Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş İçin Dilekçe Yazma

BaşlatanT.BugraTarih27/03/2012 22:03:14Yorum1

İlk mesaj
Yeni Üye98 yazı
Merhaba;

Üsküdar sahilde kar helvası satmak için stant açmak istiyorum, belediye yetkilileriyle görüştüm ve stant açmak istediğim yerin fotoğrafını çekip bir dilekçeyle başvurmam gerektiğini, prosedürün bu şekilde işlediği söylendi, bu türde bir dilekçe nasıl yazılır, neler belirtilmeli, hangi noktaların üzerinde durulmalı, bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Üye300 yazı
Üstadım çok fazla üzerinde durmaya değmez, uygulaman gereken tek detay ''3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'' hükümleri. Buda kısaca şöyle, dilekçenin gideceği kuruma/kuruluşa hitaben; beyaz bir A-4 kağıda açık bir dille, kısa-öz, tercihan siyah pilot kalem ile, imla kurallarına dikkat ederek, okunaklı olarak meramını anlatmak (Yani metin kısmı). Sonra altını ismini, soyismini yazıp imzalayıp, tarih atmak. Sol alt kısmına da MUHAKKAK TC.Nu., Açık Adresin, Telefonun, varsa E-Postanı belirtmek (Bunlar mecburidir, dilekçenin dikkate alınabilmesi için). Dilekçede eğer EK koyacak isen dilekçe sol altında (İletişim bilgilerinin üstünde kalacak şekilde) EK-1 : İki adet Fotoğraf, vb.. belirtip eklemen. Akabinde teslim edeceğin yere usulüne uygun teslim etmek.

Metin kısmına gelince, kişisel görüşümdür ki ;(Bunu belediye yetkililerine de sorsan burada yazılanlar kadar bilgi alabileceğini sanmam!)
''EK-1'de fotoğraflarını sunduğum, Belediyeniz sınırları içersinde bulunan .... Sahil yolu ... Km. sinde, yaya yürüyüş güzergahı üzerindeki noktada, 2x2x1 ölçülerindeki standım ile Kar Helvası satışı yapmak istiyorum. (Gerekirse hafta içi / hafta sonu detayını belirt) Gerekli iznin verilmesini arz ederim.

Gibi.... Bu sadece bir örnektir, üzerinde oynama yapabileceğin gibi, daha önce orada stand açmış olan mevcut kişilere de danışabilirsin, ya da yakınlarda bir arzuhalci varsa onada gidebilirsin. Pek fazla ücret tutmaz düşüncesindeyim.
Hayırlı olsun.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret