Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ukrayna'da Bujiteri Mağazası Açmayı Düşünüyorum

BaşlatanmegistTarih01/04/2012 16:56:58Yorum17

İlk mesaj
Üye178 yazı
Ukrayna'ya ailevi nedenlerden dolayı sürekli gidip gelmekteyiz. Orada ailemiz, çevremiz vs var.

Orada bir bayan arkadaşımız var ailece tanıdığımız. Donetsk in bir ilçesinde yaşıyor.
İlçe nüfusu 150-200 binden fazla. büyük bir yer.

beni aradı ve biriyle tekstil mağazası açmayı düşündüğünü ve ona Türkiyeden mal yollamamı rica ett parasını gönderip. bende merak edip sorunca, iş yapacağı kişinin boş bir dükkanı olduğunu ve dükkanı bu şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.

o an aklıma geldi. ve ona dedimki gel beraber iş yapalım madem öyle. bujiteri dükkanı açalım. sen çalıştır işlet yönet ve ortak olalım.
onunda hoşuna gitti. sonuçta yabancıyla yapacağıma seninle iş yapmak daha güvenli dedi vs..vs

uzun lafın kısası sorum şudur :

Orta ölçekli başlangıç seviyesinde bir bujiteri açmak için ortalama kaç liralık mal almam lazım orası için.

oranın halkının istekleri farklıdır, cicili bicili taşlı püsküllü takılar severler. bunların hepsini iş yapacağım bayan organize edecek. bana örnek modeller yollayacak bende ona göre ürün araştıracağım burdan.

birden Türkiyeden Ukraynaya mal gönderim prosedürleri nasıldır ? bu iş bizi kurtarırmı?

ne dersiniz arkadaşlar, fikir alışverişi yapalım.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye178 yazı
laptop klavyesinde sesli harflerin bazıları basmıyor :) çocuklar oyun oynuyor sürekli.
i u ö harflerinde sorun var. çok sert basmak lazım. yanlış anlaşılma olmasn lütfen:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Editör5590 yazı

(Düzelttim ben. Dediğiniz gibi birileri atı alıp ırağa gitmeye kalkar şimdi. )

Ukarayna' ya sürekli gidiyorsanız, irtibatlarınız varsa olmayacak iş değil ama sırf bu işi yapmaya gidilmez. İstanbulda çok daha kolay olur çünkü.

Başarılar size.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye95 yazı
10 senedir bu işin içindeyiz bulgaristan sofia da bu işi yapıyoruz toptancılıgnı magazagazacılıgını yaptık.

özet söyleyebilirim bunun vakti geçti. 11 mağazadan geriye 2 mağaza kaldı ve çok büyük limitlerde mal kaldı elde

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye24 yazı
Degerli kardesim, ortaklik yapacagin kisiye cok dikkat et. Malinda paranda gitmesin sonra. Ortaklik isinin basinda durmayacaksan Ukrayna gibi bir yerde cok zor.

Yerleşim Ukrayna / UkraynaMeslek Tekstil
Üye233 yazı
Ukraynada, kadin uzerine hersey satilir,farkli modeller ve fiyatin makul oldugu surece.Bijuteri ,cok para gerektirmeyen, ama rekabet edecegin ulke cin olacagi icin ben, sicak bakmiyorum.Birde, malinin basinda durup, kendin ilgilenmedigin surece, o isten ukraynadan para kazanamazsin.SAYGILAR

Yerleşim ABD / NewyorkMeslek Ythalat / Yhracat
Üye762 yazı
Satmak istediğiniz malda Çin gibi rakibiniz varken ve Çin bu konuda eski Sovyetlerin her tarafına yayılmışken başarı şansınız sıfıra beraber.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye28 yazı
Başında duramayacağın işe sakın kalkışma...Bu her iş kolu ve mekan için geçerli...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye3 yazı
Ukrayna-dısarıdan cok cazip gelebilir fakat gercekte oyle olmadıgını Ukrayna'da yasayan biri olarak soyleyebilirim.Donetsk bolgesinde ise zaten bujiteri işiyle ugrasan bir dolu magaza var.Eskisi gibi degil işler,kira-giderler vs. cok yuksek olmasina ragmen,satıslarin bir o kadar dustugu aşikar....diger yazan arkadaslara sonuna kadar katılıyorum:kendiniz birebir işe mudahil olmalısınız..

