Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Nereden? Nasıl? Ne Zaman?

BaşlatanalptuğtekinTarih20/03/2012 01:02:30Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Herkese merhaba....
Aylardır siteyi karış karış gezip herşeyi sabırla okuma gayreti içindeyim.Bir çok mevzuuda hem bakış açım gelişti hem de bu işlerin ciddi emek ve sabır işi olduğunu anladım.Emeği geçen herkese selamlar saygılar...
Ben 7. yılını bitirmek üzere olan bir öğretmenim.Benimle beraber öğretmenlik yapan iki arkadaşımla bulunduğumuz yerde önce bir etüt merkezi düşündük ancak daha önce büyük bir dersanenin bir etüt merkezi açtığını ancak beklenen olmayınca kısa bir süre sonra kapandığı bilgisine ulaştık..
Aşağıda size soracağım sorulara istinaden ''ya kardeşim bırak bozma rahatını, al maaşını bak rahatına'' benzeri yorumlar gelebileceğini düşünerek şunu peşinen belirtmek isterim ki hayatını her ayın 15'inde bankamatiğin önünde sıraya girip sırasıyla ev kirası, kredi kartı borcu,odun kömür vs...ihtiyaçları giderip diğer ayın 15'ine en zahiyatla nasıl çıkarız hesabı yaparak yıllarını dolduran bir insan öyle pasifize oluyor,öyle uyuşuyor ki bunun öğrenciye yansımasını siz hayal edin.

Eğitim bireyde kalıcı davranış değişikliği meydana getirme sürecidir.Bu süreci yönlendiren öğretmen önce kendisinde hayata dair sağlam bir duruş kazanabilmeli ve her daim gelişip büyüyebilmelidir....Büyümekten kasıt çok para kazanmak değil elbet..İnsan bazen kaybettikleri ile, kazanamadıkları ile de büyür... Başınızı daha fazla ağrıtmadan konuya girmek isterim.....
Önce sitenin ilanlar bölümünde kırtasiye malzemesi satanlar ilgimi çekti.Ancak bulunduğum yerdeki kırtasiyelerle konuştuğumda buradaki fiyatların da altında mal alabildiklerini duyunca haliyle hevesim kaçtı...Sonra şu 3 iş fikri kaldı aklımda ve asıl soru da bunlarla alakalı..

1-Japon style dedikleri sadece bayanlara özel hazır giyim, ayakkabı ve aksesuar satışı yapılabilecek bir mağaza...

2- Şu anda ağırlıklı olarak internet üzerinden satışı yapılan ''ilginç hediyelik ürünler'' satışı yapılabilecek bir mağaza(ki şahsi kanaatim; bu alanda mağaza anlamında çok boşluk olduğunu düşünüyorum...)

3-Geçekten sağlam kırtasiye toptancıları arayıp bulup okullarla toptancılar arasında mekik dolamak....

Değerli tecrübelerinize, öneri ve eleştirilerinize ihtiyacım var...Sabrınız,anlayışınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...İyi Çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / İskenderunMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye88 yazı
Japon style tarzında faaliyet gösteren bir firmanın markasını geçen sene başvurarak aldım. Eğer imkanın varsa bu markayı sana satabilirim. Çin'e gidip bağlantı kurarsan Türkiye de tek olacağını garanti ediyorum. İmkansızlık nedeniyle ben birşey yapamıyorum. Daha ayrıntılı bilgi için

kryolandunyasi@gmail.com adresine mail at görüşelim.
İstanbul - Kayseri - Bursa / İznik Kutluca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
her ayın 15'inde bankamatiğin önünde sıraya girip sırasıyla ev kirası, kredi kartı borcu,odun kömür vs...ihtiyaçları giderip diğer ayın 15'ine en zahiyatla nasıl çıkarız hesabı yaparak yıllarını dolduran bir insan öyle pasifize oluyor, öyle uyuşuyor ki bunun öğrenciye yansımasını siz hayal edin.

7. yılda hala bu pasifizeliğin farkında olmanız ve hatta bu duruma direniyor olmanız takdire şayan.

Bu pasifize olma durumu, yani içindeki ışığın zayıflaması sönmesi hatta hiç yanamaması durumu sadece öğretmenlikte yok. Askerlerde ve memurlarda da aynı şey oluyor. Özlük hakları güvenceye alınmış performans kaygısı bulunmayanhazır maaşlı her meslek grubunda aynı durum söz konusu.

Ama öğretmenlerden başka hiç bir meslek grubunun, tamammen sizin ışığınızla şekillenecek aç çocuklara yön vermesi gerekmiyor. Bu yüzden en vahim olan meslek grubu öğretmenlik.

Tabiki sinerjisi hiç kaybolmayan sosyalitesini ve algısını her şeye rağmen düşürmeyen insanlardan da bolca var. Zaten sanıyorum dünya onların üzerinde duruyor yere düşmüyor.

Siz bu iş kollarından birine girişip parayı da bulunca ki uzun bir mücadelenin ardından gelir ancak, eğer gelecekse, öğrenciye ışık aktarma, eğitimcilikte performans sergileme işi de ne yazık ki son bulacak. Siz ayın 15 i sendromundan kurtulunca eğitim camiası sağlıklı bir neferini kaybetmiş olacak. Bir kola iki karpuzun sığmadığını vaktiyle tespit etmiştik zira.

Bu arada neden iyi bir şey yapmak için ille de nefer statüsünde olunması gerektiğini de kavramış değilim. Mesela bir öğretmen bu günkü piyasa şartlarında 3200 lira maaş alıyor olsaydı direk işinin neferi olurdu.

Bir haneye tek öğretmen maaşı yaşamak için yeter ama ileride çocukların başlangıç yuvalarını hazırlamaya yetmez. Eşin de çalışıyor olması haneyi rahatlatır. Hanede manevi bazı kayıplar olsa da bunlar kabul edilebilir. Birinci olarak eşin de gelir sahibi olup haneyi geleceğe hazırlamakta yardımı olması ticaretten daha iyi bir yoldur. Eş çalışmıyorsa ve buna imkan yoksa öğretmen babanın başka bir işe sekme veya ilave işlere girişme hesabının yapılması düşünülebilir.

Yukarıda bahsettiğiniz üç iş kolu da iş yapabilir.

Bir iş kolunda mal kalemi üçten beşten fazlaysa kafa çok yorulur. Hata çok yapılır. Bu mallar küçük parçalardan oluşuyorsa kafa yorgunluğu daha da artar. Tedarik işi insanı mahveder. Kozmopolit bir 1. sınıf yorgunluğunu 15 le çarpın.

Magaza kiraları en önemli sorundur. İçinde bulunulan mekanda barınabilmek için satış yapıp durmak insana bir süre sonra koymaya başlar. Zaten içinde olduğunuz ve içini güzelleştirip her gün temiz tuttuğunuz dülkkanı beyninizin bir köşesi sahiplenir evi gibi hissederken diğer bir köşesi buranın başkasına ait olduğunu ve eldeki bütün paraların ona verilmesi gerektiğini haykırıp durur. Bu işin sıkıntı olmaktan çıkmasının tek yolu kiranın kazanca orantısının makul olduğu durumlardır. 5000 ciroyu ancak yapıyorsunuz ama kiranız 3000. Geri kalan 2000 le 3000 büyüklüğünde bir dükkanınn masrafları halledilecek. Bir magazanın bazen kirasının iki üç katı masrafı olabilir. Ama 5000 ciroya 1000-1500 kira olsaydı işletmecinin bir şansı olurdu.

Okullar arasında mekik dokumak bana hiç güzel gelmiyor. Bir sürü sıkıntısı var. Okullara ne kırtasiyesi satılır ki ? Fotokopi kağıdı, markör ?!? Bunlarla iş olmaz. Aklıma gelmeyen satacak bir şeyler var diyelim. Parayı alacağınız kişiler ticarete en uzak kişiler. Tıpkı 15. de ATM ye yatan maaşla geçinildiği gibi esnafında bu elden alınan paralarla geçindiğini oturup anlatsanız bile idrak edemeyecek, zamanla pasifize olmuş ya da pasifize edecek bir enerjiye hiç sahip olmamış insanlardan tahsilat yapmaya çalışacaksınız. Okullarla ticaret yapmanın belli başlı kriterleri var. Bunlara uygun olmayan bir iş kolunun okullardan geçinmesi pek mümkün değildir.

