Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Yüksek Karlı Ürünlerde Tanıtım, Pazarlama,satış

BaşlatanfrancserpicoTarih04/04/2012 07:28:53Yorum81

İlk mesaj
Üye151 yazı
Merhaba,

Yaklaşık 1 ya da 1,5 sene önce satılabilecek ürünler buldum. Türkiye' de olmayan ya da olsa da fark edilmemişti bunlar. Ürünleri kendim test amaçlı kullandım beğendim vs. Ama bu ürünleri piyasada nasıl "tanıtıp, pazarlayıp satacağımı" bilemediğim için öylece kaldı. Şuan bakıyorum benim uzun bir süre önce bulup ticaretini yapamadığım ürünleri satıyorlar. Hem de 1 koyup 10' a satarak.

Örnek verecek olursam o zamanlar bulduğum ürün 6,25 TL maliyetle elime geçiyordu. Piyasası 60 TL idi. Ama ben bu ürünü satışını yapamadım. Daha sonra başka bulduğum bir üründe ise 7,5 TL ye maliyetle buluyordum ve piyasası 100 TL civarıydı. Bu tip birçok örnek var yaşadığım.

Araştırıp bulmakta sorun yok ama "tanıtma-pazarlama-satış" konularında sorun yaşıyorum.

Kısaca: Bulduğum bu tip ürünler olduğunda nasıl bir yol izlemem gerekir? Neler önerebilirsiniz?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
81 yorum
Yeni Üye41 yazı
1'e alıp 10'a sadece bir kere satarsın. ikinci seferde rakiplerin artar, fiyatı 9,8,7 diye düşürmeye başlarlar, sende 6liraya satmak zorunda kalırsın. tabi aynı oranda alış fiyatıda 2,3,4 diye çıkmaya başlar. çünkü değer yaratılmış ve talep artmış olur...
Kısaca 5lira civarında fiyat, ARZ TALEP dengesini bulur.
yok arkadaş ben yinede 1'e alıp 10'a satmaya devam ederim diyorsan sadece gülerim...
kısaca tek atımlık kurşun. gerek yok yani. elde patlar.
reklam konusuna hiç girmiyorum. yeni ürün için büyük risk, ürün bilindik diyorsan zaten reklamı yapılmıştır.
hadi kolay gele.
Akıllı adam gideceği yere hazırlanır : ))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Müzik
Yeni Üye4 yazı
Anladığım kadarıyla bire on kazandıran ürünleri deşifre etmek ve burada yapılan tekliflerede seni çırak çıkaracakları düşüncesi ile sıcak bakmıyorsun

bence, senin satış sorununu çözmenin tek yolu
bu konuda becerisi olan birini ve ya kurumu bulup onunla ortak veya kar payı şeklinde anlaşarak işe atılman
bu işin sonunda korktukların başına gelebilir belki ama en azından işi pazarlama ve tanıtımı konusunda bilgi sahibi olabilirsin
zaten piyasada bu işi yapan birileri olduğuna göre artı birtane dah çıkmasının çokta bir zararı olmaz diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye38 yazı
yahu adam ürününü paylaşmak zorunda mı ?
çoğu insan nedir diye soruyor başlığı açan pazarlamayı nasıl yaparım diye sormuş

Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye58 yazı
gizemli insan seni..
işletme mezunu

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye151 yazı
Arkadaşlar soruyu herkes anlıyor ama cevap vermektense hangi ürünler bizle paylaş demekten başka yorum yapan az.

Cevap verebileceğiniz şekilde sorumu iletmek istiyorum:

Elimde bir ürün var ve bu ürünü 1 TL' ye alıp 1,10 TL ye satmayı planlıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye324 yazı
İnternetten satmak istiyorsan site kur, kapı kapı satmak istiyorsan satış ağı kur.
Ürünlerine güveniyorsan mail atabilirsin uygunsa toplum alım yapabilirim.
www.jovenmedya.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye151 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zen
İnternetten satmak istiyorsan site kur, kapı kapı satmak istiyorsan satış ağı kur.
Ürünlerine güveniyorsan mail atabilirsin uygunsa toplum alım yapabilirim.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bunlar bildiğimiz şeyler ve evet haklısınız bu şekilde yapabilirim ama detaylar önemli. Detay vererek anlatır mısınız.

