Aylardır siteyi karış karış gezip herşeyi sabırla okuma gayreti içindeyim.Bir çok mevzuuda hem bakış açım gelişti hem de bu işlerin ciddi emek ve sabır işi olduğunu anladım.Emeği geçen herkese selamlar saygılar...
Ben 7. yılını bitirmek üzere olan bir öğretmenim.Benimle beraber öğretmenlik yapan iki arkadaşımla bulunduğumuz yerde önce bir etüt merkezi düşündük ancak daha önce büyük bir dersanenin bir etüt merkezi açtığını ancak beklenen olmayınca kısa bir süre sonra kapandığı bilgisine ulaştık..
Aşağıda size soracağım sorulara istinaden ''ya kardeşim bırak bozma rahatını, al maaşını bak rahatına'' benzeri yorumlar gelebileceğini düşünerek şunu peşinen belirtmek isterim ki hayatını her ayın 15'inde bankamatiğin önünde sıraya girip sırasıyla ev kirası, kredi kartı borcu,odun kömür vs...ihtiyaçları giderip diğer ayın 15'ine en zahiyatla nasıl çıkarız hesabı yaparak yıllarını dolduran bir insan öyle pasifize oluyor,öyle uyuşuyor ki bunun öğrenciye yansımasını siz hayal edin.
Eğitim bireyde kalıcı davranış değişikliği meydana getirme sürecidir.Bu süreci yönlendiren öğretmen önce kendisinde hayata dair sağlam bir duruş kazanabilmeli ve her daim gelişip büyüyebilmelidir....Büyümekten kasıt çok para kazanmak değil elbet..İnsan bazen kaybettikleri ile, kazanamadıkları ile de büyür... Başınızı daha fazla ağrıtmadan konuya girmek isterim.....
Önce sitenin ilanlar bölümünde kırtasiye malzemesi satanlar ilgimi çekti.Ancak bulunduğum yerdeki kırtasiyelerle konuştuğumda buradaki fiyatların da altında mal alabildiklerini duyunca haliyle hevesim kaçtı...Sonra şu 3 iş fikri kaldı aklımda ve asıl soru da bunlarla alakalı..
1-Japon style dedikleri sadece bayanlara özel hazır giyim, ayakkabı ve aksesuar satışı yapılabilecek bir mağaza...
2- Şu anda ağırlıklı olarak internet üzerinden satışı yapılan ''ilginç hediyelik ürünler'' satışı yapılabilecek bir mağaza(ki şahsi kanaatim; bu alanda mağaza anlamında çok boşluk olduğunu düşünüyorum...)
3-Geçekten sağlam kırtasiye toptancıları arayıp bulup okullarla toptancılar arasında mekik dolamak....
Değerli tecrübelerinize, öneri ve eleştirilerinize ihtiyacım var...Sabrınız,anlayışınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...İyi Çalışmalar...