Okulun kendisine değil de, çalışan öğretmenlerine satılacak ve öğretmenler odasına sokulabilecek şeyler. Her ayın 16 sı ile 18 i arasında ne kadar okul gezilebilirse. Ay arası satıp o günlerde tahsilat şeklinde. Veresiyesi öğretmeni ürkütmeyen havada karada öderim ben bunu dedirten rakamlarla. Hatta seyyar pos makinesi ile. Özellikle bayan öğretmenleri hedeflemiş küçük cazip ürünlerle. İl yada İlçe müdürlüğünü ürkütmeden sempatik ve sevilen bir satıcı olarak yada uygun başka bir kisve ile.

Öğretmenler odası ile başlayıp zamanla bir dükkana dönüşüp öğretmenler ve onların arkadaşları müşteri portföyü ile işler büyüyebilir. Öğretmenler odasında kitap, küçük sehpa biblosu, cüzdan, has bal, köyden fındık, pul biber, çorap, kozmetik ve bunun gibi ürünlerle başlayan bir ticaret bir dükkanda fantazi bayan ayakkabısı ve ya giyim üzerine devam edebilir.

Ama bakanlığın okula gönderdiği veya üç beş bağışcıdan alınmış para esnafa pek fazla yaramaz. Okulun kendisi 5 liralık malı 3 liraya almaya çalışır veya 6 lira ödesede bunu 3 lira kıvamına getirip öder. Parçalı öder. 10 kere gidip 1 kere kısmı ödeme alınır. 5 liralık maldan 1 lira kazanılıp 3 liralık servis bakım hizmeti harcanır. Her mal satışı bir çok akıldan analiz edilir. Bir sürü rakiple boğuşulur.

Ama maaşını yenice cebine koymuş bir öğretmen 5 liralık bir parça eşyayı cazip bulduysa yada siz bir cazibe hikayesini güzel sunduysanız 15 liraya bir anda alıverir. Bir komisyona bu mal iyi mi diye sormaz. Cebinde kendine ait parayı şanına yakışır şekilde harcar. Hele ki bir kaç arkadaşı harcadıysa onunda geri kalması hiç yakışık almaz. O anda cebinde yoksa bile alır. Kolay satışlara yönelin. Eziyetten uzak durun.

Direk kira ve vergi eziyetine girmeden önce bir portföy yapın masrafsız yolundan. Ticarete yavaş yavaş girin. O bankamatiğin önü burnunuzda tüter. Borcum yoktu çekiyor ödüyordum dersiniz. Şimdi bankamatiği içindekilerle hediye etseler beni kurtarmaz noktalarına gelmek inanın çok kolay ulaşılabilen noktalardır.

Öğretmenler odasından açılan dükkanlar çoktur hocam. Çok bereketli yerlerdir.

Başarılar dileriz.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Sayın nativeemperor ilginize teşekkür ederim ancak Çin'e gitme imkanım ne yazıkki şu anda namümkün.Ben bu tarz ürünleri toparlayabileceğim yerli toptancıları düşünerek bu fikir üzerinde düşünmüştüm.Dediğiniz gibi bu alanda pek de fazla seçenek yok henüz en azından şimdi yada en azından ben öyle biliyorum.

Yerleşim Türkiye / YskenderunMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye36 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nativeemperor
Japon style tarzında faaliyet gösteren bir firmanın markasını geçen sene başvurarak aldım. Eğer imkanın varsa bu markayı sana satabilirim. Çin'e gidip bağlantı kurarsan Türkiye de tek olacağını garanti ediyorum. İmkansızlık nedeniyle ben birşey yapamıyorum. Daha ayrıntılı bilgi için

kryolandunyasi@gmail.com adresine mail at görüşelim.

japon style firma için çine gitmek buda güzel, çin gibi olamadık adamlar üretiyor da üretiyor turkish style için de yakında çine gideriz heralde..
Saygılar

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Turizm
Yeni Üye6 yazı
Sayın akınselçuk; yazılarınızı ve duruşunuzu ilgiyle takip eden biri olarak yorumunuz için çok teşekkür ederim. Özellikle ''Kanepenin Kıymetini Bil Sabırlı Ol '' yazınız benim için bu konularda herdaim düstur olmuştur.
Şunu belirtmek isterim ki bu fikir arayışları yalnızca çok para kazanayım düşüncesiyle yapılan şeyler değil.İşsiz bir kardeşim , haftanın 6 günü asgari ücretin az üstünde maaş alarak gününü kurtarmak için çalışan diğer kardeşim, çocuğu olduğu için zaten asgari ücretle çalışıtığı işinden ayrılmak zorunda kalan ve sadece eşinin 1000 lirayı geçmeyen tek maaşıyla yaşamaya çalışan bir kuzenim.......vs... uzatabileceğim bu listede adı geçen geçmeyen bir çok yakınım için bir çıkış yolu ,beraber kazanabileceğimiz bir sektör ; hatta rayına oturduktan sonra kesinlikle işin tamamını onlara bırakmayı düşündüğüm kendimce nacizane çabalar bunlar.