Üye151 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - apple4s
reklam.

Nasıl bir reklam politikası izlemeliyim peki?

Yeni Üye80 yazı
internette reklam veren yerlere baş vur logro reklam z sahadan mackolik gibi yerlere reklam verdiğin zaman kazanırsın örneğin hafta sonu sahadan girişleri 30,000 kişi luyor maçlardan dolayı orayı baz al erkeklere özel ürün çık istersen bu konuda birlikte hareket edebiliriz navigations@hotmail.com maşil adresime mail at detaylı konuşalım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye25 yazı
arkadaslar ben Francserpico'ya katiliyorum.. cünkü ayni sekilde ben de türkiye de henüz olmayan ve cok ciddi kar ile satilabilecek bir cok oyuncak buldum.. hatta sirf bunlari yerinde görebilmek ve daha fazla bilgiye sahip olabilmek adina ekimde yapilacak olan canton fuarina gidip 1 ay kalacagim.
henüz türkiyede olmayan o kadar cok ürün var ki.. örnek ver diyecekler icin en basitinden şemşiye.. evet çeşit çeşit cok değişik tasarimlarda üstelik.. artik ürün değil tasarim satiliyor..
ancak yine Francserpico'nun da dedigi gibi herkesin yetenegi ve kabiliyeti farkli.. satis icin nasil yapilir nereye basvurulur ben de sıkıntı icerisindeyim.. ayni e-ticaret sitesi üzerinden bir yandan oyuncak bir yandan şemşiye diğer yanda baska ürünler satilir mi hic bilemiyorum..

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye80 yazı
haberler.com sitesi posta gazetesinin nternet sitesinde reklam yapılan ürünler çok satıyor reklam reklam reklam = para para para

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye108 yazı
arkadaş ben pazarda bluz,tunik,hırka v.b penye ürünler satıyorum gerek bu ürünlerde gerekse söylediğin ürünleride satabilirim.toptan alıp toptan satış yapabilirim.
sdogan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye10 yazı
Bu arkadasın inandırıcılık konusunda bazı eksikleri var. Diğer yorumlarda yazan arkadaş gibi bencede gizem yaratıyor.
Ya Sev, Ya Terket...

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Merhaba Francserpico,
Daha önce bir iş deneyimim yok fakat yine de yorum yapmak istedim çünkü en iyi sonuçlara beyin fırtınası yaparak, iyi kötü fikir demeden konuşularak ulaşılacağına inanıyorum. Öncellikle televizyon reklamlarının ürünün kalitesini düşürdüğünü düşünüyorum. (Bahsettiğin kanalın pek bilindik olmadığını ve reklam kanalı olduğunu var sayıyorum.) İlla ki satış yapar belli bir kitleye de ulaşırsın ama sürekliliğinin olacağını düşünmüyorum.

Benim aklıma gelen; Madem ki kar oranınız oldukça yüksek, neden kendi markanızı yaratmıyorsunuz? Ürünlerinizi kişiye satmak yerine neden direkt olarak mağazalara satmıyorsunuz ? (Boyner, English Home, Zara Home, Mudo Home vb...) Tabi bu saydığım büyük firmalar kimlerle çalışıyor bilmiyorum lakin tek tek mağazalar ile de çalışılabilir. İzmir'de Ercan Çeyiz, Öz Şanal gibi zincir mağazalar var.

Mesela ben Türkiye'de olmayan bir ürünü Türkiye'ye getirip satmak istesem ve bu ürünün bana ciddi paralar kazandıracağına inansam ürünü marka haline dönüştürüp (Ufo, Selpak, Fanta vb...) dizilerde ürünüme rol arardım. Viral reklamlar ile de ürünümü desteklerdim ki en ucuz maliyetli en geniş kitleye hitap edilebilen reklam piyasası da viral reklamlardır. Daha önce de bir arkadaşımız sosyal medyanın başarı oranının çok düşük olduğunu söylemiş lakin bu tam anlamıyla tartışmaya açık bir konudur. Viral reklama örnek: http://www.youtube.com/watch?v=RWC1EHpsJxw

