Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Yardım ! Prefabrik Ev , Örme Tuğla Bina Yapımı

BaşlatanHakanFinansTarih03/04/2012 15:29:13Yorum4

İlk mesaj
Üye450 yazı
Uzun zamandır yapmayı arzuladığım çiftlik ile ilgili büyük bir yol katettim ve şuanda yakın zamanda inşaata başlamayı düşünüyorum.
En ekonomik şekli ile bir ev yapmak istiyorum.

Araştırdıkça dağılıyorum..

65-70 m2 bir lojman planlıyorum.

Prefabrik mi yapmalıyım yoksa örme tuğlamı?

Galvaniz prefabrik bina iskeletini uygun fiyata bulabilirmiyim?

Kutu profilden yaparsam evi hangi et kalınlığında ve hangi büyüklükte profil kullanmalıyım?

Betopan üzerine hangi malzeme ile kaplayabilirim ,birleşim noktalarını nasıl yok edebilirim?

Dış cepheye siding tarzı pratik ve ekonomik kaplama yapabileceğim bir malzeme varmıdır?

Aslında 40-60 2mm profillerle yaptırmayı planlıyordum,2,5 m2 bir direk kullanıp aralara 25x40 kullanmayı düşündüm.Bütün evi 40x40 dan yapanlar var..Araya 8 cm cam yünü koyup iç duvarlara alçıpan kaplama düşünüyorum.Günlük yemiye ile çalışan bir tanıdığım kaynakçı var.Köydede yevmiye ile ona yardımcı olabilecek vasıfsız iiiş gücü..

Anahtar teslim almaktansa malzemeyi kendim alıp iskeletini yaptırdıkdan sonra dış ve iç çepheyi yevmiye ile kaplatmak istiyorum.

Aslında uygun fiyatlı bulabilsem galvaniz den bükme sac ile iskeleti alıp kendim birleştirmek istiyorum..

Bu işten anlayan arkadaşlar;

Sizce doğru yoldamıyım...

Ne önerirsiniz...Yığma tuğla yaparsam demirli kolon koymasam tek katlı bir yapı için içinize sinermi?

Yada kolon koysam demir kullansam m2 maliyetim ne olur?

Çiftliğin ve evin etrafına 1,7-1,8 metre tupla duvar ördürmek istiyorum..KAç metrede bir direk kullanabilirim...Sıva maliyeti ne kadar olur..??

İnşaattan anlayan arkadaşlardan her türlü öneri ve bilgilerini rica ediyorum..

Sagyıalrımla,

Hakan C.

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye450 yazı
konu güncel..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye3 yazı
PREFABRİK EV KONUSUNDA ÇOK İYİ ARAŞTIRMA YAPILMALI ÖZELLİKLE İLK BETON ATIMINDA