Merhaba arkadaslar,
makineler alindi, firma calismaya basladi ve az cok kazanmayada basladik.
Ama yine ayni problem :-)
Parayi bu seferde almanya yada türkiyedeki bankama göndertemiyorum. Ayni gönderirken yasadigimiz problemleri yasiyoruz. Para gönderiliyor va 2-3 gün sonra bloke edilip tekrar arkadasin hesabina geliyor.
Bu arada... gelecek olan paranin miktari, her 2 ayda bir, assagi yukari 2500 euro. Ama yukarida bir arkadisin yazdigi gibi, benim oradaki firmaya ortak oldugum kagit üzeri görünmüyor ve onun icin bangladesh devleti parayi bloke ediyormus. Westernunion`u maaliyeti cok oldugu icin su an kullanmak istemedigimiz icin, WesternUnion üzerindende bu miktar bloke edilirmi bilmiyorum.
Su ana kadar arkadas her 2-3 ayda bir ailesi burada oldugu icin kendi geliyor ve parayi elden aliyordum. Ama 2-3 ayda bir gelmek cok pahaliya geldigi icin artik her 5-6 ayda bir gelecegini söylüyor. Bangladeshden cikarken cepte 5000 dolardan fazla getirilemezmis, yani sonucta paranin hepsini alabilme imkanim yakinda yok olacak.
Size birkac sorum olacak tekrar...
Ben Bangladeshde kendi adima banka hesabi acabilirmiyim ?? acmak icin herhangi bir sirkete ortak olmam yada orda ikamet etme sarti varmi ?? yada sizin bana tavsiye edebileceginiz yollar varmi ???
Tesekkürler
Selamlar