Sosyal medyada reklam yaparak çoğunluk olarak 15-25 yaş aralığına hitap ederken televizyon reklamlarında daha çok 40-56 yaş aralıklarına ulaşabilirsiniz. Öncelikle hitap ettiğiniz kesimin yaş aralığı nedir? Cinsiyeti nedir? Öğrenci midir, ev hanımı mıdır, emekli midir yoksa çalışan mıdır? Bu cevapları bilerek nasıl bir yola gireceğinizi tespit etmek daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Yolunuz açık olsun.
------Fp-----

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye3 yazı
nasıl bir ürün söyler misiniz?
Mr. Maana şimdi de oyun severlere PLAYSTATION 3 Slim oyun konsolu hediye ediyor. Yarışmaya katılıp, soruları doğru cevaplayınca, hem oyun oynayabileceğimiz hem de Blu-Rayfilm seyredebileceğimiz istersek de tüm müziklerimizi/fotoğraflarımızı kaydedebileceğimiz bir Play Station 3 Slim ya da Win 7 yüklü N2600 modeliyle ASUS Netbook kazanma şansı yakalıyoruz.
http://www.mrmaana.com/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye22 yazı
Arkadaşlar şunu aklınızdan çıkarmayın nasıl bir ürün olduğunu öğrenmek için harcadığınız vakit zaman kaybından başka birşey değildir çin mallarıyla ilgilenen herkes bilir 1-10 kazandıran ürünlerin neler olduğunu ben kimseden cevap beklemiyorum ama yok o değildir diye ev dekor ve araçlarla ilgili olduğunu söyledi şuan piyasada araçlarla ilgili benzin tasarruf cihazları var 4 dolar çin fiyatı burada 40 tlden 140 tl ye kadar satanlar var başka bir örnek yine araçlarla ilgili çizik giderici kalem 0,10 usd çin fiyatı burda 7 tl -20 tl arası satıyorlar bunların hepsi 1e 10 kazandırıyor ama 10 kazanmak kolay değil yani 1liyara aldığını üründen 10 lira kazanırken 9 liranın tamamı senin cebine girmez 1tl aldığını 3 tlye toptancıya verirsin toptancı 3e aldığını 5 e parekendeciye verir parekendeci 5 e aldığını 10 a veriri burada kazançlar farklılık göstersede aslında herkes eşit kazanır ticaretin içinde olan bilir sen 100 tane ürünü 2 toptancıya satarsın 2 toptancı 20 tane parekendeciye satar parekendecide kendine 100 tane tüketici bulur ürünler tükenir burada anlaşılan ilk malı satan sürümden kazanır tabii artık ilk malı satan kişiler genelde toptancı oldukları için yani toptancılar artık mallarını aracısız çinden kendileri getirdikleri için çini su yolu yapmışlar sürekli gidip gelirler masajlarını yaptırırlar yeni ürünleri bulurlar alır gelirler çok kısa zamanda ürünleri tüketip tekrar giderler kısacası arkadaş sen çinden ürün getirsin ama satamazsın satacaksan ya yukarıdaki örnekler gibi bi tv kanalıyla anlaşıcaksın reklam yapıcaksın yada benim gibi internet sitesi kurucaksın yada kapı kapı mağzalarıp dolaşıp elimde bu üründen var alırmısın diyeceksin ayrıca çin malı ürünleri ne kadar saklarlan sakla patenti sende olmadığı sürece elbet başkası getirir satar sen hala nasıl satayım diye düşünürüsün ayrıca çin mallarına patent alınması imkansız gibi birşey çinkü zaten sahte mallar dünyanın çeşitli ülkelerindeki kaliteli ve pahalı ürünlerin taklitlerinden başka birşey değil patentleri birilerinin elindedir zaten kısaca çin malı ürün parekendeciliği yapan arkadaşlar için www.sar1tane.com toptan fiyatlı çin malları bulunur
xxl