Yerleşim Ukrayna / MariupolMeslek Mühendis
Yeni Üye45 yazı
kira ödersin,toptancıya para kazandırırsın,vergi ödersin arada geçinmeye çalışırsın belirli bi süre sonrada kapatırsın.işi yapamadığını düşünürsün.yaşadıklarımdan kısa bir kesinti..
sadece tr de değil tüm dünyada fırtına gibi esti bu sektör.şimdi dökülme zamanı.büyükler kalır küçükler de zarar eder.hiç uğraşma.
çin den mal almaya kalkarsanda bir dükkanlık mal sana zarar getirir orada seri ve çok mal aldığında sana kar getirir.çok malda elinde kalır bi parekende için.bence hiç uğraşma

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye3 yazı
selam...bende ukrayna'da toptancıyım,mesajınızı gördüm benim skype adresim kalderon_25...isterseniz görüşebiliriz..fikir anlamında da yardımcı olurum...

Yerleşim UkraynaMeslek Tekstil
Yeni Üye18 yazı
Bijuteri 2008 yilina kadar cok karli bir isti.ama krizden sonra en cok etkilenen sektor oldu.Pazarlar ve alisveris merkezleri yinede bijutericilerle doludur.ama aldanmayin.
1. kar marji cok dusuktur.
2.Elinizde kalacak,bozulup dokulecek urunlerdir,defosu fazla olur.
3. Turkiyeden asla bijuteri getirmeyi dusunmeyin,cunku onlarda cinden aliyor zaten.ukrayna cin mallari ile doludur.
4.En cok giden sac urunleridir.toka lastik gibi.bunlarda karli olmasina karsilik satis cirosu yakalayamazsiniz.
5. Ukraynada ki bijuteriler ulkeye kacak yollar ile girmektedir.bu yuzden urunlerin sertifikasini bulamazsiniz.bu nedenlede kacakcilik sube,tuketici haklari surekli tepenizdedir ve rusvet verirsiniz ki kazanciniz onlara gider.
6. pahali olan urnlerinizi dugun,diplama donemlerinde cok alirlar ama isleri bittigi gun geri getirip iade ederler.degistirmek yada parasini iade etmeniz gerekir.yapmazsaniz sorun yasarsiniz,kizar verisiniz,ama sonra bir bakarsinizki kazandiginiz hic bir sey yoktur.
7.ugrasmasi coktur.surekli degisik urunler bulmaniz gerekir.kosturmaniza emeginize degmez.
8.cok fazla maliniz calinir.musteri calar, o calmazsa eleman calar.bunlari kontrol etmek icinde ekstra caba ve maliyet biner..
daha bir cok neden sayabilirim size.ama tavsiyem sakin ama sakin bu ise bulasmayin derim..bijuterinin ekmegi bu ulkede yendi ve o devir coktan bitti.
imkanin sinirlarini gormek icin imkansizi denemek lazim. (Fatih Sultan Mehmet)
Satis-Pazarlama-ithalat-ihracat

Yerleşim Ukrayna / OdesaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye21 yazı
toptan bujiteri, websitelerimizi inceleyiniz...

UNİQUETAKİ, İstanbul merkezli üretici firmayız, Konya ve Bolu'da açtığmız yeni şubelerimizle hizmetinizdeyiz...üretici firmayız, TOPTAN fiyatlarımızla iddaalıyız, Web sitelerimizi inceleyin, farkı görün...
Siz ve biz...hep beraber kazanalım...bir telefon kadar yakınız, lütfen davet ediniz satış temsilcimiz mağazanıza ürünlerimizden numuneleri görmeniz için getirsin…
web sitelerimiz:
http://www.uniquetaki.com/
http://www.shamballabijoux.com/unique.html

mail-facebook: takiureticisi@hotmail.com
cep tel : 0542 8916472-İsmail

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Üye258 yazı
herkese slmlar.arkadaslar buraya yani ukraynaya is yapmaya geliyorum diyen hep yalan soyluyor.gelenlerin %99 kari kiz ayagina geliyor.yarasi olan gocunsun.bu videodaki olaylari bu aralar baya yasanmaya baslandi.is yapmaya gelen arkadaslar dikkatli olsun.bu vatandas cok ucuz kurtulmus.digerleri bu kadar sansli olmayabilir.prince giderken bulgurdan olmasinlar.saygilarla :))))))))))))))))))))))))))))))))))

http://www.youtube.com/watch?v=nzreTvpnmo4

Yerleşim Ukrayna / SevastopolMeslek Di?er
Yeni Üye89 yazı
Kozmetik sektörü orada daha iyi olur düşüncesindeyim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
kardeş çok güzel bir iş
bujuteri textil ukraynada
ama özellikl kot çok iyi
ben yaptım biliyom orda mağazam vardı

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Tekstil