Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Eczane Açmak İyi Bir Fikir Mi

Başlatankaragoz1532Tarih06/03/2012 18:22:14Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye30 yazı
Mrb. arkadaşlar
işletmekte olduğum hisseli iş yerimi satmak üzereyim bu sırada eczacılıktan yeni mezun bi yakınımdan ist da eczane açma teklifi geldi.
Ecazacılıktan anlayan arkadaşların fikirlerini bekliyorum teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye18 yazı
nerde acacaksın o önemli dostum hastane karşısı mı ? o önemli normal satıştan %25 kar edersin birde mal fazlası olur kampanya dönemlerinde ör: 10 tane a ilacından alırsan 5 tane a ilacı bedava gibi "6 sene represantlık yaptım " merak ettiğin varsa sorabilirsin

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Serbest meslek
Üye410 yazı
yaın olan eczacılık mezunu kişi ile yapacagın anlaşma çok önemlidir nasıl bir ortaklık yapacaksınız? kar paylaşımınız ne olacak? yakının diploma parası ne kadar alacak? iş tecrübesi varmı? bunlar çok önemli ayrıca eger yanında kar ortagı olarak çalışacaksa yada bir ortaklık olacaksa uzun zamanlı sözleşme yapmalısın para kazandıktan sonra seni yarı yolda bırakabilir ,yakınında olsa kimseye körükörüne güvenme

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye300 yazı

Konu süper, benimde yegenim eczacılık Fak. den bu sefe mezun oluyor kısmetse arkadaşlar, eczane açmayı / devralmayı düşünüyor. Bu sektörde tecrübeli arkadaşların fikri nedir?
Yeni açılan bir eczanemi yoksa kurulu düzen devralınmasımı? Tavsiyeler nelerdir? Eczane açılması karlı bir işmidir?
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye32 yazı
arkadaşlar şöyle bi durum var, devletimiz eczanelerin işini gittikçe zorlaştırıyor bunun nedeni aslında basit çünkü devletimiz eczaneleri kaldırıp ilaçları marketlerde satışını yapmak istiyor ki bu konudada çalışmalar sürüyor ve eczacıların önünede durmadan engeller konuluyor bu yanını unutmayın derim..
'' Beynini kullanan, parayı kazanır..''

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye30 yazı
varmı bu yönde bi çalışma?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye1 yazı
Ben iki sene kadar eczanede çalıştım ve gördüğüm şu dur;eczaneler,berberler gibi özeldir.Yer ve mevkiisinden ziyade insanlara sağlıyacağınız güven çok önemlidir.Çünkü bazı insanlar doktora gitmeden eczaneye gelirler,ve sizi dertlerine derman olarak görürler.
Eğer bu güven ortamını sağlarsanız,yerinizin ve mevkiinizin önemi yoktur.Kendinize ait oluşturduğunuz müşteri potansiyeli mutlaka size gelecektir ve sizden alışveriş yapacaktır.İlaç firmalarının sağladığı kampanyalarda çok iyi,3 al 5 tanede bizden hediye diyorlar.(ilaç ve firmaya göre değişiklik gösteriyor).İlaç depoları vadeli satış imkanıda sağlıyor.Nöbet listesinde iken siz istesenizde istemesenizde nöbet geceleri cirolarınız %200 artacaktır.
Ama eczacılarla ilgili son çıkan yasaları bilemiyorum..Takip etmedim.
Yani çok cazip bir iştir aslında,tabii ki yinede fizibilite çalışması yapılmalı ve son çıkan kanunları takip etmek gerekir.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ö?renci
Üye351 yazı
Ne kadar insanlar dr dan once eczaneye gelsede alacaklari agrikesici gibi ilaclar icin geli 3-5 tl lik alisveristir asil para receteli ilactadir ciroyu ceken odur eczanede devlet yasalari kar marjini dusurdu hepsi o . Ama acacagin yer onemli acarsin asm karsisina dr ucuz ilac yaziyodur batarsin acarsin fakulte karsisina milyarlik recete gelir tek seferde ornek soyluyorum yani. Sehir icinde acarsin agirlik kozmetik satarsin

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye300 yazı
metin1905 link verdiğin site içeriği bomboş :S
- Ticaret beceridir...

Yeni Üye1 yazı
arkadaşım ben 10 senedir eczacılık yapıyorum.son 3 senedir gerek eczane sayısının artması gerekse ilaç fiyat düşüşleri ve kar marjının azalması bu mesleği yapılamaz hale getirdi.sen bu işi muvazaalı eczane açarak yapmayı düşünüyorsun.yani yasal değil.şöyle söyleyeyim istediğin yerden istediğn belgeyi al eczacıya imzalat eczane üzerinde 5 kuruş hakkın olduğunu ispatlayamazsın..velev ki ispatladın o zaman yapılan tüm ödemeler ve sgkdan alacağın ödemeler eczaneden veya eczacıdan tahsil edilip eczacının diploması ve ruhsatı 7 sene fesholur..yanından yakınından bile geçme.şöyle bir örnek vereyim 3 sene önceki cirom 10 birim kar marjımda %25 idi şu anda 6 birim ve kar marjım % 16..üç sene önce augmentın 30 tl bugün 7 tl.ve eczanenin masrafları üç senede %30 arttı.gerisini sen düşün.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Eczacy
Üye300 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kokohan23
arkadaşım ben 10 senedir eczacılık yapıyorum.son 3 senedir gerek eczane sayısının artması gerekse ilaç fiyat düşüşleri ve kar marjının azalması bu mesleği yapılamaz hale getirdi.sen bu işi muvazaalı eczane açarak yapmayı düşünüyorsun.yani yasal değil.şöyle söyleyeyim istediğin yerden istediğn belgeyi al eczacıya imzalat eczane üzerinde 5 kuruş hakkın olduğunu ispatlayamazsın..velev ki ispatladın o zaman yapılan tüm ödemeler ve sgkdan alacağın ödemeler eczaneden veya eczacıdan tahsil edilip eczacının diploması ve ruhsatı 7 sene fesholur..yanından yakınından bile geçme.şöyle bir örnek vereyim 3 sene önceki cirom 10 birim kar marjımda %25 idi şu anda 6 birim ve kar marjım % 16..üç sene önce augmentın 30 tl bugün 7 tl.ve eczanenin masrafları üç senede %30 arttı.gerisini sen düşün.

Benim bu yorumdan çıkarttığım; halk, vatandaş olarak 3 sene önce adeta o biçim söğüşleniyorduk yani... Doğrumudur? Üzücü...
- Ticaret beceridir...