ercan Çeyiz, Öz Şanal gibi zincir mağazalar var.
Mesela ben Türkiye'de olmayan bir ürünü Türkiye'ye getirip satmak istesem ve bu ürünün bana ciddi paralar kazandıracağına inansam ürünü marka haline dönüştürüp (Ufo, Selpak, Fanta vb...) dizilerde ürünüme rol arardım. Viral reklamlar ile de ürünümü desteklerdim ki en ucuz maliyetli en geniş kitleye hitap edilebilen reklam piyasası da viral reklamlardır. Daha önce de bir arkadaşımız sosyal medyanın başarı oranının çok düşük olduğunu söylemiş lakin bu tam anlamıyla tartışmaya açık bir konudur. Viral reklama örnek:
http://www.youtube.com/watch?v=RWC1EHpsJxwSosyal medyada reklam yaparak çoğunluk olarak 15-25 yaş aralığına hitap ederken televizyon reklamlarında daha çok 40-56 yaş aralıklarına ulaşabilirsiniz. Öncelikle hitap ettiğiniz kesimin yaş aralığı nedir? Cinsiyeti nedir? Öğrenci midir, ev hanımı mıdır, emekli midir yoksa çalışan mıdır? Bu cevapları bilerek nasıl bir yola gireceğinizi tespit etmek daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Yolunuz açık olsun.