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye15 yazı
Bence yeni bir ürün bulmaya gerek yok. En uygun fiyata kim elde ederse her zaman o kişi kazanır. Satış işlerinde reklam çok önemli. Yerelde olsa basit bir tv kanalında belirli bir izleyici grubu vardır. Öncelikle bu şekilde başlayabilirsiniz. Hiç bir şey yapamamakta, geçen zaman sonunda ahlanıp vahlanacağınıza en azından işin içine girip eksikleri görebilirsiniz. Bir yerden başlayın derim iyi veya kötü.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye122 yazı
Firma,ürün, hizmet veya marka tanıtımlarınızda, en ucuz maliyetli ve en kısa sürede dönüş olanağı sağlayan toplu mail reklamları yapıyorsanız , Türkiye ve Avrupa genelinde aktif, tekrarsız ve hatasız mail datası satışı yapan sitemize gözatmanızı tavsiye ederim. Meslek Gruplar, Genel Kullanıcılar, Sektörel Kategoriler ve Yabancı kitleler şuan sitemizde kategoriler halinde yayında ve satıştadır. | www.fmailing.net
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye381 yazı
kısaca git işin perakende satanına. de ki kardeş kaça aldın? o der ki 5'e aldım. ver ona 4e bak nasıl satılıyor. bence de biraz fazla atıyosun gibi gibi...
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye151 yazı
Arkadaşlar, bu kadar çok gereksiz yorum yapmayın lütfen. Sorumu, öğrenmek istediğimi o kadar basit ve açık şekilde iletmeme rağmen yorumlarlar çok komik. "ürün ne, sallıyorsun, atıyorsun, öle bişe olmaz..." bu şekilde uzayıp gidiyor. Lütfen farklı yorum yapacaklar başlığın altına saçma sapan yorum yaparak forumu pislemesinler...

Değerli arkadaşlardan yorum ve cevaplarını beklemekteyim...

Üye130 yazı
biz seni anlayamıyoruz galiba dostum

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Saty? / Pazarlama
Üye381 yazı
olur.
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye61 yazı
Sevgili francserpico,

Aslinda kendi cevabini kendin vermissin, Cagri Merkezi ile anlasip ürünlerini Cagri Merkezi üzerinden pazarlamak.
Kendin ifade etmissiniz 3 reklamda 130 ürün ve 8 calisan yetisememis. Satilan üründe 90TL olduguna göre 3 reklamda 12.000TL hic kücük bir rakam degil. 3 reklam icin 2.000TL bile ödeseniz geriye 10.000TL kaliyor ki sizin ürünlerde zaten 1´e 10 kazandirdigina göre. 1.000TL ürünlere 9.000TL de size kalmis oluyor.

En güzel aciklamayida sevgili efegkc yapmis.

Bir cok kardesimizde zaten ürününe direk talep olarak burda bile alici bulabildiginize göre bence sorun cözülmüs olmali.

Ama ona ragmen cok daha degisik kimsenin, bilmedigi bir pazarlama veya reklam yapabilme metedu ariyorsaniz onu herkes ariyor. :-) Bulursaniz, bizimlede paylasin lütfen.

Ama önemle rica ediyorum, pazarlayacaginiz ürün ne olursa olsun aman BAL olmasin. Iyice gina geldi hangi TV´yi acarsak BAL reklami adamlar isi öyle büyüttü ki Araba, tatil vs derken simdi de daire vermeye basladilar.

Demek ki CAGRI MERKEZI ile anlasilip yapilan REKLAMDA is var. Bakarsiniz sizde ürünlerinizi alanlara zamanla tatil vs hediye edersiniz.

Sessizligi, konusanlardan ögrendim.

Hayat bütün tercübeleri yasayacak kadar uzun degildir.

Onun icin baskalarinin, tercübelerinden´de istifade edin.

Yerleşim ALMANYA / Düsseldorf
Yeni Üye84 yazı
selamlar, tanıtım organizsyon işleri yapıyroum ama ticareti seviyorum. rica etsem mail adresim kncagdas@gmail. buraya ürünler hakkında bilgi mailii atarsan değişik pazarlama ve tanıtım*reklam konularında projeler üretbilecek ekibimiz var. Ortak bir çalışma içine girebilir sanki
kadirizm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye7 yazı
arkadaşım sen buldugun ürünleri ve fiyatlarını bana yolla ben satışını yaparım sıkıntı olmaz farklı ve ucuz toptan her türlü ürünün satısını yaparım sanada uygun olursa bana mail atabilirsin srcn_ilhan@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci