Müsadenizle benim de bir sorum ve sizin değerli yorum ve görüşlerinize ihtiyacım olacak.Üniversite mezunuyum.İstanbul'da 2500 lira maaşla özel bir şirkette çalışıyorum.Diğer yandan şimdiye kadar hep içimde gerek aileden gerek çevreden ticaret yapma isteği var.Sülalemin neredeyse tamamına yakını çeşitli sektörlerde ticaret ile uğraşmaktalar.Ben ise özel sektörde çalışmayı seçtim ve bir süre birikim yapıp aynı zamanda da ne iş yapabilirim diye düşündüm.
Gelelim konumuza şu an kendimi bir yol ayrımında gördüğümden gerek tercih açısından gerekse bahsedeceğim iş hakkında değerli görüşlerinize ihtiyacım var.Evet,futbol hastası biri olaraktan iki adet halı saha açıp işletmesini yapmayı planlamaktayım.Şehri söylemeyeceğim ama sürekli yatırımların olduğu,gelişen bir şehirde üniversitenin tek kampüsüne yaklaşık 2 km uzaklıkta gerekli ebatlarda arsaya sahibim.Şehirde çeşitli halı sahalar var ancak kesinlikle 'hizmet' olarak çok zayıflar.Ben biraz da bu konuda fark yaratmak istiyorum.Örneğin maç sonu ücretsiz ikramlar + duş alma yeri,lavabo wc (hijyen açısından) ve hizmetimin en önemli boyutu olarak gördüğüm servis imkanı sunmayı planlamaktayım.Gerekli araştırmayı yaptığımda son uygulamalarla ezcacı gibi sektöre 'antrenör' şartı getirilmiş.O da tamam bir şekilde.
Şu an arsada ufak tefek ağaçlar vs mevcut yani bunların hepsi henüz kafamda.Fiyat olarak sadece forumlardan bir araştırma yaptım,plan,proje,anahtar teslimi yaklaşık 200.000 liralık sermaye bu iş için yeterli mi?Benim düşüncelerime ek olarak sadece ve sadece bu iş için düşüncesi olanlar var mı?
Amacım ticari kazançla beraber çevremdeki 3-4 kişiyi de istihdam etmek olacaktır.