Merhaba nacizane yanıtlıyım,
1.soru : öncelikle blog olarak kullanıcağınız sitenizi sıfırdan yazdırmak yerine "wordpress" gibi hazır script kurmanızı tavsiye ederim.
http://tr.wordpress.com/ bu adresi ziyaret edip inceleyiniz. Ayrıca
http://tr.wordpress.org/ ilgili scripti indirip kendi hosting alanınıza yükleyebilirsiniz.
Bu nedenle sorunun sonundaki siteyi yapanamı muhtacız kısmını siliyoruz :) siteyi kimse yapmıyor. Siz kuruyorsunuz. (kurulum aşamasında yardımcı olabilirim)
Bu tam bir blog sistemidir ve açık kaynaktır. yani ücretsiz kullanabiliyorsunuz. php yani linux hosting de çalışır. (hosting paketini alırken linux paket alın.)
tüm işlemleri admin panelinden halledebilirsiniz. Zaten sitesinden gerekli bilgiyi ve özelliklerini okuyabilrisiniz. İhtiyacınızı karşılayacağından eminim.
2.soru : Direk olarak aklıma gelen ilk firmaya baktım 500mb alan ve 5GB trafik veriyor. 35 lira yıllık ücreti var. uygun. siteniz büyüyene kadar sizi idare eder. Direk olarak denizi görmeden büyük paketleri almanıza gerek yok. Gerek olursa bir üst pakete aradaki farkı ödeyerek geçebilirsiniz.
3.soru : google a domain yazdıgınızda ortalama fiyatlar çıkacaktır. com/net 16-20TL arasında yıllık tescil ücreti.. hostingi ise yukarıda belirttim. toplam yıllık 50-60 lira hosting/domain ücreti.. tasarım ise kime nasıl birşey yaptıracağınıza göre çok çok farklılık gösterir. aynı şeyi 600 e de 1600 ede yaptırabilirsiniz. Ancak sıfırdan bir tasarımı kime yaptırırsanız yaptırın aynı şeyi de elde edemessiniz. :)
tasarım kısmı çok muallak bir konu. ya tasarımcının/firmanın referansları görür ona göre işi o kişi yada firmaya verirsiniz (fiyatı onlar belirler) yada hazır şablon/temalardan faydalanırsınız. En fazla ne kadar ödemelisiniz bilemem. süper bir tasarıma 10bin lira vermeyin de diyemem. bütcenize uygunu seçin.Önce hazır temalarla işi yürütün. Siteniz ziyaretciler ile tepki alıyorsa o zaman bu işe yapara yatırın. blogda önemli olan içeriğidir. görüntü sonra gelir.
4.soru: beğendiğiniz tasarımları görmeden bişey demek zor. Zor tasarımlarsa, pahalı olabilir. Ancak teccübeniz yoksa temayı düzeltmek belirttiğiniz gibi küçük oynamalarla olacak iş değil.
5.soru : sorularınızda genelde temayı başkasına yaptırmaya ağırlık vermişsiniz. kararınız o yönde ağır basıyor sanırım. Teknik bir sorun olarak ne çıkabilir ki diye düşünüyorum. Tema siteye uyumlu bir şekilde adapte edildiğinde pek bir sorun çıkaracağınıda sanmıyorum. Ancak tasarımı yapan kişiyle baştan yazılı olarak anlaşırsanız; herhangi bir "kayma" olayında düzeltirler. (kaymadan kasıt sitenin orası burası kayabilir :))
beklediğin bilgileri yazdım inş..
// ayrıca ekleme yapayım..
hazır blogların dısında demişsiniz..
örneğin verdiğim linkten bir blog açtınız..
xxx.wordpress.com şeklinde size bir url veriyor.
Dilerseniz bu adresi kullanmaz
www.kendisiteniz.com adresini kullanabilirsiniz.