Benim hedefim internet üzerinden ürün satmak ve kazanmak. İlk amaç site oluşturmak ve siteyi tanıtmak yaymak. Elimde sabit bir ürün yok üretici değilim ve stokta ürünlerim yok en başta şöyle düşünmüştüm. Yabancı site var bu siteden ürünleri ucuza alıp yeni oluşturacak olduğum siteye koymak ve 5$ alıyorsam 20 Tl den siteme koymak ve kar etmek istiyordum ama birisi beni bir konuda uyardı ürün gümrükten geçmez dedi yani dış ülkeden ürün siparişi gelmeyebilirmiş ve garantisi olmazmış ürnlerin. Bu fikrimden istemesem de vazgeçtim. Şimdi Türk sitelerine yönelendim. Bir ürünün en ucuzunu bulup maliyetini yükselterek siteme koymak. Mesela 10 tl lik bir mp3 ü 20 tl ye satmak ayrıca üründe garantide olacak. Yani söylemek istediğim kar edebilir miyim eğer yabancı ülkeden alabilseydim ucuza gelecekti. %100 kâr edecektim ama gümrükte takılacağından kortuğum için alamıyorum . Bunun aynısını Türk bir siteden yapabilir miyim önerebileceğiniz teklifleriniz var mı ? ben 4 kişi ile bu işi düşündüm yani günde 100 tl lik ürün satsak ayda kişi başına 750 Tl yapıyor ve bize yeter bunun için ne yapmalıyım anlamıyorum kafayı yicem düşünmekten. 4 kişi bu işi nasıl yapacaksınız diye soracak olursanız. Ürünün satışını alışını sadece bir kişi üstlenecek ve o kişi dağıtımını yapacak. Ayrıca ürünü satan kim olursa olsun herkes eşit sayıda pay alacak. Onuda bu işi üstlenecek kişi yapacak yani ben. Eğer gümrük hakkında bilgisi olan varsa lütfen söylesin. Yada yeni fikirleri olan önerileri olan yazsın benim için çok önemli bir adım olabilir bu iş :(( Yorumlarınızı bekliyorum ...
kazanmak için sabır azim gerekir...