Yukarıda sizin de bahsettiğiniz gibi eşim de öğretmen.Vergisi ödenmiş net 3500 lira civarında para geçiyor elime her ay.Ama çevremde sıkıntılarına bilfiil şahit olduğum yakınlarım en azında en yakınlarım( tabiiki herkesi kurtamaya çalışmak gibi bir robinhood'luk peşinde değilim) için daha fazla bir şeyler yapmak istiyorum... İyice araştırmadan kendimce ve tecrübelerine güvendiklerimin olurlarına başvurmadan sırf iyi niyet adına sonunu görmediğim hiçbir yola girmek istemem.Allah kimseyi bulunduğu seviyelerden aşağılarda imtihan etmesin...Ana- babaya ve yakın akrabaya bakmak Yaradan emri lakin önce evimden ve çocuğumdan mesulüm...

Biliyorum zenginlik kazandığınla değil kanaat edebildiklerinle oluyor...İstiyorum ki klasik bir hayat yaşamayayım...Çevrem konut kredisi ödemekle, ikinci veya üçüncü evi hatta bir de sineğin yağını sıkıp artanla da yazlık kapatmaya çalışan, kendi istifledikleri dışında kimseye faydası olmayan memurlarla dolu..İnanın hayata dair iki çift laf edemeden saatlerce konuşma savaşı verdiğim onlarca insan var çevremde.Maaşı 35-40 tl eksik yattığı için ona buna sataşan, bankadaki 7-8 gram altın hesabı için ''altın düşüşte zarar ediyoruz yaauuv'' ağıdı ağlayan....kısacası istiflediklerini kar sayıp bu dünyadan göçüp gidecek insanlardan sıkıldım,bunaldım.

Yani sayın akınselçuk, kendimce şu kanaat içerisindeyim: Ticaret dışında başka hiç bir yol yok ki benimle beraber yakınlarımda nasiplenebilsinler,biraz daha rahat yaşama imkanı bulabilsinler.
Ders anlatmak çok çok çok sevdiğim bir hobi benim için.Mesleğimin, aldığım maaşın, gözümün içine bakan çocukların hakkını elimden gelenin fazlasını yaparak vermeye çalışıyorum..Ancak insan kendisinin üzerine bir şeyler ekleyemezse başkalarına ne verebilir?

İlginize teşekkürler...Yorumlarınıza çok ama çok ihtiyacım var...Şu anda benim için deniz feneri gibisiniz.Işığınızı eksik etmeyin........

Yeni Üye6 yazı
Sayın dikoryan, verdiğiniz bağlantı için çok teşekkür ederim.Takip edeceğim....

Yeni Üye88 yazı
Japon style giyim dropshiping bayilik sadece 10 adet

Gittigidiyor, Sanalpazar, Sahibinden veya özel sitenizde Japon Style,Kore Style Hollywood style veya en son trend moda ürünlerin online satışını yapıyorsanız veya yapmak istiyorsanız, Sizi rahat ettirecek bir çözümümüz var.

Halen satış yapanlar bilirler, ürünlerin yurt dışından temini oldukça zor zahmetli ve sancılı bir süreçtir. Ürünlerin resimlerine aldanırsınız, gelen ürünün hiç alakası yoktur. Ürünler haftalarca, bazen aylarca gelmez. Bazen hiç gelmez :) Kalite, teslimat süresi problemleri ve güvenilir satıcı bulamadığı için müşterilerine rezil olup bu işi bırakanların sayısı oldukça fazla.

Ben size biraz bu teslimat süresi neden bukadar uzuyor, ürünler neden kötü çıkıyor izah edeyim.

Sizin halen ürün almakta oloduğunuz veya almayı düşündüğünüz sitelerdeki satıcıların hemen hepsi , hiçte umduğunuz gibi firma değil, aksine bu işi aynı sizin gibi yapmaya çalışan kişiler, tekil bireylerdir. Nakit kaynakları kısıtlı olduğu için sizin verdiğiniz siparişi çoğu zaman alacak paraları olmaz. Bir hafta veya daha fazla bu sebeple beklersiniz.

