Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hedeflerim, Hayallerime Eleştiri Arıyorum. .

BaşlatanMegaMaCeTarih15/03/2012 17:10:59Yorum37

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Adım yunus emre. 18 yaşındayım karabükte güzel bi lisede son sınıftayım. üniversite için deneme sınavlarında hatırı sayılır bi puan alıyorum. bi marmara işletmeye gidebileceğimi düşünüyorum yani puanlarım onu gösteriyor. fakat ben hiçbir bölümde düzgün iş olduğunu düşünmüyor ve ticaretle uğraşmak istiyorum. lütfen daha güzel bi çizgi belirlemem için olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi paylaşın...

Hayallerim mi desem hedeflerim mi desem aktarıyorum işte düşündüklerimi :

üniversite sınavından sonra tercih listeme bursa ve istanbulun bölümlerini yazmayı düşünüyorum. yazın 3 ay ayvalık tostu yapan ( çok güzel yapıyorlar :) ) bir yerde çalışmak istiyorum. kazandığım para önemli değil işi öğreneyim tecrübe kazanayım diye. ünversiteye gittiğimde gece 1 den 4 e kadar halde çalışmak istiyorum. burs + babamın yollayacağı para bana yetecği için halden aldığm parayı kenara koymak istiyorum. aylık hiç olmazsa 500 - 600 tl kazanabileceğimi düşnyrm ( en düşük ihtimal bu ) 5 yıl üniversite hayatım boyunca bunu yaparak en kötü ihtimali değerlendirdiğimde 20 bin tl biriktireceğimi düşnyrm. sonra yüksek lisans yapmak için üniversitede kalmak istiyorum. bu dönemde ise 20 bin tl lik sermaye ile fast food dükkanı açmak istiyorum. özelliklede çıraklığını yaptğm ayvalık tostu. neden mi fast food çünkü insanlar bi yiyip içtiklerine verdikleri paraya acımazlar. üniversitede de kaldığım için fazla giderim olacağını sanmıyorum malum üniversiteli evi. Allah'a şükür içkim sigaram da yok. dükkandan elde ettiğim geliride kenara ata ata çok daha büyük bir sermaye ile çok daha büyük girişimler yapmayı planlıyorum demek yanlış olur 10 yıl sonrası için ama bunu istiyorum. umarım bu yoldan hiç vazgeçmem. sizce yapmam gerekenler neler ? ne gibi önerileriniz olabilir bana ? yazdığınız her harf ufkumu genişletmek için altın değerinde olacaktır..

EDİT : nasip olurda bu fast food dükkanını açabilirsem inş ismi ''Lüx Bir Mekan'' olacak :)

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Üye102 yazı
Üniversiteye gittiğinde herşeyin çok farklı olduğunu - olacağını göreceksindir. Ve insan üniversitede sadece ders öğrenmez. Onun dışında insanlarla ilişkilerden, ayda eline geçen parayı yönetmeye... Zamanını ve planlarını oturtma çabasıyla birlikte bunu sürekli engelleyecek olan içinde bulunduğun şartlara ve belki arkadaşlıklarına... Her zaman derim. En iyi tanıdığını düşündüğün arkadaşlarının bir de pijamalı hallerini gör. Yani aynı eve çıktığınızda veya yurtta odayı paylaştığınızda sorumsuz veya sorunlu kişilerle de karşılaşabilirsin. Dışarda tanıdığından çok farklı olacaktır. Üniversite hayatında o veya bu kaynaklı mutlaka sorunlar yaşayacaksındır. Neredeyse herkes yaşar. Pek çok şey öğrenir insan üniversitede. Bu yüzden kesinlikle üniversitede kendini insanlardan soyutlamamanı öneririm. Çalışayım para biriktireyim derken bir daha asla geri dönüp yaşayamayacağın zamanları ardında bırakmaman en iyisi olur. Tabi bunu yaparken sorumluluklarını ve hedeflerini bir kenera asla bırakma. Üniversite hayatın boyunca çalışman çok iyi olacaktır. Ben ingilizce özel ders vererek, bazen garsonluk yaparak değerlendirdim. Ama gereksiz yere çok para da harcadım :) Hep beraber günü birlik arkadaşlarla gezerek - başka şehirlere giderek de geçirdik zamanımızı. Ve şimdi sen 20.000 TL ye 5 yıllık üniversite hayatını vermeyi düşünsen de gittiğinde durum farklı olacaktır.
Hayallerin ve hedeflerin çok mantıklı. Ve gerçekten yere oldukça sağlam basıyor. Uygulayabilirsen bir yere geleceğin şüphesiz. Ama sadece para kazanmaya endekslersen kendini 100.000 in olur 200.000 e çıkarmak için sonu onu 1 milyona sonra ikiye derken sürekli rakamlarla boğuşursun. Tercih meselesidir. Bunu yargılamak bana düşmez. Sadece bnun bir alışkanlık yarattığını - yaratacağını hatırlatayım dedim. Kolay gelsin. Umarım herşey istediğin gibi olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Müzik
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - MegaMaCe
Adım yunus emre. 18 yaşındayım karabükte güzel bi lisede son sınıftayım. üniversite için deneme sınavlarında hatırı sayılır bi puan alıyorum. bi marmara işletmeye gidebileceğimi düşünüyorum yani puanlarım onu gösteriyor. fakat ben hiçbir bölümde düzgün iş olduğunu düşünmüyor ve ticaretle uğraşmak istiyorum. lütfen daha güzel bi çizgi belirlemem için olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi paylaşın...

Hayallerim mi desem hedeflerim mi desem aktarıyorum işte düşündüklerimi :

üniversite sınavından sonra tercih listeme bursa ve istanbulun bölümlerini yazmayı düşünüyorum. yazın 3 ay ayvalık tostu yapan ( çok güzel yapıyorlar :) ) bir yerde çalışmak istiyorum. kazandığım para önemli değil işi öğreneyim tecrübe kazanayım diye. ünversiteye gittiğimde gece 1 den 4 e kadar halde çalışmak istiyorum. burs + babamın yollayacağı para bana yetecği için halden aldığm parayı kenara koymak istiyorum. aylık hiç olmazsa 500 - 600 tl kazanabileceğimi düşnyrm ( en düşük ihtimal bu ) 5 yıl üniversite hayatım boyunca bunu yaparak en kötü ihtimali değerlendirdiğimde 20 bin tl biriktireceğimi düşnyrm. sonra yüksek lisans yapmak için üniversitede kalmak istiyorum. bu dönemde ise 20 bin tl lik sermaye ile fast food dükkanı açmak istiyorum. özelliklede çıraklığını yaptğm ayvalık tostu. neden mi fast food çünkü insanlar bi yiyip içtiklerine verdikleri paraya acımazlar. üniversitede de kaldığım için fazla giderim olacağını sanmıyorum malum üniversiteli evi. Allah'a şükür içkim sigaram da yok. dükkandan elde ettiğim geliride kenara ata ata çok daha büyük bir sermaye ile çok daha büyük girişimler yapmayı planlıyorum demek yanlış olur 10 yıl sonrası için ama bunu istiyorum. umarım bu yoldan hiç vazgeçmem. sizce yapmam gerekenler neler ? ne gibi önerileriniz olabilir bana ? yazdığınız her harf ufkumu genişletmek için altın değerinde olacaktır..

EDİT : nasip olurda bu fast food dükkanını açabilirsem inş ismi ''Lüx Bir Mekan'' olacak :)

İnsan dünkü aklıyla bugünkü aklını beğenmiyorken 18 yaşındaki bir arkadaşın daha hayatın zorluklarını görmeden hayal kurması fazla abartılacak bir konu olmasa gerek.

Hayat köprüsünün altından daha çoook sular geçecek ,daha çook fikirleri değişecek ,başarılar başarısızlıklar yaşayacak

Yapabileceği en iyi iş kendini mesleki olarak geliştirmektir.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye48 yazı

Öncelikli olarak ne istediğini tam olarak bildiğin için seni tebrik ederim . Yorumlardan bir kaçtanesine ekleme yapacağım ve yanlış anlaşılmazsa kendi fikirlerimi dahil edeceğim herkesten saygı bekliyorum . Anladığım kadarıyla 'ticaret' yapmak istiyorsun fakat bazı kişiler senin yüksek lisans yapıp 'eğitimci' ya da sınıf öğr okuyup ' eğitimci ya da açık öğretimden okuyup ' (işletmeci değil işletmecik)' devam etmeni ve bir kısmı da direk ticarete atılmanı tavsiye etmiş kişi ticaret istiyorsa işletme okumalıdır zaten işletme bölümlerinde , fiyatlandırma , muhasebe , dış ticaret , rekabet stratejileri , pazar analizi vs . dersleri gösterilir fakat sınıfın yarısından çoğu için bunlar 'boş' ders gibidir zaten işletme mezunlarında değer verilmemesinin sebeplerinden biriside odur sen işletme oku arkadaşım çünkü ticareti teorik olarak en iyi o şekilde öğrenirsin açık öğretimde okumanı tavsiye etmem pek birşey katmaz sana bi hocanın tavsiyelerini tutmaz sınıf öğr vs okumanı tavsiye zaten etmem çünkü o bölüm ilkokul öğrencilerine ders vermek içindir işletmenin kuruluş, gelişme risk vs gibi konularda bilgi katmaz(kendi ilgisi yoksa) nacizane fikrim budur hemen hemen herkes işletme okuyabilir puanları düşüktür ama herkes gerçekten işletmeci olamaz kişinin kendisinde de o ruh olması gerekir teşekkürler saygılar .

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Turizm
Yeni Üye6 yazı
lise atmosferinden cik, universiteli ol, yaptigin hesaplarin yalnis oldugunu zaten kendin gorursun, boyle seylere kafa yorma, herseyi kendin daha iyi gorursun ve anlarsin, yeterki icinde olsun, burada yazdiginla kalma, ben suanda 40 yasindayim, yurt disinda yasiyorum, ilkpara kazanmaya hafta sonlari top sahasinda su satarak baslamistim, ailemin ihtiyacida yoktu, kendim para kazanmak istemistim, evden gizli gizli soguk su satardim futbolculara, bayramlarda mezarliklarda mezarlariin otlarini temizler ziyaretcilerden iyi bahsis alirdim, yani girisimcilik insanin icinde vardi, icinde olmadigin bir ticaretin hesabini yaparak20.000 lira biriktiririm demen dogru bir hesaplama taktigi degil, bunu ayni zamanda bir ekonmist, bir muhasebe uzmani,bir para kazanma uzmani oldugum icin soyluyorum,
KKKK

Yerleşim Türkiye / Istanbul
Yeni Üye39 yazı
HAYALLERİNDEN VAZGEÇME HİÇBİR ZAMAN ....
zamanın en cesurları şimdi toprak altında sen de ona göre yaşa..

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye12 yazı
yunus emre kardeş daha yolun başındasın sana tavsiyem öncelikle ismini vereceğim kitabı okuman olacaktır. Bu kitabı okuyunca nelerin mümkün olacağını ve ne kadar dar düşündüğünün farkına varacaksın.Sadece senin değil küçük büyük her girişimcinin muhakkak okuması gereken el altında bulundurması gereken bir kitap şimdiden hayatında başarı dolu günler diliyorum... kitabın adı ve yazarı Otobüsten İndim BMW ye Bindim :)-Baybars ALTUNTAŞ

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Psikolog
Yeni Üye44 yazı
Arkadaşım yaşıyacağın bu üniversite yılları ömrünün en güzel yılları olucak. Tabiiki çalış,boş zamanını değerlendir ama daha bu yaşında hayatı kendine sadece para kazanma savaşı olarak yaşatma. Gençliğinin tadını çıkar farklı tecrübeler gör,mümkünse yurt dışı da kat biraz. Para herşey değil,gerçek hayat tecrübeleri hayatı yaşa**** oluyor,insanız batarsın çıkarsın ilk hedefin güzel bir ömür geçirmek olsun.
Anything does not destroy me; makes me stronger

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama