Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

İnternette Satışta Vergi Olayı

Başlatan171988Tarih20/03/2012 20:58:54Yorum15

İlk mesaj
Üye515 yazı
merhaba

ben sahibinden.com üzerinden ilginç ürünler satmak istiyorum.yy ithalatla anlaştım.İthalat şirketi fatura kesiyor.

Benimde fatura kesmem gerekir mi?
Şirket fatura kesdiğinde bana geliş fiyatıda gider mi alıcıya?

İnternetten satış yapan varsa konikste bir yazı yazarsa süper olur.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye317 yazı
Sistem nasıl işliyor bilemiyorum. Ama her halükarda ya fatura kesmelisiniz yada gelirinizi belgelendirmelisiniz yasal olarak.. yasal olma**** hiç bişe yapmaya bilirsinizde..

yy ticaret size sipariş aldıgınız ürünleri gönderiyor, sizde müşterinize gönderiyorsanız evet fatura kesmeniz gerekir.(normal olarak)

yy ticaret siparişleri sizin adınıza direk olarak müşterinize gönderiyorsa, büyük ihtimalle sizin alış fiyatınız görünür. Aksi taktirde (sizin satış fiyatınızı yazarlarsa) usulsuz olur. bunuda ciddi bir firmanın yapması beklenmez.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Tedarikcinin kestiği faturada bir fiyat yazmak zorunda. Eğer sana 100 liraya sattığı halde, senin müşterine sattığın 120 lira fiyatı yazarsa, 120 liranın vergisini ödemek zorunda kalır. Kendi sattığı fiyatı yazmalı ki sadece 100 liranın vergisi doğsun.

Seni aracı olarak sisteme sokan ama senden firma olmanı istemeyen bir sistemse, senin sattığın fiyatı yazıp sana sadece komisyon ödemesi yapabilir ama müşteri ile son fiyatı sen belirledi isen böye bir sistem değildir. Eğer sen sadece müşteri bulup yönlendiren olsaydın müşteri ile satış fiyatı belirleyemezdin. Malı gönderen firma bütün bunları önceden belirlemiş olurdu.

Kestikleri faturada senin alış fiyatın görünecek büyük ihtimalle.

İlgili bir başlık http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=63759

Fikir zenginleştirici başka bir başlık http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=64084

İlgili bir başlık daha http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=51607
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı

Ben 3 yıl boyunca gittigidiyor üzerinden satış yaptım,ebay aracılığıyla çinden mal getirip GG den satıyordum hiç fatura,irsaliye kesmedim, hiçbir sorunlada karşılaşmadım 500 ün üzerinde ürün satışı yaptım . Fakat son okuduğum bazı haberlerde maliye GG den satış yapan herkesin listesini istemiş GG de vermiş.
İşi yasal yapayım dersen şöyle bir yol izleyebilirsin:
Şahış firması kurarsın evini adres olarak gösterirsin. ki bunun maliyeti 300 TL falan olur aylık olarak 70-100 TL arası muhasebecine ödeme yaparsın ayrıca.Ürünler eğer önce sana gelip senden müşterine gidecekse, zaten yy ithalat ürünleri sana faturalı ve irsaliyeli olarak gönderecektir sende kendi faturanla müşterine gönderirsin.Fakat senden gelecek sipariş üzerine yy ithalat doğrudan müşterine ürünü gönderecekse, yy ithalat ürünün irsaliyesini ve ürünü müşteriye gönderir senin faturanı sana gönderir sende kestiğin faturayı müşterine gönderirsin.Faturanın üzerine yy ithalat irsaliyesiyle şu tarihte sevk edildiği için irsaliye kesilmemiştir yazarsın. Devlete her sene elde ettiğin kazanç üzerinden gelir vergisi ödersin, ayrıca aradaki KDV farkını her ay ödersin,eğer adres olarak gösterdiğin yer sana ait değil kiraysa stopaj ödersin.Sahibinden.com üzerinde GET açıp satış yapacaksan bunun %8 sanırım komisyonunu sahibinden.com a ödersin birde bireysel ilan sanırım 1 tane veriliyor,sürekli satış yapacaksan mağaza ücreti ödemen gerekir sahibinden.com'a.

Ufak çaplı ticaret yapacaksan, fatura kesme fakat yy ithalattanda ürünleri faturasız alman lazım eğer sana fatura kesecek olursa sattığın her ürün senin stoğun olarak gözükür fatura kesmediğin içinde stoğunda bu ürünler kalır her sene yine stok senin gelirin sayıldığı için sanırım bununda bir gelir vergisini ödersin.(muhasebeden anlayan bir arkadaş varsa sanırım işin bu kısmına daha doğru cevap yazabilir)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 171988
merhaba

ben sahibinden.com üzerinden ilginç ürünler satmak istiyorum.yy ithalatla anlaştım.İthalat şirketi fatura kesiyor.

Benimde fatura kesmem gerekir mi?
Şirket fatura kesdiğinde bana geliş fiyatıda gider mi alıcıya?

İnternetten satış yapan varsa konikste bir yazı yazarsa süper olur.

Onlar size fatura keserler.Göndereceğiniz müşteriye değil.Dolayısıyla siz ayrıca müşterinize fatura kesmelisiniz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye515 yazı
Şahıs firması başvurusu yaptım.150 muhase+93 tl vekalet ve imza beyanı+10tl ikametkah ve nüfus sureti olmak üzere toplam 253 tl mal oldu.Babamdan evin odasını net 70 tl kiraladım:D 2 gündür maliyeci bekliyorum evde.Aylık muhasebeciye 50 tl vereceğim.Bakalım satabilcekmiyiz gg ve sahibinden ürün.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye377 yazı
muhasebeci kuruluşa 150 tl mi aldı? kuruluşu sen yapardın yaw:D ben sana anlatırdım yapardın.bagkur odemeyecek misin peki?
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye377 yazı
işte o çok güzel olmuş.hayırlı ve bol kazançlar dilerim size.web sitesi lazım olursa diye mail adresi de bırakıyorum:bilgi@fulltasarim.com
herkese iyi çalışmalar güzel hafta sonları...
Full Organizasyon

Üye515 yazı
maliyecİ geldi. Şahıs firması açmak isteyenlerin işine yarar diye yazıyorum.Şunları sordu?

Ev kaç m2
kiraladığın oda kaç m2
ne iş yapacaksın
ne satacaksın
ev sahibinizin haberi var mı
evde ofis malzemelerin neler diye sordu.açılışı verdi.

bu arada ben 70 tl odayı babamdan kiraladım.Onu bankaya yatırmalımışım.gg dada faTURASIZ mal satanlara ceza kesmişler

Üye377 yazı
Sizden ricam şu: gerçi oldukça güzel açıklamıştınız yukarıda ama faturası ,irsaliyesi,kaşesi bilmem ıvırı zıvırı da ekler misiniz ? buraya yazarsanız ilk faturayı kesmeden once ne kadar gider yapılır görmüş olur herkes.şimdiden teşekkürler.
Full Organizasyon

Üye485 yazı
171988,
150 TL Muhasebe Parası Normal, Minumum 100 TL alınır Zaten. Unutmayınız Ki Muhasebesi Ya Yeni Açılışta, yada Yıllık Defter Tasdikinde Kazanır Esas Parayı.

Yalnız Anlamadığım 93 TL İmza Beyanı İçin Normal 3 Katı. Vakalet Demişsin Ne Vakaleti Anlamadım Doğrusu. Başkasının Adına Sen Mi İş Yapacaksın. Yada Senin Adına Başkasımı İş Yağacak VakaletVerdin?

50 TL aylık Muhasebesi Parası yazmışsın!
Bu Kısma Dikkat Et. Sene Sonunda ŞOK Olma.
Tutanağı Dİkkatlice oku. Sigortalı Elaman Yazmışmı Yazmamışmı Bak, Ve Birde Yazar Kasa Almanı Gerektirecek Bir İbare Düşmüşmü? Onuda Kontrol Et. Sonradan Süprizlerle Karşılaşma.

Saygılar
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye515 yazı
93 TL ödedim muhasebeci için vekaletname ve imza beyanı için şirinevlerde notere.Vekaleti benim adıma başvursun için verdim.(Notere git muhasebecim sahıs firması kuracak onun için vekaletnameiste dedi.) Annemin 3 kuaför salonu bide çamaşırhanesinede muhasebeci bakıyor.İlk birkaç ay 50tl alacak.Satışlarım arttığında 80 tl alacak.Tutanağa baktım.Yazarkasa kullanmam gerektiği yazmıyor.Tutanakta işe başlama tarihi,ikametgah yeri evde kaç m2 yi kullanacağım, son olarakta demirbaş listesi yazıyor.İnternetten satışta 1000 tl kar kazandığım an arkadaşlarla internet üzeri iş yapacağız.Ofiste bana düşen masrafın işi oturtana kadar garantilemem gerekli .İlginiz için teşekkürler.

Yeni Üye2 yazı
Merhaba bu konuyu açan arkadaş ercanteksen@hotmail.com adresine iletişim bilgilerini atabilirsen sana bir önerim olucak bekliyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye141 yazı
Merhaba 171988 ithalatçı yerine direkt sana çinden firmanın mal göndermesini sağlayabilirim .Bana mail atarsan konuşuruz . gbyalaz@gmail.com

Yerleşim Türkiye / Yzmir