Bu kişiler sineğin yağını çıkararak geçinmeye çalıştığından, mümkün olan en ucuz en uyduruk kopyayı (Resimdeki ürüne en yakın olanı) gönderir. Ürünü tekrar Çine iade edemeyeceğiniz için geçmiş olsun. Artık ürün sizindir. Ne yaparsınız size kalmış.

Çinde her bölgede farklı gümrükler vardır ve bu gümrüklerin de huyu suyu vardır. Bunların bazıları hızlı, bazıları yavaş çalışır. Bazıları taklit ürünlerin yurt dışına çıkmazına izin verir, bazıları vermez. Bunlarında satıcının bulunduğu bölgeye uzaklığı sizin ürününüzün yılan hikayesine dönen yolculuk süresine etki eder. Çinliler 99% u bu duruma en ucuz yollama yöntemini seçme eğilimiyle yaklaştığından, ürünü gönderdim dedikten sonra ürün 7-10 gün daha çinde gezer.

Teslimat süresi seçtiğiniz kargo yöntemi ilede kesin ilişkilidir. Çinlilerin hemen hepsi asla en ucuzu varken daha pahallı ve hızlı kargoyu seçmez.

Almış olduğunuz ürünlerin farklı kalite dereceli vardır. Bu çin için çok normal bir durumdur. Çinlilerin dini ve ahlaki bir yaptırımı olmadığı için, ticari vicdan duyguları yoktur ve paranın onlara gelmesi onlar için gayet tatminkar bir sonuçtur. Karşılığında ne sattıkları onları fazla bağlamaz. Bu sebeple aslında çok güzel ürünlerde orada yapılırken, sizin satıcılar nerede çerçöp var, ondan vurgun yapma eğilimiyle ticaret yapar.

Yukarıda bahsettiğim tüm bu problemler bizzat bizimde başımızda olan, birebir sürekli yaşadığımız problemlerdir.
Bu süreçten geçerken artık ticaretten zevk almamaya başlıyorsunuz. Çoğu insan gibi belkide bu işi bırakmayı düşünüyorsunuz.
Hali hazırda, halen bu işi sürdüren veya başlamak isteyenler için, kendi sıkıntımıza çare ararken bulduğumuz çözümü sizlerinde istifadesine sunuyoruz.

SİSTEMİMİZE DAHİL OLAN GİRİŞİMCİ PARTNERİMİZE SAĞLAYACAĞIMIZ HİZMETLER:

1) Çinde sizin için hizmet veren bir TÜRK.
2) Çindeki toptan fiyata ürün almak.Olabilecek en ucuz fiyata ürün alacaksınız.( Çin içi fiyatlardır)
3) Ürünlerin tek tek kalite kontrolü.
4) Minimum alım miktarı olmaması. isterseniz 1 ürün alın.
5) dropshiping uygulaması. (müşterinize direk gönderim)
6) En uygun fiyata kargo imkanı (Çindeki anlaşmamız gereği bize sağlanan kargo ücreti en ucuzudur)
7) 24 saat içerisinde kargonuzun hazırlanıp gönderilmesi
8) Kalite garantisi. (beğenmezseniz türkiye ofisimize iade yapabilir, ürün bedelini geri alabilirsiniz)
9) Üye sayısı sınırı (Kesinlikle 10 kişi ile sınırlıdır. Bundan fazla üye alınmayacaktır, bu sebeple satıcı enflasyonu olmayacak ve karlılığınız sürecektir)
10) Sürekli en son moda ve trend markaların, modellerin sisteme girişi.
11) Gün boyu Çindeki tedarik sorumlusuna telefon,skype,whatsup gibi kanallardan ulaşabilme imkanı.
12) Olabilecek en hızlı şekilde ürünlerin Türkiyeye getirilmesi.

Ticaretinizdeki aksaklıkları veya oluşabilecek riskleri gidererek güvenle alışveriş yapmak için 0507-8214500 dan Ahmed Danışman ı arayabilir, yada ahmeddanisman@hotmail.com a mail atabilirsiniz.
www.bitkiseldiyet.net
www.toptansiparis.net
www.epazar.im

Yerleşim Türkiye / 7
Yeni Üye18 yazı
30 dakikada Gram altın Hesabınızda Hemde Taksitle ....
www.grams.com.tr

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm