Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Marka Patenti

BaşlatanabrahammeTarih28/03/2012 15:22:48Yorum7

İlk mesaj
Üye228 yazı
Sorum çok kısa olacak. Bilenler cevaplarsa memnun olurum.

Şirket adına değilde şahıs adına bir marka patenti yapılıyormu ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye131 yazı
Selamlar,

eğer "marka patenti" ile kastınız "marka tescili" ise yapabiliyorsunuz. İlgili formu okursanız (http://www.tpe.gov.tr/portal/default2.jsp?sayfa=230) orada tüzel kişi ile gerçek kişi ifadelerini göreceksiniz. Gerçek kişi siz oluyorsunuz.

Kolay gelsin.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye131 yazı
Selamlar,

http://online.tpe.gov.tr/trademark/servlet/TMSearchServlet adresinden markanızın tescilli olup olmadığını, tescil edilmişse hangi sınıflarda tescil edildiğini öğrenebilirsiniz.

Bu arada sayın Fersa'nın markaları gıda için tescil edilmiş maalesef.

Kolay gelsin.
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye19 yazı

şahıs olarak istediğiniz markayı kendi adınıza tescil ettirebilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey e-imza veya mobil imzadır. Ben e-imza'yı tercih etmiştim mobil imzanın teferruatı çoktu. e-imza vermeye yetkili bir firmadan alabilirsiniz. yok ben e-imzaya para vermiyeyim derseniz patent bürolarından herhangi birisine vekalet verirsiniz onlar sizin adınıza bu işlemleri yaparlar ama benim araştırmamda e-imzanın 1 yıllık parası patent bürosunun istediği paraya neredeyse eşitti o yüzden belki tekrar işime yarar diye e-imza aldım. Bir yıl içinde başka işime yaradımı peki hayır yaramadı :))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye228 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - necip3663
şahıs olarak istediğiniz markayı kendi adınıza tescil ettirebilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan şey e-imza veya mobil imzadır. Ben e-imza'yı tercih etmiştim mobil imzanın teferruatı çoktu. e-imza vermeye yetkili bir firmadan alabilirsiniz. yok ben e-imzaya para vermiyeyim derseniz patent bürolarından herhangi birisine vekalet verirsiniz onlar sizin adınıza bu işlemleri yaparlar ama benim araştırmamda e-imzanın 1 yıllık parası patent bürosunun istediği paraya neredeyse eşitti o yüzden belki tekrar işime yarar diye e-imza aldım. Bir yıl içinde başka işime yaradımı peki hayır yaramadı :))

Mobil imza ile oluyormu ? Bu mobil imza gsm hatlarının verdiği mobil imzamı ? Ben avea kullanıyorum. Avea da varmı veya avea nınki oluyormu ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye19 yazı
ben e-imza ile yapmıştım başvurumu, tpe'nin sitesine girdiğiniz zaman e-imza ve mobil imza ile diye başvuru bölümünde yazıyor.Bence TPE yi arayıp doğrudan bilgi alın.Avea mobil imza ile başvuru yapabilirmiyim diye. aşağıdaki linktede nasıl başruvuru yapabileceğinizi sayfa sayfa açıklamış ben markanın resmini yüklerken çok sorun yaşadığımı hatırlıyorum umarım siz yaşamazsınız. explorer kullanmanızda fayda var chrome ve firefoxda sorun olabiliyor.Birde başvuruyu yapmadan önce başvuru ücretini kurum hesabına yatırmış olmanız gerekiyor.
Önemli : Başvuru ücretini başvuruyu yapmadan önce yatırmanız gerekmektedir.
Başvuruyu yapmadan önce başvurunuzun kaç sınıfı kapsayacağını daha önceden
belirleyerek ödemeyi ona göre yapınız. Ödeme bilgileri Enstitü tarafından, banka
kayıtlarından dekont numarası ve tarihi ile kontrol edildikten sonra faturası kesilmekte
ve dosya işleme alınmaktadır (fatura kesimlerinde banka kayıtları esas alınmaktadır).
Ödeme yaptığınız bankanın, dekont numarası ve dekont tarihinin doğru girildiğinden
emin olunuz. Aksi takdirde başvurunuz işleme alınmayacaktır.

http://online.tpe.gov.tr/web/Online_Basvuru_Kullanim_Kilavuzu.pdf

Yeni Üye19 yazı
Zaten dediğim gibi meşagatli bir iş, bayiye bir sürü evrak ***ürmeniz gerekiyor. fakat e-imza için ben internetten gönderdikleri birkaç formu doldurum imza atıp fakslamıştım yeterli olmuştu onlarda kargoyla bana ulaştırmışlardır, aslında noterdende bir taahhütname yapılması gerektiği yazıyor sitelerde fakat ben notere gitmek istemiyorum dedim ha notere gitmişim ha gsm operatörünün bayisine onlarda müşteriyi kaçırmamak için ok siz sadece kimlik fotokopisiyle taahütnameyi imzalayın gönderin dediler. 1 yıllık fiyat şu anda 150 TL civarında olması lazım.

Dediğim gibi bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız, marka patent işi yapan bir ofisle görüşün fiyat alın.